Ferrari Le Mans'a Dönmek İçin Hazır

yazar:

kategori:

Son zamanlarda Ferrari’nin Le Mans’a döneceği ciddi şekilde konuşuluyordu. Bu iddialar gerçekleşecek gibi görünüyor.

Alman Auto Motor und Sport dergisine göre  göre Maranello kökenli takım 2015 yılında Le Mans’a yeniden dönmeyi düşünüyor. Ferrari takımı Audi, Toyota ve Porsche gibi şirketlerle rakebet edebilecek LMP1 sınıfı aracı geliştirmeyi planlıyor.

Ferrari efsanevi Le Mans 24 saat yarışını 1965 yılında Jochen ve Gregory ikilisiyle kazanmayı başarmıştı.


Yorumlar

  1. Biraz fazla kulaktan dolma gibi duruyor.
    Senenin kaçı oldu bugün başlasalar 2016'ya ancak girerler. Ciddi bir katılım planı, duyurunun ardından LMP tipi araç hazırlama işi min. 2 yıl. Ön saflarda mücadele için aracın bünye testlerinin sonrasında 4-6 saat gibi yarışlara katılması gerekiyor. Ferrari geliştirmesi sıkıntı olmayan GT araçlarını bile min. 1,5 yılda geliştiriyor.
    Ferrari elinde makine olmasına rağmen GT1 sınıfına bile yıllarca araç hazırlamadı sonra gittiler Maserati'ye topladılar bir tane devamını getirmeyeceklerini de söylediler. Hakeza yeni supercar da yine böyle bir planları yok. Kendi XX'lerini kendileri cup'lar ile yarıştırıyorlar.
    Evet böyle bir beklenti var ama 2016-17 den önce ben pek mümkün görmüyorum.
    Ferrari bunun dışında Formula-e de yer almalı. Kendi charge, ers ünitelerini geliştirmiyor ama mutlaka fayda elde eder.

  2. Caterham ve Marussia bile alt serilerde takımlara sponsorlar. Ferrari'den en ufak bir hamle yok.

    Beğenmediğimiz Renault GP2 ve Formula Renault serilerine tedarik ediyor. Ferrari nerede? Bir ara A1GP için şasi vermişlerdi, o seri de yalan oldu zaten.

    Madem o kadar büyük takımsın, diğer serilerde de aktif rol alacaksın. Tamam Le Mans'a GT araçlarıyla katılıyorlar ama nerede prototipler? Bu söylediklerim Mclaren ve Williams için de geçerli.

  3. Caterham LeMans'a direkman kendi arabasını tasarlayarak gelmeyi düşünüyor, McLaren GT sınıfının kuralları kesinleşince dalacak hem de belki Honda motoru kullanarak (şu an GT3 sınıfı arabaları var ama henüz GT3'ün LeMans'ta yarışma imkanı yok), Ferrari de LeMans'ta olacak… Ee bir şekilde mücadele LeMans'a taşınıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir