RTL: "Raikkonen Ferrari İle Anlaştı!"

yazar:

kategori:

RTL’nin Monza’da öğrendiğine göre Fin pilotun Ferrari ile anlaşmış ve açıklama yarıştan sonra yapılacak.

Raikkonen’in Çarşamba günü Ferrari ile imza attığı söyleniyor.

Kimi Raikkonen ve Fernando Alonso takımın 2014 kadrosunu oluşturacaklar. Bu ikili Formula 1’in en heyecan verici takım arkadaşı olabilir.

Ferrari başkanı Luca di Montezemolo’nun İtalya GP’sinden sonra Felipe Massa’nın kontratının yenilenmeyeceğini ve Raikkonen’in takıma katıldığını açıklaması bekleniyor.


Yorumlar

“RTL: "Raikkonen Ferrari İle Anlaştı!"” için 70 yanıt

  1. Bu bilgilerin alayı doğruymuş ajansımıza güvenmek gerekiyormuş fakat dün niye hulk dedim yakında kasım ayında bunun sebebi anlaşılacak son yılların en dramatik duygularını yaşayacak f1 severler.

  2. senna-prost ikilisinden sonraki en iyi pliot ikilisi raikonen alonso. iki pilotunda taraftarları diger pilotu seviyor ve hayrandır cogunlukla muthis bir ikili olacaktır. raikoneni tekrar ferrari ailesinin içerisinde gormek kısaca yuvaya donmesini gormek cok iyi oldu. hosgelsin sampiyon .

  3. Şimdi diğerleri düşünsün 🙂
    Bu arada kimi ile alonsonun yan yana fotoğrafı vardı onu atar mısınız rica etsem

  4. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Polemiklere girmiycem o onu ezer bu bunu yener.. Ben Raikkonen'ciyim ve Ferrari'nin Alonso'ya ağırlıklı çalışacağını düşünüyorum . Fakat nolursa olsun , kariyerleri boyunca sürekli rekabet içinde olan iki pilotu bu sefer aynı amaç için savaşırken görmek güzel olacak..

    Hamilton&Alonso birlikteliği gibi olmayacağını , Bu ikiliden birinin ,diğerinin kuyusunu kazmayacağını düşünüyorum. VET&RİC – ALO&RAİ tam bir kuşak çatışması olacak .

    Bence "Şimdi RedBull düşünsün" Alonso&Raikkonen birlikteliğinde de kim kazanırsa kazansın , "En iyi Araba Şampiyonu"nun eli bükülsün ..

    Kısacası İNŞALLAH diyorum

  5. El_Gran_Senor avatarı
    El_Gran_Senor

    Monza'da tek geçiş alanları DRS bölgeleri malum.
    Düzlüğün açık ara en hızlı otomobili Torro Rosso'ydu.
    Yani bir çok araç DRS ile bile, onların DRS'siz hızına ulaşamıyordu.
    Ricciardo'yu geçememenin pilotajla yakından uzaktan alakası yok. Ki zaten o kişi, yarışın büyük bölümünde Button'dı.

    Yarıştan önce Torro Rosso'nun arkasında kalan pilota Allah sabır versin demiştim.
    Piyango McLaren'e vurdu. Geçmiş olsun. 🙁

  6. sınan matias avatarı
    sınan matias

    ''çal harmonica çal'' sanırım orjinali:)

  7. ferrari motoru güçlüde ferrari takımı güçsüz. Takım olamıyorlar olmuyor. Bu hava bitirdi tüm umutları accuda zortladı bende. Böyle şansın, kaderin, hava durumunun neyse

  8. yazıcak başka yer olmadığı için buraya yazmak istedim.drs + kers kullanmasına rağmen perez az bi miktarda olsa kers kullanan ricciardo'yu geçemiyor…Ferrari motoru bi kez daha ne kadar güçlü olduğu ispatlıyor.

  9. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Umarız yarıştan sonra resmi açıklama yapılır. Raikkonenin takıma katılması bir çok açıdan fayda sağlayacaktır. Alonso ile iyi bir arkadaşlığı var tıpkı hamilton-rosberg ikilisi gibi. Ben iki pilot arasında sorun yaşanacağını sanmıyorum. Ayrıca ferrarinin 1 veya 2. pilot ayrımı yapacağına da inanmıyorum. ki 2007-2008 sezonları buna örnektir. Şampiyonadan kopmayan pilot herzaman ferrari tarafından desteklenmiştir. Şampiyonada geri kalırsan kim olursan ol alonso bile olsa gözünün yaşına bakmazlar yol ver derler. Alonsonun sürekli olarak massayı mağlup etmesi bana göre alonsonun motivasyonunu düşürüyor. Yeni ve hızlı bir takım arkadaşı alonsonun sınırları zorlaması açısından faydalı olacaktır. Ayrıca umarım bu pilot kadrosu sayesinde takım da bir kendine çeki düzen verip adam gibi bir araç yapmak için zorlarlar.

  10. Daniel Ricciardo avatarı
    Daniel Ricciardo

    Daniel Ricciardo'nun bu sitedeki ilk taraftarı olmak ayrıcalıktır 😀

  11. Rai Ferrari'ye gidiyorsa aklıma gelen muhtemel senaryo:

    Hulkenberg – Lotus
    Massa – Sauber ya da Williams şeklinde. Gelecek sene Sauber'de Sirotkin olacağı için hepten genç sürücülere iş bırakamazlar diye düşünüyorum.

  12. fondaki esas renk olan yani zemin rengi beyaz rengi değiştirmek çok iyi olur.beyaz renk göz alan ve gözü yoran bir renk.siyah-gri yada bu yorumu yazdığımız yerdeki gibi kirli sarı yada bej gibi bir renk her zaman iyidir göz yormaz ve sıradan olmaz

  13. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Ferrarioğlu herşeyi açıklamıyor mu ?

  14. fena olmadığını düşünüyoruz aslında. en azından yakın süreçte tema değişikliği yok diyebiliriz 🙂

  15. massaya uygulanan 2.pilot gibi şartlar olmayacağı kesin.rai nin neler talep ettiğini az çok kestirebiliriz sözleşmeyede eklenmiştir o şartlar.ayrıca o şartlarda belli kıstaslar oluştuğunda alonsonun dahi kimi ye yardım etmesi gerekir

  16. teklamlara tıklanmadığı zaman siteye hiç bir gelir sağlamıyorlar ki çoğu zaman öyle oluyor.

  17. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    TAbiki her tıklama siteye para olarak geri dönüyor.bu para ile site ihtiyaçları karşılanıyor.

  18. Eşit şartlar altında yarışcaklarsa kazanan Ferrari olur.Raikkonen Alonsoyu yer veya Alonso Raikkoneni yer diyemeyiz simdiden ikiside tek tur açısından griddeki en iyi pilotlar değil ama yarışta hızlı ve öfkeli team olurlar 🙂

  19. ricciardo fanları değilde onların kim olduğu herkes biliyo zaten 🙂

  20. reklamlara tıkladığı zaman siteye ekstra bi gelirmi getiriyo ?

  21. Daniel Ricciardo fanlarıda türemiş hadi hayırlı olsun 🙂

  22. doğru söylüyosun abi ben o açıdan düşünmemiştim hiç 🙂

  23. hoş geldin kardeşim. geç otur biraz soluklan

  24. Daniel Ricciardo avatarı
    Daniel Ricciardo

    Kimiyi Vettelin yanına gitsin görelim Vetteli diyorlardı şimdi onlar düşünsün görelim bakalım Alonsoyu neyapıcak Kimi ferrariye geçerse.Kimi Şampiyon olmuş o takımda Alonso sadece yedek pilot konumuna düşer Kimi geldiğinde.

  25. kardeş yanlış anlama ama sen bu bilgileri nerden alıyosun

  26. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    çal keke çal, bayram var bayram……

  27. reklam engellemek yada reklamlara tıklamamak site emekçilerine ihanet olur.nerden para kazanmalarını umuyorsunuz düzenli olarak reklamlar tıklanmalı para vermiyorsunuz ya elinizde aşınmaz sitenin hayatına devam etmesine yardımcı olun

  28. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    bu yorum begenilir.

  29. İyi arkadaş değiller.Sadece aralarında bir problem yok.

  30. Mclaren_266 avatarı

    Yarış sonrası resmi açıklamada gelir şimdiden hayırlı olsun.

    Benim aklıma gelen Ferrari 34 ve 35 yaşlarında bir kadroyla ne kadar devam edebilir???
    Bu kadro maksimum 2 yıl birlikte olur, alonso 40 a kadar giderde raikkonen günü kurtarmak gibi geliyo???

  31. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Sitenin tasarımı da degişse olmaz mı .Güzel bir tasarım hakediyor Trf1.net 🙂

  32. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Benim endişem yetenekle alakalı değil. Kimi Montoya'yı o sezon yok etmişti ama orası McLaren takımı. Orada şartlar her zaman adil ve eşit olmuştur.

  33. umit isbilen avatarı

    hiç istemiyorum Ferrari'ye geçmesini, ama sanırım Lotus Kimi'ye şampiyon olabilecek bir araç veremeyecek, gerçi 2007den sonra Ferrari'nin de durumu ortada hatta Red Bull hariç diğer takımların durumu ortada. bence daha fazla para kazanayım belki 3-5 yarış kazanırım sonra da çeker giderim hesaplarındadır… umarım sıkılıp gitmez yine 🙁

  34. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    dediklerinin tam tersi olacagından kimsenin şüphesi yok tabiki eşit şartlarda.

  35. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai montoya gibi bir pilot la yarışmış birisi bu 2 li limitlerle 1000 delik saniyelerle birbirlerine üstünlük kurabilir.ben rai nin ferrariye geçmesini istiyorum

  36. Kimi alonso eşit şartlarda yarısmasını bende cok isterim ama medya rahat durmıcaktır kesınlıkle kımıye alonsoya gerilimli sorular soracaktır…

  37. reklamları kaldırınca sitenin giderleri nasıl karşılanacak? cuma günleri cami kapısında mı bekleyelim 🙂

    (dediğiiz gibi iki gündür de reklamlar yok. bunun keyfini çıkarın bir süre. elden gelen bir şey yok ne yazı ki.)

  38. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Raikkonen'in Ferrari'ye dönmesini istemiyorum. Fakat "kararım aptalca gelecek" demesi, Eddie Jordan'ın hep tutan yorumları ve bu haber de eklenince bu iş olmuş gibi görünüyor fakat bana hala hiç mantıklı gelmiyor.

    Alonso Jarno Trulli'ye nadiren geçildiği zamanlarda bile kriz çıkarıyordu. Seneye bu iş nasıl olacak?Ayrıca Santander'e rağmen Raikkonen bu riski nasıl göze alır? Raikkonen'in Alonso'yu geçebileceğini sanmıyorum. Ama sanmayışımın sebebi saf yetenek değil.

    Eğer Alonso rahat durursa F1'in tartışmasız en güçlü ve yenilmez ikilisi olur. Çünkü yine tartışmasız şekilde F1'in en iyi iki sürücüsünden bahsediyoruz. Vettel ile Hamilton'ı aynı kategoriye koyamıyorum sevenleri kusura bakmasın.

    Raikkonen dönerse desteklerim ama Ferrari'yi ancak Domenicalli giderse destekleyebilirim. Massa ile beraber onun da takımdan şutlanması lazım. James Allison'la kadro güçlendi. Şimdi iyi bir takım patronu lazım. Tabi böyle bir isim içerde ya da dışarda var mı bilemiyorum.

    Yine de dediğim gibi, her ne kadar Lotus'tan çok daha iyi olacaksa da ben Raikkonen'in Ferrari'ye dönmesini istemiyorum. Tabi kendisi benim kadar takmaz sonuçta profesyonel bir iş bu. Ama her zaman destekleyeceğim pilottur.

  39. KİMİ HOŞ GELDIN DİYEBİLİRİZ… ama nankorluge gerek yok son3 yılda alonsonun malum ferrariye rağmen yaptıkları ortada yok kımı yener yok alonso yener demek sacma ıkısıde suanda grid deki en iyi pilotlardan ikisi güzel bir takım arkadaşı olcaklardır

  40. şu reklamları kaldırsanız abi site güzel bi görünüme kavuşucakta gerçi dünden beri reklam hiç görmüyorum ama.

  41. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Bunun Doğru Olduğunu Varsayarak Konuşuyorum 🙂

    Bizde Pilotu Hep Aynı Yerden Alıyoruz. Benetton / Renault / Lotus İsmi Değişiyor Ama Geldiği Yer Hep Aynı Oluyor 🙂 İlginç Bir Ayrıntı 🙂

    Muhtemelen Adamlar Bizden Nefret Ediyordur. Sürekli Şampiyon Pilotlarını Ellerinden Alıyoruz 🙂 Schumi, Alonso, Kimi. Gelecekte Hulk ? 🙂

    Vettel Gelirse Oda Renault Motoru İle Şampiyon Olarak Gelmiş Olacak. Gerçekten Çok İlginç 🙂

  42. RB'de biraz cesaretli olsaydı da Hami'ye bir teklif götürseydi,jenerasyonların kapışmasını izleseydik 🙂

  43. hakikaten ha,:D

  44. Ne Massa taraftarıyım ne ALonso ne Schumacher ne Raikkonen ne Barrichello. Sadece Ferrari taraftaırıyım.

    Artık takımım için en iyisini istiyorum. Ama benim düşüncem takımım için en iyisi Alonso'nun mutlaka bu takımda olması. Alonso gönlümde apayrı bi yer edindi. son 4 yıldır mükemmel mücadelesi takımı ateşlemesi. Alonso'nun bu takımda en az 2 şampiyonluk almasını istiyorum ve bunun da gerçekleşeceğini düşünüyorum.

    Raikkonen ya da Hulkenberg inşallah gelir. Ama cidden geleceğe yönelik yıldız bir pilot arayışı olursa Önce Hulkenberg, Alonso'nun emekli olmasından sonra da Bianchi bu takıma gelmeli. Raikkonen gelirse de benim şahsi düşüncem Alonso'yu yenemeyeceği. Alonso'nun Raikkonen'den çekineceğini hiç düşünmüyorum.

  45. sanırım seneye sitenin serverlarını güncellemek gerekecek :))

  46. Son Aldığım bilgilere göre Felipe Massa'nın dünkü hareketinin aslı Ferrari ile ilişiğinin kopması sonucu olmuş. Bu yüzden Hava koridoru işinde takıma uymamış, Bu perşembe faks yoluyla raikonenle anlaşma sağlanmış, raikonen gelecek diyede Alonso huzursuzlanmış. Massa artık rahatlamış başına buyruk, Son birkaç yarışında duygusal davranıp kendini kanıtlamak isteyecektir. Raikonenin anlaşmasıda 1+1 yılmış yani 2014te bir yarışalım beğenirsek uzatırız diyor ferrari. Massada muhtemelen Lotusa gidecektir. Hulkenbergte yine üzgün bir şekilde beni nasıl almazsınız diye ferrari motorunun katkısıyla 3.lüğü aldı galiba. Çünkü mevcut araçla gutierrez 15. oldu hadi hulk iyi derizde 1.6 saniyede iyi değil heralde pilotaj belki 0.8, 0.9 saniye katar ama bu fark fazla. Nese hayırlı olsun tüm taraflara.

  47. hayırlı olsun ama bir şey diyemeden geçemeyeceğim şimdi 2010 yılında kimi gönderilip yerine alonso alındı 1 doğru 1 yanlış massayı 2010 yılında takımdan gönderilmediği için 2.yanlış 3.yanlışı ise massayı bu kadar formsuzluğa rağmen 3 sezon kovmamaları bu 3. yanlış ee o zaman 3 yanlış 1 doğruyu götürdüğüne göre ferrari yönetimi sınıfta kalmıştır benim gözümde ama rainin ferrariye gelmesi ile en az 1 takımlar şampiyonluğunu alırız gibime geliyor 🙂

  48. monzadan sonra ferraride raikkonen – hulkenberg ikilisi için hazır olun…

  49. bende takım patronu olsam bunu yapardım. iki pilotla maksimum puan almak varken niye biriyle alayım? Massa çok etkisiz kaldı Alonsonun yanında. yarısı kadar puan toplayabiliyor her yıl bu böyle süremezdi. 2014 Ferrarisi tarihe yazılacak:)

  50. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Şimdi eddie jordan haberini okudum Raikkonen geliyor diye Alonso takımdan ayrılmaz eğer Ferrari alo'yu gönderirse rai gelir yerine 1. pilot olarak massa'da şutlanır onun yerinede bi tanesi gelebilir..yada massa 2.pilotluğa devam..bence bu ihtimaller söz konusuda yada mevcut pilotlarla devam edecek.Eğer Ferrari mevcut pilotlarla giderse daha çook markalar şampiyonluğu kaybeder ve gerizkalı derim eğer mevcut kadroyla devam ederse.

  51. Yani Alonso bu baskıyı yaşamaması için bu sene şampiyon oldu oldu,yoksa ALO'nun RAİ'yi mağlup edeceğine güvenim tam olsa da yine de böyle bir riski istemeyecektir.Alo Şampiyon olup da Rai onun yanına gelirse özgüveni full olabilir ancak

  52. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Raikkonen Lotusu bırakırsa yanar. Buraya not edeyim bunu. Ferrari'den eğer Raikkonen için Alonso ayrılırsa kırmızı tulumlarda biter benim için. Alonso nerde biz orada

  53. Şu videoyu izleyin massa için takım arkadaşı diyor kimi.şumiye de yaşlı adam 🙂 vettele arkadaş diğer sürücüler pilot diyor 🙂 spadan beri belliymiş demek ki.

    http://www.youtube.com/watch?v=tyIsPnJijEQ

  54. PurposeLess  avatarı

    Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim!! Raikkonen gerçekten müthiş bir pilot neler yapabileceğini hepimiz biliyoruz ama bu Ferrari'ye Schumi bile gelse şampiyon yapamaz üstte Dominik ve ekibi olduğu sürece değişen birşey olmayacaktır pilotlar hariç o da burada telef olacaktır ama iki dünya şampiyonu pilotu Ferrari'de izlemek süper bir şey olur…

  55. Alonso yıllarca uğraştı adam kanının son damlasına kadar tek başına mücadele etti en iyi olduğunu kanıtladı.Şimdi seneye şanssızlık yaşar da Kimi yine gelir gelmez şampiyon olursa yazık olur büyük olaylar olur ben de istemem böyle olmasını.Ama normal şartlarda Alonso mağlup edecektir Kimi'yi Massaya attığı fark kadar olmasa da

  56. Türkçe yazsan daha güzel olurdu!

  57. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. 🙂
    Önce Eddie Jordan bir şeyler fısıldadı, sonra Briatore'den; Alonso'yu destekleyen yorumlar geldi. Şimdide RTL…

  58. Ferrari artık ilk çizgiyi kilitlemek istiyor belli. Bu onun projesi.

  59. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    RTL izlerken tek bir söz geçiyor zaten Kimi Raikkonen,
    Rai gelirse güzel olur
    DAha çnce söyledğim gibi, bir şekilde bir takım çifte şampiyon yarıştıracaktı bu , ya RB yada Ferrari. Ferrari de oldu .
    Rai için sevindim Ferrari içinde aynı şekilde, dün bir yorum vardı Rai gelirse ne olacak takım pilotları birbirni yiyecek ve şamiyonluk kaçacak . Ferrari zaten yıllardır şampiyon olamıyor alonso ile de olmuyor buna, Başkan ın düşüncesi ise ilk öncelik takımlar şampiyonluğu bu kadro araç 4 en hızlı olsada takımları alır şu anki hali ile ve geçen 4 yıllık araçla da bu kadro takımlar şampiyonluğunu alır. oratada bir neredeyse garanti kupa var Monte olaya artık buradan bakıyor , diğer bir neden ise Alonso! Massa kötü olduğundan tek başına Alonso; araç Masas nın sürdüğü kadar ben ise eklenti yapıyorum, tavrına cvp olarak Rai getriliebilir. İtalyanlar demek sevmiyor çok eleştirilmesini ve bir pilotun bu kadar söz sahibi olmasını dil bakımından. yoksa aslında onların istediği pilot tarzı Rai değil Rai Mclaren stilinde bir pilot Ferrari ise takıma sahip çıkan sabahını burada geçiren pilot istiyor .Rai nin söylediği gibi pilot araç geliştirmiyor ama sen sabaha kadar da fabrikadaysan aracı kendine göre en iyi ayarlayan pilot oluyorsun yoksa Shumi araç geliştirmedi ama adam fabrikadan çıkmıyor hali ile en iyi setupları yapabiliyorlar yani araç geliştirmek geri bildirimler ile kendi stiline en uygun hale getirmektir , yoksa Ne EBD ne de F kanal buluyor yada bir kanat şeklli çiziyor pilotlar. Ferrari de istenilen takımda söz sahibi olma bu şekilde takımı eleştirme şeklinde değil.
    Ama her şekilde bu takım izlenir bu kadro ile tabi ki çekişmenin serbest olma olasılığı ile, zaten bir pilotu takım arkadaşının önüne almak için bir tur erken pite sokman yeterli.

  60. yanlış bilmiyorsam kimi ve alonso iyi arkadaşlar.bu arkadaşlığı eğer takım içindede sürdürürlerse o zaman vay diğer takımların haline 🙂

  61. Ferrari bunca yıl sonra, son şampiyonunu 2.pilot yapmak için takıma getirmiyordur.

  62. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Hep Alo Kimi'yi istemez diyorda, bunca senedir çeşitli takımlarda Kimi'nin Alo'y karşı bir üstünlüğünü ben görmedim. Hızlıdır hoştur vs.vs.. Lakin Alonso'nun çekineceği bir pilot da değildir.

  63. supra (spa2000) avatarı
    supra (spa2000)

    diazın tüm gerginliğinin sebebi belli oldu.
    Ferrari eski dünya şampiyonunu tekrar geri getiriyor.

    Takım arkadaşının gerisinde kaldığında diaz maharetlerini bu sefer Ferrari ye karşı sergileyecek.
    Bizde bize hak vermeyen dostlarımıza destek olmak için burada olacağız.

  64. hadi inşallah

  65. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Alonso'nun Dün niye takıma kaptırdıgı belli oldu 😀

  66. Alonso Raikonen güzel 2 li olur
    Massa ortasıra takımlarında takılır 🙂
    Ya da eski 2 dost massa raikonen 😀
    Her türlü güzel
    Ama benim için pilot değil Ferrari önemli 🙂

  67. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Umarım doğrudur.Şuanki Ferrari yönetiminden hiç memnun değilim. Seneye Diaz ve Kimi'ye eşit davranırlarsa (sanmıyorum ama belki Montezemelo devreye girer adam artık takım şampiyonluğu istiyor.)o zaman sempati duyarım.Hem mükemmel mücadeleler olur seneye motorları gölgeleyebilirler bile .

  68. TifoAlo HRT avatarı

    Hayır bu sene gene iyi tek Alonsodan yiyecekler seneye Rai de devreye gelicek x2 olucak

  69. doğruysa lotusla yarışmasından çok daha iyidir raikkonen açısından.alonso açısından ise fırtınadan önceki sessizlik gibi 🙂

  70. alonso telsizden artık küfür etmeye başlayabilir beyler dikkat, sesleri kısın f1 yayınları artık +13 olarak verilebilir çocuklara kötü örnek :)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir