FIA Pist Sınırları İhlali İçin 5 Sn Cezasını Değerlendiriyor

yazar:

kategori:

Özellikle Macaristan yarışında Romain Grosjean ile Felipe Massa arasında yaşanan olaydan sonra FIA, pist sınırlarıyla ilgili düzenlemeler yapmak istiyor. O yarışta hakemler Grosjean’a, pist sınırları dışından geçiş yaptığı için pitten geçme cezası vermişlerdi.

Sam Michael, FIA’nın 5 sn cezası üzerinde çalıştığını ancak cezanın henüz tam olarak nasıl verileceği konusunda bir netlik olmadığını söyledi.

Michael “Yaklaşık bir sene önce başlayan bir konu ve bir kaç gün önce yine sportif çalışma grubu toplantısında görüşüldü. Zor bir şey çünkü bir turda 5 sn kaybetmek zor ve tehlikeli bir şey. Ancak bunun yanında sürücülerin pitten geçme cezasıyla 12 sn kaybedebileceğini aklında bulundurması gerekecek. Bu yüzden yeni fikir iyi olabilir ancak önemli olan nasıl uygulanacağı?”

“Bu konuda çeşitli fikirler var. Gelecek sene uygulanabilir ya da yarışta nasıl uygulandığını görmek için bu sene de olabilir.” dedi.

Yarıştan sonra 5 sn eklenmesi gibi bir seçenek de var ancak bu durumda klasmanda çok fazla değişiklik olabilir.


Yorumlar

  1. pisti gerçekten aşan durumlarda pitten geçme cezasındansa böyle bir ceza daha mantıklı. güvenlik aracı periyodunda nasıl maksimum ve minimum tur aralığını belirliyorlarsa ceza alan sürücü için de böyle bir şey yapabilirler. o ana kadarki en hızlı tur derecesinin 5 sn altı belirlenir ve bir turu o şekilde atar.

  2. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Yakında kerblere değmesinler diye oralarıda çim yapacaklar…

  3. Bu resim deki olay bir ihlalse bırakın yarışmasınlar bizde F1 izlemiyelim. Havalar günlük güneşlikken hala boş yere pazar günlerimiz heba etmeyelim.

    Gro nun olayıda öyle idi böyle cezamı olur dedim.

    Bunlarada ceza vereceklerse ederim böyle motorsporlarının içine.

    Açık lastik araçları kullanıyor adamlar yani kerbleri sonuna kadar kullanacak tabi. İlk önce McLaren Monza da kerblerden uçuyorlar diye 2008 sonunda kerbleri değiştirerek başladılar bu işe ve şuan daha beter kurallarla devam ediyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir