Brawn "Pompa Sorunu 2.liğe Mâl Oldu"

yazar:

kategori:

Honda Takım Patronu Ross Brawn, eğer yakıt pompasında sorun yaşamasalardı Rubens Barrichello’nun yarışı 2. sırada tamamlayabilecek güçte olduğunu söyledi.

Brezilyalı pilotun stratejisi, aşırı yağmur lastikleri için pite girmesinden sonra yarış sonuna kadar pistte kalmaktı ancak Barrichello yeteri kadar yakıt alamadı ve tekrar pite dönüp yakıt almak zorunda kaldı. Sonuç olarak 2.liği Heidfeld’e kaptırdı.

36 yaşındaki Barrichello’nun 16.lıktan başlayıp 3. olması ile takım 2006 Brezilya’dan sonra ilk kez podyuma çıkmayı başardı.

ITV’ye konuşan Brawn "Rubens mükemmel bir yarış çıkardı. Zorlaması gerektiğinde gerçekten zorladı ve yarışın orta bölümü fantastikti. Biraz eski günlerdeki gibiydi. Takım da mükemmel iş çıkardı. Yarış içerisinde bazı iyi kararlar aldık ve doğru zamanda doğru lastiklere geçtik."

"Yakıt pompasında sorun yaşadık ve bu gerçekten 2.liğimize mal oldu. Bu biraz üzücü ancak yine de çok aç gözlü olmamalıyız." dedi.

Brawn ayrıca takımın sürekli değişken koşullarda uyguladığı strateji uzmanlığından etkilendiğini ve bunun gelecek için iyi olduğunu söyledi.

Brawn "Şu anda tam olarak ekipmana sahip değiliz, ihtiyacımız olan arabamız yok ancak eğer olması gereken arca sahip olduğumuzda bu şekilde çalışırsak mücadele edebiliriz." dedi.

Brawn ayrıca mükemmel bir yarış çıkaran Lewis Hamilton’u da övdü.

Brawn "Etkileyici olan Lewis’in yarışın son en ıslak bölümündeki performansıydı çünkü o geçiş lastiklerindeydi ve bunu nasıl başardı bilmiyorum çünkü diğerleri 10 sn daha yavaşlardı." dedi.


Yorumlar

  1. adamalar şampiyon olmuşlarda oturuyorlar gibi bakın hele alla

  2. erdem akyols avatarı

    bence bu hafta heidfeld süperdi harika gecişler yapti… 2 kez aynı virajda 2 kişi gecti 😀 süperdi

  3. Button kaza yapmasaydı.Honda en iyi yarışını çıkaracaktı

  4. barrichello puanlarda durumu 11-3 yaptı button ile. ve son yarışlarda aracın el verdiği oranda yüksek performanslı yarışlar çıkarıyor.

  5. Pitten Heidfeld in önünde çıksa bile pozisyonunu koruyabilirmiydi orası da mechul. Heidfeld son pitlerden sonra her tur 1sn fark atıyordu Rubens e. Yasin in de dediği gibi buna şükretmeliler.

  6. yhavv brawn o araçla sansa lastık seçimiyle o podyumu kazandgınaza sukredın bırak pompa sorununu fln o lastik herkeste olsaydı acaba puan alabckmydnzz

  7. Evet Hamiltonun hatasını görmedik.Böyle bir yarışta önde olmak en iyi seçenekti.
    Honda nın şu an tek ihtiyacı motor motor motor.Alonso yuda alsalar bu gerçeği değiştiremezler.

  8. Ömer Hamzaoğlu avatarı
    Ömer Hamzaoğlu

    Brawn "Etkileyici olan Lewis'in yarışın son en ıslak bölümündeki performansıydı çünkü o geçiş lastiklerindeydi ve bunu nasıl başardı bilmiyorum çünkü diğerleri 10 sn daha yavaşlardı." dedi.

    Beyinden bunu duymak güzel 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir