Barrichello Podyum Sonucunu Oğluna Adıyor

yazar:

kategori:

Rubens Barrichello, İngiltere Grand Prix’sinde elde ettiği podyum zaferinin ardından hızına olan inancını zaten hiç yitirmediğine inandığını söyledi.

2005 Amerika GP’sinden bu yana podyumda yer alamayan Brezilyalı pilot, Silvesrtone’daki aksiyonlu yarışı üçüncü sırada tamamladı. Yarışa 16. sıradan başlayan Barrichello yarışın bir bölümünde kullandığı aşırı yağmur lastiklerinin avantajını gördü ve podyuma ulaşmayı başardı.

Bu sonuç Honda’nın 62. podyum finişi oldu ve bu sezon içinde ilk kez podyuma çıkmış oldular.

Barrichello "Sahip olduğum hıza olan inancımı hiçbir zaman yitirmedim. Kesinlikle şanslı bür gündü ve bu benim işime yaradı. Yağmurlu havaları seviyorum ve bu harika bir performanstı."

"Pit stopta küçük bir problem yaşadık. Ben yakıtı aldığı sanıyordum ama gitmeme izin vermediler. Ama bu küçük bir problemdi ve bizim için aşırı yağmur lastiklerini kullanmak kesinlikle doğru karardı."

"Araçları içten ve dıştan geçmeye başlamıştım, bu bir sihir gibiydi. Ardından bir ara neredeys duvara çarpıyordum ve yağmur lastiklerine geçmek için içeri gireceğimi söyledim."

Şu anda şampiyonada 10. sırada bulunan 36 yaşındaki pilot bu sporu hâlâ çok sevdiğini döyledi.

"Bu harika bir duygu, kendimi genç hissediyorum. Sorunlara gülüp geçiyorum ve daha çok çalışıyorum. Bu sporu seviyorum. Hızı seviyorum ve bu olmadan yaşayamam. Ross Brawn’a fiziksel olarak yeterli olduğumu kanıtlamama gerek yoktu."

"Ayrıca oğlum Eduardo’ya teşekkür etmek ve bu sonucu ona adamak istiyorum. 16. olmanın ne kadar zor bir durum olduğunu biliyordu ve bu yüzden ben de ona beni podyumda görmesi için yağmur için dua etmesi gerektiğini söylemiştim."


Yorumlar

  1. Bu arada ITV yarış içinde 3 kere falan Ross Brawnla röportaj yaptı stratejisi konusunda…

  2. Merih Sarıçalı avatarı
    Merih Sarıçalı

    yarışın adamı anketine bence ross da eklenmeli..çünkü yarışın adamı ross brawn..

  3. Ross Brawn ve Barichello iyi ikililer ve Barichelloda hala iş var. Bunu gördüm ben. Aferin Barichello. Aferin Brawn.

  4. evet apocan aynen gördük ve benim neden bu spordaki 3 idolümden biri olduğunu da kendi açımdan yine görmüş oldum:) honda-ross-rubens tebrikler 😉

  5. burak terzi avatarı

    Barrichello zaten yagmurlu yarısların adamı bunu teklar gösterdi

  6. Diğer teknik adamları Ross Brawn ın ayağının tozu olamazmış bunu bir kere daha gördük bugün. Extreme wet lastiklere geçmeye tek cesaret eden oydu. 1 puan hesabı yapan Hondayı kararlarıyla podyuma taşıdı. Ferrari başını taşlara vuruyordu bugün eminim. Barichello da ondan aşağı kalmadı neredeyse hatasız sürdü. Tebrikler Rubens. Podyum şovlarını özlemişiz. Bu ödülü de kırma aman 😀

  7. ross brawn neden ross brawn bu yarışta bir kere daha gördük sanırım. helal olsun adamlara cidden hakettiler.

  8. mehmet ali tan avatarı
    mehmet ali tan

    bu adamı seviyorm…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir