Britanya GP 2.Ant.: Kovalainen Zirvede

yazar:

kategori:

Britanya GP’nin ilk günündeki ikinci antrenmanında McLaren pilotu Heikki Kovaleinen en hızlı tura imzasını atarak zaman tablosunun zirvesinde yer alırken McLaren ve Red Bull pilotları ilk dört sıraya oturdu.

Red Bull’dan Mark Webber ve David Coulthard umut verici şekilde ikinci ve dördüncü oldular ve McLaren pilotu Lewis Hamilton da aralarında üçüncü sırada yer alıyor.

Kovalainen, seansın büyük bir kısımı rahat geçirdi ancak  Hamilton, Webber ve Sebastian Vettel zorlamaya başladıklarında yumuşak lastiklerle 1:20.353’lük derecesiyle ilk sırada kalabildi. Ardından tekrar yumuşak lastiklerle derecesini 1:19.989 olarak geliştirdi.

Webber ikinci en hızlı zamanı elde ederken Hamilton da takım arkadaşının 0.554 saniye gerisinde üçüncü sırada kaldı.

Ferrari pilotları Felipe Massa ve Kimi Raikkonen ise sadece sekizinci ve on ikinci sıraları elde edebildiler. Massa seasın ilk bölümlerinde sabah kaza yaptığı aracının onarılmasını beklemek zorunda kaldı.

Toyotalar da endişe verici bir seans yaşadılar. Timo Clock vites kutusu problemi yaşadı ve Jarno Trulli de Stowe’daki ağır kazanın ardından zaman tablosunun son sırasında kaldı.

Sorun yaşayan bir diğer pilot da Toyota motorlu Kazuki Nakajima oldu. Nakajima seansın bitimine 20 dakika kala spin attı. Ön kanadı ve süspansiyonu hasar gören Japon pilot aracını garaja getirmeyi başardı.

Takım arkadaşı Nico Rosberg ise Vettel’in önünde beşinci en hızlı zamanı elde etti. Honda piloatları Jenson Button ve Rubens Barrichello ise bugün yedinci ve onuncu oldular.

Seansın sonunda yeni güvenlik aracı kuralı test edildi.

 

Dereceler;

Sıra     No     Pilot Takım Süre Fark
1 23 Heikki Kovalainen        McLaren-Mercedes     1:19.989        
2 10 Mark Webber Red Bull-Renault 1:20.520 0.531  
3 22 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:20.543 0.554  
4 9 David Coulthard Red Bull-Renault 1:20.589 0.600  
5 7 Nico Rosberg Williams-Toyota 1:20.748 0.759  
6 15 Sebastian Vettel STR-Ferrari 1:20.805 0.816  
7 16 Jenson Button Honda 1:20.929 0.940  
8 2 Felipe Massa Ferrari 1:20.943 0.954  
9 8 Kazuki Nakajima Williams-Toyota 1:20.985 0.996  
10 17 Rubens Barrichello Honda 1:21.002 1.013  
11 4 Robert Kubica BMW Sauber 1:21.023 1.034  
12 1 Kimi Räikkönen Ferrari 1:21.275 1.286  
13 3 Nick Heidfeld BMW Sauber 1:21.453 1.464  
14 12 Timo Glock Toyota 1:21.472 1.483  
15 5 Fernando Alonso Renault 1:21.511 1.522  
16 21 Giancarlo Fisichella Force India-Ferrari 1:21.520 1.531  
17 14 Sebastien Bourdais STR-Ferrari 1:21.634 1.645  
18 6 Nelsinho Piquet Renault 1:21.642 1.653  
19 20 Adrian Sutil Force India-Ferrari 1:21.756 1.767  
20 11 Jarno Trulli Toyota 1:22.196 2.207  

 


Yorumlar

  1. Ertan Akkaş avatarı

    Bence ya yarışta yada sıralama seansında yağmur kendini bize gösterecektir.

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Fazla yağış yok güneş kendini gösteriyor büyük ihtimalle antremanlardan önce yağmış :))

  3. tabi sıralamalara kadar yagmur kesilmezse 🙂

  4. Ertan Akkaş avatarı

    Arkadaşlar bu arada 3. Antrenmanlarda yağış var şu anda çok eğlenceli bir Sıralama Seansı bizi bekliyor.

  5. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Yine başlıyor doluydu boştu yahu sallayın dolusunu boşunu sadece izleyin ve keyif almaya çalışın

  6. ahmet özkan avatarı

    dediğim gibi kovi beni hiç yanıltmadı. gerçi şampiyonlukta tren kaçtı ama markalarda şampiyonasında ferro ile fark biraz açıldı. kovinin biraz daha takımı için çalışması lazım seneye kesinlikle potanın içinde olucak

  7. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    evet ferrolar bu sene antremanlarda boş depoyla epey yolda kaldılar.:)))

  8. Kimi nin mi? Gariptir araç bir tur bile dönemeyecek benzin koyuyorlar ya da klima fazla harcıyor…..

  9. bomboş depoyla turladı… ben bi ara benzini bitcek diye korktum yhaaa…

  10. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    umutbg malum sitede tahmin yarışmasında bütün birincileri antremanlara bakarak bilen bi tahminciyim tek yanılgım kanada grandprix i oda kaza nedeniyle. o antremanlar eğlence olsun diye yapılmıyor.

  11. umut yorumumu okudunmu kardeşim sana bir şey demişmiyim bak bakalımm sadece bazı arkadaşlar mclaren boş oluğunu yarışı ferrarinin kazanacağını iddia etmişler ortada bir gerçek var ingiltere'de mclaren; ferrari ve BMW'den bir adım önde ama bu yarışı kazanacak anlamına gelmiyor.hiç belli olmaz ne olacağı yarın ve pazar günü şiddetli yağmur bekleniyor çok büyük süprizler olabilir.

  12. ahmet ozkal avatarı

    niye millet bos depo diyorki heiki 1. seansta bundan daha iyi yapmişti bunlar dolu depolar 1. ve 2. seansin hizlarina bakarsak felipe massa liderliğini koruyor hala..

  13. biz italyada biz esip savurcas demedik ki arkadaşım, monza gelsin görüşürüs neden stres ediosun 😀

  14. Ayrıca kendi adıma konuşuyorum hiç bir zaman antremanlarla sonuç belirlemedim belirlememde bunun sonuçta bir antreman oldugunu biliyorum bu mclaren olsun ferrari olsun ben F1 e tek taraflı bakmıyorum.

  15. Tahsin kafandan uydurup durma bak bakalım benim yorumlarıma ben mclarenin boş olmadıgını söyledim benim yorumlarımı okumadan benim hakkımda yorum yapma arkadasım!

  16. bazılarını aydınlatır diye;geçen yılki monza gp de duble yapan takım acaba hangisiydi?

  17. ama bunu ferrariciler yapınca hiç ses çıkartan olmuyor mesela fransada yada ferrarinin antremanları lider bitirdiği zamanlarda. ortada bir gerçek varsa oda mclaren burada gerçekten hızlı olduğu.ferrari gerilerde diye öle mclaren boş depo diye atıp tutuyorsunuz.

  18. Yorumlara bakıyorumda gülmemek elde degil bazı mclarenciler yarışı kazandırmışlar takımlarına antremanlarla sonucu belirleyen arkadaslarımız var.Sanırım bu kişiler ''Antreman''nedir bilmiyorlar bu belli.

  19. ogun savaş avatarı

    Kova bu hafta herkezi geride bırakabilir Mclaren herkezden bi adım öndeyken hele 😀 Pek bi iddalı bi yorum olcak ama MAccadan evinde bi double gelebilir hazırlık lı olun derim tifozylere 😀

  20. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Ben iyi bir tahminci olarak yarınki sıralamalarda durum aşağı yukarı belli ferrariler biraz geride yarında durum değişmez büyük ihtimal. mclaren hazırlıklı gelmiş bmw ler önde olmak için hafif olacaklar. renolar iyi değil. redbull williams gibi takımlar ön planda olabilirler sıralamalarda. ama yarışta yine ferrari ve mclaren çekişmesi olabilir. massa zorlar kimi eğer isteksizse hiç zorlamayın :)) kovalainen ateşli biraz kazanmak için. pazar günü bol çekişmeli bi yarış olsun. orta sıralar özellikle geçişi bol olursa eğlenceli bi yarış izleriz

  21. her antreman sonrası aynı sahneler, antremanlarda macca cılar, yarıştan sonra biz seviniyoruz 🙂 ben boşunu dolusuna bakmam, ben sabahki derecesinden 1.5 sn kötü derece yapmas hiç bir pilot. Geçen sene de burası sizin evinizdi, kim kazandı ortada… Mclaren in ingiltere takımı olması burda hızlı olmasını gerektirmez, nası bi mantıktır bu anlamadım…

  22. heiki kendini bir gösterse yeter

  23. Rakkathebest  avatarı

    he popmacıyız bkz fransa gp antreman sonucları/sıralama sonucları/yarıs sonucu 😀 aman sız kımseyı engellemeyınde 😀 sora yarısmak zorunda kalmayın toyotayla 😀 tabıkı saka yapıyorum belırtıyımde sora tartısma cıkıp 350 yorum olmasın orda 😀

  24. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    hahaha valla eylenceli burasi hemende savunmaya geciyorlar desene süper eylencez tabiki pazar hersey belli olur vs vs vs ….

  25. Rakkathebest  avatarı

    haftanın en ıyı derecesı massa dan geldı sevgılı maccacılar ama oda onemlı zamanlar kaybettı kımı de ıse barız bır hız problemı var bence bu yarısın favorısı heıkkı olucak ama hamılton da ıkı yarıs 0 cektıkten sonra zafer ıcın zorlayabılır

  26. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    burdaki BOS depo diyen arkadaslar benzinlikde pompaci galiba :))) anliyorlar bu isden helal

  27. Boş depo degil boş depo ile atılan tur yaklaşık 19:1 heikki 19:9 atmış ama digerlerine göre daha hafif olabilir.

  28. ahmet ozkal avatarı

    Massa'nın 1. antremandaki hızı ile yine birinci ferrari farklı yakıt yüküyle farklı şeyler denemiş olabilir yani boşuna mclarenciler ümitlenmesin:)

  29. yine başladı boş muhabbetleri şu boş diyenler açıklasınlar görende 1 turluk benzinle çıktı sanıcak adam boş depo olsa 2 tur atar içeri girerdi ama sürekli uzun turlar attı Kova ve istikrarlıydı tamam ferrari ve hamiltona göre hafif olabilir ama şuanda aralarınada en hızlı gözüken o boş diyip kendinizi avutmayın..

  30. Arkadaslar komik olmayın bu ne telaş sıralamadaki çogu yerler zaten anormal test sadece.

  31. sercan sipahi avatarı
    sercan sipahi

    kimin boş olduu bilinmez ama bariz farklı ayar bunların sadece yakıt yüküyle alakası yok sıralamalara bakmak gerek…

  32. korkmayın yaw:D bilmem sadece antremanmış hiç çıkmayın o zaman.Bizde kazandık demedik zaten.Farklı ayarlar diyenler var kesin yağmur ayarıdır.Yarışın sn 5 turunda yağıcak olan yağmur için :D.ferrariyi ferrari geçebilirmiş dikkat et Vettel olmasın 1.:D telaşlanmayın İzleyin Zevk alın.McLaren öndeyken daha zevkli yarışlar oluyor.Escort değil sonuçta

  33. Rakkathebest  avatarı

    teoman 1 mısın 1.5 mu yerım senı ama ben bırakımda ferrarıler yesın senı hafta sonu

  34. vahit başol avatarı

    iskender bızım bısye dedıgımız yok hemen heycanlanma damam kardes:)) baya heycanlı gordumde senı.burda yorum yapıyok sadec hamıltonda yarım sanıye olması bızı sasırttı buzaman kadar hep arkasında kalan kısı bırden yarım sanıye onde olması anladın kardess.ıster dolu ıter bos cık bızene ala ala.pazar hersey beLLı oLur fazla heycanlanma.ha bıde yanında tuzlu ayran bulundur damam kardes sen baya heycanlısın tansıyonun neyın cıkar allah gostermesın ıskender :)))))

  35. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    :))) ferrarici arkadaslar hemen korkmus yok söyle yok böyle burasi ingiltere McLaren in evi o kadar iyi olmalari normal italyada da siz iyi olun bisey demedik hemen bos depo vs cok komik yorumlar :)) nerden biliyorsunuz sizmi doldurdunuz depoyu doldurmusken cevreci yakit doldursaydiniz bari :))

  36. Rakkathebest  avatarı

    saka antremanıydı bu ayrın 1 lewıs 2 heıkkı pazar da aynı ferrarının sansı 0

  37. bmwnin herzmnkı halı antrenmanlarda geri kalıyolar alıstık artık ferrari içinde sıradan bir antrenman yani kimse takmaasn:D kesin webber kazanacak yarısı bnce ikinci sırada sımdı kesın webberın bu yarıs:D

  38. BU DERECELERİN HEPSİDE ALDATICI GÖRÜN BAKIN YARIN HER şey ortaya çıkar kovalaynen boş kesin bu bunlar gerçek değil eminim yani aldatıcı yarın daha farklı olacak ferrarilerin bu kadar gerilerde olması çok aldatıcı kesein altında bişry var renault larda bu kadar gerilerde olmamalı bmw velerde bu kadar geride olmamalı

  39. vahit başol avatarı

    ya bu dereceler baya aldatıcı bence.suan bak kovaleynen hamılonda yarım sanıye daha ıyı bence cok sacma.ama kovaleyende baya az yakıtla cıkmsı sanırım.ferarrıler bence farklı ayar denıyo yoks abu kadar yavas olmazlar,alonso bu yarıstada bısye yapamaıyacak off yaa baya yavas dıger sıralama derecelerıne gore:(((

  40. Ertan Akkaş avatarı

    ramazan arkadaşım aynı problem aslında bir ara Lewis'de de vardı ama sonradan sonraya turlar attıkça düzeldi. Bence tifosilerin korkmasına gerek yok… Bence 1. liği bir Ferrari alır büyük ihtimalle Rai

  41. ilk antremanlarda atılan derecen 1.5 sn yavaş kalcak hali yok, raikonen in. 2-3 lük için yarışan araçlar belli. Ferrari anca önünde bi ferrari warsa 2. lik için yarışır…

  42. katılıyorum.. bazı ayarlar yapıyoolarr yoksa bu normal ferrari değil herkes bilioo:D

  43. Ertan Akkaş avatarı

    Bence Ferrariler yavaş değil sadece farklı ayarlar buna eminim…

  44. yavv edip kardeşim sadece bir antrenman yhaa 😀

  45. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    massa nın aracını hemen yapmışlar ama sorunlar var sanırım ve ferrariler tutunma problemi yaşadılar gibime geliyor 2. bölümde. raikkoneni her gösterdiğinde araç sağa sola oynuyordu.

  46. Şeytanın bacağını yavaş yavaş, işkence yapar gibi kıracak Kovalainen. 🙂 İngilizler ön sıraları kapmış bunu farkettim.

  47. Hadi Massa yı anladım. Kaza yaptı aracın şase kaydı. İyi de Raikonen e noluyo. Ferrariler bu yarışta cok zorlanacaklar. oda 2. veya 3. lük için. Birincilik hayal gibi. Bizim Mclaren ler dengeliler bu hafta. ve düzlük hızları baya iyi

  48. Ertan Akkaş avatarı

    Massa'nın aracını hemen yapmışlar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir