Marussia

yazar:

kategori:
Yarış Pilotları Timo Glock Jerome d’Ambrosio  
Test Pilotları      
Takım Başkanı John Booth Teknik Sorumlu Nick Wirth
Yarış Müh.   Yarış Müh.  
Şasi  MVR-02 Motor  Cosworth CA2011
Merkez  Sheffield/Bicester, İngiltere    
Sponsorlar  
Katıldığı Yarış  19 Kazandığı Yarış  0
Pole Pozisyon  0 En Hızlı Tur  0
Toplam Puan  0 Podyum Finiş  0
Markalar Şampiyonluğu  0 Pilotlar Şampiyonluğu  0
İlk Yarış  2010 Bahreyn GP    
       

Virgin Racing. 2010 Formula 1 sezonunda ilk kez yer alacak. 12 Haziran 2009 tarihinde Manor Grand Prix adı altında giriş hakkı kazanarak Kasım 2009 itibariyle seçilen 4 yeni takımdan birisi oldu. 30 Kasım 2009 tarihinde FIA’nın yayınladığı düzenlenmiş giriş listesinde takımın ismi Virgin Racing olarak belirtildi. Richard Branson’ın sahip olduğu Virgin Grup’u takımın %80’inin sahibi ve isim sponsoru oldu.

Tarih

Takım Manor Motorsports ve Wirth Research’in aralarındaki ortaklıkla Manor Grand Prix adı altında kuruldu. Başlangıçta Virgin’den Alex Tai takım patronuyken Graeme Lowden takımın yarış direktörüydü. Manor Motorsport patronu John Booth sportif direktörü görevindeyken eski Simtek takımının sahibi teknik direktördü. Virgin ortaklığının resmen açıklanmasından sonra 1 aydan daha bir kısa süre içinde, Tai görevinden ayrıldı ve yerini Boot alarak takım patronu oldu. Lowden ise takımın CEO’su oldu. Takım motor tedarikçisi olarak Cosworh’ü kullanacak.

Manor Motorsport daha çok Formula 3 takımıyla tanınıyor ve halen Formula 3 Euroseries’de yarışmayı sürdürüyor. Yarış kariyerlerinin başlamasında dünya şampiyonları Kimi Raikkonen ve Lewis Hamilton’a yardımcı oldu. Araç hazırlıkları ve yarış faaliyetleri takımın genel merkezi olan Dinnington, South Yorkshire’da sürdürülürken Wirth Research araçları tasarlama, geliştirme ve üretme faaliyetlerini üssü olan Bicester’de gerçekleştiriyor.

Takım ayrıca ‘Sürücü Akedemisi’ yaratmayı planlıyor. Bir dizi yarış takımı ‘GP3 Serisi’ni oluşturacak ve Formula 1’e kadar ilerme fırsatını sunacak.

2010

Virgin’in 2010 aracı VR-01, F1’in tamamıyla CFD Bilgisayar Simülasyon Teknolojisi kullanılarak tasarlanan ilk aracı oldu. 17 Kasım 2009 tarihinde eski Toyota pilotu Timo Glock’un takımın 2010’da lider sürücüsü olacağı açıklandı. Sürücüyle 2 yıllık anlaşma imzalandı sözleşmenin sonunda 1 yıl daha opsiyon kullanıldı. Uzun süre GP2 yer alan Lucas di Grassi, Glock’a katılan diğer sürücü oldu. Diğer bir GP2 sürücüsü olan Luiz Razia test ve yedek pilotluk görevini üstlencek. Bir diğer test pilotu olarak anlaşma imzalanan Alvaro Parente VR-01’in tanıtımından önce takımdan ayrıldı. 2010 aracın resmi lansmanı takımın kendi websitesinden 3 Şubat 2010 tarihinde yapıldı. Sonraki iki günde takım Silverstone pistinde gizli bir sürüş denemesi yaptı.

Takım hız ve dayanıklılık açısından zayıf kaldı, şasi normalden küçük yakıt tankı nedeniyle elden geçirildi ve performansta artış gözlendi. Formula 1’e yeni katılan takımlar içerisinde en iyi olarak adlandırılan Lotus’a yaklaşsa da sezonu diğer yeniler gibi 0 puan alarak son sırada tamamladı.Takımın en iyi derecesi iki kere ulaşabildikleri 14.lük oldu.

Sponsorlar

Virgin sponsorluk anlaşmasının bir parçası olarak takımın %80’ini ele geçirdi. FIA’nın resmi girişi listesi 30 Kasım 2009 tarihinde ilan edildi. Bu da Manor GP’nin Virgin Racing olarak giriş yaptığını gösterdi. Takımın 2010’daki partnerleri lastik üreticisi Bridgestone, IT servisleri şirketi UST Global, çevresel teknoloji şirketi Carbon Green, Clear Şampuanı, bilgi teknolojisi firması CSC, ticari şirket FxPro, giyim şirketi Kappa , Oxigen Yatırım Grubu ve Rus spor araçları üreticisi Marussia olacak.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir