Chandhok Hindistan GP'nin 2015'de Geri Dönebileceğine İnanıyor

yazar:

kategori:

Bu bilgi Hindistan motorsporları federasyonu başkanı Vicky Chandhok tarafından verildi.

Ecclestone takımların önümüzdeki yıl Hindistan’a gitmeyeceklerini söylemiş ve sezonun azami 20 yarıştan oluşması gerektiğini belirtmişti.

Pistin takvimde kalmasının önündeki en büyük sorunun ülkenin Formula 1 takımları ve pilotlarından tam vergi istemesi olduğu söyleniyordu.

Chandhok sorunun politik değil organizasyon kaynaklı olduğunda ısrarcı.

“Bernie takvimi genişletmeme konusunda baskı altında olduğunu söyledi. Politikadan bahsetmedi.”

“2015 sezonunun F1 Mart’dan daha önce başlamasına çalışılıyor. Bu nedenle 2014 takviminin Kasım ayından önce sonlanması gerekiyor.”

“Bundan dolayı Hindistan’la birlikte başka yarışlar da takvimden düşebilir.”

2014’de Hindistan GP yapılmaması halinde 2015 ve 2016’da Hindistan’ın tekrar takvimde olacağı söyleniyor.


Yorumlar

  1. Devlet bana göre üzerine düşeni yaptı,pisti yaptı,alın bunu işletin dedi,ama onu bile beceremediler,onu bırak doğru düzgün reklam ve halkla ilişkiler faaliyeti yapamadılar sonuçta turistler daha çok rağbet gösterdi..şimdi cepteki kuş tele kaçtı tekrar yakalamaya çalışıyoruz..

    Keşke pist Antalya da yapılsaydı en azından full turistle dolardı..

  2. ferrari team avatarı

    Gelmesi ülkemiz ve biz f1 severler için çok iyi olur.Vural Ak'ın tekrar geri getirmeye çalıştığını biliyorum, tamam kendileri ticari açıdan getirmeye çalışıyor fakat yanında ülkemizin kazanacaklarını da göz ardı edemeyiz. başarılı olursa süper olur.Benim bazı zihniyetlerden kastım , f1 in sözleşmesi bittği zaman sözleşmeyi yenilemeyen devlet büyüklerine..Kimler olduklarını sizler de biliyorsunuz.Basit bir hesap yaptım, 2023 olimpiyatları için 4.8 milyar dolar bir bütçe ayrılmış.(Kaynak;Zaman Ekonomi) .olimpiyatların başlıca amacı nedir? Ülke reklamı ve ülkeye döviz girmesi.7 sene formula 1 e gerekli ilgi gösterilseydi , ülke 7 senede daha fazla döviz girdisi ve daha fazla reklamı olurdu dıye dusunuyorum..Yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar fakat ben buna inanıyorum..

  3. Bundan yaklaşık bir ay kadar önce İstanbul park ta yapılan drag yarışında pist işletmecisi Vural Ak la röportaj yapmıştık..Orada kendisi F1 in tekrar İstanbula dönmesi için çalıştıklarını bu sene yaptıkları girişimlerde başarılı olamadıklarını ama girişimlerinin sürdüğünü ve 2014 de inşallah yarışları getireceklerini söylemişti..

    Kendisi yarışların tekrar gelmesine inanıyor..Bakalım süreç ne olacak ama aday fazlalığından zor gibi ama belli olmaz..

  4. ferrari team avatarı

    Bende İstanbul Park pistimizin tekrar takvime döneceğine inanıyordum ama bazen sadece inanmak yetmiyor.Bazı zihniyetlerin değişmesi gerekiyor .. saygı ve sevgilerimle

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir