AMuS: "Raikkonen – Ferrari Anlaşması Doğrulandı"

yazar:

kategori:

İtalya GP’den hemen önce Bild gazetesi, Kimi Raikkonen ile Ferrari’nin gelecek sene için anlaştıklarını iddia etmişti. Yarıştan sonra ise yine Almanya’nın önde gelen kuruluşlarından Auto Motor und Sport aynı iddiayı dile getirdi ve anlaşmanın yapıldığını söyledi.

Ferrari’den yapılan açıklamada bu hafta içerisinde karar verileceği söylense de Alman basını kararın çoktan verildiğini ve Kimi Raikkonen’in Felipe Massa ile Nico Hulkenberg ile olan mücadeleden zaferle ayrıldığını söylüyor.

Bu da Ferrari’nin gelecek sene iki yıldız ismi bir araya getireceği anlamına geliyor. Ferrari takımı genel olarak 1. ve 2. pilot uygulamasına sahip olmasıyla biliniyor. 

Haberlere göre Ferrari çarşamba günü yeni pilotunu açıklayacak. Aynı gün Luca di Montezemolo’nun Felipe Massa ile de görüşmesi bekleniyor. Massa koltuğunu koruma konusunda umutlu olsa da Alman basını buna pek ihtimal vermiyor.

Ferrari’nin gelecek sene özellikle takımlar şampiyonluğu için iki güçlü isim istediği, bu yüzden Raikkonen’i tercih ettiği düşünülüyor.

Ferrari ile adı anılan diğer isim Hulkenberg’in artık Lotus’a yakın olduğu söylenirken Felipe Massa’nın adı henüz başka bir takımla anılmıyor.

Auto Motor und Sport’tan Carl Lehmann, Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali ile görüştüğünü ve İtalyan patronun Raikkonen haberlerini doğruladığını iddia etti.

Çıkan haberler Raikkonen’in Ferrari’den senelik minimum 20 milyon Euro alacağı; bu paranın Ferrari’nin sponsoru Shell tarafından ödeneceği yönünde.


Yorumlar

  1. Bu süper oldu. Ferrari – Kimi ikilisine yeniden kavuşacağız. Gönül isterdiki McLaren olsun ancak Kimi için yeniden tifosilere merhaba diyeceğiz.

  2. Raikkonen06  avatarı

    Sabırsızlıkla takip ediyorum inşallah biran önce açıklanırda Kimi sonunda hakettiği aracı görür ve artık DRS'siz araç geçebilir Ferrari motorunun gücüyle adamın dibiii.

  3. emiko emiko avatarı

    Dsmart üyeliği için Raikkonen-Ferrari antlaşmasını bekliyorum.

  4. Kimi_ in_Rai avatarı

    Nerden Biliyorsun?

  5. şimdi de lotus'un alonso'yu istediğine dair haberler çıkmaya başlamış. kimbilir belki rai de lotus'ta kalır rüya takım olurlar. tabi lotus bu iki şampiyon pilota maaş ödeyebilmek için ne yapar bilemem. belki kaçak mazot işine girerler :))

  6. Sanırım asıl belirtmek istediklerim pek anlaşılmamış raikkonen 2.pilot olarak gelecek demiyorum zaten.
    Özetin özetini geçecek olursam şöyle;
    1)Rai ve Alo olacaksa Ferrari ancak red bull seviyesinde güçlü bir araç olursa pilotlarda şampiyon çıkartır.İki pilot adil bir şekilde eşit yarışıp birbirlerinden puanlar çalsalar bile şampiyonluğa oynayabilirler.
    2)Ancak Rai-Alo ikilisi olup yine 4 senedir olduğu gibi Red Bull'a karşı çok yetersiz bir Ferrari olacaksa,bu iki pilot eşit yarıştırılacağından dolayı 3-5 puanın bile sezon sonunda ne kadar önemli olduğunu bildiğimiz biryerde birbirlerinden puan çaldıklarında bu Vettel'in ekmeğine yağ sürecektir.Sadece takımlar şampiyonasında iş yapar kadroda iki kaliteli pilot olduğundan..
    -Sırf bu 2.madde için Ferrari'nin 2.pilot olabilecek bir pilot almasının mantıklı olacağını söylüyorum.Kimi'nin ikinci pilot olacağını söylemiyorum bunu düşünmek bile saçma olur zaten.

    -Ben tabiki 1.sini tercih ederim yanlış anlaşılmasın ancak Ferrari gibi Red Bull'la baş edemeyecek bir araç pilotlar şampiyonasını istiyorsa 2 tane birinci sınıf pilotla bunu yapamaz diyorum.

  7. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Ferrarinin raikonenden başka şansı yok.
    F1 seyirci kitlesinin yarısından fazlasının desteğini almayı düşünüyor.Tüm alonso ve raikonen fanları sadece ferrariyi destekleyecek.Bu güzel.

    Güçlü bir kadro güçlü bir lobi demektir.
    Arkasında bu kadar seyirci desteği olan bir takımın önünde ne pirellinin ne de moruk eklestonun şansı yoktur.Lotus bas bas bağırdı ve dedi ki: Redbull ve pirelli gizli gizli lobi yapıyorlar.çünkü araçları aero üzerine kurulu.Peki dinleyen tınlayan ciddiye alan oldu mu?
    Pirelli aynı haltı önümüzdeki sezon yiyebilir mi?.Bence hayır.Tüm alonso ve raikonen fanlarının bu denli tepkisini kimse almak istemez.Tüm yarışlarda ispanyol ve finlandiya bayrakları yerine defol pirelli bayrakları görmek işten bile değil.Ben şahsen arabama pirelli lastiğini bedava verseler takmam.O kadar nefret ettim ki anlatamam.Nasılsa ferrari kazanamıyor diye d smart bile almadım.Sky dan izliyorum.Ama böyle bir pilot kadrosu olursa d smart alabilirim.

    Raikonenin gelişi alonso için süper bir olay olur.Alonsonun sinirli halinin sebebi raikonen değil neweydir.4 yıldır neweye mağlup olmanın siniri vardır.Biz dahi oturduğumuz yerde sinir oluyoruz.Hangi yarıştı hatırlamıyorum mclarenin patronu bile vetelin çığlıklarına tahammül edemeyip telsizi kapadığını söylemişti.Alonsonun sinirli hali doğum günü hediyesi olayında günyüzüne çıktı ve devam ediyor.Bunun raikonenle alakası yok.Raikonen gelirse massa gibi gereksiz hatalar yapmaz.Raikonen birçok yarışı podyumda bitirip takıma daha fazla katkı sağlar.Hatta bu yıl yarış bile kazanabilirdi.Alonso ,vetteli rahatsız edecek her türlü şeye sıcak bakacaktır.

    Bu iş sid.k yarışına döndü.Redbull ferrariyle oyun oynuyor.Eski hesaplar tek tek görülüyor.Monzada takım kupasını binlerce tifosinin önünde almaya neweyin çıkması da manidardır.Haftasonu boyunca konuştukları da manidardır.4 yıldır ferrariyi madara ettiler.Belki de bu bay eklestonun sırayla her takıma tanıdığı bir hediyedir.2000 li yıllarda ferrariye.2010 lu yıllarda redbula belki bundan sonra 4-5 yıl da arda arda mclaren izleyebiliriz ya da mercedes izleyebiliriz.

    Eğer raikonenli alonsolu yeni araç seneye de newey10 aracının gerisinde kalırsa hiçkimse pilotların adını anmaz ve domikin kellesi kesin gider.

  8. hemen hesaplayalım. bilimsel konuşalım yani. 21 yarışta rai ve alonso favori pilotlar olarak sürekli 1 ve 2 olacak şekilde yarışacaklardır. bu pilotlardan her biri 10 birincilik alsa 10×25=250 ve birinci olamadığı yarışlarda da haliyle ikinci olacaktır 11×18= 198 , toplamda 448'er puan alırlar.

    vettel 21 yarışın tamamını en iyi ihtimalle 3. olarak bitireceğinden alacağı puan 21×15=315

    hesap ortada. hadi bu puanlardan motor arızası, kanat kırılması, lastik patlaması, yağmur faktörü, bijon formalası, fren ısınması filan gibi sebeplerden 100'er puanı alamadılar diyelim yine 348 puanla sezonu şampiyon olarak bitirirler. bence şimdiden verelim kupalarını. 😀

  9. birincisi kimi ikinci pilotluğu kabul edecek biri değil. ikincisi kimi para için ikinci pilotluğu kabul edecek biri hiç değil. lotustan ısrarla bir takım garantiler isteyen kimi sence ferrariden ikinci pilot olmayacağı konusunda garanti istemez mi? senin dediğin ancak sezon sonuna doğru tabloya netleşmeye başlayınca, hangi pilotun şampiyonluğa daha yakın olduğu net görülünce olabilir ve bu da doğaldır.

  10. PurposeLess  avatarı

    Alonso ve Raikkonen aynı takımda yarışır Alonso bu konuda kusura bakmayacak Ferrari şampiyonluk gelmese bile takımlar bazında şampiyonluk istiyor daha doğrusu artık başarı istiyor Alonso-Raikkonen birbirine sorun yaratmaz pist üzerinde yarışırlar herşey serbest olur rekabet takıma yarar ama Dominik hala orda benim tek derdim bu bu adam ve ekibi gitmediği sürece Raikkonen orda Alonso gibi telef olur emin olun ki Lotus'a güncellemeler için gerekli olan para kaynağı olsaydı Raikkonen bugünkü Ferari'den daha iyi yerde olurdu ve şampiyonluk için Vettel'in rakibi olurdu bence Dominik gitmedikten sonra Vettel'de gelse başarı gelmez…

  11. ferrari yada başka takım güçsüz araba ile zaten pilotlar şampiyonu olamaz çünkü vettel hem hızlı pilot hemde çok olgunlaştı arabasıda tank gibiı.ferrari güçlü araba yada denk araba ile pilotlar şampiyonu olur ve pilotlar şampiyonu olurkende tabi 2 pilotu arasında çekişme olacaktır ancak takımlar şampiyonuda olmak ister (örneğin 30 milyon fark ediyor takımlar şampiyonu olmakla 2.bitirmek arasında) peki massa gibi bir pilotla takımlar şampiyonluğunu mümkünmü çok zor çünkü adam çok zayıf kalıyor ve yine vettelin önünde bitirerek hem ondan hemde her 2 rbr den puan çalacak bir pilot lazım üstelik mercedeste çok güçlü olacaktır buda hesaba katıldı muhakkak örneğin mercedesin her 2 pilotuda eşit arabbalarda massayı silindir gibi rahatça ezer yani bu durumda diyelimki alonso şampiyon olabilecek zaferler kazansada massa zayıf kaldığından ve diğer takımlarda güçlü olduğundan massanın alacağı tek haneli puanlar onların işine yaramaz.birde gelecek sezon için şunuda düşünmüşlerdir motorların dayanıklılığı 1.etken olacak şampiyonluk için motorlarda yeni olduğundan 1 pilotun motoru patlasa bile diğer pilotunda onun kadar güçlü olmasıyla olası zafer yine kazanılmış olacak ve rakibin önünde kalarak onun alacağı extra zafer engellenmiş olacak.netice itibariyle rai yi takıma katmak elbette her zamankinden daha zor olan takımlar şampiyonluğunda avantaj sağlamak bunu yaparkende her 2 pilotuda idare edebileceklerini düşünüyorlar muhtemelen ve sezon başlarında yol verme olayı olmayacaktır.

  12. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    o dediklerin olmaz dünkü yarışta bile izlediysen hamilton, daha eski lastikleri olan kimi yi zar zor 2.3 turda geçebildi ,peki ne oldu sonuç olarak ,zaman kaybetti ve grojan a 1 atak yaptı o atakta boşa gitti, demek istediğim ,sürekli rekabet eden insanları geçmek zordur ,bu da ferrari ye avantaj sağlar alonso su koyvermesse ,kimi den terslik olmaz ,bence, yeterki eşit araç olsun ve rahat bıraksınlar

  13. Fotoğraf GÜZEL.

  14. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    bazı konularda haklısın ,zaten şampiyona kovalayan birsi ile ,puan kovalayan birisi aynı olamaz, takım arkadaşıysada ,puanlarda önde olana yol verilir, bunu kabullendik ama sezon başındaki gibi vettel in webber e hareketi gibi, veya sürekli bir sürücünün kayrılması ,aracının iyi olması gibi neticede kesin birşey yok 2.3 gün daha bekleriz ,tahminim kimi ferrari ile anlaşsa ve eşit araçlar olursa güzel çekişme izleriz ama bir sorun varki

    takım kimi veya alonso yu ezmeye yada 2. pilot muamelesi yapmaya başlarsa ,işte o zaman sorun başlar takımda, çünkü bu iki pilotda buna uygun değil, alonso bariz tavır yapar, kimi ise yarışlarda gevşek davranır ,bekleyelim kimi ferrari de olursa güzel bir sezon olur

  15. Son cumle karismis telefondan yaziyorum parmaklarim buyuk 😀 ..bidaha yaziyim:

    Ferrari gucsuz aracla pilotlar şampiyonu çikarmak istiyosa,bu anca o takimda 2.pilotlugu kabullenmiş bir pilot varsa olur..Yine boyle bir arac olur da bide rai alo gibi pilotlar birbirlerinden puan çalarsa bu vettele yardimdan baska bisey olmaz ferrari icin..belki takimlar sampiyonlugunda red bula yaklasir o kadar

  16. Kimse anlamiyor veya anlamak istemiyor belki..Alonsonun 2.pilottan da yardim alarak (massa ne zaman onde olsa onu rahatca hemen gecmesi gibi) bir de ekstradan takim arkadasiyla mucadele etmesine gerek olmuyor gibi dusunenler var tabi ama redbulla ayni arac olsa da keske rai gelse o zaman muthis bi mucadele izlesek.Çunku o zaman alonsonun da boyle numaralara ihtiyaci olmadigi gorulur
    Takim alonun massayla ugrasip zaman kaybetmesini istemiyor ve alonsonun asla massanin arkasinda yaris bitirmesine izin verilmez..Bunun nedeni alonsonun kayrilmasi degil Ferrarinin gucsuz araciyla alonsonun sampiyonluk yolunda en ufak puan kaybi yaşamama zorunlugudur.
    Red Bull da bu yok goruyoruz Vettel birakin yarislarda 2-3 sira kaybetmesini 2-3 yarişa katilmasa bile bu hizla şampiyon olur yine..
    Bu yuzden seneye olur da Ferrari Red bull kadar hizli olabilirse bize de eglenceli bi sezon olur bazi yarislari rai onde bitirse bile alonun şampiyonluk yolunda kaybi buyuk olmaz.
    Şu an boyle bir durum yok alo icin her puan onemli massa tabi cekilecek red bullda boyle bi duruma gerek yok zaten arac herturlu gidiyor..
    Yani yok rai cekilmez massa gibi falan diyenler gerek yok bu spekulasyonlara.Arac yine boyle olur da cekilmesse rai ozaman vettele daha da yardimci olunmuş olur.Ferrarinin gucsuz aracla pilotlar sampiyonu cikarmak istiyosa olanca orda 2.pilot olmasi gerek

  17. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    massa kalacak, kimse kimseyi kandırmasın…

  18. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ha birde araç konusu var tabi. 2014 de bakalım nasıl bişey çıkacak ortaya, yine nal toplayan bişey yaparlarsa 2x Kimi 2x Alonso bile toparlayamaz bu takımı.

  19. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Aslında böyle bişey olur bende çok merak ediyorum sonuç ne olacak. Kesinliklen eşit yarıştırılmalılar. Asla ama asla birine avantaj sağlamamalılar ki hem heyecan olsun, hem pilotların gerçek gücünü görelim.

    Alonso taraftarı pilotuna çok bağlı, lakim Kimi taraftarı da öyle. İkisinde bir kemik taraftarı var, birde çakması. İstatistiksel olarak bakarsak Kimi'nin Alonso'ya bir üstünlüğü olmamış bunca sene. Ne galibiyet, ne pole, ne şampiyonluk olarak. Tabi bunların bir çoğu zaman/mekan kavramı ile de alakalı. İşte şimdi böyle birşey olursa çok büyük meydan okuma olacak.

    Bildiğim tek şey 4 senedir Ferrari de sürünen Alonso'nun bu takımda en kötü 2 şampiyonluğu daha haketmiş olduğudur. Bu Ferrari'nin borcudur.

    İçimden bir ses de hala Massa kalacak diyor nedense. Kalmasını istemiyorum açıkcası. 2010 dan beri bakıldığında o kadar az yararı olduki takıma, belki de Alonso en kötü 2 şampiyonluğu bile Massa'nın ortalarda olmaması sebebiylen kaybetti. Arlara girip 3-5 yarışı bozsaydı belkide şimdi başka şeyler konuşuluyordu.

  20. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yahu ne kadar takmışınız bu 1. plot muhabbetine, Zamanında Massa'nın Kimi'den daha iyi olduğunu sanıp Alonso'yu aldılar Kimi'yi gönderip. Şimdi de tam tersini düşünüylar demek ki.

    Alonso f1 in en dikkat çeken adamı, adam nefes alsa şu oldu bu oldu deniyor hemen. Ben takımlan aralarının bozuk falan olduğunu da düşünmüyorum. Belkide öyle görünmesini istiyorlar.

    Görelim bakalım. Şahsi fikrim, Alonso Vettel'e yenileceğine Kimi'ye yenilsin. Bari bir pilota yenildi deriz..

  21. aşağıdaki yorumuma ek olarak hemde sana cevap olarak yazmış oluyum.şayet alo gibi bir pilotun yanına rai gibi bir pilotu alıyorlarsa her şeyi göze almış demektir.ve ferrari kural kitabında değişiklikler oldu demektir 1.pilot olayıda dahil.ayrıca bu hamle ile tifosilere ferrari taraftarlarına tüm f1 camiasına artık politikalarını değiştirebileceklerini kanıtlamak ve azalan ferrari imajını tekrar yükseltmek hatta mevcut ferrari satışlarına olumlu katkıda bulunmak gibi avantajlarıda var.rai nin 2.pilot olmayacağı çok net bariz belli.briatore ne derse desin zaten her yoğurtçu benim yoğurdum ekşi demez benimki en iyi der.rai nin 2.pilot olacağını ancak öyle üçkağıtçı adamlar iddia edebilirler evet şikeci adama kim inanır.ve rai hangi takımda 2.pilot olmuştur bugüne kadar peki olabilecek karakterdemidir bu soruların cevabıda çok net bariz belli 🙂

  22. Katılmıyorum. 4 senede Ferrari de elde ne var ki Alonso da yok? Ferrarinin ilk önce teknik departmanda değişime gitmesi gerek idi bunu biraz olsun değiştirdiler. Domenicali nin son hamlesi budur ve takımın geçmiş kültürüne de pek uymaz. 2 dişli pilot ile nasıl bir uyum yaratacaklar takımda bilemiyorum. Eğer ki Alonso ya karşı böyle bir hamle yapılıyorsa bu takım için çok tehlikeli aynı zamanda.:) Kendi pilotunu susturmak için pistte ezeli 2 rakibi yan yana getirmek mücadeleyi yukarı taşıyacak olsa bile işin içinde çok fazla politika olacaktır. Çatlak sesler çıkacaktır, huzursuz bir ortam olabilir vs.

  23. rai inşallah takımımıza güç katacaktır ama sorun o diyilki arkadaşlar sorun ferrari yönetiminin 2014de nasıl bir araç yapıcağı ben ferrarinin 2014de ii bir araç yapıcağına inanıyorum, daha doğrusu inanmak istiyorum onca başarısız sezona rağmen 🙂

  24. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Sonunda taraflı tarafsız herkesi heyecanlandıran bir haber (reddbullar hariç :p)
    Umarım hayal kırıklıgına uğratmaz bu haber bizleri,,, aksi çıkmaz umarım…
    (Artı ve eksi yönlerinden bahseden arkadaşlar var kısmen katıldıkalrım katılmadıklarımda var tek tek saymaya gerek yok bunları, f1 izleyicisi olarak hem Ferrari'nin hem Mclrn^'ın sürekli Redbul tayfası arkasında kayboldugunu görüp üzülüp sıkılmaktansa, iki üstü düzey pilotun aynı takım içinde birbirlerini yiyip bitirmesine şahit olmak daha zevkli olacaktır, en azından seb – web, sutil- dıresta, button-perez, gibi sıkıcı kapısmalar yerıne adam gibi cekişmeler izlemiş oluruz, ben ve cogu arkadas için ıyı olacaktır…)

  25. Böyle birşey varsa, Ferrarinin Alonsoya gözdağı vermek için yaptığı kesinleşecek. Öyle olmasaydı, eski geleneksel polikalarını devam ettirmek isterlerdi ve Hulka yönelirlerdi. Bu durumda en çok karlı çıkacak Kimi olacak. Hem çok yüksek bir maaş hem de F1'in en popüler takımında yarışmış olacak.

  26. ferrari için öngörülemeyen ancak bir o kadarda büyük bir hamle.mercedesten en güçlü pilot kadrosu ünvanını almış oldular.rbr ye karşı 1 değil artık 2 büyük silahları oldu.ezeli rakipleri mclarene gövde gösterisi oldu mclarende 1 tane bile yıldız pilot yokken ferraride 2.rbr yede (kimi yi almadıkları için)kaçan balık büyük olur dersi vermş oldular ve cezayı kestiler.rbr kara kara düşünmeye başlamıştır bile yani her halükarda çok büyük hamle kimiye ödenen parada massanın %50 fazlası civarında olacak gibi (primlerle beraber) yani massanın getirisine göre kimi nin getirisi takıma puan anlamında çok daha fazla olacağından ödedikleri ücretin fazlasını çıkaracaklar.
    hulkenberginde bu durumda lotusda yarışması iyi olur.aslında mclarende yarışması çok daha iyidir hızlı bir pilot

  27. Her iki taraf için hayırlı olsun diyelim. Alonso podyumda dün de değindi takımla aramda bir gerginlik yok dedi ama gözlerinde bir kırgınlık okunuyordu. Fernando'nun takımla arasındaki gerginlik Ferrari'yi Kimi Raikkonen'e yönlendirdiğini düşünüyorum. Montezemolo Kimiyi alarak takımın birinci pilotuna kendini bulunmaz hint kumaşı olarak görme mesajını vermeyi hedeflediğini düşünüyorum. Alonso takıma geleli bu sezonla dördüncü sezonu elde bir şey yok 2014 kuralları ortada kim iyi olacak kim kötü olacak kapalı bir kutu bunun yanına Kimi de geliyor Alonso'nun huysuzluğu gayet normal.

  28. Bence alonso-kimi birlikteliğinde araç bu seneki ayarda bile olsa sanırım redbulu yeterince titretir. Çünki massa nın hali ortada. Takımda sadece alonso puan alıyor sayılır. Ona rağmen horner in terlemelerini çok defa tv de gördüm. Hatta ağladığını bile gördüm stresten. Böyle olsa bile seneye redbulun işi hiçte kolay olmayacak. Eee nede olsa karşılarında 65 yıldır bu spordamücadele eden bir takım var

  29. Gridin en iyi iki pilotu dominik in ellerinde,bakalım şimdi de iyi araç yapmasınlar da görelim!!!

  30. Kimi hayırlı olsun bu arada .. Hayırlısı olsun. Ama güzel takım olacak seneye. Birde turbo motorlarda ferrarinin pekbir şansı yok deniyor. Ben öyle düşünmüyorum. Tam aksine herkes şaşıracak bence . Takımın başında marmorini denilen çok iyi bir mühendis var bu adam aynı zamanda toyota motorlarının da bir bölümünleilgileniyor. Belirli birzamanda bmw yede mühendislik yaptığını duydum. İyi bir adam. Çaresine bakacaktır.

  31. Kim ne derse desin f1 bir motor yani engine sporudur. Şunuda kabul edelimki ferrarinin redbulla verdiği mücadelede rakibine karşı kazandığı 0.1-0.2 saniyeler ve yaklaştığı her salise motor gücünden kaynaklanıyor. Yoksa ferrarinin şasiye en ufak bir katkısı yok gibi birşey. Şunuda biliyorum ki redbullda şasi anlamında ters giden birşeyler var bir illegallik var. Bu eninde sonunda çıkacak biliyorum. Yoksa renault motoru kesinlikle ferrariden güçlü değil olamazda zaten . İsterse 20.000 prm çevirsin bu önemli değil . Kıyaslama yapmıyorum . Ama bu her alanda belli zaten . Tabi bu bir mücadele. Mercedes var, reno var filan. Ama bu tersine dönecek eninde sonunda yada bütün takımların mücadelesi şeklindeolacak yakında. Yalnız bir iki takımın değil . Motor gelişim yasağı test yasağı filan bunlar hep ferrarinin gücünü kırıp başka takımların mücadeleye girmesi içindi. Ok bir miktar katılıyorum. Masrafları kısmak filan deniyor. Buna katılmıyorum. Zaten gücü olmayan takımın bu sporda fazla şansı yok bmw gibi . Bmw napıyo giriyo birkaç sene çıkıyor baktı gelir gider dengesi açık veriyo.. Çıkıyor. Sonra bi on sene sonra yine giriyor. Bunun gibi yani. Redbull çokmu az harcıyor sanki .. O yüzden bu anlamda fia yani mosley yönetiminden bahsediyorum. Yanlış yaptı . Eminim todt bunu yakında değiştirecektir. F1 in bir geççmişi var ve geçmişten geleceğe hep ferrari var. Diğer takımlar gelmiştir gitmiştir. Sonra birdaha gelmiştir filan. Ama ferrari hep var. Öyle düşünüyorum ki hepte olacak…

  32. – Monte_ Kimi ile ne olduki ,biz onunla sampiyon olduk dediğinde anlasma sağlandı diye düşünüyorum.
    – Bu işten ferrari karlı çıktı arkadaşlar
    – Alonso'nun egosuna takım içinde çok kişi karşı çıkıyor fakat ferrari içerisinde ses çıkaramıyor .Bu durumu bilen monte amca bence alonsoya haddini bil, ikinci pilot yok artık dedi.
    – Kimi'nin karakterinin sorunsuz olmasıda Ferrari ekibi bildigi için onu istediler.Çünkü sorunsuz adam oldugunu ve sadece pist üstünde yarışmak istedigini biliyorlar.
    – Alonso bu durumda ne yapacak? en büyük soru işareti bu ? bence Ferrariden daha iyisini bulmayacagı için mecburen takım direktiflerine uyacaktır.
    – Kimi eğer 2014 sene başında alonso'dan önce karşı ilk yarışlarda supriz bir birincilik filan alırsa
    Takım zaten alonsonun egosunu sevmedigi için Kimi'ninn yanında dogal olarak yer alacaktır.

  33. Iki Ferrari araci Redbull dan puan calmasi Ferrari icin daha onemli bence

  34. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    uzun zamandır kimi red bull– kimi ferrari söylentileri ayyuka çıkmıştı.kimi ferrarri ile anlaştı söylentileri iyice artıp söylenti olmaktan çıkıp ciddi gazetelerin iddiaları olmaya başlayınca red bull riccardo ile anlaştığını açıkladı.

    herkes artık kimi nin Ferrari ile anlaştığını yüksek sele söylemeye başladı.bu anlaşmanın olduğunu var sayarsak.kimi ve ferrarri için hayırlı olmasını umuyorum.

    paralı pilotların cazibe merkezi olduğu gunumuz f1 inde bir pilotun peşinden bir cok takımı koşturması ve mevcut takımını kalması konusunda taklalar attırması uzun zamandır görmediğimiz birşeydi.

    ben kimi nin ferrarri ye tekrar dönmesini duygusal olarak hiç istemedim.ama elin Avrupalısı olaya bızım değer yargılarımız ve realitemiz ile bakmıyor.adamlar %100 profesyonle ve duygularını işlerine yansıtmıyorlar.monte ve kimi nin açıklamalarından bunu görebiliyoruz.

    ödenecek olan 20 milyon Euro ve ödeyecek olan Shell in bu işte çıban başı olması,ferrari ve shell gibi marka değeri yüksek dünya devi firmalar kimi raikkonen gibi bir pilotu alonsoya ikinci pilot olması için getirdiklerini hiç sanmıyorum.kapalı kapılar ardında kırankırana pazarlıklar yapıldığına eminim.bu iki devin öyle bir niyeti oldugguna ihtimal dahi vermiyorum.olsa bile kiminin böyle bir taklifi kabul edeceğini hiç ama hiç sanmıyorum…

    söyleki.kimi nin paraya ihtiyacı yok.kendini ıspatlamak gibi bir derdi de yok yaşından sonra bir şekilde ''kovuldugu'' takıma ikinci pilot olarak gelmesini gerektirecek bir sebebide yok..dolayısı ile kimi kattii surette eşitlik maddelerine vurgu ile anlaşmayı kabul edip gelmiştir.en azından ben böyle düşünüyor ve böyle olduğunu umuyorum. eger böyle ise:

    tarihin en şık pilot dizilimi.
    2003 ten beri aranan tüm soruların cevabi
    limitlerde kullanan iki farklı karekterin bir birine kırbaç görevi yapıp çıtayı sürekli yükseltmesi
    pist üstünde ferrarri pek izin vermeyecek olsada müthiş bir mücadele.
    rakip takımlara göz dağı.
    redbulu mağlup ederlermi ikisinden hangisi samiıyon olur bilmem ama
    bu işten en karlı çıkan Ferrari olacak gibi geliyor bana

  35. seneye red bull ve ferrari araçlarının denk seviyede olması halinde vettel yine şampiyon olacaktır. ferrari sürücüleri birbirinden puanlar çaldıkça vettel tek başına … bu ihtimali de düşünmek lazımdı

  36. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bende hala Massa kalacak diyorum 🙂

  37. osman erener avatarı

    ne kadar lotus'u sevsem de beklentiyi karşılamamaya başladıklarından beri çoğunluk gibi bende ferrari seçeneğini istedim..olaya ferrari açısından bakarsak bence en iyisi bu ihtimal.. f1 deki en iyi 3 pilottan 2 sini bir takımda toplamanın tabiki eksi ve artı yönleri var..bence önemli olan eksiden çok artı yönleri..bunlarında en önemlisi 2 çok kaliteli pilotun takımı ileri iteceği..ne olursa olsun kimi siz bir f1 düşünemiyorum ve iki süperstarı bir arada görebilme ihtimali beni çok heyecanlandırıyor..

  38. Luca takıntılı bir tip, güç bağımlısı, kontrol etme hastası, olmadık şeylerde kaybettiğini düşünen bir manyak. Bunu bilen ve konuşma özgürlüğü olan yada tercih edenler söyleyebilir bazı şeyler. 🙂
    Padokta herkes bir birini tanıyor, biliyor herşeyi aslında.

    Vakti zamanında bay Todt; Ferrari yönetim kurulu, ortakları masasında, fiat yönetim kurulunda sözü tesir eden, katılan biriymiş. Todt'un tercihleri dinlenir, kararlarına destek bulur, Mr. Brawn ile raporları etkili bulunurmuş. (Takım patronlarının böyle bir seviyesi olmaz normalde) Bu tabi efendi Luca'nın çok hoşuna giden bir durum değil.:) Malumunuz değişti sonra birçok şey.
    Belki de Domenicali'nin yerine birini bulma yada yetişmesi bunun karakterinden sebep gerçekleşmiyordur. Napıcan italya böyle bir yer. Dediğim dedik mafya, zengin, takıntılı tiplerin diyarı. Ferrari tarafın da herşey iyi gittiği için değişmiyor bazı şeyler. Mr. Enzo'nun koltuğuna layık biri değil benim için.

  39. hadi bakalım inşallah söylenenler doğrudur 🙂

  40. Eddie Jordan, Ferrari'de patronun kim olduğunu göstermek ve bundan sonra Alonso'nun davranışlarını alttan almamak içiniçin Luca di Montezemolo'nun böyle bir girişimde bulunduğunu söylemiş 🙂 Ayrıca Shell'in desteğini arttırmasıyla Santander'in gücünü azaltmak istediğini belirtmiş 🙂

  41. senelik 20m€ paraya bak bee, bu ferrari'ye musluklar çok fena akıyor. Shell ve ferrari ortak gibiler zaten. Diğer takımlar tüm pilotlarına toplam olarak bu ödemeyi yaparken(istisnalar hariç) adamlar iki pilota birden dolgun ücret veriyor. Demekki bütçe sınırlaması olmasa mercedes ve ferrari çok fena domine ederler. Bu iki takım açık ara en çok para akan takımlar.

    Raikkonen'e hayırlı olsun. Lotus'la drs açıkken bile öndeki drs'siz araçları yakalayamıyor geçiş yaparken çok zorlanıyordu. Yeni kurallar ile mercedes ve ferrari gibi üreticilerin avantajlı olacağı beklenirken gelecek adına iyi bir karar verdi. Lotus'un ekonomik durumu ve geleceği net olarak belli değildi. Hiç olmazsa burada hiçbir belirsizlik yok. Alonso ile yaşanacak olaylar dışında tabi :))) Ama RAI'nin bunu çok iyi idare edeceğini düşünüyorum. Kendisi işine bakar, emir almaz, politika yapmaz, entrika çevirmez. Adam gibi adam tabiri vardır ya bizde aynısı RAI için geçerlidir. Neyse odur ve açıkça söyler. Bu yüzden ben beklenenin aksine alonso ile uyumlu olabileceklerini düşünüyorum. Şampiyona sonuna doğru RAI klasmanda iddiasız olursa gerektiğinde arkadaşına yardım eder. Geçtiğimiz senelerde massa ile yarışırkende bunu söylüyordu. Nitekim ikisi birbirine çok iyi yardımcı oldular. ALO'nunda benzer açıklamaları vardı gerekirse bende yardım edebilirim diye. ALO gibi yüksek egolu birisi bunu yapar mı bilemem ama RAI emir almadan gerektiğinde takım için bunu yapar. ICEMAN için hayırlısı olsun.

  42. Lotus'un şu Renault'dan aktarılan kafa yapısıyla uzun vadeli olamayacağı belli olmuştu. Çok istikrarsızlar ve ne yaptıkları meçhul. Yıldız isimler için ömür törpüsü. Barichello, Jenson gibi adamlarla yapabilir ancak bence bunlar. Şu hal üzere Mr. Brawn Williams'ı elde edip para kaynaklarını büyütüp Lotus kadrosunu da elde ederek dirilirse daha iyi olurdu. İyi bir 4 ncü olabilirler.

  43. Eh tabi ki de anlaşmışlardır karar verildiği gün açıklanmaz herhalde. 🙂
    Mevcut karar da isimlerden daha çok Scuderia Ferrari'nin nasıl hatalar yaptığı yada yanlış karar verdiğini görüyoruz. Kendileri kendi hatalarını ortaya döküyorlar. Pilotlardan çok kendi beceriksizliklerini de hani….
    Kimi dediler Schumacher'i ayırdılar vakit geçti 3 araç diye tutturdular yarıştırmayı düşündüler gerçekleşmedi. (Farklı olan Michael başkasına gitti ayar oldular).
    Kimi dediler hayal kırıklığı oldu dediler Massa'ya oynadılar. Yetmedi devam etti dediler Alonso istediler Kimi'yi gönderdiler. Yine kesmedi şimdi Kimi'yi döndürüyorlar.
    Ferrari aynı fasih dairede dönüp duruyormuş gibi hissediliyor.
    Doğru şeye, hakiki hatalara odaklanamadıklarından mı acaba.
    İçimden iyi ki Kimi ile tartışmayı arttırmadılar Kimi'nin kötü konuşmasına sebebibiyet vermediler diye geçti.
    Scuderia tükürüyor sonra ben bu tükürüğü nasıl yaparım diye kara kara düşünüyor. 🙂
    Hayırlısı olsun. Ferrari'nin pek beceremediği bir durum ortaya çıkıyor inşallah taraftarları için başarabilirler. Burada aslolan Fernando nasıl kontrol edebilecekler meçhul, adama vaad ettikleri vardır.
    Kimi'nin Scuderia politik, yarış anlayışına sahip olduğuna mı karar verdiler acaba yine yanılıyorlar.
    Kimi adamı üzer.
    🙂
    Massa'yı daha önce ki yıllarda göndermemek bak nasıl bir hali oluşturdu. 🙂
    Dünya, dinamikler çok acayip.

  44. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Bay E nin istediğ de tam bu Rai Lotusta kalsın, bir nevi NBA modeli her takımda yıldız var, fakat orada bir eşitlik var yıldızın olsa da sezon kötü geçerse en iyi çaylak adamı draft edersin ve takım güçlenir takımdaki yıldız ile şampiyonluk kovalarsın , Bay E bunu istiyor, fakat burası Formula 1 kişisel başarı daha çok ön planda, takımlar dahi pilot şampiyonluğuna bakıyorlar öncelik çünkü daha çok prim var. , monta düşünüyor; Ferrari olamıyor pilotlar şampiyonu en azından takımlar şam. için hamle hazırlığında ve bu da Lotus için kötü bir haber oluyor. Mercedes ve olursa Ferrari güçlü bir kadrosu var RB de ise Vettel ve ne olacağı belli olmasa da Newey var , fakat mühendisin ve yıldız pilotunu kaybeden Lotus.

  45. james allison en büyük kayıpları.

  46. Raikkonen Ferrari'ye geçtikten sonra en çok Lotus'a acıyacağım. Bir zirve takımı olmuşlardı. Raikkonen takıma iyi bir hava getirmişti. onun gitmesiyle kim gelirse gelsin, yıldız bir isim değilse takım artık orta sıra takımı olmaktan öteye gidemeyecek. Allison'u da kaybetmesi cabası.

  47. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Güzel haber, Abdullah Çelik Rep borcum olsun 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir