Michelin 2014 Lastik Görüşmeleri İçin Hazır

yazar:

kategori:

Mevcut lastik tedarikçisi Pirelli’ye göre 2014 kararının bu kadar gecikmesi gülünç bir şey.

Fakat Fransız üretici Michelin’in FIA başkanı Jean Todt tarafından desteklendiği söyleniyor ve görüşmelerin başlaması için hazır olduğunu ifade ediyor.

Spa-Franchorchamps’da Michelin dedikoduları tekrar gün yüzüne çıktı ve Cuma antrenmanlarındaki lastik patlamalarının da etkisiyle artık daha yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Michelin’in motorsporları şefi Pascal Couasnon artık isteklerinin bilindiğini söylüyor.

“Eğer F1 konuşmak istiyorsa, biz hazırız.”

“Bunun artık mümkün olamayacağı bir tarih vardır, hala lastikleri üretmek için fiziksel zamana ihtiyacımız var. Ekim sonunda çok geç olabilir.”

Michelin’in mevut 13 inç olanların yerine 18 inç lastikler istediği biliniyor. Firma Pirelli’nin gittiği yoldan gitmeyeceğini de ekliyor.

“Şu an ortaya konulan F1’den hiç hoşlanmıyorum. Bu beni hayal kırıklığına uğratıyor ve nerdeyse kızdırıyor.”

“F1 bir kaç turda lastiklerin değiştirildiği bir şey değildir, otomotiv endüstrisi için önemli bir ürünün resmini çizmek gerek.”


Yorumlar

  1. artı bridgestone motogp'ye girdiğinde bile hiç bilgisi ve dataları olmamasına rağmen bunları motogp'de de tokatlamış ve defetmiştir :)))

    Tüm takımlar sırasıyla bridgestone seçmeye başlamış michelin şaşkına dönmüş takımlara olur olmaz laf atmaya başlamıştır. Yani kendileri sütten çıkmış ak kaşık değildir :))

  2. michelin bridgestone'dan yediği tokatları çabuk unutmuş. Zamanında güvenlik nedenleriyle çıkardığı maskaralıklarıda unutmadık. Pirelli'den daha iyi bir firma ama açıklamalarına bakarsak görende dünyanın en iyi lastik firması sanacak, kendilerini birşey zannetmişler. Pirelli'de ilk senesinde lastikleri dayanıklıydı ve çok uzun mesafe katediyordu sonra tren olmasın diye takımlar ve bernie değşiklik için bastırdı sonra baktılar ki böyle zevkli olmaya başladı daha da abarttılar adamlarda keyfinden yapmadı.

  3. sorun her zamanki gibi para.dayanıklı yada dayanıksız lastikleri tüm üretici lastik firmaları yapar sorun lastik üreticisi olarak f1e ne kadar para verdiğiniz.dayanıklı yada dayanıksız lasikleri tüm firmalar yapar.yani bay e: tek adamlıktan kurtulmadıkça sorunlar çözülmez (meksika gp de gelir avustura gp de )yönetim kurulu olmalı ve o kurul en başta takım yetkililerinden oluşmalı

  4. Abarttıklarına ben de katılıyorum ama baştaki dayanıksız lastik üretilmesi fikri Pirelli'nin degil. 2011'de ilk yıllarındaki lastik setlerine devam etseler , her yıl onları daha da yumuşatmasalardı bence ideal senaryo gerçekleşmiş olurdu. Takımlar ne kadar lastikleri anlasalar bile lastik dayanıksız oldugu için elbet aşınacaktı. Hem böylece pilotlar daha çok zorlayabilirlerdi. Ayarını kaçırdılar ve prestij kaybı yaşadılar. Bilemiyorum belki de her yıl yumuşatma fikri de onların olmayabilir.

  5. Michelin gördü ki F1 kötüye gidiyor, topladı bütün mühendis ve pazarlamacıları ''yürüyün F1i düzeltmeye gidiyoruz'' dediler. Hayırlısı olsun derim hep ama bu hayırlısı olacak kesinlikle.

  6. Eğer süspansiyon kırılmasa bile pilot iç kanamadan ölür!

  7. Cevabımı aldım! "Aboooov bu ne lem!"

  8. Michelin'in mevut 13 inç olanların yerine 18 inç lastikler istediği biliniyor. Firma Pirelli'nin gittiği yoldan gitmeyeceğini de ekliyor.

    Bir F1 aracında 18 inç jant ve ince yanak lastik nasıl durur çok merak ediyorum doğrusu. Oldu olacak çamurluklar da serbest olsun, iyice LMP1 gibi görünsünler.

  9. bence lastiklerin bu kadar abartılması pirellinin işgüzarlığı yüzünden. lastik patlamaları da onların hatası. ayrıca bir kez olsun suçu kendinde aradıklarını görmedim. fia'yı suçladılar, pilotları suçladılar, takımları suçladılar, fia lastik şu kadar gitsin diye birşey demiyor. daha agresif lastik istiyoruz diyor ki bence bu hem pirelli'nin kanaatine de bağlı, hem de yazılı emirle gönderilmiş birşey değil. çoğu zaman pirelli kendi kararıymış gibi lastiklerde agresif olacağız dedi zaten.

  10. "Şu an ortaya konulan F1'den hiç hoşlanmıyorum. Bu beni hayal kırıklığına uğratıyor ve nerdeyse kızdırıyor."
    "F1 bir kaç turda lastiklerin değiştirildiği bir şey değildir, otomotiv endüstrisi için önemli bir ürünün resmini çizmek gerek."
  11. "Şu an ortaya konulan F1'den hiç hoşlanmıyorum. Bu beni hayal kırıklığına uğratıyor ve nerdeyse kızdırıyor."

    Michelin'in sempatisini arttırmak için yapılmış bir açıklama. Gören de dayanıksız lastik üretilme kararını Pirelli kendi verip uyguladı sanacak. Takımlar tarafından Bernie tarafından istenen bu idi. Michelin'e de böyle lastik üreteceksin deselerdi onlar da üretecekti.

  12. "F1 bir kaç turda lastiklerin değiştirildiği bir şey değildir, otomotiv endüstrisi için önemli bir ürünün resmini çizmek gerek."

    f1 spor değilde reklam olarak gören peynirelliye gelsin bu söz.

  13. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton
    Şu an ortaya konulan F1'den hiç hoşlanmıyorum. Bu beni hayal kırıklığına uğratıyor ve nerdeyse kızdırıyor

    İşte bu yüzden Michelin efsanedir .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir