Whitmarsh "Galibiyet Hamilton'a Hız Kazandıracak"

yazar:

kategori:

Mclaren F1 CEO’su Martin Whitmarsh, Lewis Hamilton’un kendi evinde aldığı galibiyet ile daha da hızlanacağını söyledi.

Hamilton 2 kötü yarışın ardından İngiltere’de parladı ve kendi seyircisi önünde kazandığı yarışta 2. sıradaki pilota bile 1 dakikadan fazla tur attı.

Bu galibiyet ile Hamilton sezonun yarısı geride kalırken şampiyona liderliğine yükseldi.

Whitmarsh galibiyetin Hamilton’u daha da motive edeceğini düşünüyor.

Whitmarsh "Bu çok önemli. Lewis’in çok zor ve mücadeleci günler geçirdiğini düşünüyorum ve böyle renkli geri döndü…"

"Onun momentum kazandığına, takımın momentum kazandığına inanabilirsiniz. Bu hafta Hockenheim’de test yapacağız, aracımızı geliştireceğiz, mücadeleye döneceğiz. Bekleyip görelim."

"Hockenheim’de ne kadar rekabetçi olacağımızı kimse bilemez. Eğer olmazsak üzülürüm ancak biz zorlamaya devam edeceğiz. Bu takım için hayati önem taşıyordu kesinlikle."

"Lewis’in, Heikki’nin ve takımın standartlarına göre son bir kaç yarışta olanlardan biraz üzülmüştük ancak geri döndük ve olanlar sayesinde çok güçlü hissediyoruz." dedi.

Whitmarsh ayrıca Lewis Hamilton’un Britanya öncesi sonuçlar ve sıralamalarda Heikki Kovalainen’in pole pozisyonunu alması ile baskı altında olduğunu kabul etti.

Whitmarsh "Evet baskı altındaydı. Kendisine koyduğu baskının altındaydı çünkü o kazanmak istiyor. Dürüst olmak gerekirse takım arkadaşının baskısı altındaydı çünkü Heikki onu çok zorluyor. Bu yüzden o kendi takım içerisinde baskı altında ancak olumlu bir şekilde." dedi.

Whitmarsh yarışın son bölümünde Hamilton’u yavaşlatmaya çalışmalarına rağmen onun yavaşlamak istemediğini söyledi.

Whitmarsh "İnanılmaz yol tutuşu vardı. Onu yavaşlatmaya çalışıyorduk ancak o yavaşlamak istemedi çünkü odaklanmasını, lastik sıcaklığını kaybedebileceğini düşünüyordu ancak gerekli olsaydı çok daha hızlı gidebilirdi." dedi.


Yorumlar

  1. nasıl hız kazandıracak yoksa gene ferrarimclarenmercedesmarlboro ile mi sadece şakaydı

  2. geçen seneki Alonso-Hamilton durumu gibi 🙂

  3. Ömer Hamzaoğlu avatarı
    Ömer Hamzaoğlu

    pınar birde şöyle bak olaya.ferrarinin 2 pilotla birden güçlü olması pilotların birbirinden puan çalması anlamına gelir.o zaman pilotlarda da mclaren avantajlı 🙂

  4. mclerenciler takımlar şampiyonlukların da ferraride bir sorun yok 2 pilotta rekabetçi aynı puanlara sahipler ama lemis açıkta kalıyor bu durumda tek başına ferrari yine güçlü oluor bu durumda

  5. Hiç olmazsa Hamilton hata yapmadı bu sefer. İşte Hamilton böyle olmalı. Böyle giderse Hamilton, McLaren'in de bizim de yüzümüz güler. Ayrietten Kovalainen de gelişiyor.

  6. ferrari kolay lokma değildir helede f 2008 helede kimi çok inatçı biridir bir alonso taraftarı olarak kimi çok güçlü bir şekilde dönecketir mclerene tebrikler

  7. Bir Rai taraftari olarak Mclaren`i tebrik ediyorum, Silverstone`da Ferrari`lerin daha hizli olacagini dusunmustuk ama Mclaren daha hizliydi, araci gelistirme konusunda cok inatcilar ve takdiri hakediyorlar, tekrar tebrik ediyoruz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir