Michelin Söylentileri Giderek Artıyor

yazar:

kategori:

Güvenilir kaynaklara göre Michelin seriye lastik tedarik etmek için FIA ile görüşmelerde bulunuyor. Michelin’in takımlara, kararda geç kalınsa bile lastik tedarik edebileceğini söylediği belirtiliyor.

Bu yıl mevcut tedarikçi Pirelli ile çok fazla sorun yaşandı ve bunların sonuncusu Silverstone’daki ciddi lastik sorunları sonucu lastik yapılarında yapılmak zorunda kalınan değişikliklerdi.

Michelin patronlarının Formula 1’e girmek için bastırdığı ve Michelin motorsporları direktörü Pascal Couasnon’un Bernie Ecclestone ile görüştüğü belirtiliyor.

Bir Michelin sözcüsü de spora girmekle ilgilendiklerini, fakat bunun kurallardaki değişikliklere bağlı olduğunu söylemişti.

Michelin daha önce 18 inç lastiklerin gelmesini istemişti, ancak bu kararından vazgeçmiş görünüyor ve mevcut 13 inç lastiklere sıcak bakıyor.

Michelin sahip olduğu yüksek teknoloji ürünlerini kullanmak istiyor. Bunlardan birisi yağmurda da kullanılabilen oluksuz (slick) lastikler.

Ecclestone’un Pirelli ile anlaştığı biliniyor, takımlar da Pirelli ile anlaşmış durumda, ancak FIA üreticiyi kabul etmezse bu anlaşmaların hiçbir önemi kalmıyor.


Yorumlar

  1. inşallah gelir.şu nalet peynirellidende kurtuluruz.nemli pistte bile intermediate lastikleri kayıyor.aynı şekilde wet lastiklerde fiyasko.oysa bridgestone nun olduğu çin 2009dan beri yoğun yağmurlu bir yarış izleyemedik pirelli yüzünden. 1 mm lik diş kalınığı ve saçma sapan tahliye kanalı tasarımı ile i.mediate lastiği ile pirelli f1 in gençlik yıllarını yok etti adeta.artık yağmurda durdurulan yarışlar görmek istemiyorum.umarım michelin gelir ve 2006 daki i.mediate lastik tasarımına devam ederde bizde yarış izleriz.son olarak inşallah bugün 14:59 da francorcamps a red flag olmayacak şekilde yağmur yağarda 15 yıldır istediğim şey gerçekleşir.

  2. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    bekliyoruz seni ama

    pirelli kirlenmiş imajını düzeltmeden gitmez .

  3. F1 e en çok yakışan lastik bridgestone ve bu 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir