2014'de En Büyük Mücadele Soğutma Olacak

yazar:

kategori:

Önümüzdeki yıl motor kurallarında büyük değişiklikler var ve Enerji geri dönüşüm sistemine sahip olacak 1.6 litre V6 Turbo motorlar kullanılacak.

Enerji geri dönüşüm sistemleri (ERS) frenlemede açığa çıkan enerjinin yanında turbo’daki atık ısıyı da değerlendirecek.

Smith motorları yerleştirirken fiziksel değişiklikler de olacağını ve soğutma ihtiyacının büyük baş ağrıları oluşturacağını söyledi.

“Her şeyden büyük olan soğutma mücadelesi olacak. Bu gereksinim, bütün pit alanının başını kaşımasına neden olacak. İyi bir soğutma sistemi geliştirmek kolay, önemli olan soğutmayı sağlarken en uygun aerodinamik performansı yakalamak.”

“Turbodan çıkıp motora girecek havayı soğutan hava ara soğutucusu her araçta olacak ve çok önemli bir bileşen. Bu parçanın fiziksel boyutları herkesin soğutma sisteminin paketlemesini etkileyecek.”

“Bu sorun aracın tüm yapısını etkileyecek tek konu.”


Yorumlar

  1. Aynen Onurcum ne yazmışız beh 🙂

  2. Motoru Renault olan takımların hiçbir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Diğerleri ne yapar bilmem.

  3. Onur Aybars kardeşim bi ara senle airbox'ları konuşmuştuk geçen sene mi neydi. 🙂
    Aklıma geldi bu konu.

    Haricen ERS'nin de 2-3 handikapı oluşmuş yada artmış olacak diyelim. Etkili soğutma, Thermal yalıtım ve elektronik dayanım.

  4. Gercekten de seneye cok fazla degisiklik olacak F1de. Yepyeni bir seri izliyor gibi olacagiz diye hissediyorum. Eski zamanlarda araclar arasinda cok buyuk farklar oluyordu. 1sn icinde 10 pilot falan hic olmazdi. Minardi 5-6sn fark yerdi. %107 kurali falan esnetilmek zorunda kalabilir. Drs ile gecisler kolaylasacak gibi duruyor. Tum bu degisiklikler F1deki harcama sinirlamalarina da ters.Girilen yolu begenmedim ben.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir