Michelin 2014'de Lastik Savaşına da Açık

yazar:

kategori:

Sporun mevcut lastik tedarikçisinin 2014’de de kalacağı ihtimali yüksek. Pirelli Ecclestone ve takımların çoğu ile anlaşmış durumda.

Michelin motorsporları sorumlusu Pascal Couasnon firmasının bazı şartlarında değişiklik yaptığını belirtti.

“Şartlarımızdan birisini değiştirdik. Artık tek tedarikçi olmamız şart değil. Bunu için hazırız ve ciddi miktarda teknik mücadele olabilir.”

“Rekabetten hoşlanıyoruz ve bunu hep söyledik.”

Couasnon FIA ile görüşmelerinin başladığını söyledi.

“Halka yaptığımız açıklamanın aynısını onlara da gönderdik.”

“İki hafta önce Michelin’in bir basın toplantısı düzenleyeceğini okudum, fakat hiçbir şey olmadı. Formula 1’de çok fazla söylenti oluyor.”

“Bernie Ecclestone ile görüşmek için henüz bir tarih belirlenmediğini söyleyebilirim. Eğer görüşmeler başlayacaksa FIA, Bernie Ecclestone ve takımlarla birlikte bunu yapabiliriz.”


Yorumlar

“Michelin 2014'de Lastik Savaşına da Açık” için 8 yanıt

  1. Yakın geçmişte hatta belkide tüm Formula 1 tarihinde lastiklerin en çok zorlandığı sezon 2005 sezonu oldu. 305 km boyunca hem dayanıklılığa hem de performansa sahip olmaları gerekiyordu. O sezon Bridgestone'un nasıl döküldüğü unutulmadı.

  2. Ben de bu şekilde hatırlıyorum. Schumacher net bir şekilde lastiklerden şikayet ediyor, soğuk havalarda lastiği ısıtmakta çok zorlandıklarından dem vuruyordu. Genel olarak bridgestone lastikleri sıcak havalarda fark yaratsa da soğuk havalar da çok sıkıntı yaşıyordu.

  3. Gelin kurtarın şu sporu şunlardan

  4. f1 izlemeye yeni başladığın için o zamanları bilmiyor olabilirsin birşey diyemem :)))

  5. onlar sadece laf, aklı sıra marka imajını koruyacaklar. Motogp'de nasıl tokatlandıklarını ve kaçtıklarını gördük. Schumi'nin şikayetini nerde gördün yağmurda şikayet etmiş olabilir, michelin sadece yağmurda daha hızlıydı bridgestone'dan. Pist kurumaya başlayınca tokatlanıyorlardı. Ferrari'nin 2006 performansına bakarsan kim tokatlamış daha rahat anlarsın. Schumi bu halde mi şikayet etmiş, 2006'da kaybetmesinin sebebi kazalar,mekanik sorunlar ve motor patlaması oldu.

    Michelin indianapolis'ten itibaren mızmızlanmaya başlamıştı zaten :)))

  6. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    doğru hatırlıyorsun, sanırım prensimiz paralel evrende filan yaşıyor.

  7. Benmi yanlis hatirliyorum? F1 de Michelin son zamanlarda Bridgestone`u yerle bir etmisti? Schumi surekli Bridgestone lastiklerinden sikayet ediyordu?

    Ve haberde yazdiginin aksine Michelin tek lastik tedarikcisi olma fikrine karsiydi, bu yuzden cekilip meydani Bridgestone`a birakmamislarmiydi?

  8. Rakip pirelli olunca aslan kesilmişler, bridgestone tekrar dönmeye karar verse arkasına bakmadan kaçarlar :))) Zamanında bridgestone'nun nasıl tokatladığını unutmadık. Michelin işine gelen birşey olmayınca güvenlik sorunları gibi uydurma bahanelere sığınıyordu.

    Bridgestone Motogp'ye yeni girdiğinde bile elinde çok büyük veriler olmadan tokatlandıklarını çabuk unutmuşlar. Michelin kullanan takımlar baktı ki bridgestone kullananlar michelinleri tokatlıyor ilk sıraları hep bridgestonlar kapatıyor herkes tek tek michelini bırakmaya başladı. İlk başta Rossi farketti bunu ve bridgestone geçme kararı aldı, michelin şaşkına döndü karizması çizildi :)))

    Sonra tüm takımlar kaliteli lastikelere geçerek michelinin müşterisi kalmadı en sonunda toz oldular :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir