Hamilton "En İyi" Yarışını Kutluyor

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton bugün Britanya’da aldığı galibiyetin kariyerinin şu ana kadarki en iyi galibiyetini olduğunu söyledi.

2000’de kazanan David Coulthard’dan sonra kazanan ilk Britanyalı olan Hamilton, olay dolu yarışta damalı bayrağı ilk görerek bu sezonki 3. galibiyetini aldı ve şampiyonada liderliğe oturdu.

Yarışı 2. sıradaki Heidfeld’in 1 dk’dan fazla sürede önünde tamamlayan İngiliz pilot Heidfeld ve 3. sıradaki Barrichello hariç herkese tur bindirerek zafere ulaştı.

Basın toplantısında konuşan Hamilton "Bu kesinlikle şu ana kadarki en iyi galibiyetim. Katıldığım en zor yarışlardan birisiydi. Sadece kendi evimde olduğum için değil, araç içerisinde eğer yarışı kazanabilirsem bunun katıldığım en iyi yarış olacağını düşünüyordum."

"Son turlarımda kalabalıkların ayağa kalktığını gördüm ve bitmesi için dua ediyordum. Tüm duyguları görebiliyosunuz ve bunları yaşamak istedim."

"Bu galibiyetimi aileme adamak istiyorum, çünkü biliyorsunuzki son haftalarda bazı sorunlar yaşadım ve ailem hep yanımdaydı. Yarıştan önce kardeşim "endişelenme" dedi. Bu yüzden onlara teşekkür ediyorum." dedi.

Hamilton yarışın özellikle 2. yarısında bazı aşırı anların olduğunu ve koşulların çok zorlaştığını kabul etti.

Hamilton "Çok olağan üstü durumlar oldu, Fuji’deki bazı anlar gibi. İlk sektör daha kötü olamazdı ancak 2. sektörde büyük damlalar vardı."

"Visörümden bir şey göremiyordum bu yüzden 1. ve 2. virajlarda visörümü temizlemek zorundaydım. Özellikle yağmur varken bunu her tur yapmalıydım. Hiç bir şey göremiyordum. Oldukça aşırı ve zordu ve gerçek bir zihinsel mücadele vardı."

"Dürüst olmak gerekirse bu sabah piste gelene ve ailemle konuşana kadar iyi hissetmiyordum. Girişte bazı çocukları ve taraftarları gördüm ve tüm bunlar bana enerji veriyordu ve bir anda bir sürü enerji depoladım."

"Padok klübüne ve Mercedes-Benz Klüplerine de gittim ve oralarda da çok fazla destek aldım. Bu yüzden taraftarlarıma da çok teşekkür ediyorum. İnanılmazlardı ve onlar olmadan burada olamazdım." dedi.


Yorumlar

  1. ogun savaş avatarı

    Lewis yağmurlu havalarda hiç kaybetmedi sanırım sade geçen yıl Çin dışında buda ilginç bi sonuç dikkatinizi çektimi 😀

  2. pınar arkadaşta kininden ferrarici olmaya karar vermiş :))

  3. yağmur yağmasaydı kovalainen i geçmek bu kadar kolay olmazdı….
    Alonso da iyi işler yaptı altındaki yavaş araçla…

  4. Bu muhteşem zafere bile kin kustunuz ya ne diyelim!

  5. bu sevinmesi sondur her bahsine girerim ferrari bundan sonra yol vermaz görün bakın 3 pilotta aynı puanlara sahip kimi yada massa alacaktır şampiyona lideri o olacaktır görün bakın arkadaşlar ama lemis iyi iş çıkarttı bu kez yidi öldür hakkını yeme

  6. Merih Sarıçalı avatarı
    Merih Sarıçalı

    seni kutluyorum mehmet kardeşim .doğru tespit

  7. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    yukarıdaki başlık..Hamilton'un her kazandığı yarış soncunda söyledikleri sözlerdir.kesinlikle inanmayım.

  8. görücez bakalım kim ne zamana kadar bekliyor 😉

  9. Rakkathebest  avatarı

    yanı seneye kadar beklesın dıosun bı sorakı ıcın 😀 ıns daha fazla bekler

  10. mert aytaç avatarı

    mclaren resmen taktik yaptı kovalainen raikkonenin önönü kesit hamiltonda yer avantajını kullanıp 2. liğe çıktı raikkonen korkulcak adam valla 😀 herkes önünü kesiyo

  11. Valla iyi kriz kontrolü yaptı bu sefer. Hatasızdı. Böyle olmalı Hamilton her zaman.

  12. kimse kimsenin önünü kapatmaya çalışmıyor kusurada bakmayın,herkes can pazarındaki gibi yer hapma savasındaydı…

  13. e kapatmaya calıscaklar tabii 😀 nedeni cok acık yanii 😀

  14. Hamilton için en iyi zafer bir sonrakidir :))))

  15. her zaferide en iyi oluyo hamiltonun

  16. Bekir Abdullah avatarı
    Bekir Abdullah

    start da her ne hikmetse herkes raikkonenin önünü kapatmaya çalışıyor.

  17. Güzel sürdü Hamilton bugün sonuna kadar haketti ama rakiplerinin kendilerinin veya takımlarının yaptığı hatalarla geriye düştüğünü ve Hamilton un yarışın hiçbir noktasında zorlaması gerekmediğinide görmek gerek. Tebrikler McLaren ve Hamilton taraftarlarına.

  18. webber startta hamiltona gel geç dedi resmen. raikkonen de iyi kalkış yapmıştı ama önü kapandı sanırım. ama süper bir iş çıkardı hamilton. tebrikler.

  19. Ömer Hamzaoğlu avatarı
    Ömer Hamzaoğlu

    Harkulada bir iş… Sonsuza Dek McLaren…

  20. helal olsun hak ettin ve aldın tur bindirmediğin kalmadı nerdeyse startı zaten 10 numaraydı hatta bi ara Kovanın önündeydi ama fazla zorlamak istemedi sonucunda 1. oldu ve şampiyonada lider konumda..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir