Lotus: "Sporun Geleceği için Maliyetler Düşürülmeli"

yazar:

kategori:

Takımların yüzde seksenini maliyetleri düşürmek için görüşmeler yapma niyetinde olduğunu belirten Boullier buna rağmen bazı takımların oy birliğine varılmasını engellediğini belirtiyor. bu şekilde Lotus gibi küçük takımlar finansal sorunlarla karşı karşıya kalıyorlar.

Lotus’un sahibi Genii Capital takımdaki %35 hisseyi geleceklerini güvenceye almak adına Infinity Racing’e satmıştı. 

Geçtiğimiz günlerde Sauber takımı da neredeyse iflasın eşiğine geldikleri söylentilerinin ardından Rusyalı yatırımcılarla büyük bir ortaklık yoluna gitmişlerdi.  

Boullier, “Sorun Red Bull, Ferrari ve Mercedes gibi bazı takımların hala eski usullere göre finanse edilip, otomobiler üzerinde çok fazla para harcayabilmeleri. Biz bunu yapamıyoruz.”

“Takımları rekabetçi bir seviyede tutmak için kaynaklarımız dahilinde minimum bütçeler kullanmamız gerekiyor. Ama limitler gelirlerin çok üzerinde olduğundan aradaki farkı ortaklarımızın kapatmasına ihtiyaç duyuyoruz.” 

“90’ların başında zirvedeki takımın belki de 40 milyon sterlin gibi bir tutar harcadığını unutmayalım. 2008’de bu rakam 100 milyon sterline kadar çıktı.”

“Bu maliyetleri düşürmek zorundayız.”

“Bugün takımların yüzde sekseni bunu savunuyor ama kalan yüzde yirmisi öyle değil.”

“Sadece 3 takımın Formula 1’de para yetirebildiği bir durumun adil olduğunu düşünmüyorum.”

Ancak Boullier bunlara rağmen Infinity ile ortaklıkları sayesinde yni bir çağa başlayacaklarını ve uzun yıllar güvende olacaklarını söylüyor.

“Yine de Ferrari ya da Mercedes kadar para harcayamayız ama takım olarak yarıştığımız seviyeyi garanti altına alabiliriz.”

 


Yorumlar

  1. rai bir yerlere transfer olabilir.

  2. türkçesi:
    (bkz: beyler şu anda fakiriz)

  3. redbull diyor ama üretici takım olmasada finans olarak en cok harcayan oluyor umrunda olmuyorda bu yuzden hızlıda olur da boylece seneye her sey duzelır ınsallah

  4. İşini düzgün yapan adamsın Eric amca bazı konularda attığın adamlar harikaydı takımı buralara kadar getirmek için çok çaba harcadın bunu inkar edemeyiz.

    Ama büyük sponsor bulmada yetersiz kaldığını düşünüyorum Flavio Briatore bu takımın başında olsaydı eminim büyük bir sponsor ile anlaşmıştı şimdiye.

    Tabi ki her insanın kendine has özellikleri var.

    "90'ların başında zirvedeki takımın belki de 40 milyon sterlin gibi bir tutar harcadığını unutmayalım. 2008'de bu rakam 100 milyon sterline kadar çıktı."

    90 larda ki Teknoloji ile 2008 deki teknoloji arasında dağlar kadar fark var. Kullanılan malzeme vs uzar gider. Karşılaştırmanın yanlış olduğunu düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir