McLaren ve Honda Yol Araçlarında da Ortak Çalışacaklar

yazar:

kategori:

Firmanın Formula 1 bölümünün patronu Martin Whitmarsh’a göre McLaren ve Honda Formula 1’deki birlikteliklerini yol araçlarına da yansıtmayı planlıyor.

Bu yılın önceki zamanlarında Honda Formula 1’e motor tedarikçisi olarak geri döneceğini ve ilk müşterisinin 2015 yılında McLaren olacağını açıklamıştı.

İki firma 1988 ile 1992 arasında da birlikte çalışmışlar ve dört markalar, dört de pilotlar şampiyonluğuna imza atmışlardı.

Whitmarsh yeni anlaşmanın birden fazla yılı kapsadığını belirtiyor ve demeçleri McLaren-Honda birlikteliğinin daha da ileriye gideceğinin sinyallerini verdi.

“Açık bir Formula 1 kontratı. Ancak otomotiv teknolojileri ile de ilgileniyoruz ve bu konuda paylaşımlarda bulunmak istiyoruz.”

“Mevcut yol aracı stratejimizin şu an başka hiçbir partneri yok ve Honda işbirliği için iyi bir ortak olacak.”

Whitmarsh Honda ile ortak olarak çalışmalarının sonuçlarının görülebilmesi için birkaç yıl geçmesi gerektiğini söyledi.

Şirket yol otomobillerinin Porsche 911’e rakip olarak geliştirdiği üçüncü modeli üzerinde çalışıyor ancak bu modelde Honda’nın yardımı olmayacak.

“Ürün gamımıza bakarsanız 12C’nin halihazırda üretimde ve birkaç yıl daha öyle olacak. P1 daha yeni tanıtıldı ve takip edecek P13 gelişim aşamasında.”

McLaren ve Honda’nın teknik ortaklığının sınırlarının belirlenmediği belirtiliyor.

“Belirlenmiş hiçbir şey yok, onlar ve bizler birbirimize karşı çok açığız.”


Yorumlar

  1. Bütün mesele ordan çıktı zaten.Mercedes SLS'deki motoru önerdi.Mclaren ağır ve hantal olarak niteleyince Almanlar bunu gurur meselesi yaptılar.Takımın tamamını satın alma isteğide reddedilince ayrılık başladı.

  2. NSX devri bitti
    HSV için bir şeyler yapabilirler

  3. Yer almak istedikleri segmentlerde evet çok arzulanmıyor. P1 de bu sebeple çok büyük bir etki oluşturmayacak.
    Pagani gibi Mercedes'den alım yapabilirlerdi.

  4. Yeni NSX hazır Acura ismi biraz daha canlanmış olacak yine, yeniden ancak öncekinin insanlar üzerinde ki etkisini oluşturabileceğini sanmıyorum yeni ürünün. Gözlemim Honda manyakları çok güzel olarak gördüğü şeklinde. 🙂

  5. Otomotiv tarafında ki bu ortaklık F1 anlaşması ile kesin görülüyordu ancak production zamanı bilinemiyor halen buna yönelik bir bilgi mevcut değil kırıntıları biraz gördük. Yeni segment üründe de yer almayacaklar demek ki oysa ihtimal dahilinde hacimlerde Honda'nın elinde hazırda motor var.
    Mclaren'in Honda ile çalışmak istemesi yoğun F1 haberlerinin de öncesine dayanıyor hatta. Yüksek ihtimal Honda da bu sebeple dönüşü ciddi olarak düşündü. İkisi de otomotiv de nasiplenecek bu ortaklıktan. Mclaren'in motor üretmeyi rafa kaldırdığını ifade etmesi sonrasında Honda ile ya otomobiller ile başlarlar F1 ortaklığına da dönüşür yada F1 ortaklığı ile iki alanda çalışmaya hız verirler düşüncesi hakimdi. Mclaren'in var oluşu için çok önemli adımlar bunlar ancak şuana kadar ki production'ları ile ciddi bir etki yapamadılar bunları Honda ile atmosferik olarak gerçekleştirmiş olsalardı çok daha farklı bir noktada olabilirlerdi. Geç kaldıkları her ürün Mclaren lehine değil bana göre.

  6. Mclarenle doğrudan alakası olmasa da pilotunun önerilerinin yer aldığı otomobil.

    Yeni NSX'i kimle yapacaklar? Button'la mı? 😀 Denge?

  7. 2015 için akıllardaki soru Honda motorlarının rakiplerinin performanslarını yakalayıp yakalamayacağıdır. Önceki atmosferik dönemlerindeki gibi zayıf kalabilirler.

    McLaren'in yol otomobilleri bölümü beklenilen satışı gerçekleştiremiyor. Turbo motor tercihi premium araçlarda tercih edilmiyor olabilir.

  8. Çok güzel bir haber vallahi.

    Petrol sarhoşu araplara McLaren ı emanet etmektense dünya devi ve daha ileri görüşlü Japonlara emanet etmek istiyor Ron Dennis McLaren ı.

    Yani sonuçta ölümlü dünya. Her insan oğlu bir gün gider ama firmalar kalıcı olur. Bakın bay E ye bir türlü bulamadı yada bulmak istemiyor hırsından dolayı bilemiyoruz tabi velihatını.

    Arabları sadece nakit para akışını sağlar ama gün gelir takımı alırız ellerinden.

    Ron Dennis her zaman ileri görüşlü bir adam olmuştur. Bu yüzden McLaren bu gün en büyükler arasında.

    McLaren Honda ortaklığına fazla sıcak bakmamştım ama sanki baya bir iyi olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir