Britanya'da Hamilton Şov, Şampiyona Kızıştı!

yazar:

kategori:

Formula 1 2009 sezonunun Silverstone’da yapılan 9. ayağı Britanya GP’sini kendi evinde yarışan Lewis Hamilton kazandı.

Yarışa 4. sıradan başlayan genç İngiliz süper bir yarış çıkardı ve kendi evindeki 2. yarışını üstün şekilde kazanarak aynı puana sahip 3 pilot içerisinde şampiyona liderliğini ele geçirdi.

BMW Sauber ile zor günler geçiren Nick Heidfeld geride bıraktığı iyi yarış performansı ile yarışı 2. sırada tamamladı ve Kanada’dan sonra kariyerine bir 2.lik sonucu daha eklemiş oldu. Heidfeld bu sezon 3. kez podyumun 2. basamağında yer aldı.

Bu sene oldukça düşük performans sergileyen Honda’dan Rubens Barrichello yarış içerisinde uygulamış oldukları strateji ve göstermiş olduğu performans ile yarışı etkileyici şekilde 3. sırada tamamlayarak uzun zaman sonra podyuma çıkmayı başarmış oldu. Bu ayrıca Barrichello’nun Honda ile ilk podyum zaferi oldu.

Daha ilk turdan itibaren yağmurun etkilediği yarışta bir çok pilot yağmurdan nasibini aldı. Yarışa 3. sıradan başlayan Kimi Raikkonen ilk pitlerde lastiklerini değiştirmemesi sonucu sorun yaşadı ve oldukça büyük zaman kaybetti. Fin pilot daha sonra lastiklerini değiştirince zamanlarını düzeltti ancak bir kaç kez o da spin attı ve yarışı 4. sırada tamamlayarak şampiyona liderliğine ortak olmayı başardı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Heikki Kovalainen yağmurda ilk başlarda oldukça iyi performans sergiledi ve takım arkadaşı ile mücadelesi görülmeye değerdi. Ancak daha sonra Hamilton Corpse’da Kovalainen’i geride bırakmayı başardı. Yarışın ilerlemesi ve yağmurun artması ile Fin pilot sorun yaşadı ve yarışı son bölümde Alonso’ya yaptığı atakla 5. sırada tamamladı.

Renault pilotu Alonso iyi başladığı yarışta erken bir son pit stop sitratejisiyle yarıştı ve yarış içinde birçok pilota karşı savunma yapmak zorunda kaldı. İspanyol pilot Raikkonen ve Kovalainen’in ataklarına cevap veremedi ve yarışı 6. sırada tamamladı. Diğer Renault pilotu Nelson Piquet ise oldukça iyi götürdüğü yarışı spin atarak bırakmak zorunda kaldı.

Başarılı bir yarış geçiren Williams pilotu Nakajima, son anda Trulli’ye geçilerek 1 puan ile yetinmek zorunda kalırken, takım arkadaşı Nico Rosberg de 9. sırada yer aldı ve İngiltere’den puansız ayrılmak zorunda kaldı.

Yarışa ilk çizgiden başlayan Red Bull pilotu Mark Webber daha ilk turda spin atarak gerilere düştü ve yarış boyunca yaptığı ataklarla ancak 10. olmayı başarabildi.

Neredeyse tüm pilotların zaman zaman sorun yaşadığı aşırı zor yarışta Ferrari pilotu Felipe Massa daha önce plana çıktı. Aracında sürekli arkadan kayma sorunlarıyla mücadele etmek zorunda kalan Brezilyalı pilot bir çok spin attı ve yarışı tamamlayabilen pilotlar içerisinde son sırada kaldı.

Sezonun 9. yarışının ardından liderlik bir kere daha el değiştirdi. Lewis Hamilton, önünde olan pilotların kötü bir hafta sonu geçirmesi ve 10 puanı alması ile puanını Massa ve Raikkonen’in 48’i ile eşitledi ancak liderliğe yükseldi. Avustralya’dan sonra ilk kez yarış dışı kalan Robert Kubica ile Felipe Massa gibi puansız ayrılmasına rağmen liderlerin sadece 2 puan gerisinde kalmayı başardı. Heidfeld ise kazandığı 8 puan ile takım arkadaşının 10 puan gerisine kadar geldi. Takımlarda ise Ferrari 96 puan ile liderliği sürdürüyor.

Oldukça heyecanlı şekilde ilerleyen 2008 Formula 1 sezonunun 10. yarışı 2 hafta sonra Almanya’da koşulacak.

1 L. Hamilton McLaren 1:39:09.440
2 N. Heidfeld BMW + 1:08.500
3 R. Barrichello Honda + 1:22.200
4 K. Räikkönen Ferrari + 1 laps
5 H. Kovalainen McLaren + 1 laps
6 F. Alonso Renault + 1 laps
7 J. Trulli Toyota + 1 laps
8 K. Nakajima Williams + 1 laps
9 N. Rosberg Williams + 1 laps
10 M. Webber Red Bull + 1 laps
11 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso + 1 laps
12 T. Glock Toyota + 1 laps
13 F. Massa Ferrari + 2 laps
Yarış Dışı
14 R. Kubica BMW + 21 laps
15 J. Button Honda + 22 laps
16 N. Piquet jr. Renault + 25 laps
17 G. Fisichella Force India F1 + 34 laps
18 A. Sutil Force India F1 + 50 laps
19 S. Vettel Scuderia Toro Rosso + 59 laps
20 D. Coulthard Red Bull + 59 laps

Yorumlar

  1. bmw bmw rai lastik değiştirseydi en en en kötü 2. olurdu

  2. Caner Arısüt avatarı
    Caner Arısüt

    O kadar çok şey yazmışsınız ki hangisine cevap vereyim diye birşey yazmamıştım.Ama şunları söylemem gerek bir Ferrari taraftarı olarak.Yarışın en iyisi Hamilton dı,strateji bakımından ise Honda.

    Bazı Ferrari taraftarı arkadaşlarım şöyle olsaydı böyle olurduk vs. gibi yorumlar yapmışlar.Maalesef keşkeler hiç bir fayda getirmiyor.Ferrari takımı bunların hepsini yarış esnasında yapabilmeliydi.Ama maalesef yapamadı.Acilen toparlanmaları gerek yoksa işleri çok zor.

    Fakat buna karşılık bazi Mclaren taraftarı arkadaşlarım da bahanelere sığınmayın diye yorum yazmışlar.Evet bu görüşe kesinlikle katılıyorum.Ancak bu yarışa kadar sizlerde gerilere düşmeseydik iyi bir yerde bitirirdik,Hamilton hata yapmasaydı şu şu olurdu gibi yorumlar yaptınız arkadaşlar.Unutmayın bunları.Psikolojik olarak doğal bir durum bahanelere sığınmak ama yanlış.Hangi durum olursa olsun bir F1 takımı en iyiyi çıkartmak için çalışmalaıdır.Yapamadığı zaman ise bahanelere sığınmak yerine acilen hatalarını düzeltme yoluna gitmelidir.

    O yüzden kimse kimseyi yargılamasın.Herkes zorda kaldığında bahanelere sığınmıştır…

  3. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    tebrikler liwes ve rubens…
    massa dansöz oldu kimi lastik hatasıyla ancak dördüncü olabildi.

    önümüzdeki yarışa bakıyoruz…

  4. sonuçta hamilton kazandı hiçbir bahane bu gerçeği değiştirmez. tartışmak yersiz.

  5. ogun savaş avatarı

    Haticeye bakmayın netice önemli oyle olsaymış boyle olsaymış die boşuna konuşmanın anlamı yok f1 de hızlı olmak yetmez doğru kararlarıda vermek lazım anında ferrari önce bunu öğrenmeli en son yağmurda ne zaman kazandılar ????

  6. *hamilton sansli dicektim* pist üzerinde kimi tarafindan gecilmediyi icin

  7. yaw. kimi 1 stopa kadar hamiltonla arayi 1 sn altina indirmisti ta arkasina yapismisti..zaten tur basina 0.5 -0.8 arayi kapatmisti. 1 tur daha olsa kimi hamiltonu pist üzerinde gecerdi.
    o 1ci pitstopta kimi lastiklerini deyismirmedi ve geriye düstü tur basina 5-6 sn yavas kaldi.. eyer yeni lastik taksaydi..gerisini siZ düsünün.. o Kadar . hamilton sanli ya. 1 ci pitstoplar yardimina yetisti.. keske 1 tur daha olsaydi kiminin hamiltonu gecisini izlerdik..görürdüm ben o MC -larencileri. =)

  8. ogun savaş avatarı

    Yağmurlu havalarda hiç Lewis in kaybettiği görüldü ğü görüldümü 😀

  9. bmw//bmw snn mantıga bakarsak ozmn honda grıdın en ıyısı en hızlı barıchelloydu :D:D zuhahhahaa

  10. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    tebrık edılmesı gerekenlerı herkes tebrık etmıs zaten bende tebrık edıyorum.ancak bana gore yarısın yıldızı hamıltona ragmen haıdfelt ıdı.super gecıslerle atak dersı verdı herkese.bu yarısta sans sanssızlık gecıs spın hersey vardı.pıyango bır yarıs.kıme nerde vuracagı bellı degıldı.kısmen kımıye vurdu pıyango.ferrarının ıkıncı pıte gırmeden barıcello nun hızını gorup neden tam yagmur lastıgını takmadıgını kabul edemıyorum.elbette teknıkerlerden daha ıyı bılmemeyız ama burada f1 yorumu yapan tum arkadaslada f1 den anlıyor arkadaslar.hamılton super bı yarıs cıkardı.hamı heıkkı den kımıde massa dan farkını gosterdı.wbber ve barıcelloda superlerdı.massa ya gelınce.yahu arkadasım sen yolda tutunamıyosun telsızden desene yagmur lastıgı takın dıye.ben yagmurda motosıklet kullanan bırı olarak uzun yollar yapmıs bırı olarak o farkı cok ıyı bılıyorum.hadı kımı ıyı gıtttıgı ıcın hatta farkı kapattıgı ıcın belkı kumar oynadı.ya massa sonuncusun kardesım barıcellonunda hızını goruyosun(takımda goruyor) tam bır fıyasko.alonsonun savunması guzeldı ama arac bu kadardı.vesselam hıc kımse ıcın kaybedılmıs bır sey yok.48 48 48 46.hersey yenıden baslıyor.hayırlısı

  11. 2006 Macaristan GPsi garip bir yarıştı. Sanırım videoda Schumi Alonso çekişmesi vardır, bakmadım seninkine. Daha önce de Portekizcesini izlemiştim youtubedan. Ezbere biliyorum. 😀

  12. arkadaşlar o videoya lütfen bakın

  13. http://www.akilli.tv/video/162642/Fernando-Alonso-hungria-2006.aspx arkadaşlar yağmurlu bir yarış daha izleyin lütfen çok güzel arkadaşın dediği yarış bu

  14. MagicAlonso avatarı

    aegschumi arkadaşım 2006 çin yarışında Alonso yine harika bir yarış çıkarıyordu yağmurda fakat reno nun aptalca stratejisi yüzünden sadece ön lastiklerinin değiştirdiler shumi ve fisichella ise bütün lastiklerini değiştirdi.Tabi bitmiş arka lastiklerle Alonso fazla dayanamadı ve 3.lüğe kadar geriledi sonra lastiklerini değiştirdikten sonra tekrara pistteki en hızlı oydu ve fisichella yı geçerek 2. liği geri almıştı.Alonso nun yağmurdaki yarışlarını reno bundan önce 2 yarışta daha mahvetmişti.Reno yağmurda ideal stratejiyi bulabilen bir takım değil nitekim bu yarıştada böyle oldu.

  15. Kubica da spin atmasaydı 3. olurdu. Yazık oldu kubicaya. BMW ler çok hızlıydı. Heidfeld kaç kişiyi geçti bu adamın da bu ataklarına bitiyorum. Herkes görsün BMW gücünü. Seneye şampiyonuz. BMW POWER

  16. Eğlenceli bir yarıştı,ferrariler finishi geçti mi ya :>p gören oldu mu?

  17. onur aybars avatarı

    Tavşanlar dahil herşeyi yazmışsınız 🙂

    Yarış çok güzeldi. Ama Kimi lastik sorunu yaşamasa ve Alonso'da bir McLaren olsaydı mükemmel ötesi bir yarış olurdu.

  18. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    hami yi heidfeld ve barichello(ross brown) yu tebrik ediyorum.

  19. Rakkathebest  avatarı

    su vıdeolarda yarıs/massa show da calan sarkının ısmı ne bılen varmı download edıcem 😀

  20. birçok takım burda gene sadece ön lastik değiştirdi diye gördüm, yanlış da görmüş olabilirim kalabalık bir mekanda seyrediyorduk ama özellikle haminin ilk pit felen sadece ön lastik değişti biliyorum. Yani zaten olması gereken de odur, sadece ön tekerleri değiştirmek absürd bir durum değil bildiğim. örnekleri çok

  21. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Yarışı daha izlenir ve daha zevkli hale getirdiği için yağmura teşekkür ederim ,ferrariyi bu hale düşürdükleri için ferrari teknik ekibinede hususi teşekkürübir borç bilirim ;4 sürücününde sıfırdan ve yeniden başladığı bir şampiyona var artık önümüzde ne diyelim iyi ve zevkli seyirler ;kovalainenin biraz yağmura alışması lazım biraz fazla değil buzla yağmur biraz farklı ;massa bildiğimiz gibi devam ediyor neredeyse brezilyalı olduğundan şüphe edeceğim :))

  22. Mclaren Lewis`e tebrikler, hatasiz bir yaris cikardi ve alninin akiyla yarisi kazandi, Heidfeld Barichello`ya da tebrikler. Bu arada Mc Laren ve McLaren-Mercedes nick li arkadaslar tepenize Kimi kadar tas dussun emi 🙂 Yaw zaferinizi kutlasaniza size ne Kimi`den 🙂

  23. bi arkadaş 2006 çin gp sinden bahsetmiş. alonso orda lastiklerini değiştirmedi.daha doğrusu lastiklerinin yarısını değiştirdi. sanırım sadece ön lastiklerini değiştirdi. ön ve arka lastikler arasında uyumsuzluktan dolayı 25 sn fark açtığı yarışı 2 olarak tamamladı.

  24. İngilterede daha önce de piste adam çıkmıştı şimdi tavşan çıkıyor. Da ben ilk önce onları kirpi sandım 😀

  25. Ya arkadaşlar burada D-smartı olupta antremanları izleyebilen var mı?

  26. Rakkathebest  avatarı

    ya 😀 tavsan massa dan hızlıydı kacarken dıgıtık dıgıdık dıe gıdıyprdu 😀 teo sen gul gul gecen hafta ben yarılıodum lewıs e 😀

  27. Hep diyorum. Heikki Escort
    Arkadaskine yol açıyo yaptığı bu.
    Dennis in karşısına alıp
    uleyn piqe bile adam oldu! ya sen? demesi lazım

  28. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    en cok güldügümde hep diyer takimlar tur yiyordu bu sefer her iki ferraride tur yedi masa 2 kimmi 1 tur :)))

  29. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    yok yaf d-smart vs vs parali cevir uyduyu avrupaya ordaki avrupa kanalarinin hepsinde RTL var antremanlari bile veriyor bunu tv ciler bilir sorun bir

  30. O zaman D-smartta da olması gerekmiyor mu sonuçta uydudada bir kez para verip alıyorsun D-smarttada kabloluya aylık para veriyorsun orada var RTL.D-smartta yok yoksa ben mi bulamıyorum acaba.:)

  31. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    yok uydudan RTL beles :))

  32. teoman arkadasım RTL paralı dimi.

  33. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    SLM F1 sever dostlar öncelikle CNNtürk ü Kiniyorum iyiki diyer yabanci kanallar var uyduda da yaris bitiminden sonra basin toplantilarini izleye biliyoruz RTL e tsk siralama yaris antreman dahil hersey var size 1 adet RTL tavsiye ederim..

    yarisa gelince Lewis tam anlamiyla harika yaris cikardi kova cigimda pist üzerinde tutunmaya calisti görüyrumki kova bu sene buralardan ileri gidemeyecek bari yardim et takim puani yükselsin ama nerde .

    masa ve kimi pist üzerinde tutunamadilar almanyada bakalim ne olcak bakalim, bakalim …

  34. Ömer Hamzaoğlu avatarı
    Ömer Hamzaoğlu

    yağmurda yeteneksizlerin maskeleri düştü 🙂

  35. arkadaşlar yine gitti şans denen bişey yok bizde yav honda bile 16 lıktan geldi adanm 2 bitirdi tebrik ederim biz ise iyice gittik bu arada nelsuna yazzık oldu belki podyumda olabilirdi ama olsun heiki zaten bitmiş caseret denen bişey yok lemis iyi iş çıkardı kalkışta

  36. Yukarıdaki yarış sonucuna bakıyorum adam 68sn fark atmış ikinciye ve yarışa 4.başlamış..tebrikler…takım arkadaşı polde başladı tur yedi,aynı araba değilmi bunlar :))Bari 16.başladı 3.oldu..tebrikler…

  37. bizim için hayel kırıcı bir gündü arkadaşlar içim yabıyor daha ama olsun bu da yeter yavaş yavaş geliyoruz ama nelsona ve kıbicaya gerçekten çok yazzık oldu ayrıca alonso ve kovanın çekişmesi çok güzeldi

  38. döndürmelerinin sebebi benzin tankından kaynaklı olabilir çünkü pite girdimi yarış sonuna kadar benzin almak zorundaydı ve bunun içinde benzin tankında yeterli yer olmayabilirdi onun için belli bir seviyeye inmesini beklemiş olabilirler..

  39. lastik değiştirdi-değiştirmedi olayını da iyi analiz etmek lazım. herkes 2006 çin yarışını gözünün önüne getirsin, pitte lastik değiştirip çıkan alonso 10 tur o lastiklerle arkasındakilerde 5-10 sn yavaş kaldı ve fisi ve schumiye geçilmişti.(onlar değiştirmemişti) Burda pit-stop yapıldığında gene aynısının olacağını ve lewisin dezavantaj yaşayacağını düşünmüştük beraber seyrettiğimiz arkadaşlarla ama pistin ve lastiklerin durumunu iyi analiz etmek lazım. ferrari kumar oynadı kötü kaybetti orda ama asıl kaybettiği nokta raikkoneni 10 tur daha o lastikle döndürmek oldu…

  40. off off 😀

  41. yarış ferrari için saçmalıklarla dolu geçti diyebiliriz yaw hadi normal pitinde takmadın lastigi baktın olmuyo yeniden degiş 10 tur atma yok böle bi hata takım ve kimi kendi ettii kendi buldu masaya zaten hiç bişi demiyorum yorumu açik kendi çapında eglendi …tebrikler levis tebrikler rubens tıpkı eski günlerdeki gibiydiler ross-rubens … hiç bi ferrarici kendini kandırmasın levisin geçiş lastikleriyle o son ıslak bölümde ki performansına kimse karşı koyamazdi ferrariler problem yaşamasa bile.

  42. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    böyle bir yarış sezonda bir olur,mc laren yarışı domine etti diyebiliriz ama bundan sonraki yarışlarda ferrari üstünlüğü tekrar ele geçirir sanırım,hami kendi evinde kazanarak üzerindeki baskıyıda azalttı daha moralli olarak sezonu sürdürür.BMW ler iyiydi,kubica şansız alonso strateji kurbanıydı.

  43. valla lewis ve mclaren açısından oldukça iyi bir yarıştı. Ferrari cephesinde bu yarış işler kötüydü. Islak zeminde belki kazanabilirler diye düşünüyordum ama daha kötü durumlara düştüler. Massa çok kötüydü sebebini tam olarak açıklayamıyorum. Monacodaki yağmur performansından sonra çok şaşırttı. Raikkonen de ehh idare ederdi. o da çok ciddi 2 spin attı pek bir varlık koyamadı. Orda durumu farkedip pit alanına lastik değiştirmek için bastırmalıydı diye düşünüyorum. Lewis ise hatasızdı. Kovalainen bir kez daha mclarene yakışmadığını gösterdi. Heidfelde sevindim:) kubica fena eziyordu onu bu sene… bir parça nefes almıştır.

  44. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    massa'nın ayarları iyi olmadığı kesindi. evet abdullah bende dikkat ettim massa dümdüz giderken bile otomobilini zor kontrol ediyordu.

  45. şanssızlık değil hata Kimi kendi seçti bence lastiğin kalmasını sonuçta pilota soruyorlar lastikelrden memnun musun değil misin diye ona göre karar veriliyor bi kumar oynandı ve kaybedildi 2 kez de spin attı bu da şanssızlık olmalı…

  46. yaa yeter artık bu sanssızlığımız yok böyle f1 tarihinde sansız isim yhaa ooofffff ooofffff!!!!!!!!!!!

  47. massa çok hata yaptı ancak şu da olabilir. aracını tam olarak toplayamadılar sanırım cuma günden sonra. araç bir ara düzde giderken bile kendi başına dönüyordu 😀

  48. Rakkathebest  avatarı

    arkadaslar sadece sıze bısey soylıcem…. bır burda farklı takımları pılotları desteklıyoruz…lutfen kırmadan yapalım bırbırımızı bu yarısta mercedes ıyıdı bı sonrakınde ferrarı olur daha sezonun yarısı gelmıs ve gızlıde olsa cok elestırılen nıck bıle potada… ama bugun lewıs kazandı kımı kaybettı massa hata yaptı ama bugun kaybeden bız olduk..cumartesı sıralamalrdan sonra basın toplantısını vermeyen cnn ıkı kasıntı auuh ouughh hıııaaaa adv federer muhabbetıne ne kupa torenını nede basın toplantısını verdı…. ama ses cıkarmayalım burda kufur fln edelım bırbırımızn takımına pılotuna vs.. nasılsa zevk alıcak bısı yok 5 pılot cekısıyo 3 u aynı puanda ama ne onemı var degılmı ?yakında starttan sonra f1 yayınını kesıp bakalım ash ve arkadasları bı sorakı bolumde ne yapacak seklınde pokemon vermesse cnn turk cok hatırım kalır lutfen ozellıkle rıca edıyorum….

  49. 2002 Silverstone da yine Massa böyle bir yarış çıkarmıştı. Youtube dan aratırsanız "rain master Massa" diye görebilirsinizde. Döküldü bugün resmen Massa yakışmadı ona. Spinlerinden birini attığı sırada tavşanı eziyodu az daha 🙂

  50. çaylak hamiltona tbrkler.. hatasız bir yarış çıkarttı.. rubens ve hiledfilede tbrkler… Ferrari yönetimine ve özellikle domini'yeeeeeeede tebrikler monte carlo ve kanada dahil bu yarıştada kimi ve massanın olası podyumlarını maffetikleri için.. nerdesin todttttttttt…… strateji kalmamış artık.. pilotlarımız ancak kendi başlarına yarış kazanırsa kazanıyor.. Ferarri kovsun şu domiyi ayar oluyorum bu adama her yağmurlu yarışta..

  51. Bekir Abdullah avatarı
    Bekir Abdullah

    bu sene Ferrari çok strateji hatası yapıyor , bu kaçıncı oldu.umarım Ferrari bu konuda kendine bi çekidüzen verir.Katma değeri yüksek insanların neler yapacağı ortada , brown gibi..
    Sezon başında bu olay tartışılmışdı , Ferrari gün be gün sıradanlaşıyor.Takım pilotlarına yazık etti , özelliklede Rai ye.
    Massa yı böyle görünce seneler önce Sauber de iken yine bir yağmurlu havada attığı spinler aklıma geldi.Kendini de rezil etti , bizi de..

  52. Kimi lastik sorununu aştıktan sonrada hızlı turlar atamadı Lewis açıkça en hızlıydı zaten Kimi o pitini yaptıktan sonra Lewis devri fln düşürdü ve zorlamadı motoru ve lastikleri korudu..Haug söyledi bunu..

  53. ilk 3 ü tebrik ederim ama rubens e getirdiği 3. lük için ross brawn büyük bi alkışı hak etti.
    gelelim alonso ya. mükemmel yarıştı. ama yarışı aynı mükemmellikle rezil edildi. yani bu nasıl bir hatadır. mantığı neydi? yağmurun dineceğini falan mı düşündüler? anlamadım gitti. muhtemel bi podyumu teptik tebrikler.
    a bide pistte gezinen tavşanlar falan vardı. massanın spini sırasında önünden geçti. çok komikti. demek ki böle şeyler sadece türkiyede olmuyormuş

  54. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ham-mas-rai 48 🙂 puanlar eşitlendi sanki sezon yeniden başlıyor gibi.

  55. bende ferrari bugün mükemmeldi demiyorum ewtt farklar war ferrari de ama bir anda sıradan bi takım ilan edemez kimse ferrariyi.. hee aynı şey mclaren içinde gecerli olsayı böyle bişey yapsalardıı hemen mclaren kötü takımm diyemezdii kimse ..

  56. Abdullah kardeşim böyle yorum kolay kolay yapmaz yaptıysa da bi bildiği vardır diyorum bencede Ros Brawn'ı kaybetmekle çok büyü bi yanlış yaptı ferrari Hondayı bile kendi dehasıyla 3. yapmayı başardı belkide 2. bile olabilirlerdi Ros'un söylediğine göre benzin pompasında sorun olmuş ve benzin koyamamışlar..

  57. yğkğyle=yüküyle 🙂

  58. İlk pitlerden önce eşit yakıt yğkğyle (aynı anda pite girdiler) tur başına neredeyse 1 sn fark kapatan Raikkonen değilmiydi? Ben başka bir yarış mı izledim? Benim göremediğim ne gördünüzde Raikkonen yarışı kazanamazdı diyorsunuz? İstediğin kadar gül McLaren-Mercedes arkadaşım. Kimi lastik sorunu yaşamasaydı bu yarışa ortaktı. (Kazanırdı demiyorum) Lewis tek yapması gereken şey ilk pitlerden sonra pist üzerinde kalmaktı oda bunu yaptı.

  59. hımm.. ilgnçç

  60. MagicAlonso avatarı

    Alonso bu yarışta hata yapmayan nadir pilotlardan birisi hatta puan barajına girenlerin içinde hatasız sadece oydu fakat reno yu ve bunun yanında ferrariyi tebrik etmek lazım mükemmel strateji.Reno benzer hataları başka yağmurlu yarışlarda da yapmıştı.Alonso kalitesini göstererek arkasında büyük hız farkıyla gelen pilotlara karşı mükemmel şekilde direndi.Çok farklı sürüş stili olduğunu herkes görmüştür mutlaka.Herşeye rağmen seyir zevki mükemmel olan bir yarış izledik.Umarım bu sezon içinde daha çok böyle yarışlar izleyebiliriz.

  61. evet ecem sıradan bir takım olduğunu orada yazdığı gibi..

  62. en hızlı tur yine kimi ye aitmiş 1:32.150

  63. ferni-girl bende teşekkür ederim ortamı germek isteyen kişilere site yönetimi dikkat etmeli saygılarımla…….

  64. bu arada kazuki yi de tebrik etmek lazım 😉

  65. Sıradan bi takım olduğunumu ?

  66. yarışın bu sonucuna çok sevindim açıkçası şampiyonanın gidişatı bakımından. süper bir sonuçla karşı karşıyayız. 4 pilot hala mücadelenin içinde yan yana.

    çok fazla diyecek bir şey yok. aslında pistin bu kadar büyük olması da iyi değil adamlar okadar spin atıp geri döndüler 🙂 attınmı vurup kalacaksın 😀 hamiltonu inanılmaz bir yarış çıkardığı için şapka çıkararak kutluyorum. heidfeld'in ve barrichellonun sonucuna da sevindim. her yaırşın bu kadar zevkli olması dileğiyle.

    bu arada ferrari takımı muhteşem 3lüsü olmadan artık ne kadar sıradan bir takım olduğunu göstermiş oldu bir kez daha…

  67. en hızlı tur kime ait?

  68. Hamilton tüm hengamelere rağmen 1. oldu ve gerçekten haketti! tebrikler! heikki için üzüldüm.. ama tabiki benim en büyük soru işaretim Kimi.. alla aşkına noldu ya.. artık "… ve Kimi Raikkonen son turda iyice yavaşladı" cümlesini duymak gelenek oldu. ilk pitler öncesinde harika bi performans gösterdi Kimi. 1.lik en kötü ihtimalle 2.lik için çok yüksek bi şansı vardı, yine olan oldu. neyse.. en hızlı tur bizim yine 🙂

  69. yusuf emir efe uyarın dikkate alındı , hakaret içeren yorumlar silinmiştir.teşekkürler.

  70. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    tebrikler lewis hamilton.
    nıck heidfeld bu 2.liğe çok ihtiyacı vardı ama kubica ve nelson'a yazık oldu.

    ferrariler kelimenin tam anlamıyla berbattı bi strateji bu kadarmı kötü olur.massa jeneriklik spinLER attı.

    alonso'da elindeki araçları hakkettiği yerde, strateji iyi olsa daha iyi bir sonuç alabilirdi; ama güzel savunmalar izletti bize.

    yarışta ferrari ve renault stareji kurbanı olurken,honda diğer iki takımın yapamadığı stratejiyle podyumu kaptı helal olsun dicek başka bişey yok honda adına çok sewindim ama onların sevinçlerini izleyemedim :-))))))

    puan durumuda çok hoş oldu;
    3pilot 48puanda hemen arkalarında 46puanda kubica….
    rekabet dolu heyecanlı yarışlar bizi bekliyor arkadaşlar….

  71. Kimi lastik sorunu yaşamasaydı kesin 1. olurdu diyee bişe sölemedim ben sölemektee yanlıs olur belki dedim çünküü hızlıydıı aradaki farkı kapatabilcek durumdaydı ama noolduysa pite girdikten sonra oldu. yapıcak bişey yok artık şaşırmıyorum Kimi'nin başına gelenlere hem şanssızlık hemde yanlıs bi stratejii.. Ayrıca kova' ya da yazık oldu her ikiside daha üst sıralarda bitirebilirlerdii yarısı.şunuda sölemek istiyorum Mclarenci "bazı" arkadaslarr yaptığım yoruma abuk sabuk şeyler yazmassanız sevinirim.. 🙂

  72. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    ferrari takım olarak cezasını çekti takımı beğenmeyen takımın verdiği kararları beğenmeyen bir pilot varsa takımda durmak zorunda deil o pilotların bugün şampiyona da 48 puanı varsa bu ferrari takımı sayesindedir.her takım hata yapar her takım yanlış kararlar alabilir her yarış mükemmel geecek die bir kaide yok geçen hafta kimi yi pite çağırmadı diye sevinen iyi yaptı bu takım 2.liği kurtardık diyen kimi fanları nedense bugün çok takmış durumdalar bu pite çağırmama durumuna ferrari mekanikerlerinden daha mı fazla bilgiye sahip acaba bunu diyenler belki de pite gelmeden halledilebicek birşeydi çok bilen kimi fanları.ferrari mclaren gibi takımlar her zaman kendilerine iyi bir pilot bulabilirler ama maalesef her pilot her zaman ferrari gibi bir takımda yarışamıyor.hatalar olucaktır yanlışlar olucaktır ama her hatada takım idam sehpasına oturtmak saçmalıktan başka bişey değildir.

  73. Kova yi tebrik ederim Startta iyi kapattı.Başka bişey yapmadı zaten. Piqe Glock gelişti şu adam gelişemedi:s

  74. cihan çelik avatarı

    Öncelikle ben bir FERRARİ'ci olarak Mclaren Mercedes takımından L. Hamilton'a Tebriklerimi sunuyorum. Gerçekten HAK Edilmiş bir galibiyetti. Ferrari'ye gelince bugün Ferrari kuru zemine göre ayar yapmışlar Raikonen'in yarışınıda çok kötü bir strateji ile berbat ettiler, F.MASSA'yada gelince de massa bugün gününde değildi çok hatalar yaptı bugünki yarışta. R.Barichello süperdi bugün R.Brown F1 Tecrübesini gösterdi bugün. Heilfeld bugün çok iyi bir iş çıkardı. KISACA Yarışı TAMAMLAYAN(Özellikle puan alanlar)'a bütün içtenliğimle Tebriklerimi sunuyorum…

  75. Arkadaşlar sonuç olarak aynı ülkenin insanlarıyız. "TÜRKİYE' nin" birbirimize kin belemeyelim. Fırsatını bulan her takım kazanmak ister zaten. Bu onların suçu değil. Bizim kavgamız birbirimizle değil F1 yönetimiyle olmalı. Onlar hata yaptığı zaman rekabet ortamı olmuyor çünkü.

  76. bazılarına göre çaylak olan hamilton bugün nasıl sürüleceğini herkese gösterdi. ferrariciler bahane bulmaya devam ediyor adam gibi yapsalardı işlerini ferrari takımı. massa yarışı çok zevkli hale getirdi. kova biraz daha cesaretli sürmesi lazım korkak davranırsa yükselemez. mclaren takımı harika bir iş çıkardı herkesi tebrik ederim lewisin bu galibiyetine çok ihtiyacı vardı bravo lewis hatasız bir sürüş çıkardın

  77. İlk tebrik Hamiltona, kusursuz değildi ama kazanmayı bildi.
    İkinci tebrik Heidfelde, hatasız bir yarış ve süper geçişler, onlar nasıl atak ya, ikişer ikişer geçiyordu 🙂
    Üçüncü tebrik Rubense, yağmur ayarları ve ekstrem yağmur lastiği doğru karardı, podyum ona da iyi gelmiştir ama göremedik maalesef 🙁
    Dördüncü tebriğimde Webbere, ilk spini atıp geri düştükten sonra çok güzel yarıştı, kaç kişiyi geçti, süperdi.

  78. ayhan sümbül avatarı
    ayhan sümbül

    evet bence de birbirimize kışkırtıcı sözler sarfetmemeliyiz. ama ferrari kaybettiği zaman değil. kazandığı zaman da böyle olmalı. hamilton'a veryansın edenler ne düşünüyor acaba merak ediyorum. bence ham. rai'nin stratejisiyle kendisininkini değiştirmiştir…. zira yakında böyle yorumlar yapan değerli arkadaşlarımız çıkar. buna eminim:)))))

  79. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    her kazanılamayan yarışın bahanesi vardı aracın kötü olması da bahanedir taktik stratejisi de bahanedir.normal şartlarda ferrari ya da mclaran hangisi birbirine 1dk fark atabilir.geçen yarış macccanın kazanamadığı yarış ceza alması da bir bahanedir bugün ferrarinin yaptığı yanlış ayarlar ve bazılarının hala beğenmediği stratejiler de kazanamamın bahanesidir.kazanmanın bahanesi olmaz kaybetmenin her zaman herkes için bahanesi ya da nedeni vardır.takımların işi bu bahaneleri ya da nedenleri ortadan kaldırıp yarışı kzanmaktır.

  80. Kimi lastik sorunu yaşamasa 1. olurdu diyenlere gülüyorum 🙂

  81. mehmet ali tan avatarı
    mehmet ali tan

    massa o sıtratejiyle ve araçla yapa bilecegini yaptı. arkasının kopma anlarına bakarsanız yapabilecegi bişey yoktu.geriden başlayıp neden ıslak lastik takılmadı hala anlamıyorum. kimi de o sıtratejiden nasibini ald.mclaren gercekten tüm haftasonu muhteşemdi.lewis galibiyeti fazlasıyla hak etti.

  82. hami gerçekten şov yaptı helal olsun 🙂 hepsi bahane yok şöle olsaydı böyle olsaydı ne biliiim stratejiymiş körlermiydi adam gibi oynasalardı oyunlarını değiştirselerdi sonuca bakalım helal olsun McLaren e

  83. Mclaren de bu tip hatalarla ve dandik cezalarla çok yarış verdi. Lastik mastik bahane Yarış kaybedilmiştir okadar. Massa mı kazanacaktı yarışı. Ayrıca Mclaren burda daha hızlı da olabilirdi. Hamilton için konuşuyorum. Hafta sonu boyunca iyiydi Mclaren

  84. kaan kaanhan avatarı

    yarışın küçük bir bölümünde hızlı olmak bu şartlarda işe yaramıyor malesef. istikrarlı sürmek gerekiyor bunu yapan Hamilton muhteşem bir zafer kazandı.. Tabrikler. kovy artık kendini göstercek bu sefer oldu diyoruz ama yine hayal kırıklığı. umarım bundan sonra daha iyi olur onun için.

  85. yarışın sonunda video'ları verirler izlersin orda.

  86. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    kimi 2 spin attı massanın ki ni bende sayamadım macca doğru ayarlarla yarışıyordu ama ferrari son 2 yılda bi çok kez yaptığı gibi yine yanlış ayarlarla piste çıktı.pilotlar en fazla 1 ya da 2 spinde hata yapar onlarda orada yarıştıklarına göre belli öğrenme kapasitesine sahiptirler diye düşünüyorum burda massa ya atıp tutan bir çok kişiden daha fazla olduğu kesin!2 en fazla 3 spini massa kendi hatasıyla atmıştır.bugün sorun araçtaydı ve aracın ayar seçimindeydi bunun cezasını takım olarak çektik zaten

  87. kazanamadığınız yarışlarda bahane uydurmaya devam ediyorsunuz yok lastik sorunu yok şu yok buu diğerlerinde hangi lastik vardı acaba ferrari lastik değiştirmediyse bu benim suçummu.

  88. arkadaşlar birbirimize karşı kışkırtıcı ifadeler kullanmamaya özen gösterelim lütfen

  89. bu arada Kimi yine en hızlıydı.Pitte mclaren lastik DEĞİŞTİRMEDİĞİ için geride kaldı .Cumartesi de yağmur ayarı yağtığı için gerideydi zaten.Her yarışta olduğu gibi bu yarıştada gönüllerin galibi Kimi Raikkonen 😀

  90. mehmet ali tan avatarı
    mehmet ali tan

    futbol yarumcuları yorumyapanlar!!!!ıslakta normal otomobil bile süremeyen ama burda yok şöle yok böle atıp tutmaktan vazgeçin veya biraz f1 bilgisi alın f1 komple bir yarış oldugunu ögrenin adı üzerine yarış sizi biraz saygıya ve teknik tartışmaya davet ediyorum….

  91. abuzer kimi'demi sorunlu araçla yarıştı göklere çıkarttığınız lewis diyorsun lewis kaç kere hata yaptı ferrari pilotları kaç kere hata yaptı.

  92. Hamiltona Bariye Heidfielde tebrikler.

    tahsin emre yarışı izlemeyen sensin sanırım ? 🙂 Raikkonen 2 kere spin attı dostum 4-5 kere değil !

  93. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    massaya kötü pilot diyenlere sesleniyorum hırsızın hiç mi suçu yok ferrarinin ayarlarında bi problem vardı yarışta açıkça belliydi bu ama önümüzdeki yarışlarda ak kara belli olur eleştirdiğiniz massa ve göklere çıkartığınız lewis şu an şampiyona da aynı puanda!

  94. Rakkathebest  avatarı

    massathebest cok ustune gıtmıssın massa nın…. ama 5 pılot cekısıyor su anda ve bundan sonrakı 2 yarıs krıtık valencıa oncesınde ama ferrarı lastıklerı degıstırmeyıp bıtırdı kımı yı tabı kor maccacılar bunu mclaren ve hamılton zaferı dıye bagıra cagıra anlatırlar ne zamana kadarmı 2 hafta sonraya kadar ondan sonra ferrarı den 4 ıyı yarıs beklıyorum

  95. tahsin emre efe arkadaşım bende senle aynı görüşteyim dikkat edersen bende senle benzer görüşleri yazdım,Ferrarilerde genel olarak bir ayarsızlık vardı.Bu kadar dengeli bir aracın bu kadar spin atması doğal değildi,sadece ben Massaya yapılan ağır eleştirilerin çokta Massanın hatası olmadığına inanıyorum…

  96. Hamilton iyi sürdü kazandı tebrikler.Kiminin lastik olayı yaşanmasa 1. en kötü 2. olabilirdi.Barrichello ve Honda takımını gönülden kutluyorum çok iyi iş çıkardılar.Ayrıca Tahsin Kimi 2 kez spin attı fazla uçma.

  97. MassaTheBest, yorumunu ilgiyle okudum ..özellikle massaya önerdiğin tavsiyeler çok ilginçti : )massa fena bir pilot değil..ama komple bir pilot da değil.biraz da bizim Heikiye cesur yarışması, pistte geçiş yapması için tavsiyelerde bulun lütfen .)
    Hamilton resmen yağmur canavarıydı, yarışta spin atmayan hiç kimse yoktu o ise hemen hemen hiç hata yapmadı..sürekli olarak pist üzerindeki herkesten daha hızlı sürmesine rağmen..bu önemli bir ayrıntı bence..
    Ross Brawnın f1 de ne kadar önemli bir adam olduğu bu yarışta iyice tescillendi.Heidifield ne güzel geçişler yaptı helal olsun .çok güzel bir yarıştı

  98. deniz tamam massa ayarları bozuk bir araçla yarıştı ama raikkonen'de 4-5 kere spin attı odamı cuma günü kaza yaptı.

  99. Rakkathebest  avatarı

    once lewıs e macca cılara tebrıkler…. sonra takıma ragmen KIMI ye daha sonra ros brawn a… muthıs bır beyın nedense ferrarı dekıler gerıde surunen!!!!massa ya agır yagmur lastıklerını takma zahmetını gostermedıler…. artık ıns massa cakıla saplanırda yarıs bıter dedım onun ıcın spın atmasına hatta pıste duramamsına…..neyse kımı yınede yapabılecegını yaptı ama lastık degsıtırılmıs olsatdı muhtemelen bole bısonuc olmıyacaktı… su anda gelecek 4 yarısta 2 sınde ferrarı ustun olabılır dıger ıkısınde ıse bı bılınmezlık var… ama elestırılen nıck ın kubıcanın sadece 10 ve muhtesem 3 lunun sadece 12 puan oldugunu gormek gercekten ılgınc…. eger bmw gelısebılırse 5 pılot adeta tampon tampona gıdıyorlar

  100. Pit stoplarda keşke yagmur lastiği takasaydık dedim ama takmadık. Bizim yerimize Honda taktı bakın neler yaptı. Hamilton için birşey değişmese de Kovalainen e çok yarardı. Öyle yapmış olsaydık bu yarışta duble yapardık. Raikonen in lastiği değiştirmediğini görünce bu yarışın onun için bittiğini o dakka anladım. Eeee Ne de olsa 17 yıldır F1 izliyoruz. Bazı arkadaşlar da var benim gibi tabi tek değilim. Ohh be rahatladım valla şu puanları aldık ya.

  101. mclarene tebrikleri
    puan alan pilotlar iyi iş çıkardı
    yalnız bişeye takıldım
    mclarenci arkadaşlar her zamnaki gibi uçuyo ona alıştıkta
    bazıları iki pilotun kapışmasına izin vermekten falan bahsetmiş
    kovalainene izinmi verdi mclaren
    adam önce yer verdirdiler
    yetmedi lastikleri önce onda deneyelim ona göre hamiltona bakarız dediler
    hamiltonın ikk viraj sonrası kovalainene hafif sürtmesinden bahsetmiyorum bile
    artık bizde pilotlar eşit muhabbetini bırakın
    çokda sevinmeyin iki ferrariyle aynı puandasınız daha
    ayrıca bir ayrıntı daha son 6 yarış en hızlı tur ferrariden geliyo
    sezon sonu bazı arkadaşlara kapak olmasında

  102. bir ferrarici olarak hamltonu tebrik ederim..kiminin yarışını batırdılar resmen.kimi sorun yaşamasaydı herşey daha farklı olurdu bence..gokhan demir adlı arkadaş lütfen yazdığın yorumlara dikkaet et ne öyle kapak oldu falan..bide halada ilahi adalet diyosun ya pes..

  103. Ayrıca Alonso başardı ama 5-6 tur. Yine de iyidir yani o araba ile.

  104. burak terzi avatarı

    Tebrikler roos brown tebrikler barrichello
    bu aracla en fazla zten bu kadar olurdu xd
    Bence çook büyük bir iş cıkardılar.
    Button ise bu yıl tam bir hayal kılıklıgı

  105. Sevgili arkadaşlar bence Massanın üzerine çok fazla gidiyorsunuz,unutmayınki Massa cuma günü paramparça olan ve toplanan bir araçla yarıştı,böyle bir aracın zaten yağmurda dengede olması zordu,Ferrarinin bu hafta sonu için ağırlıklı olarak kuru zemin ayarları yaptığınıda eklersek Massanın bence çokta fazla suçu yok.Raikkonende çok kez spin attı çünki…

  106. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ferrariler kötü olsada izlediğim en güzel yarışlardan biri oldu. hamilton, mclaren ve taraftarlarına tebrikler. hami starttan itibaren çok iyi gitti. ama bu yağmur ferrarilere cidden yaramıyor :)) eski ferrari kalmamış gerçekten nedense hep yağmurlu yarışta stratejilerimiz berbat oluyor. en azından raikkonen kurtardı bizi ilk pitte lastik değiştirmeyerek sorun yaşamıştı sanırım. yarışın yıldızı rubinho kürsüde garip hareketlerini yaptı yine ferrari'den biliyoruz 😀

  107. Kendi takımımı ve kendi pilotumu kutluyorum. Güzel yarış çıkardık. Ayrıca Heidfeld'i kutluyorum. Böyle bir sonuca ihtiyacı vardı. Ayrietten Rubens Barichello yaşlanmadığını gösterdi ve en tecrübeli pilot olmanın verdiği racon ile 3. oldu. Ross Brawn'ın da o kadar yağmur içinde "exteme wet" lastiğini taktıran tek patron olması da Brawnın aşırı raconlu olduğunu kanıtlıyor.

    Kimi strateji yüzünden kendini bitirdi. Belki Kiminin önde olması ile çok garip bir yarış izleyebilir ve heyecanlanabilirdik.

    Massa berbattı diyebilirim bu yarış. Arkalarda kaldı hep, sayısız spin çekti. Yakıştıramadım.

    Alonso da strateji mağduru oldu. Kolaylıkla ilk 4e girebilirdi ama baya kötü sonuç elde etti sayılmaz. R28 ile Kova ve Raikkonen'e karşı koymaya çalıştı ve başardı. Çizgisi falan iyiydi.

    Renault'a gelişmiş diyebiliriz aslında. Renault genelde iyiydi. Piquet bile iyiydi. Hata yapmasa puan alırdı diye düşünüyorum.

    Kovalainen yağmurda da kullanmayı tam anlamı ile öğrendi. Güzel bir ders oldu sanırım.

    Valla budur yani, yine uçtum ben. Güzel bir yarıştı. Zevk aldım. 48 puanda yanlış bakmadıysam 3 pilot var. Whoey diyorum 🙂

  108. yavv nelsona okadar üzüldüm kü adam belki bugun podyuma cıkcaktı alonso nun arcında bı sorun oldugu acıktı lastık ler olamadı ılk pıtte fln nelson ıyı geçmişti alonsoyu 4.gidiyodu kubicada yarıs dısı kalınca podyum muheteemeldı bu cocuk cok sanssız 🙁

  109. kimi'ninki sorun değil ferrarinin aptalca stratejilerisiydi ferrari ross brawn ayrıldıktan sonra iyi stratejiler belirleyemiyor.bugün mclaren ve BMW çok iyi strateji ıle yarıştılar. ama ferrari hep yanlış taktik uyguladı.

  110. işte HAMILTON bu gerçekten yağmur ustası müthiş bir yarış söylenicek söze gerek yok her şey ortada WELL DONE LEWIS JOB DONE!Bravo McLarenede 2 pilotun kapışmasına izin verdikleri için..

  111. Ertan Akkaş avatarı

    Bence Ferrari bugün yaptığı büyük hatayı Raikkonen'i pite almayarak düzeltti. Eğer Raikkonen erken pite girseydi. Daha sonra bastıran yağmurda gene lastik sorunu yaşayabilirdi. Ama tabi Ferrari ayrı bir komedi… Yani film çeksek McLaren'e filan izletsek adamlar yarışmayı bırakır !!!

    Forza Ferrari & Kimi & Massa

  112. FERRARİİİİİİ bu ne biçim dandik bir statejidir. yedin pilotların puanlarını. yazık günah

  113. Arkadaş ferrari spin atınca mclaren kazanmadı.unutma bunu. Cumartesi yağmur ayarı yapıyodunuz Yarış günüde kuru pist ayarıyla çıktınız heralde.
    Hamilton haketti kazandı tebrikler.Heikki her zamanki gibi Escort.Kimi yi nasıl geçer ama berbat eder diye düşündüm.Arkasındakini geçirdi öne.Honda ve Hei tebrikler.Bu arada Kimi ninkini şansızlık olarak görenler var neysee:D

  114. Raikkonen in yaşadığına şanssızlık denmez düpedüz saçmalık Ferrari nin yaptığı. Hem lastik değiştirmediler hem de yarışın sonuna kadar benzin koyalım diye adama o kadar tur attırdılar. Her tur 7-8 sn yavaş turlarla 2 pit yapacak kadar zaman kaybettirdiler adama. Ferrari şu yarıştan sonra Brawn ı daha bi özlemiştir heralde.

  115. başta hamilton olmak üzere puan almayı başarabilen tüm pilotlara tebrikler. ferrari yine süper ötesi bir strtaeji ile ilk pitte raikkonen'in lastiklerini değiştirmeyerek raikkonen'i de yakmış oldu böylece. heidfeld de tecrübesi ve sürüşü ile ne kadar usta bir pilot olduğunu gösterdi. tabi barrichello da. raikkonen de 2 kez spin atmasına rağmen ustalığını gösterdi ve çok önemli 5 puan almayı başardı..

    massa'ya gelirsek, hiç gelmeyelim, bırakalım arka tarafta gezinti yapsın, kafasına göre spin atsın, ne yaptığı belli olmayan bir şekilde bir yarışta insan kendini nasıl rezil eder hepimize göstersin. komedinin en büyüğünü yaşattığın için tebrikler massa. etmediğim küfürü yarışın başalrında fazlasıyla saydırdım felipe'ye ama bir noktadan sonra sinirim geçti sadece komedi filmi izler gibi izledim massa'yı :)))) arkadaş startta yer kazanmışsın git sakin sakin al puanını. yok illa ki bildiğini okuyacak!! spin atma rekoru kıracak ve milletin maskarası edecek kendini ben de dahil olmak üzere. bari ilk baştaki 2 spinden sonra aracı garaja çekseydin de ne sen daha fazla rezil olsaydın, ne de yaktığın benzinle havayı kirletmemiş olsaydın.. komik seni, Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın seni, bence monaco'da yaşadığın evin önündeki yola itfaiye aracıyla su döktürüp antrenman yap. belki birşeyler öğrenirsin. yada otur şampiyonadaki rakiplerinin sürüş tarzlarını incele belki birşeyler kaparsın. resmen rezil oldun massa hadi sana hayırlı işler canım…

  116. sezonun en fantastik yarışı koşuldu izlerken gözümü ekrandan ayıramadım walla heidfeld mükemmel kullandı bügün 2 kere aynı yerde iki aracı aynı anda geçmesi haftasonuna damgasını vurdu nelson ve kubica'ya yazık oldu ikiside podyum için çekişirken şansızlıktan yarış dışı kaldılar.bu gün birşeyi anladım bu kovalainen atak yapamıyor bütün pilotlar atak yapıyor heidfeld 2 kişiyi aynı anda geçiyor ama kovalainen kendinden yavaş aracı 6-7 turda zor geçiyor.lewis 1 dk fark attı valla 2.ye onu kutlamak isterim gerçekten barichello ise hatasız pilotajın yanında iyi taktikle podyuma çıkmayı başardı ferrari'ler yarışmak için değilde drift yapmak için piste çıkmışlar galiba.:) 4 pilot 2 puan farkla sıralanıyor. şampiyona mükemmel bir hal aldı bu arada pınar yarın BMW'yi ezecez diyordu noldu pınarcım. anlamışsınızdır umarım BMW'yi.

  117. Ertan Akkaş avatarı

    Bir Ferrarici olarak Lewis'i en içten dileklerimle kutluyorum gerçekten kusursuzdu. Tabiki Nick ve Rubens'i unutmuyorum. Hele Rubens gerçekten süper bir iş çıkardı. Yarışın en şanssız 2 ismi var biri Kovalainen diğeri Raikkonen şanssızlık gene iki finliyi buldu. Massa'yı da tebrik etmek istiyorum o araçla yarış dışı kalmamak için diğer araçlarla değil F2008'i ile yarıştı. İşte asıl şampiyona şimdi başlıyor. Tüm pilotlara iyi şanslar… Özellikle Kimi'ye

    Forza Ferrari & Kimi & Massa

  118. sevgin mutlu avatarı

    Rubens ve Ross Brawn ne dense azdır ama ama Kimi nin sorunu sadece lastikse Ferrari nin yaprığı artık hiç bir şeyle acıklanamaz Massa en rezil yarışını cıkarttı 5 kere spin atmak ne demek yaa ve Hamilton a tebrikler

  119. Uçtu uçtu Lewis uçtu. Raikkonen sorun yaşamasaydı domine edemeyecekti bu kadar ama güzel sürdü Lewis. BMW daha doğrusu Heidfeld ipe dizdi önündekileri bende coştum olduğum yerde. Ross Brawn kendini gösterdi yine Barichello dan çok onu alnından öpmek lazım.

  120. MagicAlonso avatarı

    Honda ya ve brawn a tebrikler mükemmel strateji.Ferrari ve reno yaptığı aptalca strateji yüzünden Alonso ve kimi nini yarışını berbat etti.Bu arada massa nın attığı spinleri sayabilen varmı acaba bu adam bide şampiyon olacak diyorlar.Daha çok çalışması lazım massanın.F 2008 koltuğu gerçek sahibini bekliyor sanırım.İnşallah dileklerimiz gerçek olurda Alonso ve kimi yi aynı anda ferraride görebiliriz.Hamiltona da tebrikler elinden gelenin en iyisini yaptı ve hak etti

  121. Kimi ve kova ya çok yazıkk olduu.. daha iyi yerde bitirebilirlerdi. hele kimi o lastik sorunuu olmasaa belki 1. ydii ! neysee 3 lider war şimdi asıl f1 bundan sonra baslıoo

  122. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    ayrıca ross brown gene farkını ortaya koydu ferraride hala eksikliği hissediliyor ross brownun bu yarışta gördüldü

  123. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    pistte topaç gibi dönen bir ferrari olunca zafer kaçnılmazdı..şampiyona iyice kızıştı.

  124. tebirkler lewis en büyük tebrik rubens barichelloya o raçla podyum harıka bır iş:D kubica,nelsona cok yazık oldu nelson süper gdioydu ama kader 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir