Alonso Kaçan Şansa Rağmen Mutlu

yazar:

kategori:

Fernando Alonso daha iyi yerde bitirebileceği yarışta aldığı bu sonuçtan memnun olduğunu söylüyor.

Renault pilotu geçirdiği aksiyonlu yarışı altıncı sırada tamamladı. İlk pit stopu sırasında lastik değişikliği yapmayan İspanyol pilot planlanandan daha erken ikinci pitini tamamladı ve yarışa o şekilde devam etti. İlk pit stopun ardından yağmurun başlamasıyla eskiyen lastiklerle yarışma riski pek işe yaramadı ve Alonso bu yüzden ikinci piti daha erken yaptı.

Alonso, İspanyol televizyonuna "Yağmur yağdığında her şey olabilir ve durum budur. Sen doğru lastiklerle olduğunda diğerleri yanlış seçim yapmış olabilirler, ya da tam tersi.  Bu yüzden diğerlerini arkanda tutmalı ve pist üzerinde kalmaya çalşmalısın çünkü bu iyi bir sonuç olacaktır."

"Çok kötü  değil. İyi bir duygu. Altıncılık üç puan demek ve bu sürücüler ve markalar şampiyonası için iyi. Bir şansı kaçırdık, Barrichello podyumda ve belki biz orada olabilirdik. Ama sorun değil." diye konuştu.

Alonso yarışın sonlarına doğru 4. sırada yer alıyordu ancak turlar ilerledikçe lastiklerle sorun yaşadı ve Kimi Raikkonen ile Heikki Kovalainen’e karşı pozisyon kaybeti.

"Lastikleri değiştirmek için erken bir pit stop yapmak zorundaydım ve depoyu sonuna kadar doldurduk. Lastiklerim yarışın sonlarından tamamen bitmişti. Bu yüzden bazı bölümlerde savunma yapmak zorunda kaldım."

Nelson Piquet ise iyi götürdüğü yarışı attığı spin sonucunda erken tamamlamak zorunda kaldı.

Piquet "Bugün yarış dışı kaldığım için oldukça üzgünüm. Aracım iyiydi, strateji mükemmeldi ve çok iyi bir sonuca doğru gidiyorduk. "

"Ancak yağmur şiddetlendiğinde pist tamamen su altında kaldı. Araç sadece virajlarda kontrol dışı değildi, düzlükte bile kontrol edilemiyordu. Aracı kontrol etmek imkansızdı. Olumlu şeyleri dikkate alırsak aracımız iyiydi ve ne kadar rekabetçi olabileceğimizi gösterdik. Bunu Hockenheim’de de sürdürmeliyiz." dedi.


Yorumlar

  1. çetin kardeş haklısın hele nelson çok yazzık oldu garibemi serhan acar nazar etti gibibime geldi valla

  2. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Her iki sürücümüzde ilk 5 içinde olabilirdi.Bunu Alonso'da görmüş zaten söylediklerinden anlaşılıyor.Bu kez tamamen strateji yönetim hatası diyebiliyorum.İlk kez sürücülerimizde kayda değer hata göremedim.

  3. yazık oldu ama olsun diğer yarışlarda daha kuvvetli olacaz

  4. Hiç olmazsa Alonso Kovalainen'e ve Kimi'ye karşı koymaya çalıştı. Kimi geçti de Kovalainen biraz zorlandı geçmekte.

  5. ah be yine kaçtı valla mam bir gün mutlaka

  6. gene kaçtı ama alonso sorun değil diyor inşallah sene sonun da da takımda kalıp kalmayacağını karar verir ken sorun değil der inşallah

  7. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    ben nelson'a okadar üzülmedim açıkçası sonuçta bütün pilotların pistten çıktığı veya spin attığı bi yarışta(alonso hariç)onunda yapabileceği bu kadardı.

  8. ona bile gerekyoktu ayşegül kardeş sadece ılk pıtstopta lastıklerını degstırselerdı gene podyum muhtemeldı ama en cok piquete yazık oldu karıyerının en ıyı yarısydı podyum muhtemeldı:(

  9. Alonso'nun en son kaybedecek bir şeyim yok dediği yarışı hatırlıyorum da ..bence böyle iyi yavaş yavaş gidiyoruz işte (= " Alonso'ya da" … (==

  10. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    ahh ahh hondanın uyguladığı stratejiyle podyumda biz olabilirdik.
    risk alıp bunu yapmalıydık sonuçta renault'un da honda gibi kaybedecek bişeyi yok.ferrarilerin kötü olduğu bi yarışta risk almalıydılarki başarı gelsin.

  11. MagicAlonso avatarı

    piquet nin Alonso dan hızlı olmasının sebebi pitte lastiklerinini değişmiş olmasıydı reno yaptığı hatanın farkına varınca onun lastiklerini değiştirdi.yoksa yarışın başında Alonso nun piquet yi geçip fark atışını unutmayın

  12. alonso yapabileceğinin en iyisini yaptı. bu gün mükemmeldi. valla tebrikler alonso

  13. Alonsoya' da yazık oldu gene..

  14. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    alonsoyu iki yarıştır yanlış pit stratejileri kurbanı oluyor yarışın tamamını izleyemedim,izlediğim bölümlerde hatayapmayan ender pilotlardandı alonso.Piquet sansızlık ve tecrübesizliğinin kurbanı oldu,ayrıca bu yarış gösterdiki renault motoru okadarda kötü durumda değil,redbull un başarısından anlaşılıyor.

  15. bence bunlara şanssızlık demek pek doğru değil çünkü piquetinki kendi alonsonunki takımın hatasıydı ama keşke takım pitte alonsonun lastiklerini değiştirseydi sonuç farklı olabilirdi

  16. ıkı pılotumzda sanszdı ama ozıllkle piquet kesnlkle alonsodan hızlıydı ve podyumu haketmstı bgn

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir