Red Bull Monza'da da Üstün Olacağı İddialarını Reddediyor

yazar:

kategori:

Belçika’nın uzun düzlüklerinde Mercedes’in güçlü olması bekleniyordu ancak ilk turda liderliği ele geçiren Red Bull pilotu Vettel yarışı domine etti.

Vettel “Tahmin etmek çok zor. Monza’da çok sıkıntılı yıllar geçirdik çünkü düzlüklerde yavaş kalıyorduk. Düzlüklerde kaybedip virajlarda tekrar kazanıyorduk.”

“Bu sene nasıl olacağını söylemek güç.” dedi.

Adrian Newey “Monza bizim için zor bir pist olabilir. Çok fazla düzlük var ancak o kadar fazla viraj yok.” dedi.


Yorumlar

“Red Bull Monza'da da Üstün Olacağı İddialarını Reddediyor” için 13 yanıt

  1. Iki araç arasındaki fark sadece df kaynaklı değil.Sanırım örnek olarak gösterdin.Ferrari her zaman düzlüklerde hızlı olmuştur, bunun ayarla alakası yok yada tamamen motorla dediğin gibi araç karakteristiği ile alakası var.Rüzgar daha düzgün bir yol izliyor olabilir, çok karmaşık tabiki.

  2. 2011 monza yarışı dip dibe mi bitti?

    1-Sebastian Vettel
    2-Jenson Button +9.5 secs
    3-Fernando Alonso +16.9 secs

    o viraja odaklanmak düzlüğe odaklanmak o kadar basit değil. bir aracı virajlara odaklanıp düzlükten kısmak gibi basit bir mantaliteyle hızlandıramazsın. her aracın genel bir DF oranı vardır. örnek ferrari ve redbull'da tıpa tıp aynı ayarları uygularsın redbull hem düzlükte daha hızlı olur, hem de virajlarda. çünkü redbull'un hızı genel olarak aracın dizaynından kaynaklı. her aracın üstünde havanın bir akış şekli vardır ve en etkilisi redbull. DF lazım deyince kanat açısını arttırdığın anda istediğin df'yi yakalamak diye bir mantık yok.

  3. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Monzada 2011 de dip dibe bitti yarış neredeyse.Bu motor avantajını EBD ile Redbull kapatabildiyse Ferrari ve Mercedes gibi takımların bundan daha çok avantaj etmesi gerekirdi.Yani işin özü takımda bitiyor Ferrari ve Mercedes Redbull a oranla hızlı ama hızından aldığı verim Redbull kadar iyi olmadığı için geride kaliyor.

  4. Mercedes eminim yağmur ayarı ile çıktı Belçikaya yoksa Sıralama da downforce gerektiren S2 de Hamilton 1 saniye fark atamazdı Red-bull a

    Monza da işlerin değişeceğini düşünüyorum ilk3 Ferrari ile Mercedes podyumu kapatamazsa kalan 7-8 yarışa gerek yok Vetteli ilan etsinler 2014 e bakalım

  5. Bende sana onu söylüyorum zaten 2012 veya 2010 desen anlarım çünkü araç farkı 2011 kadar değildi ama 2011 e Monza'da diğer motorlar dahi kapatamadi o farkı 2011 Monza'daki polü ne çabuk unuttun

  6. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bak kardeşim ben güzel güzel konuşuyorum zaten ama işinize gelmiyor.Yavaş ? 2011 ? soru işaretleri koyacağına gerçekleri söyleyin. Monzada Mercedes Ferrari motoru derken hızlı oluyor bunu siz söylüyorsunuz Redbull yavaş kalacak diyende sizsiniz.Düzlük hızınız gözle görülür şekilde Renault motorlarından iyi bunu her şekilde dile getirip Renault motorunu yerin dibine sokarken kullanıyorsunuzda Renault yavaş deyince aaaauuv yapıyorsunuz bende sana bunu soruyorum ?. Şimdi gelip bana virajlarda redbull hızlı düzlükten kısıyor diye maval anlatmayın madem bu şekilde daha hızlı olunuyor sizde düzlük hızını düşürüp virajlara odaklanın tutanmı var takımınızı.Lafa gelince ercedes Ferrari düzlükte hızlı Redbull kazanınca uçuyor bunlar demeyin.

  7. Bazen sırf cevap vermek için yorum yazıyorsunuz ya sinir oluyorum.2011 Redbull?Yavaş araç? mantık? uyuşuyomu sence.Evet Rbr Monza'da da hızlı olacak spa da gördük getirdikleri düşük downforce paketi ile mercedes ve ferrari ile kukla gibi oynadılar.Monza'yı da kazanırlarsa zaten bu saatten sonra kimse ümitlenmesin.Sırf tarafınız için yazmayın allah aşkına şu sitede güzel güzel konuşalım işte.

  8. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Redbull alıp götürecek.

    Mercedes monzada da aynı olacak.Boş yere ümitlenmeyelim.

  9. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Monzadan niye kazanamıyacağını idda ediyorsunuz ozaman demekki hızınıza güveniyorsunuz.Siz diğer pistlerde beceriksizliğinizin kaybını yaşıyorsunuz yavaşız muhabbetini yemiyor insanlar artık.

  10. mehmet su cümlen ( Redbull her pistte Mercedes ve Ferrariden
    yavaş aracıyla kazanıyor) seni tamamen açıklıyor bu konularda ne kadar müdavim olduğunu

  11. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Geçen yıl motor arızası değil italyan magnetti nin yüzünden yolda kaldılar ne hikmetse.Vettel yavaş aracıyla 2011 de Alonsoya Monzada ders vermiştir.Monzaya gelince renault dökülüyor hızlı araçlar alıp götürüyor diyorsunuz ama Redbull her pistte Mercedes ve Ferrariden yavaş aracıyla kazanıyor onu kabul edemiyorsunuz.20 yarışın 1 taneside bize uygun olmasın sıkıntı değil prensimiz 4 e gidiyor.

  12. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Mercedes ve Ferrari alıp götürür Hatta Alonso Hamilton Rosberg 3'ünden birisi kazanacak bence

  13. alonso ve hamilton çekişir farkı açıp giderler. RBR'nin rahat geçirdiği tek yıl vites aralıklarını kısa tuttuğu yıldı daha sonra takımlar yemedi bunu. Geçen sene nasıl ezildikleri ortada hem sıralamada hemde yarışta ezildiler ferrari ve mercedes motorlu araçlara. Zaten yarışta renault her zamanki gibi zorlamaya gelmedi bozuldu. :))) Bu yarışta yine bozulması veya fosslaması yüksek ihtimal :))))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir