Formula 1 ve Para

yazar:

kategori:


Yorumlar

“Formula 1 ve Para” için 8 yanıt

  1. Herkes maaşlara takık ama küçük takımları düşünen yok. Pist organizatörlerini düşünen yok. Bazı pistler ballı Monaco bedaya yapıyor organizsayonunu. İtalyanlar da ödemese olurmuş 7 Milyon dolaracık. Diğerlerini yüklenin bakalım. Bu iş zararına oluyor son zamanlarda. Ve Hindistanı dışarda bırakıyorlar bir çırpıda üstelik pist daha yeni yapılmış bırakın k3ar etmeyi maliyet bile ortada yoktur eminim. Büyük pastayı büyükler götürür ama nereye kadar. Kapitalizm bu yüzden yıkılıp gideceksin.

  2. Hamilton'ın ücreti Mercedes tarafından açıklanmıyor bildiğim kadarıyla. Ama sızan bilgilere göre 3 yıl için 120 Milyon $'lık bir anlaşma olduğu ifade ediliyor. Yani eğer doğruysa Alonso ve Hamilton eşit oranda para kazanıyor. Raikkonen'in

    İlginç olan ise Marlboro artık Ferrari'nin resmi adında ve araç üstünde yer almasa da hala 100 Milyon $ gibi devasa bir ücreti Ferrari'ye ödemesi. Görünen sponsorlar arasında ise Vodafone 75 Milyon $ ile başı çekiyor.

    Hazır Vodafone'dan söz açılmışken; yarın Beşiktaş ve Vodafone 10 yıl için 150 Milyon $'lık bir sponsorluk anlaşmasına imza atacak(Yıllık 10 milyon $ yeni stadın isim hakkı için + 5 Milyon $ forma sponsorluğu için) McLaren'in sponsorluk ücretinin yanında bile geçemese de Beşiktaş için önemli bir gelir. 😉

  3. Hay agzina saglik calisanlarin basarisini aldiklari para oraninda degisebilecegine inanan bu spora boyle bakan birine aklimdan gecen seyleri yazip bu ulkede formula 1 taraftarligi adina umutlarimizi korudugun icin tesekkurler ..

  4. Yalnız alınan maaşlarla başarı düzeyi, şampiyonluk sayılarının direk alakası yok. Bu kendini satabilme ile alakalı. Fernando da 3 büyük takımdan geçmesi ve popülerliği ile gelirini fazlası ile hak ediyor denilebilir. Ferrari zaten en fazla maaşı ödemeye çalışır çünkü bu sponsorluk bütçesi belirlemede müşterilere önemli bir faktör. Bir kısmını ödemeye göze alanlar da var iken niye en fazla maaşı ödeyerek popüler olmasın ki. Gelişememek para ile alakalı değil malum Ferrari ismi ortada görünmeyen bir şirketten dahi birçok takımın ana sponsorluk gelirleri toplamından fazla para kazanıyor. Schumacher de başarı oranıyla kazanmıyordu kendisini satmayı bildi dünyanın en çok kazanan sporcuları arasında uzun yıllar yer aldı. Hatta bazı sezonlarda Tyger'ı da geçmişti. Yine hatta sakatlık yaşadığı sezon da elde ettiği sigorta geliri o dönem ki küçük takımların yarış bütçesinden bile fazla olabilir. Ferrari benzer düzeyde ki otomobili sadece ruh adına 200 bin $ dan fazla bir farkla kapış kapış satabiliyorsa maaş ödemelerinde de güçlük çekmez herhalde. 🙂

  5. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    süpermiş 🙂

  6. Vettel'le Hamilton'u topla Alonso'nun resmi olmayan rakamlara göre aldığı 46 milyon $' etmiyor. Vettel+Hamilton'u aynı paralarla Ferrari'de yarıştırırım Massa'ya giden 10 milyon $ keseme kalır. Alonso Ferrari'yi birakabilir mi bu şartlar altında? bırakamaz. Ferrari 4 sezondur bir gıdım yardımı olmayan ya 3 ya da 4 kez podyuma çıkan Massa'ya bile 10 milyon dolar veriyor. El insaf ula. Lan Ferrari yolunacak kaz mı? Gelen yoluyor giden yoluyor. Ferrari nasıl gelişecek ? al sana al sana birşey kaldı kel hasan'a der gibi aracı geliştirecek motivasyonu bulamıyorlar. Bu Massa'nin da gayri resmi yarış başı 750.000 dolar aldığı söyleniyor çarp 19 ile yaklaşık 15 milyon dolar eder. Alonso hele yarış başı 2.500.000 alıyor. Çarp 19 ile 47.500.000 vay babam vay. Vay babam vay. Böyle takımda teknik kadroda para göz olur, yönetim kadrosuda. Rahmetli Enzo Ferrari'nin uyluk kemiği, kuyruk sokumu kemiği ve kalça kemiği sızlıyor. Alonso 47.500.000 alıp Pat Fry Newey'den düşük maaş alıyorsa kimse kusura bakmasın bu Ferrari gelişmez.

  7. aptal sezondu, hangi pilot kimin hakkında ne söyledi gibi bilgilerin yanında gözden kaçırılmaması gereken yararlı bilgiler. teşekkürler.

    monako'nun yarışlar için hiç ücret ödememesi, en yüksek ücretleri uzak doğudaki pistlerin ödemesi, yüksek maaşlı pilotların arasında raikkonen'in olmaması dikkat çekiyor. ayrıca marlboro'nun da sanırım yasak nedeniyle logosu hiçbir yerde yer almazken bu kadar büyük bir sponsorluk ücretini ödemeye devam etmesi ilginç.

  8. Teşekkürler.
    Krizlerin gerçekliği yada kriz algısının getirdiği kazanç formulü.:) Adı Formula 1 kazan-kazan serisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir