Bild: "Raikkonen Ferrari ile Çoktan Anlaştı"

yazar:

kategori:

Sport Bild’in haberine göre Raikkonen, Ferrari ile çoktan anlaşma imzaladı ve Fernando Alonso’nun takımda kalıp kalmamasına bağlı olarak gelecek sene Ferrari ile yarışacak.

Bu sürpriz gelişme, Ferrari ile Fernando Alonso arasındaki bağların kopmaya başlamasının ardından gerçekleşmiş. İki tarafın ilişkisindeki zayıflama Ferrari’yi eski pilotu Raikkonen’e yönlendirmiş.

Habere göre Alonso, araçta beklenen oranda gelişmeyi görememesinin ardından Temmuz ayının sonuna doğru Ferrari’yi ayrılmak istediği ve anlaşmasını feshetmek istediği konusunda bilgilendirdi.

Normalde Alonso’nun 2016 sezonu sonuna kadar anlaşması bulunuyor ve henüz Red Bull ile imzalanmış bir anlaşma yok.

Habere göre Alonso’nun takımdan ayrılması halinde yerine Jules Bianchi ya da Nico Hulkenberg geçecek. Felipe Massa’nın gelecek sene takımda devam etmeyeceğine dair karar çoktan alındı. Massa, geçtiğimiz haftalarda yapmış olduğu açıklamada, Ferrari kariyerinin ardından rekabetçi bir koltuk bulamazsa F1’den ayrılacağını söylemişti.

Raikkonen, Fernando Alonso’nun Santander bankasıyla gelmesinin ardından 2009’da anlaşması olmasına rağmen takımdan gönderilmişti.

Haberlere göre Raikkonen’in Ferrari ile bir sıkıntısı yok ve hatta bir sene önce bile taraflar, Massa’nın yerine geçmesi için görüşmeler yaptılar.

Bu haberin ne kadar doğru olduğunu gelecek haftalar gösterecek. Haber gerçekse Alonso’nun Red Bull’da Sebastian Vettel’in yanına gitmek isteyip istemeyeceği de ilginç olacak.


Yorumlar

  1. Alonso-Kimi ikilisi başa baş mücadele verdikten sonra günün sonunda kim yenerse yensin herkes olaydan haz alacaktır

  2. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Bu temenni haliyle mantıklı oluyor 🙂 benim gördüğüm Mika ile birlikte en hızlı pilot Rai ve okadar hızlı olmasa da farklı iyi tarafları ile her zaman bir şekilde şampiyonlukları kovalayan bir Alo . bu ikisini aynı takımda görmek yada diğer şeçenekler beni mutlu eder, kazananın tabi ki Rai olmasını isterim ama kaybedeceksede bu beraberlik olmalı ve bu gidişle Alo ile olmasa da diğer seçenekler olacak gibi. Tabi Alo ile olsun isterim vaktinde Mika ve Shumi ateş ve buzdu şimdi bu ikisini aynı takımda görmek buz ve ateşi . Sıcağı içine çeken buz mu ateşi södürecek yada buzu eriten ısısı ile ateş mi galip gelecek taraflı tarafsız herkesin görmek isteyeceği bir durum olduğunu düşünüyorum. Alonso yenilse de taraftarlar memnun kalacaklardır ,vay eski düşman hı aynı şekilde Rai yenilse de en azında eski rakibe kaybettik bir çömez değil. bu olacaktır..

  3. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    Su ana kadar ki yorumlardan gordugum en mantiklisi.2 sampiyonun bir arada yarisacagini dusunmek bile heyecan katiyor olaya 2007yi hatirlayin her ne kadar hamilton caylak olsa da onlarin yasattigi heyecani gunumuze kadar hala yasamadim.Ancak Ferrari'den ayrilmak zorunda birakildigi icin Ferrariye kati surette gitmeyecegini dusunuyorum.Vettel-Kimi daha olasi Kimi-alonso ya da vettel-alonso olasi bile degil 🙂

  4. öncelikle senin de kadir gecen mübarek olsun.
    bende senin gibi düşünüyorum. seneye fabrika takımlarının öne çıkacağını ve ferrarinin başa oynayabileceği. reno motorlu araçlar bence biraz yavaş kalacaklar. bu da redbulla yaramayacak gibi.
    kiminin ferrariye geçmeside mantıklı bu şartlar altında.( kontrata eklenecek bir eşitlik maddesinden sonra.) sonucunda şampiyon olmak istiyor.tabi eğer böyle birşey varsa bence ferrari bunu monza da duyuracaktır.

  5. Nette dolanırken buldum 😀

  6. henüz görmemiş olan varsa bunu eğer…

    http://i.imgur.com/dYfhVQZ.gif 🙂

  7. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    kimi öyle kinci bir insan değil bence.yani ferrariden ''kovuldu yada gönderildi!''diye ferrariye kin besleyip intikam alacak veya bir daha asla gitmem diyecek bir karekterde değil.sonuçta nasıl ayrıldığını hepimiz biliyoruz.tekrar etmeye gerek yok.ancak kendi deyimi ile sebebin kendi sürüşü yada pilotajı olmadığını biliyoruz.kimi f1 tekrar döndüyse şampiyon olmak için döndü kanaatindeyim.bunu lotusta iki sezondur yapamadığını ve sebebinyine kendi pilotajı olmadığını kendiside bizde aşağı yukarı biliyoruz.öyle ise:

    başka güçlü bir takıma gitmek .kimbu takımlar.1.redbull.2.ferrari.3.mercedes.4.mclaren.mercedes motoru kullananları elersek geriye red bull ve ferrari kalıyor.

    anlaşılan o ki red bull alonsoyu alonsoda red bull u istiyor ve görüşme yapıldıgı çıktı.alonso da Ferrari de şampiyon olmadığından dolyı olsa gerek sıkılmış ve yeni bir defter açmak niyetinde.eğer o defterin adı red bull ise?

    bu durumda massa nında gidecek olması ve piyasada Ferrari de yarışacak üç beş pilottan boşta olan yada boşa çıkacak tek pilot KİMİ ise?

    seneye kuralların büyük ölçüde değişecek olması (motor dahil olmak üzere ) Ferrari ve fabrika takımları için avantaj olarak görülüyor ise?
    kiminin ferrariye geçmesi hiçte öyle zor olmasa gerek.ben istermiyim valla ferrariye gitmesini hiç istemedim gene istemiyorum.bu benim duygusal fikrim.

    mantığım ise lotusta kalmak yada red bull a geçmektense Ferrari ye geçip şampiyon olma ihtimalimin yüzdesini arttırırdım..zira ha red bull ha lotus ha Ferrari seneye hepsiiçin sil baştan olacak ve 2014 ün BRAWN GP piyangosu ferrariiçin daha olası görünüyor(şahsi fikrim)

    herkesin KADİR GECESİ mübarek olsun:)

  8. Bana kalırsa Redbull'da Adrian Newey gibi adam oldukca Redbull hiç bi zaman geri kalmaz.Gelecek sezon yavaş kalıcak takımlardan biri Lotus olur bence.Ferrari en hızlı takım olabilir Jameside aldılar o yüzden Raikkonenin Ferrariye gitmesini isterim.

  9. evet ulaş kesinlikle haklısın .

  10. komik çocuk.alonso ferrariye santander sayesinde sadece bir sezon önce geldi.yoksa zaten anlaşma imzalanmıştı.2010 değilde 2011 de gelecekti.ama rainin yerine gelecekti nihayetinde.

    birde gelsinde bir görelim bakalım bu araçla neler yapabilecek.haaa alonsonun yerine zaten almazlarda massanın yerine bir gelsinde görelim. bu takımda alonsonun yapamadığını yapabilecek başka pilot gösterinde bilelim.bakıyorum.

  11. güney ateş avatarı

    mclaren'i tek sezonla değerlendirmek olmaz. kaldı ki bu sezon sonuna kadar muhtemelen en hızlı takım olacaktır 2009 yılına benzer olarak. 2006 yılında Alonso renault ile şampiyon olduktan sonra o yıl kötü bir sezon geçiren mclaren ile 2007 sezonu için anlaşmıştı ve neredeyse şampiyon oluyordu. 2008 yılında da zaten mclaren ile hamilton şampiyon oldu.

  12. Fernando 4LonSo avatarı
    Fernando 4LonSo

    Bu haber ne kadar doğru olabilir ki Alonso yarış hafta sonunda Ferraride şampiyon olamasan bile burada mutluyum demişti.Kararını değiştirecek bir neden göremiyorum saçma sapan haberler,Ama Kiminin 2014 de ferrariye gelmesi mümkün çünkü Massa kadar iyi bir pilot, seçeneklerden birde bianchi var ama onu alacaklarını sanmıyorum 2014 du harcamak istemez takım yeni kurallar ile f1 tamamen piyangoya dönüşücek bence Redbull 2014 de hızını kaybedecek kim karlı çıkar bilemem ama 2013 gibi olmayacağı kesin..

  13. Ferrariye hala kızgınlığım var bu konuda o yüzden dönmez umarım Kimi. Araç konusunda da rai zamanında da böyleydi ferrari o zaman rai çekmişti şimdi alo çekiyor takımdan.

  14. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Rai Ferrari de olmalı . Rai vs Alo farketmez ama gelmeli.
    Alonso Rb gider mi bu kadar gaza gelirse gider . .Fakat ne Horner ne de Vettel Alonso sever değil.
    Olurda gaza geldi gitti yaratılacak bir efsane için bir şampiyonu yenmek, işin haklı ya da haksız kimsenin laf edemeyeceği bir durum.
    Durum ne olursa olsun iki şampiyon bir takımda yarışacak ya
    RAi vs Vet,
    Vet vs Alo
    Rai vs Alo

  15. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    Büyük takımlar her zaman 1büyük pilot birde 2. orta pilot olsun ister

    küçük takımlar zaten büyük pilot alamadıkları için sorun yok onlar için 😀

    mc laren denedi montoya ,kimi ikilisini sonra gene denedi alonso ,hamilton ikilisini ve 1 sezon anca yarıştırabildi ,montoya çok hata yaptı ,en son kimi ye arkadan çarpınca, 2 mclaren zarar gördü ve puan alamamışlardı ,sonrasında sezon ortası gönderdiler montoya yı ,alonso hamilton ikilisinde de çok sorun çıktı ,pitte beklemeler ,ceza almalar,sürekli takım içi çekişme ,mc laren i bu sebeple severdim, ron zamanları ,çok cesur işler yaptılar ama ters tepti ,örnek olarak verdim, bu olayları ,yakın zamanda olduğu için

    şimdi bu olayları bilen, diğer büyük takımlar ,ya çok detaylı bir anlaşma yapar, 2 büyük pilot ile yarışır , eşit şartlar da içinde olacak elbette , ya da 2 büyük sürücü almaz ,aşırı takım içi rekabet her takımın kaldıracağı iş değil ,çok zor ,kaldıki pilotların çoğu rekabetçi ruhlu ,bu işin doğası gereği idareleri zor

    bu bahsedilenler ,gerçekten, yalan haber de olabilir,yada olmayabilir, f1 de çoğu kez bu haberler doğru çıkmıştır ,tam olarak takım ve gelecek pilot doğru bilinmesede ,takım değiştirmeler bu haberlere göre çok olmuştur

    ferrari kimi yi isteyebilir gidebilirde ,zaten geçen sene kimi de demişti ,ferrari ile sorun yok yani kapılar tamamen kapalı değil ,demişti

    zaten 2014 yeni kurallar,yeni araç ve motorlarını içeriyor ,ilk 5 takımda herşey olabilir ,ya gerilere düşerler yada lider olurlar, bu sebeple takım değiştirmek,önümüzdeki sene şanş işidir ,belki alt takımlar bile lider olabilir ama bu sene arkada olan mc laren e dikkat derim ,şimdilerde ferrari gerilerde ,dikkat edilecek neden, bu sezon geliştirmeleri durdurmalarından veya gelecek sezona daha ağırlık vermiş ,olacaklarındandır bence, geçmiştede aynıları yaşanmıştı ,ayrıca ferrari ,allison u aldı l,otus uda ikna ederse, allison un erken çalışmasına ,araca başlamasına ,ferrari seneye şanslıdır

    rbr o sebeple 2 güçlü pilot istiyordur belki ,çünkü iyi araç yapamayacaklarını yada lider araç olmayacağını biliyor veya işi şansa bırakmak istemiyorlardır 2 güçlü pilot orta seviye araçla baya puan toplayabilir

    yazıyı toplu yazdım uzadı 😀 benim gönlümden sadece rekabet olan, hızlı bir sezon geçirmemizdir,seyir zevkimizin azaldığı son yıllarda temennim bu dur yoksa button ın şampiyon olduğu ,shuminin bir ara hep lider olduğu bir sezon gibi, liderin belli olduğu, zevksiz ,rekabetsiz,geçişsiz bir sezon olmamasıdır ,

  16. sınan matias avatarı
    sınan matias

    raikkonenin ferrariye gelmesi f1 e heyecan katar.bizde böylece f1 in en iddialı çekişmelerinden birini izlemiş oluruz.elbette her ikisininde öne çıkan yanları var ancak aynı takımda rai-alo ikilisini izlemek müthiş olur.

  17. Alonso-Raikkonen ikilisi heyecan yaratır. Senelerdir herkesin beklediği zaten bu değil mi ? 🙂

    ama haberi yapan Bild, aman diyeyim…

  18. Alonso Ferrari'ye Santander sayesinde geldi.Özellikle İspanya ve tüm Avrupa'da büyük bir ekonomik kriz yaşanıyor.Tekrar Reno'ya dönmesi büyük ihtimal diye düşünüyorum.

  19. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Raikonen bu saatten sonra ferrariye gelmez.Yarış kazanıp şampiyon olmak isteyen bir adamın şuanki ferraride işi olamaz.Lotusta kazanma ihtimali ferraride kazanma ihtimalinden daha yüksek.

  20. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Massa'nın Yerine İse Olabilir. Başka Türlü İhtimal Vermiyorum 🙂

  21. Biliyorum.Zaten o yüzden söyledim.Alonso'nun sözleşmesi bittiğinde 35 yaşında olacak.Rai ise 37.Ferrari bu denli büyük bir anlaşmayı feshedip de 2 yaş daha büyük olan Rai ile uzun süreli sözleşme imzalamaz.

  22. Alo ile Rai arasında 2 yaş var.

  23. Alonso gönderilip de yerine Raikkonen alınmaz.Bunun birçok sebebi var,sponsordan tutun da eskiden yaşanan olaylara,Rai'nin yaşına kadar.Massa'yı gönderip Rai'yi almak,o daha da zor ihtimâl.Geçen sene bir kümeste iki horoz istemem diyen ben değildim.

  24. oğulcan bulut avatarı
    oğulcan bulut

    bence alonso redbulla gitse de gitmesede kimi ferrariye gelicek ve beraber yarışacaklar. çünkü ferrari bu şekilde 1. ve 2.pilot stratejisiyle markalar şampiyonluğunu alamayacağını anladı ve montezemelo bundan sıkıldığını alonsoya karşı tavrıyla ortaya koydu, kiminin kararım aptalca olacak demesi ve red bullunda başka pilotlarla adının anılmaya başlanması bu olasılığı artırıyor.

  25. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Daniel Ricciardo, 2014 yılında Red Bull ile yarışacak. Ferrari'de eğer Massa giderse "Hulkenberg,Di Resta,Grosjean"dan birini transfer edecek. Bunun dışındaki bütün haberler kafa karıştırmak için.

  26. bunlar karsilastigim en iyi aptal sezon haberleri.. icinde ferrari raikkonen ve alonso gecince butun f1 camiasini meraklandiriyor…

  27. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai ne işin var ferraride lotusta kal ondan iyi red bull varken ferrari gidilir mi 🙂

  28. haberi bild çıkarıyor sen ferrari masa başına geçti diyorsun.baksana aptal sezon içerisindeyiz acaba farkında olan var mı?yani aptallar inanacak mı der gibi deyim yerindeyse.her sezon bu yaz arası aynı şeyi yaşarız.üstelik bildden çıkıyor nerdeyse bütün kaynaklar haberler.2günde alonsoyu kimiyi yollamadıkları yer kalmadı.boşa hayaller kurmayın kardeşim.kimi kalır lotusta alonso da ferrari de.daniel ricardo mudur nedir o da weberin yerine yeni kapıkulu emirkulu olur vettel ne derse yapar rb adına

  29. Yaklaşık 1.5-2 ay önce bir röportajı vardı, anlattığına göre daha iyi durumda ama o da F1 için hala tam olarak yeterli değil diyordu

  30. bu 4 haftalık ara içerisinde, raikkonen redbull ile uzaydan dünyaya atlayacak haberleri bile görebiliriz.

    bu daha başlangıç mücadeleye devam :p

  31. RB oyunu Ferrari üzerinden oynamaya karar verince Ferrari nin yanıtı sert oldu galiba. Ferrari masa başına geçti belliki.

    Baktı olmuyor, Prelli ihalesinde kaybettik son zamanlarda hep kaybettikleri gibi bari bunda kaybetmeyelim dercesine bence hiç hesapta yokken sadece misilleme yapmak için Kimi yi aldılar.

    Şahsen Kimi RB ye gitmek istemiyordu bence. Bu onada da yaradı böylece.

    Aslında bütün bu artık şavaş diyeyim , Vettel sayesinde çıktı. Ferrari Vettel i almaya çalıştı ve Neweyide tabi. RB ikisinide kaybetmedi ki bence bunda Bay E nin de parmağı var.

    RB de buna misilleme Webber in ayrılmasıyla beraber Alonso ya taktı ve olan da oldu. Kimi bence zor bir şıktı. Çünkü Vettel yanında Kimi yi istemez benim görüşüm.

    Yani Alonso sadece bir oyun şuan için RB için. Ama Ferrari de yanıtı verdi tabikide.

    Seneye bence RB de Vettel ve Ricardo yarışır. Ferrari de Alonso ve Kimi yarışır. Alonso Ferrari yi bırakmaz. Ferrari de Alonso yu bırakmaz.

    Tabi bu sadece bir tahmin. Görücez bakalım neler olucak.

    Birde ikinci bir durum var. Button Ferrari ye geçer onun yerine bizim genç Magu. gelebilir. RB de de Vettel ve Kimi olur bu çok düşük bir ihtimal tabi.

  32. Eli ciddi sorun eskisi gibi kullanabiliyor mu bilmiyoruz refleksleri ne durumda bunu da bilmiyoruz insallah bir gun donebilir sampiyon olmamis ama sampiyonlugu hakeden 1 numarali isim bence gunumuz F1 dunyasinda.

  33. Bu sezon biraz zor gözüküyor bence de ama sonraki sezonlar neden olmasın

  34. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Rai demişti kararım Aptalca karşılanacak diye,bence de aptalca ben olsam kovuldugum takıma tekrar gitmem.

    Bende yoruma yazmıştım.Kesin Ferrariye gidecek diye. 😀

    Tabi belkide gitmez.Ama içime öyle dogdu 🙂

  35. Aslinda Lotus icin gonlumden gecen Kubica-Grosjean ama Kubi'nin yeniden F1'e donmesi zor gozukuyor.

  36. Red Bull: Vettel-Alonso
    Ferrari : Raikkonen-Bianchi
    Lotus: Grosjean-Hulkenberg
    Mercedes:Hamilton-Rosberg
    Mc Laren: Perez-Button

    Ilginc dizilimler olur gercekten=)

  37. Olabilir olmaz diye birşey yok.Ne Ferrari'nin ne Redbullun yalanlamalarına kesinlikle inanmamak lazım.

  38. Bu haliyle vettel Mclaren'e kesinlikle gitmez. Bence Alonso rbr ye vettel ve kimi ferrariye gidebilir.

  39. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Bu işin sonunda Ricciardo Red Bull'a giderse herkes için büyük hayal kırıklığı olur.

  40. aptal sezon gerçekten çıldırdı laa 😀 keşke alonso-raikkonen ikilisini Ferrari'de görebilsek ama zor gözüküyo….

  41. Ricciardo'nun Redbull'a gitmediği her durumda çok heyecanlı bir transfer dönemi olacak

  42. Raikkonen -ferrari, vettel -mclaren, alonso-rbr çok güzel olur bence 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir