Briatore "Alonso Renault'da Daha İyi Olurdu"

yazar:

kategori:

Bu görüş Alonso’nun eski patronu Flavio Briatore’ye ait.

Briatore "Bunları biizmle yaşamazdı çünkü biz tamamen açık ve net çalışıyoruz. Patrese ve Lehto araçlarının Schumacher’inkine göre zayıf olduğundan şikayet ettiklerinde takıma: ‘Ona bu aracı verin, pedalları değiştirin ve piste çıkarın.’dedim" dedi Autosprint dergisine.

Alonso 2 şampiyonluğunu kazandığı Renault’tan ayrılarak Mclaren’e geçmişti 2007 sezonunda ancak takım içerisinde aradığı huzuru bulamadı. Geçtiğimiz hafta ise Mclaren takımından artık Alonso ile beraber çalışmayacakları açıklaması geldi.

Alonso’nun kontrol edilmesi zor bir pilot olup olmadığı sorulduğunda Briatore "Pilotlara olduğundan fazla değer veriyoruz. Onlar 20-25 yaşlarındalar ve onlardan daha olgun davranmalarını bekliyoruz. Onların durumlarını daha fazla göz önünde bulundurmalıyız."

"Kendileri için büyük olan durumlarla karşılaşıyorlar ve bazen onlara yardımcı olmuyoruz. Ancak Fernando asla bizimle problem yaşamadı."

"Bana göre yardım en güçlü pilotlara gidiyor. Bu Schumacher’de ve diğer pilotlarda da oldu ancak Fernando hariç. Alonso’nun sürekli olumsuz durumlar ile karşılaştı."

"Bence hem bu sene hem de geçen sene bazı engellemeler ile karşılaştı." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir