Lotus: "Grosjean Yanlış Bir Şey Yapmadı"

yazar:

kategori:

Macaristan yarışının favorilerinden olan Grosjean, pist sınırlarının dışından geçiş yaptığı gerekçesiyle pitten geçme cezası almıştı. Bunun dışında yarışın ardından, Jenson Button ile olan kazası nedeniyle 20 sn cezası verildi.

Boullier “Dürüst olmak gerekirse yaşananlara dair farklı görüşlerim var. Romain geçen sene ateş altındaydı ve Vettel’in bu yarışta starttaki hareketi biraz sınırların üzerindeydi.”

“Onun lastikleri temas ettirecek kadar yaklaşması adil değildi. Dürüst olmak gerekirse Romain’de hatalı bir şey görmedim. Harika bir hafta sonu geçirdi ve bundan dolayı mutluyum.”

“Art arda 2. iyi hafta sonu ve bu, artık ne yapması gerektiğini bildiğini gösteriyor.”

“Zaten hızlı bir sürücü. Gittikçe üzerine koyuyor ve güçleniyor.” dedi.


Yorumlar

  1. massa için kurallara göre doğru karar . ama massa da gro'yu pist dışına doğru itiyor , eyer gro pist dışına doğru açılmassaydı. kesinlikle kaza kaçınılmazdı.
    kaza olsaydı sana söyleyim çoğu arkadaş kazanın sebebi gro diyecekti.

  2. button olayında hatalı olabilir ancak massa olayında zaten o viraja önde giriyordu orada massa geride olduğu halde kenara itti grosjeanı .eğer çizgisini korumaya çalışsa kesin kazayla sonuçlanacaktı ..videodada görüldüğü gibi gro nun kaçacağı alan hiç yok .

  3. massayı geçişini sky sport gro nun kamerasından gösteriyor.orada gro nun 4 tekeri birden pist çizgisi dışında (bordürlerde ve bordür dışında pist çizgisi içinde aracın hiç bir parçası yok)net bir şekilde görülüyor.yani karar doğru.ayrıca buttonıda fazlaca sıkıştırmış ve buttonın tekeri pist dışına taşmış buda doğru karar.

  4. Pist dışından avantaj sağlama kuralını 2008'de de Hamilton ile Vettel arasında yaşanan bir olayda aynen geçen aleyhinde bu kadar berbat bir şekilde yorumlamışlardı ki tıpkı RG gibi Lewis o yıl ceza manyağı olmuştu. Grosjean'ın geçişi pırıl pırıldı ancak Button olayında biraz kabahatliydi ama her ikisi de ceza gerektirmeyecek hareketti. İlle gerekiyorsa Button olayına ceza verilmesi (şu andaki gibi) kabul edilebilir belki ama geçişi temizdi.

  5. 011000110110000101101110 (spa2000) avatarı
    011000110110000101101110 (spa2000)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir