Mercedes 2014'e Ne Zaman Odaklanacağından Emin Olamıyor

yazar:

kategori:

McLaren gibi bazı takımlar halihazırda önümüzdeki sezona odaklanmışken, Rosberg Mercedes’in rakiplerine göre zor bir durumda olduğunu söylüyor.

En hızlı araca sahip oldukları söylenebilir ve Lewis Hamilton lider Sebastian Vettel’den 48, Nico Rosberg ise 88 puan uzakta.

Alman pilot şampiyona için savaşmakla kaynakları 2014’e aktarmada arada kalmış gibi görünüyor.

Rosberg 2014’ün Mercedes için devasa bir fırsat olduğunu söylüyor.

“Bazı büyük başarılar elde edebiliriz. Fakat lastiklerden dolayı yeterince tutarlı olamadık.”

“Yaptığımız ilerleme çok büyük, ancak hedefimiz Sebastian’ın olduğu yer.”

Hamilton’ın Vettel ile arasındaki fark son birkaç yarışta azalmış durumda. Hamilton son üç yarışta herkesten daha fazla puan aldı.

Mercedes yönetimi için 2014’e odaklanmak zor bir karar olacak. Ross Brawn da bunu kabul ediyor ve önümüzdeki en az iki yarış boyunca bunun olmayacağını söylüyor.

Rosberg ise oldukça kararsız.

“İki düşünce arasındayım. Bir yanda bir yarış haftasonuna en iyi araçla giriyorum, çıkıp pol alır ve kazanabilirim.”

“Öte yandan ise diğer yarım önümüzdeki yılın büyük bir fırsat olacağını söylüyor. Çok fazla şey değişecek.”

“Bu aracı geliştirmeye devam edersek hala çok büyük başarılar da elde edebiliriz.”


Yorumlar

  1. tyler durden avatarı

    kastettiğimin görece bir küçüklük olduğunu kendi içinizde yaptığınız konuşmadan da anlamış olman gerekirdi. görecelilik….

  2. Abi ne demek istediğini gayet iyi anladım o konuda da çok haklısın. Marka değeri olarak bu ikiliden uzaklar bununda nedeni geçmiş geçmişte bu ikilinin bir çok efsane olmuş modelini görürüz.

    Yani bu adamlar kendilerini F1 için adamışlar ve bu misyonun getirmiş olduğu prestij bambaşka bizimde istediğimiz adlarını duymak her zaman F1'de.

    Yol otomobillerinde geçmişleri ne olursa olsun Arkadaşın dediği gibi asla küçük bir otomobil firması olmalıdır. Hangi küçük otomobil firması gelmiş F1'de boy göstermiş ?

  3. Araçlarına lafım yok zaten Hakan. McLaren F1 yeter. Söz konusu o değil. Bahsetmek istediğim üretici bir marka olmak ve marka değeri yaratmak. Bu konuda kıyaslamaya gittiğimizde iki üreticinin konumu bambaşka yerde.

    McLarenin zaten bu yolda ilerlemeye çalıştığını görüyoruz, kendi motorunu üretmeye başlaması gibi. Fakat daha önünde uzun yol var, kırk fırın ekmek yeme mevzusuna gelmiş oluyoruz birazda bu durumda.

    Tekrarlıyorum McLareni küçümsemek niyetinde değilim olmadım hiç bir zamanda, lakin eğri oturup doğru konuşmak gerektiğini de savunurum. McLaren otomobil yapmasa da olur, seninde dediğin gibi Formula 1'de yer alsınlar yeter.

  4. Abi kesinlikle Lamborghini ve Ferrari gibi yol otomobili üretiminde bu ikisi kadar tecrübesi olmayabilir ama bu gün baktığımızda bu ikilinin karşısına bir Mclaren imzalı araba çıkıyor. Elbette bu ikisinin seviyesine gelmesi zaman alabilir ama şuanda yapmış oldukları harika Özellikle de P1. Özleri F1 de garaj takımı olmaları doğrudur abi ama burada elde edilen tecrübeler veriler yol otomobillerine de yansıyor böyle de olmalı bir amaç olmalı yapılan işte. Yıllardır Ferrari'nin yol arabalarına F1 den aktardığı teknoloji gibi.

    Zamanla bu ikisi kadar büyüyüp gelişebilirler abi neden olmasın ama şuan ki konumları bile yol otomobillerinde fena değil.

    Mclaren ismini uzun yıllar duyalım yeter abi. Umarım Honda ile istedikleri konuma ulaşırlar. Hem yol otomobillerin de hemde F1 de.

  5. Hakan, McLaren'i Lamborghini ve Ferrari ile kıyaslaman yanlış. McLaren özünde bir otomobil markası değil. Bahsettiğim gibi onların özü Formula 1 Garaj Takımı olmasıdır. Tabi, markalaşmaya çalıştığı doğrudur, bu yolda ilerlemekte, fakat Lambo veya Ferrari gibi bir üretici durumunda değil. Onların seviyesine ulaşması da hayli zor. McLaren'in binek otomobil yapmasına gerek yok, yarışsınlar yeter. Onlar yarış takımı.

  6. Mclaren küçük bir otomobil firması yapma be dostum. Şunu bir kere diyeyim Mercedes kadar seri üretim yapan bir firma değil bu doğrudur karşılaştırma bile yapılamaz. Ama Süpercar ürettikleri için de bu küçük bir otomobil firması anlamına gelmez.

    Önünde yıldızı olan bir arabayı herkes alabilir ama önünde Mclaren logosu olan arabayı herkes alamaz. Senin tabirine göre o zaman Mclare'nin yanına bir kaç markada ben ekleyeyim Ferrari-Lamborghini de küçük bir otomobil firması o zaman nedeni ise seri üretim yapmaması.

  7. Yanılıyorsun. McLaren küçük bir otomobil firması değildir. McLaren 50 yıla yakındır Formula 1'in içinde olan en başarılı garaj takımıdır.

  8. Söz konusu formula 1 burda kimse adamların spor araçlarını yada kaç otomobil ürettiklerini konuşmuyor kıyaslamıyor.Mclaren f1 tarihinin en başarılı 2-3 takımından biri.Mercedesin ne başarısı var Allah aşkına.Sportif başarı takım bazında lütfen bana x takımına motor verirken gibi cevaplar verme.50 yıl spordan uzak dur gel,3-4 yıllık bir takımı kalkıp Mclarenden üstündür de,olmadı

  9. tyler durden avatarı

    büyük takım olup olamamak arasındaki fark zaten bu, eğer gerçekten iyiyseniz hem bu senenin aracını makul seviyelerde tutmayı becerip diğer taraftanda 2014 aracını hazırlayabilmelisiniz. bir sonraki sezon aracına odaklanabilmek için tüm kaynakları ve insan gücünü aktarmak gerekmemeli bence, bunu anlayamıyorum. bitmemiş bir sezondan büyük bir takım asla vazgeçmemeli. mclaren bunu becerebilecek kadar büyük değil kabul ediyorum ve onları eleştirmiyorum ama mercedes e bu yakışmaz. mclarenci arkadaslar kızmasın bana lütfen amacım küçümsemek değil. kazandığı şampiyonluklar ve gösterdiği performanslarla her zaman saygıyı hakedecekler ama mclaren küçük bir otomobil firması sonuçta mercedesle kıyaslanabilecek bir durumları yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir