Ferrari 2014 Pilot Kararına Çok Yakın

yazar:

kategori:

Takımın gelecek sene Felipe Massa ile anlaşması bulunmuyor. Massa’nın koltuğunu koruma şansı bulunurken Kimi Raikkonen’in adı da ciddi olarak Ferrari ile anılıyor. Montezemolo ise başka bir isimle anlaşabileceklerini de söyledi.

Montezemolo “Monza’dan hemen sonra karar vereceğiz çünkü bu hafta sonu tuhaf baskılar olmasını istemedik.”

“Önümüzdeki günlerde karar vereceğiz. Henüz karar vermedik. Kimseyle anlaşma imzalamadık. Massa ile konuşacağız. Ardından fikir sahibi olacağız ve karar vereceğiz.” dedi.

Raikkonen söylentileri için Montezemolo “Başkasını alabiliriz… listemize bir çok isim var.” dedi.

Raikkonen ile tekrar birlikte olup olamayacaklarının sorulması üzerine Montezemolo “Ne oldu ki? Birlikte dünya şampiyonu olduk. Kimi iyi bir sürücü. Bizim için Michael ve Ross olmadan onunla ilk şampiyonluğu kazanmak büyük memnuniyetti.”

“Ne olursa olsun sorun değil ancak başka seçenekler de var. Ancak geçen seneki gibi Felipe ile de devam etme ihtimalimiz var.”

“Henüz hiç bir karar almadık. Her kararınızda çok dikkatli olmanız lazım çünkü her şeyin artısı ve eksisi vardır.”

“Artık karar verme zamanı geldi. Daha öncesi karar için erkendi ancak artık zamanı.” dedi.


Yorumlar

“Ferrari 2014 Pilot Kararına Çok Yakın” için 13 yanıt

  1. Bana gore Massa'ya harcanan zamana yazik koskoca Ferrari'den bahsediyoruz tamam 2009'dan sonra buyuk bir vefa ornegi gosterildi takdir edilesi bir davranisti 2010'da yarista hadi sakatliktan cikti dedik 2011'de yaristi olmadi 2012'de yaristi gene olmuyor bu kadar surede ikinci koltugu bir genc pilota verselerdi simdi tam bir yaris pilotu olurdu ve cok daha ucuz maliyete iyi bir pilota sahip olurlardi bildigim kadariyla Massa dunyalari kazaniyor Ferrari'den bu maliyete ragmen getirisi yok. Duygusal deniyor geriye dustumu kopuyor deniyor falan ama buralarda duygusalliga yer yoktur Ferrari'de hic yoktur iyi bir pilot kendini geriye dustugunde gosterir bakin Hamilton'a adam tam bir savasci hic geriye dustugunde oldugu yerde bitirdigini gordunuz mu? Bence her takim patronu her takim taraftari bu tarz pilot ister Massa'yi hepimiz sempatik buluyoruz bu kadar sezon surdu kimseye karsi kotu bir durumu olmadi kimseyi kendinden nefret ettirmedi hep efendiydi ama kendini toparlamaliydi. Yillar gecti ama hala yagmurda cok basarisiz mesela belki de kan degisikligi Massa'ya da iyi gelecektir sonucta Ferrari'de butun kartlar Alonso icin oynaniyor butun muhendisler onun surus stilini dusunerek arac dizayn ediyor boyle takimlarda 2.pilota atilmak cidden zordur Felipe icin de kendini degerli hissedecegi bir takima gitme vakti belki de baska bir yerde ben dahil herkesi utandiracaktir

  2. maldonado olsun. 🙂

  3. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bence o ferrari'ye genç bir adam almak gerek Hulkenberg Di resta Grosjean olmadı Kimi Raikkonen..ben olsam rbr gibi genç yeteneklere yer veririm.

  4. Geçen yıl ki gibi Alonso, Massa'nın hava koridorundan faydalanıp hız kazanmayı planlıyordu ama taktik tutmayınca telsizden İtalyanca: Hepiniz aptalsınız. Sırala turumu mahvettiniz dediği iddia ediliyor takıma.

  5. Massaya uygun bir dille ayrilma vaktimiz geldi diyeceğiz dermiş gibi söylemiş… ross ile schumiye de dokundurmuş,tam montezemelo açıklaması… Ben hulkenbergi alsinlar derim düşünmeden… gerisi hikaye,raikkonen alonso çok fantazi olur,takım mclaren olsa veya redbull olsa tamam,ama ferrari bu ikiliyi kaldıramaz çünkü felsefesine uymaz…

  6. Sıralamaları izleyemedim hiç, Alonso ne demişti telsizden?

  7. Alonso`nun bugun ki telsiz konusmasindan sonra 2. pilot ihtiyaci degilde 1. pilot ihtiyaci daha oncelikli olabilir 🙂

    Ferrari`nin Kimi`yi alacagini sanmiyorum, daha ziyade gelecek vaad eden genc bir pilot daha uygun duser bence. Alonso`da Kimi`de yaslandi artik..

  8. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Grosjean veya Di Resta Ferrari'de gençler. (Massa olmazsa)

  9. 2007 yılındaki şampiyonluğun Mclaren'in birbirini yemesi sonucu olduğunu düşünüyorum. Ferrari aracı da iyiydi elbette ama bence asıl sebep değildi.

    Ferrari'nin ensesine vur lokmasını al bir pilota ihtiyacı var. Kaç kişi bunu kabul eder ki? Pistteki süper yetenek olmayan pilotlara bakmak gerek.

  10. "Bizim için Michael ve Ross olmadan onunla ilk şampiyonluğu kazanmak büyük memnuniyetti" derken 2006 yılını unutmuş olmalı bay Montezemolo. 2006 yılının ikinci yarısında her şeyi ile güçlü bir paket vardı ortada. Schumacher'in kıl payı kaçırdığı bir şampiyonluk üzerine devam edilen bir araçtı 2007 yılındaki şampiyonluğunuz.

    Kimi Raikkonen elbette başarılı bir sürücü bunu tartışmıyorum ancak Alonso – Raikkonen ikilisi aynı takımda olursa biz seyirciler keyif alabilir ama işin bir de sponsorluk, pilotlar arası ilişki ve rekabet boyutu var. Santander'den mütevellit Alonso her zaman bir adım önde olmak isteyeceğine göre bu ikili bir başarı elde edemez, aralarındaki çekişmeden olumsuz etkilenen kaçacak şampiyonluklar ile Ferrari olur.

    Raikkonen'in takıma alınmaması için İkinci bir neden ise, onun çok uzun yıllar Formula1 dünyasında olacağını düşünmüyorum. Gün gelir, sıkıldım ben deyip gidebilir.

    Bence genç ama yetenekli, uzun vadede şampiyonluk yaşayabilecek bir kişi getirilmeli takıma.

  11. PurposeLess  avatarı

    Sanki Massa gidip yerine Hulkenberg gelince Ferrari eski şaşalı günlerine geri dönecek yarışlar kazanacak ortalığın içinden geçiçek emin ol ki şu pilot piyasası içinde Massa'nın yerine alınabilecek tek isim Raikkonen ama o da Alonso ile çekişmek isteyeceğinden sizin planınıza ters gelecek ve almak istemeyeceksinizdir bence Alo-Mas ikilisi devam etmeli

  12. bence fernondaya mesaj var.

  13. ben bu açıklamalardan massa ile yolun sonuna gelindiğini anlıyorum. raikkonen olmazsa hulkenberg olur ama o da bana zor geldi. vettel kısa bir sürücü değil ama bugün podyumda yanyana gelince aralarındaki fark gün ışığı gibi ortaya çıktı. çok iri yarı ferrari kokpiti için. raikkonen'in olmaması halinde massa'nın tek avantajı boyu olur gibi geliyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir