McLaren 2014'de Pilot Kadrosunu Değiştirmek İstemiyor

yazar:

kategori:

Jenson Button’ın sözleşmesindeki opsiyonun takım tarafından henüz imzalanmamasının ardından takımdan gönderileceği söylentileri yayılmıştı.

2009 dünya şampiyonu McLaren ile imzalanan sözleşmesinin ikinci yılında ve bir yıl daha opsiyonu bulunuyor. Button takıma 2010’da katılmıştı.

Sergio Perez ise Sauber’de iki sezon geçirdikten sonra Lewis Hamilton’ın yerine takıma gelmişti.

Whitmarsh her iki pilotla devam etmek istediklerini ve işin sadece anlaşmaları tazelemeye kaldığını belirtiyor.

“Bence pilotlarımız bizimle devam etmeyi hakediyorlar. Çok iyi iş çıkarıyorlar ve iyi bir takım arkadaşı durumundalar.”

“Önümüzdeki yıl daha iyi bir McLaren’i hakediyorlar ve onlara bunu verebilmeyi umuyoruz.”


Yorumlar

  1. Mclaren_Mp4-14 avatarı
    Mclaren_Mp4-14

    Şuan ki kadroyu değiştirmek yüzyılın hatası olur Mclaren takımı için. Gelecek sene aynı şekilde devam edilmeli.
    Aklıma 2002 sezonunda Kiminin 2. koltukda ilk sezonunu geçirdiğinde David in çok arkasında kalmıştı. Belki eskiler hatırlar Kimi için yetenekli ama yetersiz bile deniliyordu. Bir sonraki sezon gördükki tek galibiyete rağmen hızlı araçla neler çıkardığını ve 2 puanla şampiyonluğu kaçırdığını unutmamışızdır.

    Sonuç olarak 2015 yılına hondayla giricek olan Mclarenin, yeni bir maceraya girmeden bu kadroyla devam etmesi gerekiyor.2014 e. Eğer gelecek sezon daha iddalı bir araç yapabilirse Mclaren 2015 için Vettel i gözüne kestirebilir.

  2. Öyle veya böyle Button bir dünya şampiyonu, stratejist, politik, tecrübeli, İngiliz ve en önemlisi her kılığa girebilen biri. McLaren'in en azından şu anda ondan vazgeçmesi aptallık olur. Kısa vadedeki motor,şasi ve belki de lastiklerin değişeceği Formula 1'de elinizde bu niteliklerde biri olması mutlaka faydalı olacaktır. Bence McLaren 2015'te Honda ile beraber büyük bir pilot hamlesi de yapabilir ama 1 yıl daha bu kadroyla devam.

  3. Sanki mevcut sürücülerden daha iyilerini bulabilecekler. Ortada sadece Kimi var. O'nun da takımında kalacağını düşünüyorum. Hadi diyelim Alonso, Lewis ve Vettel boşta. Bu isimleri ne ile ikna edeceksiniz? "Bu sene dökülüyoruz ama önümüzdeki sene Mercedes bize kendi kullanacağı motorun aynısını vermeyecek olmasına rağmen çok iyi bir araç yapacağız" diyerek mi? Buna kim inanır? Yoksa, "Bakın, Belçika'da Perez'i 26 tur (180 km) aynı lastikle yarıştırabildik" diyerek mi?

    —–
    Jenson Button, Belçika GP

    Sergio Perez, Belçika GP

  4. Aslında habere tepki vermem birazda bununla alakalı, hatta Lewis'le ilgili cümleyi takıma bu sebeple kızdığım için kurdum. Dediğin gibi Kimi'nin gelmesi Mclaren için hiçte zor bir olay değil. Burda ana sorun takımın Jenson'dan bi türlü vazgeçmemesi. Perez arkasındaki sponsor desteği ve genç olması sayesinde benim gözümde kalabilir durumunda. Ama Jenson ? Yani Kimi'den çok daha az mı para alıyor, ya da Kimi'den daha iyi bir pilot mu? Bu sadece Kimi için geçerli değil. Gridde Jenson'ın yerine tercih edebileceğim 2-3 farklı adam daha var.

    Demeye çalıştığım şey takımın Lewis'i kaybettiği için ağlamaması, karaları bağlamaması. Belki öyle olsa telafi için bişeyler yaparlar.

  5. onlylegendvettel  avatarı
    onlylegendvettel

    bence pilot kadroları iyi perez geleceğin şampiyonu button istikrar abidesi. sorun araç. mühendislerde iş yok.

  6. madem hamiltonı kaybettiniz 33 milyona mercedese gitti.kimi 20-25 m civarı size gelirdi ama adama teklif bile götürmemişsiniz.çıldırmışsınız biz türklerde şöyle bir laf vardır sir;kendi düşen ağlamaz karaları bağlamaz

  7. Gelecek yıllarda ne olur bilmiyorum ama bu takım beni artık heyecanlandıramıyor. Aracın yavaş olması büyük pay sahibi bunda tabikide. Ancak uzun süredir Mclaren taraftarı biri olarak iki pliotada bi türlü ısınamıyorum ve bu durumu ilk defa bu yıl yaşıyorum.

    Jenson'a ilk geldiği andan itibaren bi türlü bağlanamadım. Bende sürekli dışarı fazlasıyla "oynuyormuş" izlenimi yarattı. Bu bahsettiğim dışarısı sadece basın ya da kamuoyu değil, takım içi ortamda buna dahil. Lewis daha hızlı olmasına rağmen, gerek Martin gerek çalışanlar Jenson'ı daha çok seviyor gibiydi. Bu takımdaki 4. yılı ve takıma zaferler kazandırdığı gerçeğide ortada. Buna rağmen takım taraftarının sahipleneceği bir pilot olamadı gibi geliyor bana. Açıkçası gitmesini kendi adıma kalmasından daha çok isterim.

    Perez, ilk açıklandığında "Perez olana kadar Di Resta gelseydi keşke." demiştim kendi kendime. Ancak olan oldu diyip, bir Kimi bir Lewis olabileceğini düşünmeye çalıştım. Ve belki bu sebeple sezona beklentilerimin altında başladı. Birkaç yarışta agresif sürüşüyle renk katmış olsada hatalar yaptı. Ama beni en büyük hayal kırıklığına uğrattığı nokta sıralamalar oldu. Jenson'ın sıralamalarda iyi olmadığı bilinen bir gerçek, daha çok yarışta ön plana çıkan bir isim. Ancak Checo'nun sıralamalarda geri kalması ona inanç duymamı çok güçleştirdi.

    Keşke Lewis gitmeseydi diyorum, Mercedes'te yaptıklarını görünce. Sonra kendimi onun yerine koyuyorum ve hak veriyorum. İnşallah verdikleri kararlar takım için hayırlı olurdu bunun gibi rezalet başka bir sezon yaşamayız.

  8. can (spa2000) avatarı

    İlk pilotum Hakkinen'di. (Yeri hiçbir şekilde doldurulamaz)
    İkinci pilotum Raikkonen'di. (tam bir safkan.Gıyabında her zaman saygılarımı sundum.)
    Üçüncü pilotum Hamilton oldu. (Adam vizörü kapattığında tam bir……….

    Lafı bağlıyorum.
    Kişisel pilot fanlığı gelişimim dördüncü pilotumun Perez olacağını ve bunda yanılmış olamayacağımı söylüyor. (Morpheus vari oldu.)

    —————————————-
    Hakkinen'in açtığı yara hala açık ve kapanmayacak türden olduğu için işin içinde bir hayli duygusallık barınmakta. Bu da doğal olarak nesnel olmayı biraz zorlaştırabilmekte.

    Travma etkisi yıllar sonunda bile hala canlı……………………….

  9. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Niye bu kadar heyecan yapıyorlar ki 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir