Horner: "Vettel'i Eleştirenler Webber'e de Saygısızlık Yapıyorlar"

yazar:

kategori:

Vettel, 3 kez dünya şampiyonluğunu kazansa da bir çok kez eleştirmenler tarafından güçlü bir araçla bunları yaptığı için eleştirilere maruz kalıyor. 

Vettel’den şüphe duyanlar için Horner “Bu Mark Webber’e çok büyük saygısızlıktır çünkü biz iki araçla yarışıyoruz ve Mark iyi bir yarışçı, çok iyi bir yarışçıdır.”

“Her zaman farklı görüşlere sahip insanlar, rakipleriniz olacaktır. Ben hiç tereddütsüz Sebastian’ın gerçekten iyi olduğunu düşünüyorum.” 

“Vettel kazanmaya, sadece kazanmaya devam etmeli. Sadece elinden geleni yapabilir ve öylesine genç bir yaşta kaandıkları oldukça olağanüstü. Gittikçe daha da güçlü olacak.”

“Formula 1’de çok güçlü bir dönemdeyiz. Alonso, Hamilton, Raikkonen, Button, Webber gibi çok güçlü sürücüler var.”

“Herkesin aynı lastiklere sahip olduğu ve bir çoğumuzun test yapamadığı bir dönemde bunları başardı. Bu da başarılarını daha da etkileyici yapıyor.”

“En iyi araca sahip olsaydık tüm yarışlarda 1 ve 2., her şampiyonada da aynı şekilde 1 ve 2. olurduk ancak olamadık.” dedi.


Yorumlar

“Horner: "Vettel'i Eleştirenler Webber'e de Saygısızlık Yapıyorlar"” için 8 yanıt

  1. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    webber ne diyor

  2. o zaman vettel daha fazla yaşamış bu sorunu

  3. Webber de alternatör sorunu yaşadı Amerikada

  4. Webber araçla ilgili bu ve geçtiğimiz sezonlarda kanadının alınması, sorunlu şasinin verilmesi, kers problemleri, debriyaj problemi gibi vs. pek çok sorun yaşadı ama asıl sebep bu değil. Açın yarışları timing lap'den takip edin, Webber'in en hızlı turunu atarken ya da liderle aynı tempoyu tutturmuşken ve hatta bazen de daha hızlıyken nasıl ve neden pite çağırıldığını görün.

    Webber'den yol vermesini isterseniz bunu yapmaz ama taktik-strateji ile Webber'i durdurabilirsiniz. Nitekim uzun zamandır takip ettiğim veriler de bunu doğrular nitelikte.

  5. geçen sene vettel valensiya ve monzada alternatör yüzünden 2 defa yarış dışı kalırken webber bu sorunu hiç yarışta yaşamamıştı. bu sene 1 2 defa kers sorunu oldu diye böyle bir yorum yapmak çok doğru değil bence ama yine de çoğu alonso fanı arkadaş vetteli ve red bull u bu yüzden eleştirecektir alıştık zaten 🙂

  6. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Tek fark, webberin aracının vettele nazaran çok çok daha fazla sorun yaşamasıdır ve eleştirenler de bunu çok iyi bilmektedirler.

  7. İyi pilotlar arasına yine Rosberg eklenmemiş ağlayacak gene bak şimdi 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir