Ferrari, Pirelli'nin Yeni Lastiklerinden Rahatsız

yazar:

kategori:

Pirelli’nin Macaristan’a getirdiği lastikleri Ferrari normalde iyi kullanıyordu ancak lastik yapılarının değişmesiyle birlikte Ferrari’nin bu avantajının ortadan kalktığı görüşü ortaya çıktı.

Ferrari’den yapılan açıklamada “Pirelli’nin seçimleri takımlar arasındaki sıralamayı değiştirdi ve bu durum başkanımız ile Scuderia çalışanlarını pek mutlu etmesi.”

“Yakın gelecekte bu konu  daha fazla gündeme gelebilir.” sözlerine yer verildi.

Stefano Domenicali “Lastiklerin yapısından mı yoksa bu lastiklere gelen lastik türlerinden mi sorun yaşadık anlamamız lazım.”

“Açık olan ise Mercedes’in bu yeni lastiklerle sorunlarını aştığı.” dedi.


Yorumlar

“Ferrari, Pirelli'nin Yeni Lastiklerinden Rahatsız” için 4 yanıt

  1. Sezonun sonunda gelecek sezon değişmesi olası lastiklerden bir demet hazırlandı ve testler yapıldı ki lastiklerin ne olduğu konusunda takımlar bilgi sahibi olup ona göre tasarımlarını elden geçirsinler.2012 de sanırım Abu Dhabi de bu testler yapıldı.Sonra yeni şasilerle testler yapılırken kullanılacak bütün hamurlarla sezon başı testleri yapılır. Takımlar belirlenmiş hamur ve lastik tiplerinide göze alarak hazırladıkları şasilerde belirlenen lastikleri kullanırlar.Sezonun başında Ferrari ve Lotus bu lastikleri iyi kullanıyorduysa kaç yarışdır aracını değiştiremeyen Ferrari bu lastikleri neden kullanamamaya başladı.

    Sezonun başında lastikleri kullanamayan takımlar tasarımını kendi kafalarına göre yapmış olan takımlardı ki o sistemle devam ettiklerinde sonturlarda Ferrari ve Lotusdan ondalıklı olarak fark yiyorlardı.Kötü kullanan takımlar bunu yapamadılar diye lastiklerin değiştirilmesi gibi bir düşünce dahi olamaz!!! Olur diyorsanır… İtalyan Ferrari takımı 2011 sezonunu geri ister.2011 aracı yavaş değildi sadece lastikleri zamanında ısıtamıyordu ve ısıtıncada lastikler ufalandığından ötürü performans veremiyordu.Yarış biterken tur yemelerinin asıl sebebi araçlarının yavaşlığından öte lastikleriyle elde ettikleri performans kaybıydı.

    Sezonun ortasında lastikler neden değiştiriliyorki?Sezonun ortasında egzoz beslemeli difüzör değiştirilmez ama lastikler neden değiştiriliyor?? Ben Mercede GP taraftarıyım ama iki takım inat edip tasarımlarından ödün vermedilerse performans kaybınıda çekmek durumundalar.Lastiklerin değişimini zorunlu hale getirtmek adına kendinden patlayan lastikleri getirip piste sürenler bu işin yüz karalarıdır.Üstelik ALonso gibi bir pilotun dahi büyük bir tehlike atlatmasınıda rast getirterek bu işi çözmüşlerdir.Ferrari çıkıp 2011 sezonunu geri istesin… 2012 yılında tasarımını değiştirmesine sebep olan hattaaa Aldo Costa nın kovulmasına asıl sebep olan Pirelli lastikleridir.RT sorunuda etkilidir ama lastiklerden gelen kayıp kocaman olunca RT sorunuda üstüne tuz biber olmuşdur.

    RBR trenin rayda gitmesi gibi dengeli bir aracı göz önüne alacağına lastiklerinide iyi kullanan bir araç için birazcık dengeden ödün veren bir tasarım ve kabüller yapsaydı belkide olnlarda daha iyi bir lastik kullanımına erişeceklerdi… ama gelin görün ki İtalyan Pirelli yi birşekilde ikna edebildiler ki sezonun yarısı kadar yarışda Pirelli lastiklerle 4 defa oynadı.İlk ikisinde tutturamadı işi güvenlik müdahalesine getirmek adına kendinden sıyrılan ve sadece yanakları kalan lastikleri dahi tasarlayı ürettiler.

    Hususen takımlara has lastik üretilmişdir.Sipariş lastikleri üreten firma bir İtalyan olan Pirelli dir.İtalyan Ferrari ye pas geçileceği söylenilen sezon 2011 idi ve Lastikler Ferrari yi tarumar etti.Şimdi sene 2013 ve adeta mücadeledeki sadece Ferrari nin saf dışı kalması adına üretilen lastiklerin adıda İtalyan Pirelli dir. Sİpariş lastik üretimi bu firmanın ayıbıdır ev Pirelli ayıbıyla yüzleşmelidir.

  2. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Bir zamanlar da Ferrari başarmıştı bu işler sırayla dostum .

    O yılları unutmayın.

  3. Mercedes in Bernie ile yaptığı lobi çalışmaları meyve vermeye devam ediyor.Rbr nasıl başardıysa merco da başardı gibi bu işi.Bunda Brawn ın payı büyük.Horner ve patronu mateschitz gibi.Briatore ve Todtla çalışan adamın pasif kalması zaten beklenemezdi.

  4. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    öncede diger takımlar sorun yaşıyordu nolmuş yani.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir