Silverstone, İngiltere GP'sini Kaybettiği İçin Üzgün

yazar:

kategori:

Silverstone, Donington Park’ın 2010 yılı itibariyle İngiltere Grand Prix’sine ev sahipliği yapacak olmasından duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi.

FIA, cuma sabahı Donington Park ile İngiltere GP’si için 10 yıllık bir anlaşma imzalandığını açıklamıştı. Bu haberin ardından Silverstone planlanmış pist düzenlemeleri için analizlerine devam ettiklerini açıkladı.

Yapılan açıklamada "Silverstone Circuits Limited ve BRDC, FIA tarafından İngiltere Grand Prix’sinin geleceği konusunda yapılan açıklamadan duyduğu hayal kırıklığını dile getiyor. Bu haberi Silverstone’un 60. yılını ve BRDC’nin de 80. yılını kutladığımız İngiltere Grand Prix haftasonunda öğrenmek tamamıyla hayal kırıklığı oldu. Hem FOM hem de FIA bu açıklamayı tam olarak belirtir belirtmez bir bildiri yayınlayacağız. BRDC ve Silverstone Circuits Limited Formula 1 Yönetimi ile görüşmelere devam edecek." denildi.

Öte yandan, Donington Park Yönetimi imzalanan 10 yıllık anlaşma neticesinde piste 100 milyon sterlinlik yatırım yapacağını açıkladı.

Donington Park Sahipleri ve CEO, Simon Gillet ve Lee Gill "2010 sorasında Formula 1’in Donington Park’a geri dönecek olmasından çok mutlu ve gururluyuz." diye konuştular.


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    79 tur yanılmıyorsam fakat doningtonun uzatılması şart

  2. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    olur böyle seyler sü+kredin yine ingilterede baska bir yaris düzenlencek ama o pist de cok kisa yaf herhalde 100 tur falan atilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir