Michelin Çoktan Formula 1 Lastiklerini Teste Başlamış

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone karşı çıkıyor olsa da bir süredir FIA’nın Michelin’i Formula 1’e döndürmek için çalıştığı biliniyor. Bu kapsamda Pirelli’nin gelecek sene için anlaşmasının resmi olarak duyurulmaması söylentileri arttırıyor.

Racer Engineering dergisinin haberine göre Michelin en azından haziran ayından beri Formula 1 için hazırlanıyor.

Andrew Cotton “Le Mans test gününde Audi, dar Michelin lastiklerine sahip 4. aracı piste çıkardı.”

“Michelin’in hibrit aracı ile pist verileri var. Formula 1 aracı LMP aracına göre daha fazla viraj hızına ve ekstra yere basma gücüne sahip olsa da bu özelliklere uygun lastik üretebilir.” dedi.


Yorumlar

  1. oluklarına kurban olayım senin.şunu anladımki bariyerlerde kullanılan boyanmış eski lastikler bile pirelliden kat kat daha iyiymiş.bir kere en büyük hataları intermediate lastiğinin tasarımını bridgsetone ve micheline göre daha saçma sapan tasarlayarak yaptılar.nemli kurumuş pistte bile buz pateni gibi kayıyor araçlar.oysa michelin ve bridgestone u 2006 da nasıl gittiğini hatırlayın.mesela japonya 2007 de ve çin 2009 da bridgestone ile yapılan yarışların tadı eminim damağınızda kalmıştır.

    logosunda bile asalet var.

    inşallah seneye gelirlerde pirelli ile savaşırlar.ve pılını pırtısını toplayıp defolur giderler bu spordan.hemde geri dönmemek üzere.üzüldüğüm nokta 3 tane boşa giden rekabet dolu sezon bunların yüzünden çöpe değilde tarihe gitti.

  2. Hayır pirelli ismi doğru. Önümüzdeki sene için pirellinin anlaşması yok. Bu yüzden de pirelli yerine michelin'in gelme söylentileri artıyor.

  3. Resimdeki lastikleri görünce ister istemez gülümsüyorum 🙂

  4. hamilton AMGTEAM avatarı
    hamilton AMGTEAM

    ilk paragraftaki pirelli , michelin olacak sanırım ,saygılar abdullah çelik

  5. olabilir bakalım seneye neler olucak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir