Demir Yumruk Vettel (!)

  Hamilton start verilir verilmez iyi kalkmasına rağmen özellikle Eau Rouge virajından sonra Sebastian Vettel’in Red Bull’u inanılmaz bir hız kazandı. Üstelik daha DRS aralığı da başlamamıştı. Mercedes en güçlü olduğu yerde, düzlükte kaybetti Vettel’e. Eau Rouge’dan çok yavaş çıktı Hamilton.  Zaten daha sonra Red Bull’un hızına yaklaşamadı hiç İngiliz pilot.

   Yaz arasından önce doğum gününde söylediği sözlerle Ferrari’nin itibarını yerle bir eden(haksız da değil) Alonso ise 9.başladığı startta harika bir iş çıkarıp üst sıralara kadar tırmandı. Cumartesi günü ıslak pistte 9.olan Fernando Alonso yarışı kazanabileceğini söylemişti. Kuru zemin performansına güvendiği belliydi. Ama tabi Vettel’in Red Bull’una karşı 2.sırayı alması en iyi teselli bence.

   Yarıştan sonra Sebastian Vettel’in yarışta bu kadar üstün olmadığını açıklaması da önemli. Genç Alman Şampiyon demeçlerinde yağmur olasılığından çekindiklerini bir hayli dile getirmiş. Kendisinin yağmur performansına da güvendiği kesin.

  Mercedes’in performansı benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. Kuru zemindeki antrenmanlarda zorlanan bir Mercedes vardı kabul. Ama yağmur altındaki sıralama turlarından sonra iyi bir start ve yarış stratejisiyle Hamilton’dan bir zafer bekliyordum. Özellikle tekrar belirtmeliyim ki Eau Rouge’daki Red Bull hızı inanılmazdı evet ama Mercedes’in Eau Rouge çıkışı düzlükte hızı en koyu Mercedes fanlarını darlandırmıştır.

  Önümüzdeki  İtalya,Monza Grand Prix’si öncesi Ferrari’nin yeni güncellemelerle Belçika’da iyi sinyaller verdiği kesin. Zaten Belçika yarışıyla birlikte pilotlar klasmanında Hamilton ve 27 yarışlık puan alma sersi bu yarışla sona eren Raikkonen’in  şampiyonluk şansları kaf dağının ardında. Ferrari ise Alonso ile evlerindeki Monza Grand Prix’sini kazanabilirler. Red Bull Monza’da rekabetçi olamamaktan korktuğunu açıkladı. Tabi Red Bull ve Vettel ‘in yeni bir aldatmacasıyla karşı karşıya değilsek.   


    Anıl Yazar  –  Twitter.com/AnilYazar


Yorumlar

“Demir Yumruk Vettel (!)” için 24 yanıt

  1. Kimse kötü bir araçla şampiyon olmamıştır ama 2005'ten beri F1'i izliyorum hiçbir araba da diğer arabalardan farklı bir seviyede değildi. 2005 McLaren-Renault, 2006 Ferrari-Renault, 2007-2008 Ferrari-McLaren… Hepsi neredeyse aynı seviyeydi. Bir o kazanıyor, bir bu kazanıyor. 2009'da Brawn senenin en iyi aracıydı ama 2. yarı yanlış hatırlamıyorsam galibiyet bile alamadı. Daha sonra Red-Bull geliyor ve her sene şampiyonayı domine ediyor. 2010 ve 2012'de son yarışta şampiyon olması ise Red-Bull'un sene içinde yaşadığı şanssızlıklardan dolayıdır. 2010 Kore'de motor patlatmak ya da 2012 Valencia'da alternatör problemi yaşaması gibi. Bu seneye de bakıyoruz, İspanya hariç her yarış Vettel en iddialı isimlerden.

  2. 2010'da o yüzden mi son 4 yarışta 3 yarış kazandı da kazanamadığı tek yarışta da lider giderken yarış dışı kaldı.
    2012'de de ilk yarısında yavaş değildi. Sadece altında 1 saniye fark atacak araç yoktu ki 2. yarıda öyle bir aracı elinde buldu.
    Vettel tarihin gördüğü en şanslı pilotlardan biridir. Bu kadar genç yaşta bu kadar mükemmel araçlara sahip olduğu için.

  3. schumacher tek turda iyi deil miydi youtube da birkaç video seyret görürsün iyi miymiş kötü müymüş

  4. royalhunt gelsin yazsın hacı !

  5. onlylegendvettel  avatarı
    onlylegendvettel

    ne gridi adam tarihin en iyi 3 pilotundan bir tanesi gridde vettel ayarında bir alonso var. o bile o seviyede değil.

  6. onlylegendvettel  avatarı
    onlylegendvettel

    haklısın yazan arkadaşı kınıyorum.

  7. vettel gridin en iyi 4 pilotu arasına girmiştir bence.kimler ;rai-alo-ham-vet.hızlı çocuk.çocuk diyorum benden yaşça çok küçük olduğundan ama pistde dev gibi.lakin önde saydığım 3 lü kadar iyimi onu göremedik zira adam 1 kalkıp 1 geliyor genellikle onuda görmemiz için bu 3 lüden birinin takım arkadaşı olması lazım.bakınız alonso(2007) gibi;bakınız schumi (2010-2011-2012) gibi kimse darılıp gücenmesin görünen bu.kıspeti giyip er meydanına çıkmışsan şampiyon olacağına inanıyorsun demektir ama olamazsan yan çizmeyeceksin !.rosberg hamiltonın gerisinde ben bunu kabul ediyorum.sezon sonu durum değişirmi bilemem ama görünün bu doğruya doğru.öylemi royalhunt !

  8. onlylegendvettel  avatarı
    onlylegendvettel

    ayrıca redbull 2011 dışında sezon içinde en hızlı takım olmadı her zaman
    2010 sezonun ilk yarısında hızlıydı ikinci yarıda ferrari hızlıydı
    2011 redbull hızlıydı hep
    2012 ilk yarıda sönük bir redbull ikinci yarıya 40 puan geride bir vettel ve şampiyon.
    bu adam muhteşem bir pilot anlamadınız gitti.

  9. onlylegendvettel  avatarı
    onlylegendvettel

    vettel tarihin en iyi pilotudur bence. schumacher tek turda iyi değildi. senna istikrarsızdı. vettel tarihin görebileceği en komple pilot.

  10. erkan  cömert avatarı

    normal yazı nesi yanlı anlamadım, emeğe saygı arkadaşlar ,hep diyorum ,

    arkadaş doğru yazmış rbr denen araç aşırı hızlı, ha vettel sürmüş ,ha ali ,ha mehmet sürmüş ama pilotu ayıran ince detaylar vardır ,f1 de, iyi savunma ,iyi kontrol, iyi refleks, iyi yarış değerlendirmesi v.s vettel e kötü diyen yok, fanatiklik iyi bir şey değil, hem yeniilince üzülür, hem yenince aşırı tepki verdirir ,sonuçta üzdürür,

    ben kimi ciyim arkadaş ne demiş ,şampiyonluk kaf dağının arkasında 😀 eee doğru demiş, bende benzerini yazdım 2.3 yerde, sezon sonu zor şampiyonluk bize ,umarım olur ama zor ,

    birde kusura bakmayında fanatiklere lafım ,bir insan ,arada, boş zamanlarında, zevk alacağı işlere yönelir ,takım tutar ,bir sanatla uğraşır ,spor yapar v.s bu tuttuğunuz sporcular ,sanatçılar veya takımlar ile ailevi bağınız yok, ayrıca ,siz üzülürken, bu insanlar ,yatlarda ,katlarda ,kızlarla mis gibi yaşıyor, kazansada, kaybetsede ,dikkat ediyorum, aşırı fanatiklik ,hep geri kalmış ülkelerde, gelişmiş ülkelerde ,ufak ergenler hariç, böyle muhabbetler yok, az türk gibi olun, zevk alın, fanatiklik yapmayın, kalp kırmayın ,

  11. Ayrıca beni Red Bull'cu ve Vettel'ci yapan arkadaşlara belirtmek isterim ki ; yarışın başlığı Demir Yumruk Vettel (!). Oradaki parantez içindeki ünlem ironi yaptığımı ve aslında Vettel'i eleştirdiğimi gösterir.

  12. hep rbr hızlı vettel bir şey yapmıyor imasında bulunan arkadaşlar var. webber niye aynı başarıyı sağlayamıyor denildiği zaman takım kayırıyor deniyor.kısmen haklı bir durum ama tümüyle asla değil.vettelin motivasyanu kim ne derse desin webberden çok daha iyi.2010 un son yarışlarında da 2012 de de bunu net gördük.vetteli arkasında durulmaya layık yetenekte olduğunu geçmişte gösterdi.
    rbr de vettelin yerine alonso olsa yine aynı durum geçerli olur.tıpkı ferrari de massanın yerine alonsonun ön plana çıkarıldığı gibi. herkes işine geldiği gibi konuşuyor

  13. Belirtmeliyim ki şu anda ne markalar klasmanında ne de pilotlar klasmanında tuttuğum, aşırı şekilde destekleyip aşağıdaki 1-2 kişi gibi insanlara saldırdığım bir pilot bulunmamakta. Alonso-Kimi-Hamilton üçlüsünü severim. Ben Formula 1'den zevk almak için izliyorum artık F1'i. Yaklaşık 5 sene öncesine kadar fan idim. Hemde koyusunda Alonso ve Lewis'ciydim. Evet inanamayacaksınız ama aynı anda ikiside .Sonra Red Bull ve Newet efsanesi çıkınca hanginiz zevk almaya başladınız yarışlardan sorarım? Ha tabi yaşı ufak olanları anlıyorum. O da eski yarışları , hadi en kötüsünden 2006 öncesindeki yarışların tadını alsaydı şimdi burada Red Bull fanatikliği yapmazdı.Birisi beni Red Bull'cu ve Vettel'ci yapmış ki hiç ama hiç değilim. Mercedes'ci değilim. Mclaren 'i severim. Aynı Kimi-Alonso ve Lewis gibi.

    Bu köşe yazısını yazan kişi olarak öncelikle şunu belirtmeliyim. Ben bir Vettel ve Red Bull düşmanı değilim. 9 yaşımda (şu an 21 yaşındayım) dayımın ve kuzenimin yanında izlemeye başladığım bir spor bu. Her ne kadar son yıllarda eski zamanlarını çok özlesem de. Ben Schumacher'in domine ettiği yıllarda yaşımında ufaklığıyla onun hayranlığıyla büyüdüm. Ferrari'de o zamanlar vazgeçilmezimdi. Schumacher bıraktıktan sonra Alonso'yu destekledim . Hamilton'da sahneye çıkınca artık Formula 1 benim için daha zevkli olmaya başladı. Mclaren'deki bu ikili ile Mclaren'i de desteklemeye başladım. Yani benim için yıllar boyu bu sporda tam fanı olduğum ,öldüğüm yukarıdaki bir kaç kişi gibi onun uğruna insanları aşağılamaya varacak derecede fanatik olmadım. Msc-Time arkadaşımın yorumuna cevap olarak da bu benim yorumum. Evet ben Red Bull otomobilinin son yıllarda yanına yaklaşabilen bir otomobil olduğunu düşünmüyorum. Ve bunu site yönetimindeki arkadaşlarım tarafından bana ayrılan bir köşede, adı üstünde "Köşe Yazısı" olarak yazıp belirtmem hemen bana "Bu adam objektif değil" damgasını vurma hakkınızı vermez hiçbirinize. Dediğim gibi Alonso,Hamilton,Kimi. Bu üç adama çocukluğumdan dolayı gelen bir sevgim var. Ama dediklerimin de sonuna kadar arkasındayım.

  14. paralel evrende alonso 1. mi oluyor;?

  15. Bu köşe yazısını yazan kişi olarak öncelikle şunu belirtmeliyim. Ben bir Vettel ve Red Bull düşmanı değilim. 9 yaşımda (şu an 21 yaşındayım) dayımın ve kuzenimin yanında izlemeye başladığım bir spor bu. Her ne kadar son yıllarda eski zamanlarını çok özlesem de. Ben Schumacher'in domine ettiği yıllarda yaşımında ufaklığıyla onun hayranlığıyla büyüdüm. Ferrari'de o zamanlar vazgeçilmezimdi. Schumacher bıraktıktan sonra Alonso'yu destekledim . Hamilton'da sahneye çıkınca artık Formula 1 benim için daha zevkli olmaya başladı. Mclaren'deki bu ikili ile Mclaren'i de desteklemeye başladım. Yani benim için yıllar boyu bu sporda tam fanı olduğum ,öldüğüm yukarıdaki bir kaç kişi gibi onun uğruna insanları aşağılamaya varacak derecede fanatik olmadım. Msc-Time arkadaşımın yorumuna cevap olarak da bu benim yorumum. Evet ben Red Bull otomobilinin son yıllarda yanına yaklaşabilen bir otomobil olduğunu düşünmüyorum. Ve bunu site yönetimindeki arkadaşlarım tarafından bana ayrılan bir köşede, adı üstünde "Köşe Yazısı" olarak yazıp belirtmem hemen bana "Bu adam objektif değil" damgasını vurma hakkınızı vermez hiçbirinize. Dediğim gibi Alonso,Hamilton,Kimi. Bu üç adama çocukluğumdan dolayı gelen bir sevgim var. Ama dediklerimin de sonuna kadar arkasındayım. Vettel'i bi Mclaren'le , Mercedes'le görmek isterim. Yada Alonso ve Lewis'i bir Red Bull'la.

    Saygılar …

  16. Eğer ki Vettel Ferrari pilotu olsaydı tarihin en iyisi olduğundan bahsedilirdi ama ne yazık ki rakipte olunca mundar oluyor! Webber de RedBull sürüyor. Sadece iri olduğu için mi her yarış ilk çizgide veya podyumda değil? Tabiki onlarca, hatta bir uzman yüzlerce neden sayabilir ama ne fark eder ki? Vettel şu anda istatistik tarihine geçiyor mu? Demek ki tartışacak bir şey yok. Demin baktım 3 pole, 7 ilk çizgi startı ve 5 zafer! Webber ise 1 ilk çizgi startı zafer mafer hak getire. Ya RedBull takımlar şampiyonluğunu gereksiz! görüp Mark Webber'e dandik bir araç veriyor ya da bu Alman'ların üstünlük tezi gerçek! bkz. MSchumacher. Üstelik Vettel spa'da küçük çaplı bir şov da yaptı zaten de takım daha fazlasını yapmasına izin vermedi. Vettel'i eleştirmeden önce iki kere düşünüp sağlam bir temel bulup sonra da bu temele iyice inanmak gerek yoksa sadece yancılarla bu iş olmaz. Sonuçta tarihin en genç 1,2,3 kez şampiyonu ve bu çocuk 26 yaşında. El insaf arkadaşlar.

  17. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Şov kelimesi yukarıda geçiyor.Ben veya başkası Vettel yada Redbull şov yaptı demedik zaten.Vettel ve Redbull yapması gerekeni yapıyor.Artık bu geriden gelip birinci olsun demeyide geçin.Herzaman şartlar geriden gelip kazandırmaz bunlar istisnadır senin adamın 10 dan başlar 1'inci olur Vettel 24 ten başlar podyuma girer çok fark yok şahsen benim için geriden gelip yarış kazanmak pilotluğun gösterecek bir durum değil bence bırakın şu ataride oyun oynar gibi geriden gelip birinci olsunda görelim laflarını siz gördünüz göreceğinizi hala boş muhabbetler yapıyorsunuz biliyorsunuz işte Vettel ve Redbull en iyisi gelecek yıllar ne gösterir bilemeyiz ama olanıda kabul edin artık inkar etmekten bıkmadınızmı 4 senedir ???

  18. çoğu kişinin anlayamadığı şu başarı sadece arabanın hızlı olmasıyla gelmez, araba iyi olmalı, takım iyi taktik yapıp iyi yönetilmeli, pilotta arabayı iyi sürmeli ve bunların üçü de red bull'da var. Başarı bu yüzden geliyor. Mehmetin dediği gibi kimse kötü araçla şampiyon olmaz. Mesela ferrari fırtına gibi eserken takım komple iyiydi. Şimdi de red bull herşeyiyle çok iyi ve bunun meyvesini topluyor.

  19. vettel ne şovu yapmış Allah aşkına, alonso gibi arkadan gelip 1.olsun da görelim. Tarihin en sıkıcı yarışıydı ve buna şov diyen fanatikten başka bir şey değildir.

  20. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Objektiflikten çok uzakta bir yazı.Benim anlamadığım madem Vettel bukadar araçla şampiyon oluyor bu süper yetenek sahibi Alonso Hamilton niye şov yapamıyor ? Şimdi diyeceksiniz araç yok. Ee bu Webber ne yapıyor ? Takım baltalıyor … Herşeye bir mazeret var. Kimse kötü araçla şampiyon olmamıştır F1 tarihinde.Madem bukadar güveniyorsunuz bu pilotlarınıza onlar şampiyon olsunlar.Bırakın artık Redbull aracının şovunu şov bir bütündür kumandayla oyuncak araba yarıştırmıyor kimse.

  21. "Spa’da sadece Sebastian Vettel’in şovunu izledim. Yada daha doğrusu Red Bull otomobilinin şovunu."

  22. Ne gibi mesela ?

  23. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    katılıyorum….

  24. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Bana Pek Objektif Bir Yazı Gibi Gelmedi.Ama Emeğe Saygı Tabi .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir