Vettel: "Schumacher ile Karşılaştırılmam Çok Saçma"

yazar:

kategori:

Şampiyona lideri Sebastian Vettel, Braun’un yeni yüzü olmak için geçtiğimiz gün anlaşma imzaladı. Bu anlaşmanın ardından 30 gazetecinin bulunduğu bir basın toplantısı düzenlendi.

Alman pilot Belçika GP’sinde kazandığı zaferi övdü.

“Ben gece hiç uyumadım. Aklıma her zaman yarıştan resimler geliyor. Büyük bir galibiyetin ardından uyumak gerçekten zor. Zafer için mutluyum ancak yapılacak çok iş var. Bizim odaklanmaya devam etmemiz gerekiyor”

“Tabi ki üst üste 4. şampiyonluğumu elde etmek istiyorum. Bunun içinde yapmamız gereken çok iş var”

“Beni Michael Schumacher ile karşılaştırmanız çok saçma. Ben 26 yaşındayım. Şuanda tüm zamanların en iyi pilotu olarak o gösteriliyor. Benim üç dünya şampiyonluğum var. 7 ile karşılaştırıldığında bu birşey değil. Böyle bir karşılaştırmanın önümüzdeki iki yıl içinde yapılabileceğini düşünmüyorum”

“Ben çok iyi bir yıl geçirdim. Ancak aniden herşey değişebilir. Dikkatli olmamız gerekiyor”

 


Yorumlar

“Vettel: "Schumacher ile Karşılaştırılmam Çok Saçma"” için 12 yanıt

  1. Gece gece buna iyi güldüm 🙂
    Heralde Schumi'yi başından beri Ferrari de sanıyorsun. O domine yıllarından önceki halini de bir araştır istersen. Benetton yıllarını bir gör 🙂

  2. senin sakalın mı var da braun a reklam yüzü oluyon

  3. Aç 2007 yılının yarısını,2008 yılının da tamamını izle

  4. Tabi ki de karşılaştırılamaz. bi tarafta şampiyonluklarını en iyi araçla almış abartılmış bir pilot, diğer tarafta kötü araçla bile en önde olabilen bir efsane. (bkz.monaco 2012-w03- 43 yaşında M.Schumacher)

  5. Biraz daha araştırma faydalı olabilir sizin adınıza 2000-2003- şampiyonluğunda ki araç diğer araçlarla aynı seviyede bir araçtı rbr veya 2001-2002-2004 senesindeki ferrari gibi açık ara hızlı bir araç değildi.Ayrıca Benetton da kazanılan sampiyonluklardaki araç diğerleri kadar rekabetçi bile değildi 94 yılında schumacher o araçta 3 defa diskalifiye edildi malum bazı kural ihlallerinden dolayı yani diyetini fazlasıyla ödedi buna rağmen kazandı heleki her türlü tartışmadan uzak 1995 yılında schumacher o araçla sadece ve sadece 4 pol almasına ve yarıslarda bu yüzden sürekli geriden başlamasına rağmen inanılmaz pilotajıyla o sezonu şampiyon kapattı.Bu tarihte çok ender rastlanan bir hadisedir.Bugün görüyoruz yarış performansı iyi olan hızlı olan ancak sıralamalarda bir kez geriye düsüldüğünde hiç bir sey yapılamadığını schumacher bu zorluklarda bunu kırmış bir pilotdur.Yani iyi araçla eşit araçla geride olan araçla da şampiyonluklar yaşamış tarihin en fazla geriden tırmanan geçiş yapan en hızlı olmayan araçlarda rekor seviyede geçişe imza atmış o araçlarlada ciddi yarışlar kazanmış bir büyük isimle sadece hızlı olan araçla şampiyonluklar kazanmış bir ismi aynı kefeye koymak mantıksız olmuş.Bu demek değildirki vettel eşit araçla veya geride olan araçlada sampiyonluk kazanamaz ancak bunu gördükten sonra rüştünü ispatladıktan sonra bunu konuşmalıyız.Zaten o zaman efsane olur.

  6. Onunda aracı hızlıydı bunun da aracı hızlı. Aynı b…n laciverti.

  7. onlylegendvettel  avatarı
    onlylegendvettel

    sanki schumi araçları kötüydü. adamın tek kötü aracı 2005 aracı gördük gerçek schumiyi

  8. Önemli olan başarı ve sayıdır. Bütün şampiyonların altında iyi araç vardı, bazı şampiyonluklar çok zor geldi, bazıları çok kolay ama kimse şu anki Sauber ya da Force India seviyesindeki bir araçla şampiyon olmadı… Belki en iyi 2. araçla ya da dayanıklılığı çok iyi 3.araçla ama asla 4. ya da 5. iyi araçla değil…
    Schumi de 3 şampiyonluğunu(2001-02-04) çok rahat kazandı unutmayalım… Hatta 2006 yılında sondan bir önceki Japonya Grand Prix'inde lider giderken motor patlatmasaydı muhtemelen 8 şampiyonluğu olacaktı… :))
    Vettel'in ilk şampiyonluğu da bence oldukça çekişmeli bir sezon sonunda kazanılmıştır, Hamilton ve Webber'den biri şampiyon olacak derken Alonso şampiyon oldu derken Vettel şampiyonluğu almıştır…
    Ferrari'nin az daha gelişmesi(özellikle sıralamalarda) ve Vettel'in bir DNF i bu sezonu da keyifli hale getirebilir…

  9. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    bu senede şampiyon kaldı 3 şampiyoluk.

    Sonra Schumacher rekoru

  10. onlylegendvettel  avatarı
    onlylegendvettel

    "2 yıl içinde onu geçicem"

  11. ferrari team avatarı

    Aynen katılıyorum sana , Vetteli yavaş bir araçla görmeyi isterdim…

  12. Türkçesi diyorki 2 yıl daha geçsin kim büyük göreceğiz diyor. Hiç tevazu yok. Demiyorki schumi bir efsanedir ve efsaneler kolay olunmuyor demiyor ben 26 yaşındayım o 33 yaşına kadar 2 şampiyonlukla gitti siz byrdan hesap edin kimin büyük olduğunu demeye getiriyor. Ah keşke altına bi yavaş araba verselerde görsen böyle padişahın sol böbreği gibi davranmayı. Görsen bi ebenin vesikalık fotoğrafını. ☺ ☻ ☺

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir