2013 İtalya GP Sıralamalar – Pole Pozisyonu Vettel'in!

yazar:

kategori:

Antrenmanların en hızlı ismi olan Vettel, sıralamalarda da geçilmedi ve 1.23.755’lik derecesiyle Monza yarışı öncesinde pole pozisyonunu kazandı. Vettel’in bu başarısıyla birlikte Lewis Hamilton’un 5 yarışlık pole pozisyonu serisi de sona ermiş oldu.

Son 5 yarışta pole pozisyonunu kazanan Hamilton, sıralamaların ikinci seansında 12. sırada kalarak elendi ve pole pozisyonu mücadelesi veremedi. Hamilton böylece 2010 Malezya yarışından sonra ilk defa sıralamalarda son bölüme kalamadı.

Red Bull hafta sonu boyunca gösterdiği üstün performansı sıralamalara da yansıttı. Vettel’in pole pozisyonunu  kazandığı seansta takımın diğer pilotu Mark Webber ikinci sırada yer aldı.

Sauber pilotu Nico Hulkenberg mükemmel bir sıralama geçirerek Red Bull’ların ardından en hızlı isim oldu ve 3. sırayı kazandı.

Ferrari, kendi taraftarları önünde ancak 4 ve 5. sıraları kazandı. Takımdaki koltuğu sallantıda olan Massa 4. olurken Alonso 5. sırada kaldı.

Son seansta tek araçla mücadele eden Mercedes’ten Nico Rosberg 6. olurken onu gelecek sene Red Bull’a geçecek olan Daniel Ricciardo 7. oldu. Takım arkadaşı Vergne ise 10. sırada yer aldı.

Son seansa iki araçla birden kalmayı başaran Mclaren sürücüleri Perez ve Button 8 ile 9. sıralarda yer aldılar.

Lotus takımı İtalya’da beklenenin çok uzağında kaldı. Sıralamaların ikinci seansında iki sürücü de elendi. Raikkonen 11. olurken bir çok kez pist dışına taşan Grosjean 13. sırada kaldı.

Sıralamaların ikinci bölümünde Hamilton’u engellediği nedeniyle inceleme altında olan Adrian Sutil 14. oldu. Onu Maldonado ve di Resta takip ettiler.

 

Poz Pilot   Takım Süre  
1 Vettel GER Red Bull 1’23.755  
2 Webber AUS Red Bull 1’23.968  
3 Hülkenberg GER Sauber 1’24.065  
4 Massa BRA Ferrari 1’24.132  
5 Alonso ESP Ferrari 1’24.142  
6 Rosberg GER Mercedes 1’24.192  
7 Ricciardo AUS Toro Rosso 1’24.209  
8 Perez MEX McLaren 1’24.502  
9 Button GBR McLaren 1’24.515  
10 Vergne FRA Toro Rosso 1’28.050  
11 Räikkönen FIN Lotus 1’24.610  
12 Hamilton GBR Mercedes 1’24.803  
13 Grosjean FRA Lotus 1’24.848  
14 Sutil GER Force India 1’24.932  
15 Maldonado VEN Williams 1’25.011  
16 di Resta GBR Force India 1’25.077  
17 Gutiérrez MEX Sauber 1’25.226  
18 Bottas FIN Williams 1’25.291  
19 van der Garde NED Caterham 1’26.406  
20 Pic FRA Caterham 1’26.563  
21 Bianchi FRA Marussia 1’27.085  
22 Chilton GBR Marussia 1’27.480

 


Yorumlar

“2013 İtalya GP Sıralamalar – Pole Pozisyonu Vettel'in!” için 137 yanıt

  1. Valla Vantuzu Mıknatısı göreceğiz ama şu varki motor gücü belirleyici olacak sauberde alabilir toro rossoda alabilir ama Vettelin yağmur altında alabileceğini düşünmüyorum açıkçası.

  2. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Alonsonun kazanmasını çok istiyorum içimden bir his en tepede Alonso olacak diyor. Ayrıca o podyumda birde Mclaren tulumlu İngilizi görüyorum..Hayırlısı olsun güzel startla farkıda çok açtırmazsak drs'ye kadar bu iş biter.

  3. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Evet ben Alonsocuyum

  4. RedBul yağmurda oldukça iyi durumda ve adamların araçları vantuzlu gibi piste tutunarak gidebiliyorken kimse yağmurdan medet ummasın.Kaygan zeminde herkes pist dışında dolaşır ama RedBull lar pistin ortasında var hızını gösterir.Bence temiz bir yarış daha iyi olabilir.

  5. Monza nerede diye soranlar çizmenin en kuzeyinde parelel kenarla belirtilen yağış ölçeğindeki mavi yer.

  6. weather online, accuweather ve bingin hava durumu merkezlerinden aldığım bilgiye göre ve de gfs ile ecmwf model çıktılarına göre italyanın kuzeyinde yarış sırasında orta kuvvette yağmur yağacağı kesinleşti çok bir sürpriz olmazsa ferrari motorlarının gücü sayesinde kazanan ferrari yada toro rosso veya sauber olacaktır. Renault motorlu araçların bu hızlı pistte yağmur altında hiçbir şansı buunmamaktadır. Şampiyonaya heyecan gelme olasılığı oldukça yüksek olup Vettelin balı sayesinde bu kazadan beladan ucuz sıyrılması beklenmektedir. Alonso yarış dışı kalmazsa ölümüne sürecektir.

  7. hem ferrari hemde mercedes sıralama turlarını ellerine yüzlerine bulaştırdılar.ikiside pole için rbr ile çekişebilecek kadar iyiydiler.ya ayar yapamıyorlar yada taktik hatası.yarışta güçler yakın olacak ve pistte geçişe çok uygun 2 drs alanı var.burda rbr ye yenilmek ferrari ve mercedes için dönüm noktası olur.

  8. Massa önde diye vites kutusunu değiştir, Alonso senden hızlı yer ver de sonra Red Bull yapınca auuvvvv. Bizde bunları yemiyoruz.

  9. Eleştirimi okuyup cevapladığınız ve beni aydınlattığınız için teşekkür ederim.

  10. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    forum da mesaj tartışması olmuş ,uzamış konular ,açıkcası bende çok samimiyetsiz, tartışmalara girdim, benimde mesajlarım ,yorumlarım silindi, bazen yayınlandı, ben bu siteye şu an giriyorsam ve kafama göre yorum yazıyorsam, bilgi dahilinde ,bu site iyidir arkadaşlar ,bazen iğneyi batıralım kendimize

    adminler gerekli cevapları güzelce yazmış ,bilgi tartışması yapalım, yoksa 5.10 yaş grubu çocuklar gibi ,sen çaldın,ben koydum,o aldı muhabbetleri, bazen şaka ile olunca eh iyide ,aşırısı olunca ki burada da oluyor ,inanın insanlar zevk almıyor,kendimce arada girip ,f1 haberlerine bakıp ,yorum yazıyorum ve anında yayınlanıyor ,ne kadar güzel bir olay, haberler anında sitede ,kendimce teşekkür ederim ,bazen tartışmış olsakda , sitenin iyi bir şekilde devamının olmasını dilerim

  11. site için yapılan eleştirilere açık olduğumuzu arka planda olan tüm arkadaşlarım bilirler. bir çok zaman bir şeyler yaparken başkalarının gözünden bakmaya da çalışırız. bazen haberlerde yapılan eleştiriler oluyor ve kaldırıyoruz doğrudur. ancak öyle olunca sanılmasın ki o eleştirilere dikkat etmiyoruz.

    x ya da y sitesi bizden daha iyi iş çıkarıyorsa kimseyi TRF1.net'e gelmesi için zorlamayız. X sitesini ziyaret etmek de TRF1.net sitesini ziyaret etmek de herkesin hür hakkı. Yorumlar konusunda mükemmel olduğumuzu asla söyleyemem. zaman zaman tabi ki istenmeyen yorumlar kaldırılıyor olabilir ya da yayınlanmaması gereken yorumlara anında müdahele edemiyor olabiliriz. ya da gözümüzden kaçıyordur. biz de insanız. bunun arkasına sığınamayız ama yapılmaya çalışılan şeyleri bildiğim için öyle söylüyorum. yorumlara bakan kişiler işlerinin arasında bunlarla ilgileniyor. kimisi ortalık karışmasın diye pc'si bozulduğu için ufak cep telefonu ekranından onlarca, yüzlerce yorumu bugün kontrol ederek sitedeki yorum seviyesini düzgün seviyede tutmaya çalıştı bunu siz biliyor musunuz?

    bir dönemde karşılıklı atışmalar, hakaretler daha üst seviyedeydi ancak bu tür durumları biraz aştığımızı düşünüyorum. aşamadığımız konular için de lütfen kusura bakmayın.

    haberlerde kimimiz bağlaç olan "de ve da"yı her zaman düzgün ayırmıyor olabilir. kimisi ise çok fazla imla hatası yapıyor ve düşük cümle kuruyordur. Büyük harfle başlayan kelimede ikinci harfi de büyük yazıyordur. Bu tür hatalar ve sıkıntılar olduğunu biliyoruz. ama işte elimizde değil, normal hayat koşuşturmacası içerisinde x – y siteleri bir iki haberle idare ederken biz ne varsa paylaşalım diye bir koşuşturmaca içerisinde ne denk gelirse paylaşıyoruz. paylaşmaya çalışıyoruz.

    Mar ile başlayan sigara reklamına ait grafiği ben paylaştım. çok doğru bir hareket miydi? değildi tabi ki. ki kendim de sigaraya çok karşı olan birisiyim ancak o an için haberle ilgili bir şey olduğunu düşündüğüm için paylaştım. şimdi içerisinde mar… ismi geçtiği için eski ferrari ve mclaren araçlarının olduğu resimleri paylaşmamız gerektiğinde paylaşmayalım mı? (ki bir çok kez bulanıklaştırarak paylaştım zamanında) 🙂

    mesajınız çok karışık olsa da kafamın leyla olduğu şu anlarda anladığım kadarıyla cevap vermeye çalıştım. şunu söyleyeyim. bizim hakkımızda cevabını bildiğinizi düşündüğünüz şeyleri aslında yanlış biliyorsunuz. yine de saygımız var. İletişim bölümünden yapacağınız eleştiri ve yorumlara her zaman daha açık olduğumuza emin olabilirsiniz.

    İyi akşamlar

  12. Merhaba,

    Konuya müdahil olacağım için beni mazur görün."Yok yada görmeyin siz bilirsiniz."

    Yukarıda ki tırnak içerisine aldığım cümle hakaret olarak algılana biliyor maalesef.Bunu geçmişte çok gördüm bu site de."Tf1.net benim için ikinci plandadır,çünkü diğer x site çevirileri daha düzgün" cümlesi de hakaret değildir.Bir eleştiridir.Ve çok seviyeli kelimelerden oluşmuş bir eleştiridir.Buna cevaben "o zaman burada işin yok naş diğer siteye" tavrı,bu cümlenin olumlu yönde tetikleyecek bir eleştiri olduğunu idrak edememektir.

    Fikir beyanını,karşıdaki kişinin şahsına indirgeyecek yorumları ya da fikri amele dönüştürürken kullanılan cümleleri özenle seçip kullanamayan yorumcuların yorumlarını silmeniz en doğal hakkınız.Hakaret,siz tahammül etseniz okuyucu etmez zaten.

    Gelin görün ki çelişkiler yumağı için de olmanız,tüm bu olumsuz örneklere karşı sizi savunabileceğimiz bir nokta bırakmıyor.Kurallara ve etik olmayan cümleler barındırıyor diye sildiğiniz bu tür yorumları neden sildiğinizi ve tam olarak sebeplerinin ne olduğunu merak ediyorum.Emin olun.

    Fakat,örnek olarak,ülkemiz de sigara yasağı olmasına rağmen,bir site yöneticinizin yorumun da mar… sigara paketinin bulunduğu yorumu ve altında ki yorumları,sanki çok normalmiş gibi kurallara uymayan içeriği,site yöneticilerinizin,ne amaçla görmezden geldiklerini ve ne amaçla,yukarı da tırnak içerisin de yazdığım,tamamının da bana ait olmayan okuduğum bu yorumların neden görmezden gelinmediğini merak etmiyorum.Çünkü biliyorum.

    Küfür serbest olsun demiyoruz.F1 severler olarak her pilot,her takım taraftarlarına eşit muamelede bulunun yeter.

    Saygılar…

  13. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    yani beklendik birşeydi rbr baya üstün bir araçtı, daha önce lastik lastik diye bağıranlar çok tehlikeli diyenler ,sonucun bu olacağını tahmin edemedimi, taraftarlar için yazdım 😀 elimizde ferrari ve lotus olarak yarışlardaki tek kozdu ,en azından bir eksik pit stop yapar, lotus yakalayabilir derdik, ferrari de yarış temposu iyi olur derdik ,en azından avuturduk kendimizi ve bazen haklı da çıkardık ,şimdi lastikler de iyi kim tutar rbr yi 😀 şakayla karışık ortaya 😀

    kısaca rbr daha önce yazdığımız gibi uçuyor ve zevk vermiyor ,umarım puanlar fazla açılmazda kalan yarışlar zevkli olur ,lotus uzun dingil olayı yapboz gibi oldu ,yanlış oldu, hamilton aslında fena değildi ama pist dışına taştıktan sonra araç ta sorunda olmuş olabilir ,zikzaklar çizdi ,yada toz toprağı uzaklaştırdı arabadan ,alonso aslında benim beklediğim gibiydi insanlar neden şaşırmış anlamadım, ha telsiz konuşmalarının sonu iyiye işaret değil ama malum adam şampiyonluk kovalıyor sinirler gergin ,yağmur kaza v.s olmassa vettel 1. olur ,gene yazayım bu araç illegal kural dışı tahminim ama araba açık ara heryerde performanslı geçenlerde youtube da kimi yi izliyorum ,malezya da yağmur da her viraj çıkışı nerdeyse patinaj çekiyor v.s ayrıca malum genel anlamda hızlı bir araç değil lotus la şampiyonluk hayaldi hayal olarak kaldı 😀

    linki koyayım izleyin böyle bir araçla zordu zaten lotus un şampiyonluğu ,rbr ye bakıyorum ip gibi gidiyor araba motor seside boğuk zaten kesin illegal

  14. ALonso nun eleştirisini genelde hep öndekini arkadakinin izlemesi olarak yorumlasalarda acaba başka bir şey olmasın.Örneğin… Massa nın uzaklaşacak kadar hızlı olmasını değerlendirip bana bu ayarları neden seçtiniz gibi yorumlar buna sebep olmuşda olabilir.Massa nın açıklamasında daha hızlı olabileceğini söylemiş olmasıda bu durumu destekler gibi görünüyor.

    ALonso nun neden böyle bir durumla karşı karşıya kaldığı ayrıca düşünülmesi gereken bir durumdur.Ferrari motorların iyi olduğu hatta sürünen Sauber in dahi 3. olduğu durumda ALonso nun diğerlerine göre yavaş kalması eleştirinin ana konusu olabilir.

  15. Neden sadece Felipe Fernando'ya yardım etti? Alonso bir kere bile önde değildi ve buna rağmen sesiniz çıkmıyorsa Tifosi değil ALONSOCUsunuz

  16. Ne hasta bekler sabahı
    Ne taze ölüyü mezar!
    Ne de şeytan bir günahı
    Benim Ferrari'nin Şampiyon olmasını
    Beklediğim kadar…

    Usta Şair Nasılda yazmış 😀 😀 😀

  17. Kaldırılan diğer yorumları görmediğiniz için sadece sizinki kaldırıldı sanıyorsunuz. Önceki dönemlerdeki gibi açık küfür dışında her yoruma izin veriyor olsaydık bugün hakaretlerin ve trollemelerin arasında yazacak bir yer bulamıyor olabilirdiniz.

    Bir süredir üyeler arası sataşmalara yol açabilecek, aşağılayıcı, geçmiş belirli olaylara dikkat çekip ortamı tekrar tekrar alevlendirmeyi hedefleyen kasıtlı yorumlara izin vermiyoruz. Sağlıklı tartışma ortamı oluşturmak için elimizden geleni yaptığımıza inanıyoruz.

    Elbette yarış hafta sonları gibi yoğun zamanlarda gözümüzden kaçan bazı yorumlar olabiliyor, bunları da işaret edilmeleri halinde tekrar inceliyoruz.

    Yorumları kaldırmak için sabit ve kesin kurallar belirlemek mümkün olmuyor. Bir yorumunuz kaldırıldıysa şunu gözden geçirin:

    Her kötü davranışı kurallarımıza ekleyemeyiz. Yorum göndermeden önce kendinize "Bu kabul edilebilir mi?" diye sormalısınız. Eğer cevap "Hayır" ise, muhtemelen kurallarımıza uymuyorsunuzdur.

  18. Bize son olaydan sonra rai ferrari'ye hayırlı olsun demek düşer 🙂

  19. hulkenberg sana ferrari yakışır . seni bekliyoruz iyi bir takıma

  20. Daniel Ricciardo avatarı
    Daniel Ricciardo

    Hocam bu tarz düşünenlerinde derdi o başka birileri olmasın sadece onlar olsunlar istiyorlar burada ben veya başkası onun tuttuğu takımı tutmak zorundamıyım ben senden önce f1 izliyordum sen sus mantığıyla davranıyorlar sonra laf söyleyince alınıyorlar çünkü başarısızlar bu bir gerçek

  21. Kimi_ in_Rai avatarı

    Lotus tam rezalet yani.hızı yok ki, araba hızlı gidemiyor.Toro Rosso'nunda arkasında kaldık
    Yok dingilli arac böyle geldi yok aman böyle gitti bunlar kafa dolandırıyorlar sora rafa kaldırıyorlar(dingilli aracı), sen ddrs 2 senedir doğru dürüst yapamıyorsun,aman neyse

  22. yorumlara bakmaya hiç fırsat bulamıyorum açıkçası. ilgilenen arkadaşlar yardımcı olacaktır ki soner abi cevap vermiş sanırım. kusura bakmayın kalkan yorumlara bakma şansım dahi yok şu anda.

    ha bu arada yaşanan her şeye ve aradan geçen yıllara rağmen burada görmek güzel bir şey.

  23. Mantikli=))) Ama dilerim aile icinde cozerler ve sorun cikmaz her buyuk takimda bir sampiyon olmasi guzel oluyor RBR-Vettel Ferrari-Alonso Lotus-Raikkonen-Mclaren-Button Mercedes-Hamilton ikilileri boyle guzeller bence =)

  24. Daniel Ricciardo avatarı
    Daniel Ricciardo

    bana yazıp sana yazanla uğraş deme.Bir pole ile bukadar gerilmenize gerek yok 😉

  25. Raikkonen yarın yine takılıp kalacak birilerinin arkasında hem çekiş yok hemde motor.

  26. Bedavaya da yarışır Alonso valla… Raikkonen Alonso takası da mümkün dediğin gibi ancak adamlar "hatasız" yarışamıyorlar, dengesizler 🙂

    Ne yapsak Alonso'ya Formula 1 takımı mı kurdursak? Zaten ileride emekli olduktan sonra böyle işler içine gireceğini düşünüyorum. Şu Adrian Campos'un zamanında yaptığı gibi, onun başaramadıklarını başararak ama.

  27. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Sizi anlıyorum.
    İletiniz "çocuğum" ifadenizden değil de geri kalanı için kaldırılmış olmalı (Ne şekilde düşündüğümüz anlayabilmeniz açısından söylüyorum).
    Kaldı ki "çocuğum" gibi ifadeler de daha önceki bir çok örnekte üyelerimiz tarafından pek hoş karşılanmadı.
    Saygılar

  28. kardeşim sen bizlerle uğraşma boşver.sen sana yazanla uğraş.

  29. ben hakanla bir şeyler paylaşırken daniel ricardo denen şahıs olaya şu kelimelerle müdahil oluyor.

    "Yarış yarın evet ama burda pole almak tifosileri kızartmak yeterli bile yarınki yarış hiç önemli değil"

    bende ona cevaben çocuğum ibaresini kullandım buda silindi.

    neyse çokta önemli değil ama bu tip kelimelerden yorumlarımızın yazılarımızın silinmemesini temenni ediyorum.

  30. Toro Rosso'nin misyonu belli Red Bull'a pilot yetistirmek Alonso'yu getirmek hem butcelerini hem de misyonlarini asar. Alonso'nun gidebilecegi mantikli tek adres Lotus olur bu da ancak Rai-Alo takasiyla olur. Ama Ferrari'nin hatalarindan cok daha fazlasi onu bekliyor olacaktir=)

  31. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Türemek sözcüğü; Oluşmak, ortaya çıkmak, meydana çıkmak gibi anlamlara sahip. İlk olarak olumsuzu akla getirmemek gerek belki de…

  32. Daniel Ricciardo avatarı
    Daniel Ricciardo

    Arkadaş burada sadece siz mi yazacaksınız ? Türedi demekte ne oluyor haddinizi bilin biraz…

  33. Ricciardo'ydu o galiba. Ayrıca oradan dışarı çıkan epey pilot vardı ki biri de Hamilton'du.

  34. İşin komik tarafı ise yine Webber'in kersi bozuluyor.Bu rezil takım güya gizlice herşeyi halledeceğini sanıyor ama biz bunu yemeyiz.

  35. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Hangi ileti olduğunu belirterek ya da hatırlatarak neden kaldırıldığını sorabilirsiniz. Bizler de yanıtlamaya çalışırız.

  36. Alonso yarışmak istesin, Toro Rosso'ya bile gider yine podyuma çıkar. Abi adamların araba Red Bull makinalarının çakması hala. Vergne ve Ricciardo'nun bu performansı fena değildi, uyar bana da.

  37. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    "Sektörün babası" temalı diyebileceğim iletisi sokak ağzı diyebileceğim (başka ne şekilde tanımlarım bilemedim) bir anlatım biçimine sahip olması nedeniyle kaldırdım.

    Bİr başka iletiyi 2008 skandalı ile ilgili olduğu için kaldırdım.

    Kastettiğiniz başka iletiler var ise benzer nedenlerden kaldırılmış olmalıdır. Yoksa amacımız "sohbet" etmenize engel olmak değil 🙂

  38. Oncelikle Red Bull'u kutlamak lazim en basarisiz olduklari pistte bile muthis cozumler bulup Italya'da Ferrari'nin evinde eze eze pole aldilar.
    Hulkenberg iyi bir is basardi Hamilton ve Lotus'larin yoklugunda Ferrarileri de gecip muthis bir 3.luk aldi ama cokta abartilmamali zira bu tip siralama performanslari zaman zaman gorulebiliyor muhtemelen yaris icinde kaybolacaktir ancak 2014 koltugu icin bu 3.luk cok cok isine yarayacaktir.
    Alonso hakli midir degil midir bilemem Ferrari'nin fazlaca hata yaptigi malum ancak eger iddialar dogruysa telsizden aptalsiniz hepiniz aptalsiniz demek alenen saygisizliktir Ferrari gibi bir yerde hic ama hic hos karsilanmayacaktir. Alonso bunu RBR ikinci pilotunu belirlemeden once yapsa RBR ile anlastigina dair iddiaya gozum kapali girerdim ancak gidebilecegi ikinci bir adres yokken bunu yapmasi cok acemice olmus kime gidecek ki? Kavgali ayrildigi Mc Laren'e mi? Lotus'a mi? Lotus'in hatalari Ferrari'den de fazladir bunu da bilmesi lazim neyse umarim cok buyuk bir krize sebep olmaz bu telsiz konusmasi
    Lotus icinse berbat bir siralamaydi zaten bu haftadan umidimi kesmistim ben ancak bu yeni gelen uzun arac belki ise yarar diye bekliyordum ve bence bu yarista kesinlikle kullanilmaliydi Rai begenmemis olabilir ama Gro ile de denenebilirdi belki Gro'nun surus stiline uyacakti belki daha iyi sonuc alinacakti ne kaybedilirdi ki Gro 3.antrenmanlara ve siralama turlarina uzun arac ile ciksa? Yarin puan alabilirsek basari olur berbat startlarimiz herkesin malumu.

  39. şu sizin cevap verdiğiniz yazıdan hemen önce bir kaç tane yazı vardı şimdi kaybolmuşlar.bende danielmidir nedir yeni biri türedi ona cevaben bir yazı yazdım hemde iki sefer onlarda yok oldu.

  40. o değilde bazı arkadaşlarım aynen şöyle diyordu. reno motorunu spa ve monzada göreceğiz. demişlerdi.
    tabi monza yarışı daha bitmedi ama polü almasıda benim için yeterli.
    yarın f.alans ve groya başarılar.
    İnşallah temiz ve güzel bir yarış olur

  41. Daniel Ricciardo avatarı
    Daniel Ricciardo

    Soner bey ferrari taraftarı mısınız ? Nedense hep o mesajlar siliniyor ??

  42. Renault'un V8 güç ünitesini isteyen Adrian Neweydi ve başarılı oldu da.

    eeee mersedes motorundan çok çektiiiii

  43. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Kastettiğiniz iletilerden aklınızda kalan varsa belirtiniz lütfen.

  44. yahu abdullah yine ne oluyorda bu yorumlar silinip duruyor dostum?burada ufak ufak atışamayacaksak sizin diğerlerinden farkınız ne?az önce iki yazı yazdım en ufak hakaret yok küfür yok sildiniz.şimdi bakıyorum gördüğüm kadarıyla içinde yine hakaret olmayan küfür olmayan yazılardan bir kaçı daha gitmiş.

  45. Daniel Ricciardo avatarı
    Daniel Ricciardo

    Sen kim sin ya mehmet mehmet deyip duruyorsun bana kafanmı güzel nedir

  46. Daniel Ricciardo avatarı
    Daniel Ricciardo

    Böyle br mantık ile spor izlenirse Ferrari'nin düştüğü durum çok normal hatta oh iyi oluyor bile denir.Redbull Ferrari moturundan vazgeçeli yıllar olmuş bugun Sauber sizin kendi takımınızı geçiyorsa sen git ferrariye saygı duyacağına saubere saygı duy ozaman.Lotusta Williamsta Caterhamda bile renault motoru var Caterham neden sonlarda sürünüyor Lotus ve Williams geride diyorsunda Sauberde sizden hızlı çıktı fabrika takımı motor tedarik ettiği takımı geçemiyorsa oturup ağlayın siz.Redbull Renault size tifosilerin önünde tarihi bir ders verdi yarın yarış dışı kalsak bile size bu pole yeter artar.Öyle ben ferrariyim ben şuyum demekle olmuyor bu işler.Bu sporda bütün olucaksın öyle arka arkaya çıkayım massaya bel bağlayayım vah vah bitmiş sizin takım bitmiş

  47. sen gülme mehmet sen gülme

  48. sektörün babasının bilgisiyle alıyor ama güzel kardeşim. Bu red bull da eskiden ferrari motoru vardı 2. takımları toro rossoda ferrari motoru var. Bunların dökümanlarında ferrari bilgisi gani. adı renault olur ama ferrarinin tayin ettiği motor şampiyon olur bunuda böyle bilesiniz. Niye lotus bugün ilk 10 a kalamıyor? Niye williams kalamıyor orda ana motor mu var? Baba ferraridir melez çocukta red bulldur boynuz kulağı geçmiştir ama yine kökü ferraridir nokta.

  49. Duhan Peker avatarı

    Bugün vasat Sauber Ferrari motoruyla 3.lük alıyorsa saygı duyup,susmanız gerek.

  50. Yarın kalkışta bence Weber iyi kalkacak duruma göre sonra ayar verirler.Alonso nun yerine göre Weberi hızlandıracaklar veya yavaşlatacaklar.Vetteli tehdit edecek kadar hızlı olmaz ise 2 olabilir.

  51. doğru söze ne denir

  52. redbulla tebrikler adamlar çalışıyo ve karşılığını alıyor ha ama bizim ferrariye gelirsek saubere geçilmemiz fiyasko bide kendi evimizde onu geçtim bir taktik yapıyosun onuda beceremiyosun bu ayrı bir fiyasko ben bir ferrari fanı olarak redbull bugün ferrariyi kendi evinde,kendi pistinde resmen ezmiştir ha bu arada alonso eğer bu takıma telsizden hepiniz aptalsınız diyorsa suçu onda diğilde bir kere kendine bakıp kendinde bulun monte ve tayfası

  53. O güldü bende güldüm Daniel Ricciardo arkadaşım kesinlikle doğru söylüyor.

  54. ferrari team avatarı

    Yarış sonucu belli oldu ..1 Vettel 2 Alonso 3 Massa veya Kimi olur diye düşünüyorum.Kalkışta Webber yavaş kalır , Hulku da geçer Ferrariler , sonra Alonso Massayı geçer ilk bölüm bu şekilde devam eder.. vs vs çok fazla pitstop ta yapılmaz lastik aşınmasının çok fazla olmamasından dolayı.Sıkıcı bir yarış olacak gibime geliyor..

  55. Hulka tebrikler…

  56. Tamam

  57. ferrarifernando  avatarı
    ferrarifernando

    Az bile demiş geçen sene tutmayan taktiği bu sene tekrar uygulayan beyinsizlerle dolu bu takım

  58. Vettel ilk virajı da son virajı da lider döner RedBull aracı da üst üste 4. şampiyonluğunu kutlar.

  59. Ayrı bir tutku bilen bilir beni az çok 🙂

  60. Deme gitsin kardeşim gülermisin ağlarmısın 🙂 Neyse hoş karşılamak gerek ne yapalım V8 motorla ilk dünya şampiyonluğunu Renault'un 2006 sezonunda kazandığını bilmiyorlar. Red Bull 2006 sezonunda Ferrari ile çalışırken 2007 için Renault'un V8 güç ünitesini isteyen Adrian Neweydi ve başarılı oldu da.

  61. Pilot desteklemeyi, takım desteklemeyi anlarım da motor desteklemek nasıl bir tutkudur 🙂

  62. Duhan Peker avatarı

    Helal olsun Alonso'ya.Çünkü Ferrari ekibi bu lafları fazlasıyla hak etti.Bu takımın acilen toparlanması lazım.

  63. Serhan Acar ‏@serhanacar
    ALO nun MAS ile hava koridoru isi yurumeyince telsizden Italyanca 'Hepiniz aptalsiniz.Siralama turumu berbat ettiniz.' dedigi iddia ediliyor.

    Arkadaşlar Serhan Acar az önce bu tweeti attı.

  64. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Eğer bu doğruysa garajda bulunan Luca di Montezemelo'nun takım radyosu kulaklığına da gitmiştir. Ve eğer gittiyse durum hiç iyi olmaz.

  65. Evet olabilirler en son Rai ile olmadılar mı zaten 🙂

  66. TifoAlo HRT avatarı

    İtalyan bir gazeteci çevirmiş.Şuan twitter a bakarsanız çalkalanıyor twitter bu haberlen.

  67. Çok haklısın dostum 🙂

  68. Duhan Peker avatarı

    Kardeşim Toro Rosso Ferrari motorunun özelliklerini çok iyi aktarmış o zaman Red Bull'a. :)))

  69. Çok teşekkür ederim anlayışın için. Çok haklısın her zaman insan umutlu olmalı hemen umudunu yitirmemeli gördüğüm kadarıyla Vettel de biraz daha kısa vites oranları var bu da start ile birlikte ilk viraja kadar daha çabuk hızlanmak demek. Vettel 336.1 km/h ulaşmış Alonso ise 338.3 km/h hayırlısı olsun diyelim.

  70. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Son sektörde Webber'i yavaşlatmaları müthişti yaa, redbull bu işi çok iyi biliyor

  71. PurposeLess  avatarı

    Demişşe helal olsun dün de yazdım bugün de tekrarlıyorum bu takım tamamen Alonso'nun eline bakıyor hatta güncellemeleri bile Alonso'nun yapmasını istiyor(neredeyse)…Alonso 4-5 yarış kötü sonuç alsın görürüm ben o zaman Dominik ve ekibini surat ifadesini sene sonu direk yolcu olurlar…

  72. Duhan Peker avatarı

    İmkanı yok bu gerçek mi dostum?Eğer böyleyse Fernando-Ferrari ilişkisi kesilebilir. :S

  73. yarın hulka dikkat ferrari lobisi çok çalışcak haftasonu alonsoyu öne geçirmek için veya vetteli biçmesi için hulku kullanabilir massayı geçti zaten hulkuda çözerler webber traktör debriyajlı malum geriye vettel ve alonsonun yarış sonuna kadar çekişmesi kalcak yada hulk veya kariyeri tehlikede ama massaya sözleşme için vettelle uğraşmasını startta isteyecekler ama şu kesin yarın yarışı alonso kazanıcak yazın kenara yarışın konuşulanları ham ın yükselişi, hulk skandalı olabilir , alonsonun yükselişi massada skandala karışabilir toro rossolarda olabilir bugünkü gibi alo 002 ile gelirken nasıl 0,4 kaybetti olacak işmi

  74. Herşeyden önce sadece REDBULL.
    Bir kere hata yapılır bir kere kontra verilir dışa taşılır bu nasıl araçtır ben anlayamıyorum.Spa daki sektör derecelerinden belliydi buradada üstün olacakları, her şartta yağmurda sıcakta, soğukta, sıralamada, yarışta, pitte, kısaca herşeyde adamlar çok iyiler diğerleri ise kendini avutuyor.
    Artık sıkıcı olmaya başladı yarışlar.
    Arkadaki grup sürekli değişiyor 2 yarış lotus öne çıkıyor 2 yarış ferrari 2 yarış mercedes ama öndeki hep aynı.

    Helal olsun Redbulla ekip olarak….

  75. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    Alonsoyu gonderin artik yeter ya 😀

  76. kardeşim sen neyin tantanasını yapıyon ferrari motoru yine mükemmel. Bak saubere bu sene kaç kez q3 e kalıp 3. oldu? ama burda 3. oluyor. Ferrari yarış hızı için belki 0.1 veya 0.2 saniye taviz vermiş olabilir ama bu demek değildirki ferrari motoru zayıf. bilakis toro rossonun iki pilotunu q3 e sokan ve sauberi 3. yapan ferrari motorunun hikmetinden sual olunmaz.

  77. Bende öyle düşünüyorum ama hani Spa ve Monza motor motor pisti ya o yüzden 🙂

  78. TifoAlo HRT avatarı

    Alonso over radio: "You are stupid. You are all stupid. You ruined my qualifying."

    Pat Fry: It was the right gap. You need to ask Fernando why [he said Felipe was too far ahead.]

    durum bu artık rai ylen şampiyon olurlar

  79. Duhan Peker avatarı

    Kanada olayında haklısın ona asla bir şey diyemem fakat şöyle bir durum var.2014 için Sutil'İn koltuğu garanti değil…Böyle ahmakça işlere başvurup kariyerini tehlikeye sokmak istemez.

    Zaten Sutil giderken viraj dönüyordu bilerek yapmamıştır bu sefer.

  80. Komik olan asıl sensin. Red Bull'un başarısını ben Renault'a bağlamıyorum ki yorumlarıma bakarsan anlarsın başarı Şasi-motor-pilot kombinasyonu ile gelir. Renault'un Rbr ye kattıkları yadırganamaz buda bir gerçek Rbr Renault motoru için güçlü bir şasi ürettiyse Renault da Rbr için motoru o kadar sıkı paketledi Neweyin tasarladığı arka kısmı her motor kaldıramaz. EBD olayına'da hiç girmeyeceğim zaten en uyumlu motor Renault motoruydu.

  81. TifoAlo HRT avatarı

    Redbull 2011 aracından bile hızlı diğerleri biraz daha hızlı diye belli olmuyor yoksa açık ara redbull en iyi araç birde lastikleride istedikleri gibi yaptılar oh nice şampiyonluklara

  82. Duhan Peker avatarı

    Evet doğru söylüyor nesi komik?

  83. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Alonso Q3'ün son turuna kadar Massa'dan hızlıydı ancak son turda Massa'ya yeteri kadar yaklaşamadı herhalde. Yine de normal sonuç. Yarın Red Bullara en yakın takım biziz. Hulkenberg'in fazla oralarda kalacağını düşünmüyorum.

    Tabi yağmur herşeyi değiştirir gelirse. Vettel'in burada Toro Rosso yağmurda iyi sürüşünü hatırlıyorum. Bakalım yarın durumu daha net göreceğiz.

  84. kesinlikle ortalık karışınca direk tahmin ettim tororossolardan diye bu nasıl tesadüf alonso 0,3 0,4 ü orda kaybetti ama redbull korksun ve alonsonun kendi evinde ve monzaaki startlarını izleyip yarın ne yapacaklarını düşünsün o değilde hulk yarın ferrari koltuğu için vettele sürpriz yapmazmı sonuçta monzanın ilk viraj dar ve hulk kaz gelecek yerden dnf olmayı esirgemez heralde anladınız işte ferrari lobisi çözer olayı hulku yarınki yarışa iyi hazırlar görün aloya startta zorluk çıkartmıycak yada vetteli avlayacak hiç olmadı o koltuk için deli gibi sürecek yarın hulka dikkat edin

  85. Yok zaten 3.sektörde redbull çok hızlı olduğundan açılıyodu 3.sektörde herzaman fark

  86. Alo ilk viraja 2. girerse şaşırmam.

  87. Sutil değil miydi Kanada'da Hamilton tur bindirirken zorluk çıkarıp ceza alan. Açıkçası bu adam Hamilton benimle küs deyip her ağzına geleni ağzına söylüyor ama pist üzerinde ona zorluk çıkarmaya da devam ediyor.

  88. Duhan Peker avatarı

    Zaten artık motor gücünden ziyade aerodinamiğe bağlı oldu spor.Motorun çok şa şa lı bir etkisi yok.

  89. Duhan Peker avatarı

    Vergne idi tozu dumana katan. 🙂

  90. Yanlış görmediysem Vergne'di o.

  91. Puhahahaha Görelim buralarda ol kaybolma bir yere 2014 de 🙂

  92. Daniel Ricciardo avatarı
    Daniel Ricciardo

    Nasıl gülsem bilemedim 😀

  93. Mercedesin pancar mı su motoru bilmem ama redbulun başarısını sadece renoya bağlaman tuhaf.Başka etken yok mu? Komiksin 🙂

  94. o daniel değildi sanırım.eric diye gördüm.

  95. O Vergne değil miydi? Bariz önden kayma yaşamış girişte.

  96. toro rossodan ferrari motor bilgisi kırpa kırpa 336 ya çıktılar. Seneye senin o güzelim renault motorunu görelim bakalım ferrariden çırpma bilgisi olmadan kaç yapacak? Bu spor çok kirli bir spor herkes ferrariden kırptıklarıyla şampiyon oluyor anasını satayım.

  97. o hakkını silverstone'da kullandı.

  98. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    O değilde o kadar hataya ramen, Alo 2.sektorde +0.002 saniye ile geliyordu. Tam o sırada Ricardo'nun tozu dumana katması ne kadar manidar aslında.. Tam da RBR ye yeni pilot olmuşken.. Very interesting ….

  99. yok sevincine bir şey demiyorum.sevinmek en doğal hakkın.ama yarın yağmur olmazsa alonsonun temiz taraftan kalkacak olması ve start düzlüğünün uzun olması bizide biraz ümitlendiriyor.

  100. Duhan Peker avatarı

    İnşallah hocam.

  101. Ne alaka Nerede o zaman Mercedesin fabrika takımı Ferrari'nin fabrika takımı onlarda ki pancar motor o zaman 🙂

  102. Duhan Peker avatarı

    Bilerek yapmadı bence.İmkanı yok.

  103. var 2. antrenmanda çimlerin üstünde 150 metre süzüldü.seans başlarken

  104. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    h.u.l.k. yazdım soner dedi site 🙂

  105. Ferrari her yıl aynı şeyi deniyor ve her yıl eline yüzüne bulaştırıyor. Dünden belliydi Red Bull'ların pole için rakipsiz oldukları. Mercedes biraz hayal kırıklığı yarattı. McLaren aynı tas aynı haham. Sutil'e gelirsek Hamilton'ı bilerek engellemediyse birşey bilmiyorum. Nasıl bir kin bu adamdaki?

  106. Daniel Ricciardo avatarı
    Daniel Ricciardo

    Yarış yarın evet ama burda pole almak tifosileri kızartmak yeterli bile yarınki yarış hiç önemli değil.

  107. Evet biliyorum yarın dahada önemli Ama sevincimi normal karşılamanı umuyorum. Ferrari ne kadar iyiyse Red Bull Renault da o kadar iyi. 336 km/h sahip bir Vettel ve Webber var.

  108. Motoru ağlaya ağlaya 15 kere geliştirme izni alırsan 340ta yaparsın 350 bile yaparsın Monzada

  109. Lotusta ki motor toros motoru o zaman.Arkadaş motor değil nevey konuşuyor 🙂

  110. Red Bull ya bu yarış ya da singapurda patlayacak gibime geliyor ama bakalım 🙂

  111. Başarı şasi-motor-pilot kombinasyonu ile gelir. Mesela bu yada şasi değil burada bir çok kişi Red Bull Renault'u yabana attı ama sıralamada sonuç ortada bu da yeter 🙂

  112. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Yeeeeeeeesss boyz muhteşem bir sonuç tifosilerin önünde pole aldık dahada söyleyecek bir şey yok tüm takımı tebrik ediyorum.

  113. Vettelde pole bizim için büyük bir sürprizdi evet hızlıydık ama pole gerçekten sürpriz oldu diyor. her zamanki ağzı.

  114. alonso son turda 2 sektör bitiminde +0.0xx'li bi turla geliyodu sanırsam hem massa hem alonso vergne'in dışarı çıkmasından etkilendi dimi ?

  115. Aras Tekiner avatarı

    Massa'nin hava koridorundan faydalanalim derken ilk cizgiden olduk…harbiden #direnferrari #direnfernando 😀

  116. ferrarifernando  avatarı
    ferrarifernando

    Geçen sene tutmayan taktiği yine uyguladılar ve alonso yine massanın gerisinde ben bu takıma diyecek bişey cidden bulamıyorum butun uğursuzlar ve beceriksizler bizim takıma nasıl toplanmış çok merak ediyorum.

  117. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Motor değil şasi bence ilk 10'da sadece 2 tane renault motoru var..Newey iyi araç yapmış harbiden

  118. hakan yarış yarın biliyorsun.gerçi redbul yine 2011 deki haline döndü ama ferrarinin yarış performansı pek yabana atılmaz.yarın alonsodan galibiyet bekliyorum.birde alonsonun massanın arkasında kalmasındaki sebep bir blokaj gördüm gibi ondan kaynaklı sanırım.

  119. PurposeLess  avatarı

    Bugünkü durum Ferrari'nin sıralamada yavaş olduğunu değilde Alonso'nun hatasının sonucu olduğunu gösteriyor…Açık ve Net

    Vettel ve RedBull'u üst üste 4.şampiyonluklarını kazandıklarından dolayı kutlar, Vettel'in Schumi'nin rekorlarını kırmamasını temenni ederiz…

  120. sky muhabiri Alonsoyla röpartaj yaptı felipeye tebrikler diyor. Toza toprağa taşarsan olacağı bu 5. lik bir mucize gibi taşmasa eminimki 1.23.8 yapardı

  121. vettelin birkere kontra yaptıgını gören var mı?

  122. Daniel Ricciardo avatarı
    Daniel Ricciardo

    Adım Gürkan kardeşim

  123. hamilton'ın q3'te olmaması ve rosberg'in gerimizde kalması bize bonus oldu alonsonun yarın startta önündeki üçlüyü en azından ikisini geride bırakıcağını düşünüyorum…

  124. mehmet yeni hesap hayırlı olsun 😀

  125. Motor konuşur motor 🙂

  126. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bir Stefano Domenicalli klasiği.

  127. Alparslan Türkoğlu avatarı
    Alparslan Türkoğlu

    Massa Ferrari nin oyununu bozdu. Böyle olursa sene sonunda gönderirler. 🙂

  128. Haha valla dedim alo 5 olur diye q3 başlarken.. Massa da yine bütün hafta 1 kere bile alonsoyu geçemezken q3te geçmiş oldu..Bir kaç kez daha oldu bu olay 😀

  129. Alonso 5. Başlayınca Kazanıyor diye Biliyordum ?
    😀 😀 😀

    Her zamanki gibi #direnferrari

  130. alonso uzak kaldı massaya yaklaşacam diyede azcık hata yaptı neyse 5.de iyidir start önemli olucak bakalım

  131. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Pole belliydi Vettelin olacağı.yarın HAMİLTON VE RAİKKONEN show war

  132. Duhan Peker avatarı

    Ferrari'nin 2014'teki yeni pilotu Nico Hulkenberg hayırlı uğurlu olsun.Bu üçüncülük her şeyi garantilemiştir.
    Helal olsun Hulkenberg'e. 🙂 Adam kaplumbağa gibi araçla 3.lük aldı.Her yiğidin harcı değildir.

  133. Daniel Ricciardo avatarı
    Daniel Ricciardo

    Rindigidindiii Crazy Fog 🙂 Tifosiler için üzücü bir durum onların yerinde olmak istemezdim.Motor pisti diye övündükleri pistte küçümsedikleri Renault motoru Pole alıyor hemde EBD olmadan bileğinin gücüyle 🙂 Tebrikler Vettel

  134. Formula 1 i ne diye seyrediyorum anlamıyorum :S :S

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir