Hamilton: "Mercedes 2014'de Hesaba Katılmak Zorunda"

yazar:

kategori:

Mercedes gride ernerji geri dönüşüm sistemine sahip 1.6 litre Turbo V6 motorları tedarik edecek üç üreticiden birisi durumunda.

Daha küçük motorlar ve turbolar için gerekli soğutma gereksinimleri şasilerin yeniden tasarlanmasına neden olacak ve takımlara 2009’dan sonra araçlarını en baştan tasarlama şansı verecek.

Hamilton Mercedes’in çok güçlü bir motor üreteceğini ve bu yılki tecrübeler ışığında motorla uyum sağlayabilecek iyi bir şasi de geliştirebileceğine inanıyor.

“Şu an çok fazla düşünmüyorum, fakat Mercedes’in motor bölümünün motorda harika bir iş çıkaracağını hissediyorum. Önümüzdeki yıl kesinlikle güçlü bir motorumuz olacak.”

“Ancak herkes için zor olacak. Yeni kurallar belirli yakıtla daha uzun gitmenizi ve daha dayanıklı olmanızı istiyor. Her şey hesaba katılmalı.”

“Bundan dolayı heyecanlıyım. Lastikler her zaman olduğu gibi bir sorun olacaklar, her zaman oldukları gibi. Fakat takımın rüzgar tünelinde anladıkları ve sezon boyunca gelişimi yönetmelerinden dolayı memnunum. Önümüzdeki yıl rekabetçi olacağımızdan eminim.”

Nico Rosberg ise fabrikada 2014 aracının gelişimine yardımcı olmaya başladığını söylüyor.

“Yavaş yavaş önümüzdeki yılı düşünmeye başlıyorum. Bir sürücü olarak yeni araç üzerinde dönütlerinizin olması gerekiyor. Bir noktadan sonra birşeyleri değiştiremezsiniz, çünkü zaten tamamlanmışlardır. Önlerde başlayabilmek için bu sürece ortak olmak istiyorum.”

“Çok ilginç. O kadar çok büyük değişiklik var ki temel performans avantajının nereden geldiğini bilemiyorsunuz. Motorda mı olacak, yoksa araçta mı? Bekleyip görmeliyiz.”


Yorumlar

“Hamilton: "Mercedes 2014'de Hesaba Katılmak Zorunda"” için 9 yanıt

  1. Mercedes İlmor firmasını satın alarak girmişti F1'e. İlmor çeşitli firmalar(Mercedes dahil) için uzun yıllar İndycar(CART) ve IRL serilerine motor üretti.2,65-lt V8 turbo motorlardı.Bloktan eksantrikli 3.4 litrelik motor sadece bir yıl sonra yasaklanmıştı.Tabii bunlar on yıl kadar önceydi.
    Auto Motor Und Sport 2014 Mercedes motoru için 850-HP yazmıştı. Pirellinin lastikleri bu yılki gibi olursa iki turda bir lastik patlatırlar.

  2. Günümüz teknolojisinde pek fark yaratacağını sanmıyorum.Turbodan elde edilen güç özellikle sezon sonuna doğru şimdiki motorlardan çok daha güçlü olacaktır.Gelişimin ne kadar olacağını tam bilmiyorum ancak gelişim sürerse çok gelişmiş güçlü motorlar görebiliriz.Turbo teknolojisi yakın zamanda F1 de kullanılmadı gelişim olarak önü açık, buda fark yaratacaktır.

  3. Seneye F1 izlemeyeceğiz demekki, en azından şimdiki motor seçeneği ile devam etmeliydiler.
    1,6 motor nedir yahu, iğrenç.

  4. Nico yine işe el atmış. Hamilton pek oralı değil herhalde, verin altıma aracı süreyim modunda.

    Önümüzdeki sene gerçekten karmaşık olacak. Üretici takımlar çok fazla öne çıkacak bence. İyi motorları kendilerine alacaklar, dandikleri uydu takımlara verecekler. Mclaren koşarak Honda'ya boşuna kaçmadı.

    Motorlarda kimin iyi olacağı ise muamma, Mercedes'in turbo geçmişi var ama otomobil üreten mühendislerle mercedes yarış motorlarını üreten mühendislerin bir bağlantılarının olacağını hiç sanmıyorum. Renonun tecrübesi de mercedesten aşağı kalmaz. Ferrari turbodan ne kadar anlar orası merak konusu tabi 🙂

  5. Formula 1 yine motor ağırlıklı bir spor olursa seneye puan aldığınız için sevinebilirsiniz.

  6. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Redbull'u durdurma çabaları 2014 ile yine hüsrana uğrayacak hatta keşke kurallar değişmeseydi denecek.

  7. tyler durden avatarı

    bence başta tüm takımlar tökezlicek, sezon ortasına doğru en iyi pakete sahip gelişime acık araç liderliği alacak. tam bir gelişim yarışı sezonu olacak. küçük takımlardan sezon basında süprizler görebiliriz

  8. Bence 2014 te bir tane takım alıp başını gidicek diğerleride seyredecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir