Ferrari Magny Cours'ta 3 Günlük Testlere Başladı

yazar:

kategori:

La Gazetta Della Sport, Ferrari’nin test pilotu Pedro De la Rosa’nın Ferrari’nin 2011 aracı ile Magny Cours pistinde testlere başladığını duyurdu.

Habere göre Ferrari, Mercedes’in Pirelli ile yaptığı özel testlere karşılık kendisi özel testler yapıyor.

Testlerde Pirelli’nin gösteri lastikleri kullanılıyor ve takım rüzgar tüneli ve simülasyon verileriyle pist üstü verileri arasındaki korelasyonu düzeltmeye çalışıyor.


Yorumlar

“Ferrari Magny Cours'ta 3 Günlük Testlere Başladı” için 9 yanıt

  1. 2011 aracınız daki şasi görüşünün çoğusu 2012 aracında yıkıma uğradı ve tasarım düşüncesi tamamen değişitirildi.Ön arka süspansiyonn sistemi dahil 2013 aracına benzeyen bir tarafmı kaldı…
    2011 aracıyla pek çok takım bir veri elde edebilir ki RBR gibi sistemini değiştirmemiş takımlar adeta test yapmış olurlar.Ferrari nin 2011 aracı ile 2013 aracı arasında korkunç farklılıklar var.

    Ferrari nin asıl sorunu RT dir ve 2011 aracı ile pistde aldıkları sonuçlarla 2011 prototipini RT uyumu ve korelasyonunda kullanacaklarsa ancak fayda sağlar.Diğer türlü Ferrari nin bu yaptığına gösteri sürüşünden fazlası denemez.

  2. Bende senin gibi düşündüm bu ne biçim test dedim ancak Ferrari Corse Clienti takviminde böyle birşey görünmüyor. 2011 aracı da çok nadir götürülüyor zaten bu organizasyona.

  3. 2011 aracı gösteri lastikleriyle yapıla test < 2013 aracı 2013 lastikleri ile yapılan test ele ayağa düştük çok yazık gösteri lastiği ne abi ya 😉 hadi yine iyiyiz en azından eşşeği şağlam kazığa bağladık ( f150 italia gururumuz ) f150 rb8 den iyi olmasın ama süper bi araçtı öyle süperdiki kronik sorunları vardı gizemli savaşçıydı kimse çözememişti aracı o yüzden gelişemiyodu yani rakiplerimiz bizden korksun spaya en az 0.7 farkla geliyoruz + 0.7 mi -0.7 mi orası size kalmış

  4. kuralların ne olduğunu biliyorum, fakat haberde belirtilen mercedes'in yaptığı özel testlere nazaran test yapılıyor diye belirtilmesi, o testin koşulları ile bu test diye tabir edilen şeyin alakası yok. Ferrari müşterileri için pist günleri düzenlerken F1 araçları da götürüyor, eski araç, gösteri lastikleri ile turlar atılıyor. Bunu mercedes'in yaptığı testle kıyaslamak saçmalık

    Haberde tutarsızlık olduğunu düşünmemin sebebi de bu, muhtemelen haberin kaynağı Ferrari'nin gösteri sürüşlerini mercedes'in yaptığı test ile bağdaştırma hatasına düşmüş durumda.

  5. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Kurallar buna izin veriyor.

  6. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Gösteri sürüşü felan degil.Bu ferrarinin çok işine yarayacak rüzgar tünelinde zaten sorun yaşıyorlardı.Bu testte o sorunu çözmeye çalışacaklar.

  7. ne saçma bir test bu ? Lastik testi diye gösteri lastiklerini 2011 aracı ile mi test ediyorlar ? Bu test değilde gösteri sürüşü olmasın ? 2011 aracı ve gösteri lastikleri ile 2013 aracıyla alakalı ne kadar bilgi edinilebilir ki ? Mercedes'in yaptığı gibi 2013 aracı, gelecekte kullanılacak lastikler ve yarış pilotları ile yapılan bir test söz konusu değil.

    Bence bu haberin kaynağında bir sıkıntı var

  8. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    artık mercedes avantaj sagladı diye tutturmayın.Aynı testi hatta fazlasını (mercedes rüzgar tüneli testi felan yapmamıştı) ferrari yapıyor.Ferrari Spa'da yarış kazanırsa yandılarr 😀

  9. Vaay pedro ağbi direksiyonda. Kolay gele.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir