İngiltere GP – Cuma Sonrası Ferrari

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen – 12.: Sabah işler kötü değildi ancak öğleden sonra ise araçta iyi ayarları bulmakta zorlandım. Ayarlar geçen hafta testlerdeki gibi değillerdi. Bunun neden olduğunu görmek için verileri incelemeliyiz.

Açıkçası 2. antrenmandaki dereceler herkesin gerçek gücünü yansıtmıyor. Ben yine de makul derecede kendimize güveniyorum ve eğer iyi ayar bulabilirsek iyi sıra mücadleesi verebiliriz.

Felipe Massa – 8.: Büyük bir kazaydı ancak bu oyunun bir parçası ve kariyerimde daha da büyük kazalarım oldu. Hiç bayrak görmedim ve viraja her zamanki gibi yaklaştım ve fren anında aracın kontrolünü tamamen kaybettim. Yavaşlamaya çalıştım ancak etkisi yine de büyüktü.

En önemlisi ise aracı tamir edebildik ve çok zaman kaybetmedik çünkü sabah için çok fazla tur planlamamıştık. Yaptıkları çalışmadan dolayı tüm mekanikerlerime teşekkür ediyorum. Fantastik bir iş çıkardılar ve 2. seansın sonuna kadar hiç durmadan çalıştılar.

Geçen hafta burada yaptığımız testlerin ardından Silverstone’a iyi bir başlangıç noktası ile geldik ve doğru yolda ilerlediğimizi düşünüyorum. Aracın dengesinden ve her iki lastikte gösterdiği performanstan memnunum.

Luca Baldisserri: Bugün biraz zorlandık. Sabah Felipe pist dışına çıktı ve önemli hasar oluştu. Şanslıyız ki takım elemanlarının apayrı bir çalışması sayesinde aracı toplamayı başardık ve 2. seansın bitmesine 1 saat kala pilotumuzu piste çıkarmayı başardık.

Kimi en iyi ayarları bulmakta zorlandı ve bu yüzden yarına en iyi şekilde hazırlanmamız için çalışmamız lazım. Bugün gördüklerimizden ve geçen hafta topladığımız verilerden sıralama ve yarış için çalışacağımız bir sürü veri topladık ve bunun yanında hava koşullarının kötü olabileceğini aklımızda bulunduracağız.

 

Massa Kazası

 


Yorumlar

  1. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    nasıl o yagı görüpte bayrak kaldırmadılar ilginç bir de glock pist dışına cıkmıştı.

  2. sanki sabah kaza yapan felipe değil de kimi'ymiş gibi konuşmuş pilotlar. ilginç. ben şahsen bu kazayı ve araçtaki hasarı gördükten sonra hele de yarım yamalak geçirilmiş ve toplamda 26 tur atılmış antrenmanları görünce ümitsizliğe kapılmıştım ancak şansımız galiba daha 1 hafta önce bu pistte felipe'nin 140 tur atması. ayarlar lastik ve performans konusunda sorunu görünmüyor felipe'nin söylediklerine göre. ayrıca takımın ne kadar profesyonel ve işinin ehli insanlardan oluştuğu da bir gerçek. herkes aracın o halini gördükten sonra 3 saat içinde komple tamir edebilmek hiç te kolay değil. bravo mekaniker kardeşlere. akşam üzeri öğrendiğim bu kaza haberiyle çektiğim eziyet, felipe'nin cesaret ve memnuniyet verici açıklamasını okuyunca bir parça düzeldi. çok şükür ki bu hasar yarışta sıralamada veya son antrenmanda olmadı. felipe ne yapar eder son antrenmanda çok çalışıp aracı istediği gibi ayarlayabilir. ki zaten daha yeni tamirattan çıkmış aracın bile set-uplarından memnun gözüküyor. bu kötü olaya rağmen inşallah sıralama ve yarış felipe'nin olur..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir