McLaren, Honda ile 10 Yıl Boyunca Başarılı Olacaklarını Öngörüyor

yazar:

kategori:

McLaren sezonun başında Honda ile 2015’de güçlerini birleştireceklerini ve Mercedes-Benz ile olan 20 yıllık motor tedariğini bitireceklerini açıklamıştı.

Takım yeni motor anlaşmasının birden fazla yılı kapsadığını söyledi ancak Whitmarsh bu anlaşmanın McLaren’i önümüzdeki 10 yıl boyunca sporun üst basamaklarında tutacağını söylüyor.

“Takım için kesinlikle büyük bir coşku oldu. Son kez Honda ile yarıştığımızda ben de buralardaydım ve bir yarış kültürü ve yarış ruhuna sahipler.”

“Bu takım için çok heyecan verici ve motive edici oldu, artık kazanmak için gerekli kaynaklar ve fantastik bir bütçe ile önümüzdeki 10 yıla bakabiliyoruz.”

“Bu bir mücadele, her zaman da öyle oldu, fakat bu kez oldukça heyecan verici olacak.”

McLaren sezonun sonunda ayrılacak Vodafone’un yerine yeni bir isim sponsorunu açıklamaya hazırlanıyor. Honda ile yapılan anlaşmayla birlikte takımın maddi olarak uzun vadede çok güvende olduğu belirtiliyor.

“Önümüzde güçlü ve geniş sponsorlarımız ve Honda ile yaptığımız harika teknik ve ticari birliktelik var. Bütçemiz oldukça güvende.”


Yorumlar

  1. Honda motor teknolojisi olarak bes yil geride.Birakin turboyu direkt enjeksiyonlu benzjnli motoru yok.Mercedes motorunda simdiden 850 hpden bahsediliyor.Honda 2015i beklemeden tuyebilir.

  2. Sanırım bu yılki 2 galibiyeti de ekleyince Ferrari-McLaren: 182-182 berabere oluyor.

    Eğer Honda ''tekrar'' şasi üreticisi olarak dönseydi, başarısızlık tezine imzamı atardım fakat motor sağlayıcısı ve teknolojik partner olarak, üstelik uzmanlık alanı ''küçük hacimli turbo motor'' ile geri dönüyor. Tabiki bu da verdikleri -Formula 1 için oldukça uzun- aradan sonra Honda motoru için iyimser tahminlerde bulunmamız için geçerli sebepler sağlıyor. Motor hacmi küçüldükçe ve işin içine turbo besleme ve yakıt tasarrufu girince Renault ile Honda mühendislerinin tüm enerjilerini harcadığı ürün yelpazesinden bahsediyoruz. Bu tecrübe yadsınamaz. Hele ki hibrid ve elektrikli araçlar üzerindeki çalışmalarını düşününce (2008 yılında hibrid ar-ge bölümünde çalışan bir Honda mühendisi günde 20 saat çalışmaktan sıyırıp intihar etmişti). 1 buçuk litrelik, yakıt tasarruflu, turbo emişli bir motordan bahsediyorsak herhalde Mercedes ve özellikle performans motorlar üzerinde uzmanlaşmış Ferrari'nin çok fazla sevindiğini söyleyemeyiz.

    En azından kağıt üzerinde ve uzman olmayan biri açısından bakınca RedBull-Renault ortaklığının mevcut başarısını ''katlayarak ve arttırarak'' devam ettirmesini beklemek bahislerin en risksizi olur.

  3. peki tüm bunlar button-perez ikilisi ile olurmu olmazmı ? martin yada başkası zira biri gelir biri gider ama mc laren baki kalır

  4. Ron 1966da anahtar tasiyan bir mekanikerdi.
    Ferrari daha cok kazandi.
    Honda iki uc yil sonrA nal koleksiyonu koyacak yer bulamayipp cekilir.

  5. McLaren'in yarışçılık, otomotiv ve teknolojik alandaki birikimi, Japonların en büyüğü Honda'nın mühendislik yetenekleri ve yine teknoloji bakımından dünyanın sayılı organizasyonlarından biri olması, motor üretim çeşitliliği,enerji geri kazanım, yakıt tasarrufu ve çevreci teknolojiler üretme açısından yetenekleri tartışılamaz.

    Gerçekten Martin haklı. Nereden bakarsak bakalım bu iş birliği hem McLaren hem Honda hem de Formula 1 için çok çok büyük bir kazanım. Özellikle McLaren tarafı için ileri yönde atılmış mükemmel bir adım. İster İngiliz kurnazlığı olsun, İster Ron Dennis'in her 10 yılda bir yaptığı ''geleceği kazanım'' yatırımlarından biri olsun hiç farketmez. Bu ortaklığın neler başarabileceğini tabiki bilmiyoruz ama kaybeden olmayacağı kesin.

    Her açıdan düzgün bir PR çalışmasıyla mükemmel bir marketing başarısı bizi bekliyor. Böylece Ron Dennis 1966'da bir teknisyen olarak başladığı macerasının sonunda McLaren'i gerçek ve kalıcı bir teknoloji holdingine dönüştürerek huzur içinde ölebilir.

    Unutmamak gerekir ki Ron Dennis'in Formula 1'e katıldığı 1966 yılından günümüze kadar hiçbir takım Dennis'ten daha çok yarış kazanamadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir