Briatore: "Raikkonen Gelse Bile 1 Numara Alonso Olacaktır"

yazar:

kategori:

Uzun süren ve normalden daha fazla aptal olan aptal sezon bitmeye yakın görünüyor. Ferrari başkanı Luca di Montezemolo Monza’da Ferrari’nin 2014 kadrosunu belirleyeceklerini söyledi.

“Kararı önümüzdeki günlerde alacağız, henüz bir karar almış değiliz.”

Ferrari koltuğu için öne çıkan isimler Kimi Raikkonen, Felipe Massa ve Nico Hülkenberg olarak görünüyor.

Ferrari ile şampiyon olan Raikkonen takımın 1. pilotu Michael Schumacher’in yerine takıma getirilmişti.

Alonso-Ferrari evliliğine damga vuran son olay ise sıralama turlarında yayınlanan telsiz mesajı oldu.

Alonso takımını “scemi” (aptal) veya “geni” (zeki) olarak nitelendirdi, ancak sonradan aralarında bir sorun olmadığını iddia etti.

“Sorun yok. Bazı şeylerin abartıldığını anlayacak kadar süredir Formula 1’deyim.”

Fakat Montezemolo’nun çok sinirli olduğu ve röportaj vermekten kaçındığı belirtiliyor.

Daha sonra telsiz konuşmaları sorulduğunda İtalyan gazetecilere şöyle konuştu: “Bilmiyorum ve önemsemiyorum. Sorun yarın birlikte savaşmamış gerektiğidir.”

Montezemolo Raikkonen’in Ferrari’ye geçeceği söylentilerini de değerlendirdi.

“İlk olarak, Kimi iyi bir sürücüdür. Geçmişte Kimi ile Ferrari arasında ne oldu? Dünya şampiyonluğunu kazandık.”

Padoktaki bir çok kişi 33 yaşında olan ve Mark Webber’in ayrılmasından sonra Formula 1’deki en yaşlı sürücü olacak olan Raikkonen’in 2014 için Ferrari ile anlaştığını söylüyor.

Raikkonen bu söylentilere kulak asmıyor: “Birkaç gün önce birileri benim Red Bull ile anlaştığımdan %100 emin konuşuyordu.”

Fakat Raikkonen Ferrari’ye gelirse şu an Ferrari’nin ‘1 numaralı’ pilotu Alonso’nun bundan hoşlanmayacağı biliniyor.

Felipe Massa’nın yerine Raikkonen’in gelebilecek olması Alonso’nun son dönemlerdeki gerginliğini artırdığı söyleniyor.

Halen Alonso’nun menajerliğini yürüten Briatore ise durumun bu şekilde olacağını düşünmüyor.

“Fernando 1 numaradır ve diğerleri böyle olmayacak. Hamilton veya Vettel’den bahsetmiyorum.”

“Alonso’nun herhangi bir takım arkadaşıyla sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Sadece aracın gelişimine katkıda bulunabilecek bir sürücüye ihtiyacı var.”

Alonso’nun yanına getirilebilecek pilot Monza sıralamalarında her iki Ferrari aracını da geride bırakıp üçüncü sıranın sahibi olan pilot da olabilir.

Montezemolo’nun Hülkenberg hakkındaki yorumları iyimser.

“Sauber’i orada en iyi şekliyle görmekten dolayı çok memnunum. Çünkü bu harika bir motorumuz olduğunu gösteriyor.”

Niki Lauda ise Hülkenberg’den umutlu: “İnanılmaz hızlı. Bunu defalarca kanıtladı ve şimdi neler yapabildiğini gördünüz.”

Hülkenberg de Massa’nın koltuğu için aday olduğunu söylüyor.

“Bu karara sadece çok iyi sürerek etki edebilirim ve Monza’daki sonuç kötülerden birisi değildi.”


Yorumlar

  1. Raikkonen ile Massa'yı karıştırma playboy

  2. raiciler coşmuş yine.eğer rai ferrariye gelirde ilk senesinde şampiyonluğa oynarsa o sene zaten alonso şampiyon demektir.geçin bu işleri.allah aşkına rainin alonsodan ne fazlalığı varda rai 1. pilot olacak.

  3. sınan matias avatarı
    sınan matias

    hulkenberg veya raikkonen ikiside iyi sürücü.şahsi fikrim ikiside takıma katılmaz ve ferrari massayla devam eder.eğer hulkenberg gelirse alonsonun gözünün yaşına bakmaz:hızlı, istekli, hatasız sürüyor ve iyi bir koltuğu fazlasıyla hak ediyor.raikkonen çok hızlı, alonsoyla iyi bir mücadele sergilerler şu anda birbirine en yakın performansı sergileyen bu ikisi diyebiliriz.ferrari için zor bir seçim olacak. defarladır söylüyorum ferrarinin yönetiminden pilotuna yeni bir kadroya ihtiyacı var.son 4 yıldır bu takımaa ilgili aklımda kalan ikinciliklerin takımı oldukları.böyle hatırlanmaya devam etmek istemiyorlarsa değişim şart.

  4. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    alonso niye 1. pilot olsunki rai geldigi gibi 1. pilot olup şampiyon yapacaktır takımı 🙂 bu takımda 2 pilotta 2. pilot olmaz her 2 sinede eşit araç verirler hak eden kazanır.

  5. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    pek zannetmiyorum alonso nun 1 numara olacağından ,kimi massa zamanını düşünün ,ilk sezon şampiyon olan kimi, 2.sezon önde olan kimi, bir anda sezon ortasında geriye düştü ,massa yol verdi şampiyon oldu diyenler, o sezonda kimi massa ya yol vermişti ,kısaca kimi etliye sütlüye karışmaz, sadece iyi araç verin, şampiyona kovalayayım der,

    alonso öyle değil ,bütün takıım ve massa ona çalıştı ,vites kutusu bile değişti 1 sıra yer için ,kimi zamanında böylemiydi ,hayır ,ayrıca massa yada iyi araç veriyorlardı, 2 sene markalar şampiyonluğunu aldılar ama massa ya şimdi iyi araç vermiyorlar, alonso dan sıra ona gelmiyor yani ,briatore nin dediği zor bence, neyse bakalım görelim, kimi gidecekmi kalacakmı yada alacaklarmı ,birde kimi yaşlanıyor son dönemlerini 2.3 senesinide puan toplayarak geçirmek istediğini sanmıyorum son olarakda eşit şartlarda kimi alonso ikilisinin yarışları çok zevkli olur alonso su koyvermesse tabi ki

  6. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    2004 Renault- Fernando Alonso-Jaques Villeneuve

  7. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Garip..İkinci pilotu şampiyon olan bir takım olarak Ferrari istatistiklere girecek böyle olursa 😀

  8. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Eddie Jordan'ın yorumlarından sonra, Briatore'nin pilotunu destekler nitelikte demeçler vermesi; Raikkonen'in, Ferrari'ye yakın olduğunu gösteriyor.
    Geçtiğimiz günlerde Vettel en iyi pilot diziliminin, Mercedes'de olduğunu söylüyordu. Görünen o ki; 2014 de bayrağı Ferrari devralacak. 🙂

  9. Ferrari son şampiyonunu geri getiriyor Briatore, bilmem farkında mısın?

  10. fşlgw,gw,f avatarı

    bu raikonen massa değil unutmayın. massa faster than you falan işlemez.

  11. briatore, duygusal cevap vermesen keşke. elbetteki yetiştirdiğin, şampiyon yaptığın pilotu önde olduğunu söyleyeceksin. bunda şaşıracak bir şey yok.

  12. 2001 yılında 2. pilotluğu kabul etmeyen adam,2013 yılında her şeyini kanıtlamış durumda 2. pilotluğu mu kabul edecek,alonso son zamanlarda kredisini tüketti,haksız demiyorum,sadece ferrari mclaren gibi takımlar bu tarz taşkınlıkları hoş karşılamaz,ferrari'nin prostu kovduğu düşünülürse,alonso'nun kulağını çekmekten geri durmayacakları açık.
    Hele Ferrari fetişi monte istediğini yapacak durumda iken hiçbir şeye hayır dememek lazım.

    Diğer taraftan Ferrari'nin bu hamlesi aslında 2009' da aptallık yaptıklarını kabul ettikleri anlamına geliyor ki,Ferrari'nin bundan hoşlanacağını sanmıyorum.

  13. tabiki alo 1.pilot olur.kimi etliye sütlüye karışmaz çıkar aracı sürer.politika nedir bilmez,takımı kendi etrafında toplamaya çalışmaz.top class sürücülerden kim gelse deseniz diğer pilotlara kimi der çoğu.çünkü kimi nin sadece yarışmak istediğini kimsenin arkasından iş çevirmeyeceğini ve kendi ağzından önümdeki yavaş yolumdan çekin demeyeceğini bilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir