Güvenlik Aracı Testi Her Yarış Devam Edecek

yazar:

kategori:

Son gelen haberler yeni güvenlik aracı kuralı gelişiminin her yarış devam edeceği ve test edileceği yönünde. Böylece pilotların yeni önerinin kural olarak tanıtılmadan önce tam olarak alışması sağlanacak.

Takımlar ve FIA mevcut, tartışmalara neden olan güvenlik aracı kuralını değiştirmek için çalışmaları sürdürüyor.

Mevcut kurallar nedeniyle bazı pilotlar yarış içerisinde ceza aldılar çünkü kurallara göre güvenlik aracı piste girdiğinde pit alanı kapanıyor ve yakıtı bittiği için pite giren pilotlar bu yüzden ceza alıyorlar.

Yeni çözümde ise pilotların güvenlik aracı çıktığında belirlenen minimum sürede pite dönmesine izin veriliyor.

Güvenlik aracı çıktığında yeni Standar ECU kullanılarak pilotlara minimum sektör zamanları verilecek. Hızlarına göre ise sistem daha sonra hızlı ya da yavaş oldukları konusunda pilotları uyaracak.

İlk olarak yeni sistem Fransa’da denenmişti. Daha sonra Silverstone testlerinde ve yine Britanya GP antrenmanlarında denenen sistemin bundan sonra pilotların daha rahat etmesi için her yarış test edilmesi bekleniyor.

Temel endişe pilotların bu anda pist odaklanmasını kaybedip sisteme odaklanabileceği yönündeydi ilk testlerin ardından.

Eski Dünya Şampiyonu Fernando Alonso yeni çözüm ile ilgili "Tek problem bize verilen süreyi takip etmek için direksiyona çok fazla odaklanacak olmamız. Bu yüzden sürekli direksiyona bakmak gerekecek ve bu sarı bayrak altında en güvenli şey değil."

"Bu hâlâ dendiğimiz bir şey ancak kesinlikle daha iyi bir çözüm bulmalıyız. Ne olacak bilmiyorum ancak cuma günü pilotlar toplantısında bunu dile getirdik. Direksiyon üzerinde her şey çalışıyor ancak bu güvenlik aracı problemi ile ilgili son çözüm mü olacak bilmiyoruz." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir