Resmi: Kimi Raikkonen 2014'te Ferrari'ye Dönüyor!

yazar:

kategori:

Gelecek sene öncesinde pilot pazarının merkezinde olan Raikkonen’in adı Ferrari, Red Bull ve Lotus takımlarıyla anılıyordu. Red Bull’un Daniel Ricciardo’yu duyurmasının ardından Raikkonen için Ferrari ve Lotus seçenekleri kaldı.

Lotus’ta kalmak için takımdan bazı güvenceler isteyen Raikkonen, beklediklerinin olmaması sonucunda anlaşmasını yenilemedi. Bugün Ferrari takımından yapılan açıklamada 2007 yılında kendileriyle şampiyon olan Raikkonen’in gelecek sene kendileri adına yarışacağı duyuruldu. Böylece Raikkonen 4 sene sonra eski takımına dönüş yapacak.

Bu gelişme ile son yılların belki de en çok istenen takım kadrosu Ferrari tarafından oluşturulmuş oldu. 2005 – 2006 şampiyonu Fernando Alonso ile 2007 şampiyonu Kimi Raikkonen Ferrari için rüya takımı oluşturacaklar.

Ferrari’den yapılan açıklama, Kimi Raikkonen’in anlaşmasının 2 senelik olduğu yönünde.

Raikkonen’in Ferrari Karnesi:

 

           2007  2008  2009
Galibiyet  6     2     1
Pole       3     2     0
Şampiyona  1.   3.   6.
Puan     110   75    48

Yorumlar

“Resmi: Kimi Raikkonen 2014'te Ferrari'ye Dönüyor!” için 352 yanıt

  1. Ayrton Senna'nın azmış yav.

  2. yarış içerisinde iyi bir ferrari ile raikkonen'in çoğu yarışta alonso'yu geçeceğini düşünüyorum. şayet raikkonen zorladığında tek turda gerçekten iyi olabilen bir pilottur. birkaç tur en hızlı turu alarak büyük farklar kapatabiliyor, eğer öndeyse fark açabiliyor.

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Formula_One_drivers_who_set_a_fastest_lap

  3. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Umarım 2009 daki Ferrari aracı gibi olmaz yeni kırmızı..
    2009 Ferrari için F1 tarihinin utançlarından

  4. Geçilir veya geçilmez ama ben Raikkonen'in kimseyle yarışmaktan çekindiğini düşünmüyorum. Formula 1'de üst düzey pilotlarının hiçbirinin paraya ihtiyacı yoktur ama bir takımın bir pilotu 20 milyon alırken diğeri 5 milyon alırsa o takımın onu oraya ne olarak getirdiği bellidir. Ve Kimi'nin bu teklifi kabul etmemesi bu sebepledir diye düşünüyorum.

  5. ben burada bir mesaj vermeye çalışıyorum. sen detayda bu güzelliği boğmaya çalışıyorsun. ben ayet demedimki…kaldı ki bunu Cibrile Efendimiz s.a.v. e iletmesini buyuran Rabbim değilmi? kudsi hadis nedir? yanlış bir ifade kullandığımı düşünmüyorum. ben böyle düşünürüm sen farklı düşünürsün neticede bunlar detay…önemli olan yazdığım kudsi hadis olarak söylenmişmi söylenmemişmi?

  6. direk korktu diye bir ifade kullanmadım ama 5 milyon için anlaşmadı dedim. yenilgiyi kabullenme problemi farklı, birinden çekinip yarışmamak farklı. o zaman mclaren'a gidip hamilton'a yenilseydi yine kavga çıkmayacaktı. yani yenilgiyi kabullenememe problemi yok. 2008'de olduğu gibi. şimdi de kavga çıkmayacak.

    fikrimi söylediğim için soda moda diye espri yapan aşağıdaki arkadaşada selam. rosberg falan demiş rosberg ortalıkta yok. sezon öncesinde dediğim gibi hamilton üstünlüğü sağladı. hala neden rosberg yazmış anlamadım doğrusu. ayrıca cevap yazma gereği duymadım.

  7. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Kudsi hadis de neden Rabbimiz şöyle buyurmuş dersin be adam.Rabbimizin buyurduğuna hadis mi denir.Her yazdığın her bildiğin böyle mi senin.Madem bilmiyon o zaman karıştırma ayeti hadisi bu sitede.

  8. kudsi hadis…kimden rivayet diye sorma onuda google a bak 🙂

  9. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan
    Rabbimiz "Ben kainata sığmadım, kulumun kalbine sığdım"buyuruyor…

    Rabbimiz dediyse bu bir ayettir .Ayetse bu ayetin bir suresi ve numarası vardır.
    Yok eğer Rabbimiz böyle birşey demediyse sen bunu yazmanın günahını da biliyorsundur.

  10. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Hep kimi şöyle yapmaz kimi böyle yapmaz dediniz durdunuz ama son 2 sezonun en çok emirle adam geçen pilotu kimi oldu.Grocan bile artık kimiye yol vermekten mutlu olacam demeye başladı.
    Sen redbulun hızını inkar ediyorsan diyecek bişey yok.İstediği anda 1 saniye daha hızlı turlar atabiliyorlar.Ayrıca webber de vettel de alonsoyu defalarca geçmiştir.Araç her türlü piste uyum sağlıyor.Newey bile çok şaşırdığını itiraf etti.Bu kadar hızlı olmayı beklemiyorduk dedi.KAzanılan tüm yarışlar çok rahat kazanılmış yarışlardır.

  11. bu işler nasip…2009 da ferrari aracın gelişimini massa kaza yapınca durdurdu ve neredeyse yarım sezon 2010 a asıldı. o koltuğada geldi alonso oturdu birde ölümcül bir kazadan kurtulmuş massa…

    bence ferrari ortalama yarışların tamamına bakalım kesinlikle redbulldan yavaş bir araç değil. diğer takımlardan hiç değil. alonsoyu kolay kolay geçen bir pilot ben pek görmedim. burada zaten problem massanın performansı. herkes onu baz alıp ferrari bu diyor. alonsonun ondan önde olmasınıda alonsonun pilotajına bağlıyor.bu gerçekten böylemi seneye göreceğiz. sabret…
    merak etme kimi boş kaleye gol atmaz…birilerinin başarısızlığını kimi kendi başarısı olarak görmek istemez. takım arkadaşlarını açıkara yendiği dönemlerde bile tek bir kelime etmemiştir kimi takım arkadaşları için…

    hakeden kazansın…

  12. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Bence luka değil raikonen özür diilemiştir.Ayrıldıktan sonra bu takımı hiç özlemiyorum ayrılınca fena rahatladım demişti.Şimdi geri dönünce özür dilerim aga demiştir.

  13. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Şimdi seneye yeni motor ve yeni kurallarla ferrari hızlanırsa bunun sebebi raikonen mi olacak.Tabi siz diyeceksiniz ki raikonen takıma geldi ve takımı geliştirdi en hızlı takım yaptı.

    Ferrarinin hızı redbulldan daima düşüktür.Hatta lotustan ve mercedesten bile düşük olduğu zamanlar oldu.Ama şu bir gerçek ki 2008 yılında 2.pilotu dahi şampiyon olabilecek kadar hızlı olan bir araçla raikkonen nal toplamıştır.

  14. öyle deme arkadaşım…evet sevindi kimici arkadaşlar belki sevinçlerini biraz abatıyor olabilirler..herkes benim gibi her durumda sakin olamaz…bu açıdan hoşgör…

    gönlünde herkese yer vermeyen hiç kimseye yer veremez…kalp o kadar geniş ki Rabbimiz "Ben kainata sığmadım, kulumun kalbine sığdım"buyuruyor…

  15. kimi bu son iki seneki performansını sergilesin bu ferrari aracı ile şampiyon olmak çok zor değil…hep zannediliyor ki ferrari kötü araç. evet sıralamada öyle olabilir ama yarış içerisinde hiçde öyle değil. bir defa en son ne zaman yoldakaldı bir ferrari…yarış startlarında çok avantajlı uzun düzlüklerde iyi lastiklere karşı kibar davranan bir araç pit de en hızlı lastik değiştiren iki ekipten biri var…

    Allahualem bence kimi ferrariye ve alonsoya büyük bir heyecan getirecek…yaşından dolayı almadıkları kişi sürüşünden dolayı redbullun elinden iki şampiyonluğu alırsa elbet birkaç gazeteci sorar kimi ile alakalı fikirlerini redbull idarecilerine…

    kaza bela olmasında bunlarda sonuçta insan evladı bunlarında sevenleri var yollarını gözleyenler var bu insanlarda sonuçta ekmek parası için bu işi yapıyorlar Allah hepsine yardım etsin korusun muhafaza etsin…

  16. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Tamam Raikkonen süper Alonso berbat 🙂 Bütün Raici arkadaşlarla 2014 sezon sonu görüşmek dileği ile 🙂

  17. vay be. çoğu kişi için normal gelmiş olabilir ancak benim için hâlâ inanılmaz bir haber. daha yeni haberim oldu. çok sevindim. lotus'ta hem bizim hem de kendi sinirlerini zıplatıyordu.

    umarım ferrari de yükselir hem araç performansı hem de stratejik zeka anlamında.

  18. Konu dışı ama mclaren neden pilot kadrosunu açıklamadı, yada açıkladı haberimizmi yok.

  19. mert akkaya avatarı

    Konuya en iyi yorumlardan birini getirmissiniz

  20. Yapılan haksızlıktı Kimi'ye, ama işte keser döner sap döner gün gelir hesap döner.2 sene önce Kimi gelip müthiş bir pilotaj sergileyecek, Ferrari peşine düşecek desek kimse inanmazdı.Allah var işte kimsenin hakkı kimsede kalmıyor.Bizim için bir hesap daha kaldı onu da seneye keseceğiz inşallah.

  21. İnanılmaz mutluyum. Teşekkürler herkese bu anlaşmadan dolayı

    Kimi taraftarları için
    Go Kimi Go
    http://www.youtube.com/watch?v=lGLmFvXJ53g

  22. bazı arkadaşlar kimi'nin telsiz mesajlarını sadece lotus da söylüyor zannetmişler 🙂
    hatırladığım bu var mesela :http://www.mototube.pl/film/2294/gp-malezji—zdenerwowany-kimi-raikkonen-1/

    onun harici buyrun:
    http://www.youtube.com/watch?v=JLM5xqZdy2E

    rengarenk bir adam işte 🙂

  23. sınan matias avatarı
    sınan matias

    alonsoyu beş batman arielle yıkasan yine de imaj değiştiremez temize çıkamaz.geçmişi halleyle hurdayla dolu olan bir yarışçıdan bahsediyoruz.

  24. sınan matias avatarı
    sınan matias

    daha önce 2014 sezon sonu için bir kaç kişiye soda sözü verdim.sana fabrikanın bir günlük tüm üretimini alıp hediye edeceğim.gerçi günde bir kasa şimdiden sana içirmek gerek rosbergi sindirmen zor olur.

  25. bu transfer luca nın alonsoya cevabıdır.

    "senin için yolladık bu adamı 4 sene evvel, bir sefer bile ağzını açıp ne yapıyorsunuz demedi, onuruyla geldi onuruyla gitti. takımı senin başarın üzerine kurduk, massayıda yanına sana yardımcı olsun daha doğrusu ayak bağı olmasın diye koyduk. ama sen ne yaptın yarış kazandın ben iyiyim dedin kaybettin aracı kötüledin konuşmalarınla bunca yıllık ferrariyi gridin orta sınıf aracı haline soktun. en sonda doğum gününde bana bir redbull dedin. hediyem biraz geç oldu ama al sana red i bol bir bull…bundan sonra sen düşün takımda şartlar eşit…haa belkide kimiden yana neden allison onu çok iyi tanıyor bir senede çözmüş adamı, biz seni 4 senede çözemedik. psikolojik bunalıma soktun bizi, kendimizden şüphe eder olduk. şimdi göreceğiz bunca zamandır bizim araçmı dandik yoksa pilotlarmı?"

    luca kimi ile yapılan görüşmelerde özür dilemiş diye bir duyum aldım doğrumu acaba?

  26. Bu ferrari ile iki şampiyon seneye ancak ve ancak şampiyona için şerefli 2.lik savaşı vermekten öteye geçemezler… yani F1 in tadı kaçtı…. 1.6 motorlarda renault'un backroundu iyi, digerlerinin neredeyse sıfır… (mercedes hariç) 2015 te bu işe vw ve honda da dahil olur gibime geliyor…

  27. Öncelikle selam arkadaşlar.
    Raikkonenin Ferrariye geri dönmesinden dolayı ve Alonso ile ferrari için yarışmaları beni çok sevindirdi.
    Ben uzun bir zamandan beridir Kimi taraftarıyım. Onunla fotoğraf çekilebilmek için yapmadığım numara,eski işimden yemediğim azar ve tehdit kalmamıştır.(Amacıma ulaştım tabi).Oturduğu evin adresinden,giyindiği elbise markasına,jenni den önce ki kız arkadaşlarının isimleri dahil 🙂 bilmediğim hemen hemen hiç bir şey kalmadı. 🙂

    Bu kadar birikimime dayanarak söylüyorum 🙂 emin olun basından yansıyandan çok çok daha fazla dostlar Alonso ile.Tam 14 yıldır aynı havayı teneffüs ediyor bu ikili.Büyük bir saygı var aralarında.Lakin burada ki yorumları okuduğum da çok üzüldüğümü bilmenizi isterim.Sanki araların da büyük bir düşmanlık varmış ta bir birlerini boğacaklarmış gibi yorumlar yapıyorsunuz.Kimi için yarış sadece pist üstündedir.Bunu taraflı tarafsız herkes bilir.Şundan eminim ki Alonso için de böyledir.Profesyonel sporcularda kontratın üstünde pist dışında da yarışın ibaresi bulunmuyor bildiğim kadarı ile.O yüzden ikisi için de bu iş birlikteliği problem olmazken burada yapılan yorumlara bakıyorum da gerçekten çok üzülüyorum.

    Kimi ile Alonsoyu kıyaslamak,(daha yeni motorların sezona nasıl bir etki yapacağını bilmeden) birini 1.diğerine 2. olarak belirlemek gerçekten bizim hayal gücümüzün çok had safhalara ulaşmış olduğunu gösterir.Yurt dışında ki forumlara bakıyorum bir de bizim sitelere vah diyorum.Bu böyle olmamalı.

    Geçmişte Kimi ile Alonso dost ve rakiptiler,Şuan da dost ve rakipler.Fakat önümüz de ki yıl rakip olmayacaklar.Geriye kalan sadece dostlukları olacak üstelik ortak bir savaş verecekler.

    Biz Türk insanı asker olarak yetiştiriliyoruz.Zannediyoruz ki her yerde tertipçilik var 🙂 Biraz gerçekçi olalım.Biz burada habire klavyenin belini joplarken onların 14 yıllık dostluklarına en ufak bir zeval gelmeyecek. 🙂

    Ferrari ve siz,biz belirlemeyecek kimin 1. kimin 2. olduğunu.Kendileri belirleyecek.

  28. Kimi'nin tekrar Ferrari'ye gelmesine çok sevindim.Gönül isterdi ki Mclaren olsaydı ama bu defa olmadı.ayrıca yaklaşık bir yıldır sadece haberleri okuyordum ama artık aktif olarak yorum yazmanı zamanı geldi.Gönlümüz seninle kimi

  29. Alonso büyük ihtimalle 1 yıl içerisinde takımdan gider yada gitmek zorunda kalır, O kendisine yol veren, duvarlara çarpan 2.pilotlara alışkın. Bknz:(Hamilton-Alonso)

  30. Go Kimi…

  31. Yanlış hatırlamıyosam 2010'da Mclaren'le anlaşamadığında Hamilton'dan korktu demiştin, şimdi yenilgiyi kabullenmeme problemi yok diyorsun.

  32. osman erener avatarı

    her şeyin özeti 🙂

    pic.twitter.com/WvmmE1cmeJ

  33. bunlar birbirine eskidende aşıkmış arkadaş:)

  34. Titanların savaşı coming soon 2014 :)))

  35. 2014 sezonu hayırlı olsun 🙂 ne tartışmalar yaşanacak kimbilir 🙂

    Kimi'den böyle bir karar beklemiyordum ancak şu var zaten f1 dünyasında genel kanı alonso'nun kimi'den daha iyi olduğu yönünde. yani kimi'nin kaybedecek hiçbir şeyi yok ve kazanacak 20m eurosu ve bir ihtimal alonso'yu yenebilmesi var. tabii ki çok çok küçük bir ihtimal.

    lotus'a eğer mücadele etmek istiyorlarsa massa ve hulkenberg'ün getirilmesi çok mantıklı olur. grosjean'ın gönderilmesi lazım. sadece massa gelirse grosjean'a karşı sağlayacağı üstünlükle de muhtemelen grosjean'ın kariyerini noktalar. massa grosjean'ı rahat yener.

    ferrari'nin hulkenberg'ü almayacağını biliyordum. ferrari'nin bu yeni politikası için henüz yeterli değil hulk. daha yarım sezon önce fren noktasını kaçırıp önündekine çarptı. şimdi ise gutierrez adında, pilot seçildiğinde tam hazır değilim diyen, 2 sene sonra hatırlamayacağımız biriyle mücadele ediyor. bunlar yeterli değil. ferrari muhtemelen hulk'u alo ve rai emekli olduktan sonra vet-ham ile beraber düşünür.

    alo-kimi mücadelesinde galip tarafın alonso olacağını düşünüyorum. kimi eksik pit yaparak büyük avantaj sağlamadığı sürece alonso üstün olacaktır. sonrasında rai'nin aracı 2. araç, kimi araca alışamadı, yok lastiğe alışamadı, kimi sıkıldı, kol bozuk gibi bahaneler umarım gündeme gelmez. 2. araç söylentileri çıkacak ama ferrari 2. pilot arasaydı rai ile anlaşmazdı, massayla devam ederlerdi. adama 20 milyon euro verdiler şaka değil. massa sanırım 8m alıyordu. sonunda bu 1-2 pilot olayının çalışmadığını anladılar ve muhtemelen sezonun son bölümlerine kadar eşit davranır, son bölümde ise kim üstünse ve avantajlıysa (alonso) onun üzerine oynarlar.

    kimi takım emrini duyunca aracı yakar gibi yorumlar da güldürdü. kimi uyumlu bir pilot, ve yenilgiyi de kabullenmekte problemi yok. veçok büyük ihtimalle yenilecek de.. 2007 mclaren gibi olayların olması im-kan-sız. 2008'de massa'ya yardım ettiği gibi 2014'de alo üstün olursa ona da yardım edecektir. ama kimi üstün olursa alonso yardım eder mi? etmez 🙂

    2014'de uyumlu bir ikinci pilot mu yoksa 2 ayrı baş mı bir takım için daha iyi olacak göreceğiz. zaten mercedes, mclaren ve ferrari bu uygulamaları geçti. bir tek red bull kaldı.

  36. Lotus'un yerinde olsam Schumacher'i getirmeye çalışırdım.ancak bu şekilde açıyı kapatabilirler.Zaten Suchumacher de yarışmak için can atıyordur.

  37. f1 e dönüp bi şey yapamazsın dediniz bak ne oldu şimdi :))

  38. Kimi_ in_Rai avatarı

    Q:Kimi Ferrari'le kontrakt imzaladiniz, 2.pilot mu olacaksiniz?
    K:Öyle bir şeyi düşünüyormusunuz?

  39. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    beyler konuyla alakalı değil ama resim değiştiricem değiştiremiyorum bi yardımcı olursanız.bide abdullah abi görürsen bi yardımcı olursan sevinirim

  40. Alonso-Raikkonen avatarı
    Alonso-Raikkonen

    Üzülme be alonso ne yapalım!!!

  41. Cok guzel bı haber sabırsızlıkla dıger seneyı beklemeye basladık ama.bu takımdan domınıkallı gıtmeden hıcbırsey basaracagını sanmıyorum bu takımın pılot kadrosu nası olursa olsun…?????

  42. Çünkü Massa o sene kaza yapmıştı hatırlarsan.
    Adamın morallerini tamamen 0 lamamak için Raikonen'i gönderdiler.

  43. Teşekkürler!yorumlardan uzak kalmak istedim.Sonunda Kimi ait olduğu yere geri döndü.Bir an önce 2014 sezonu başlasın istiyorum artık 🙂

  44. Vettel, Fernando ve Kimi senden daha hızlı 🙂

  45. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Sağ ol. Sende hoş geldin. 🙂
    Nerelerdeydin?

  46. Kimi nin yeni oyuncağı hayırlı olsun

  47. Kimi'yi yenerse Kimi'yi yenmiş olacak, Kimi'ye yenilirse de en azından Kimi'ye yenilmiş olacak 🙂

    Bu kadar basit işte 🙂

  48. Evet o zaman dediğin gibi iyi idare etmişlerdi. Bu kez de öyle yapmak isteyebilirler belki ama başarabileceklerini sanmıyorum. Bekleyip göreceğiz. Eğlenceli olacak.

  49. arkadaşlar size bir sorum olacak
    önceden
    massa , f.alans senden daha hızlı veya
    gro , kimi senden daha hızlı…
    şimdi ne olacak…

  50. Kimi sanırım Alonso faktörünü düşünme den imzayı atmıştır. Takım arkadaşı pek problem değil Kimi de. 🙂 Ben Alonso adına sevindim esasen. 07 de deki o imajı daha da temizleyebilir Kimi' yi yenerek. Ki ilk sezon Alonso en azından 4-5 yarış Kimiyi yenebilir ancak daha sonra işte takım içi rekabet bu diyebileceğimiz mücadeleler izleyebiliriz. 🙂 Tabii ki altların da en az 07de ki gibi araçlar olması şartıyla 🙂 Yalnız Alonso, herkes Kimiyi favori gösterirken ilk sezon için Alonso süpriz yapabilir Kimi fanlarına. Biliyoruz ki Alonso baskı altın da genel de başarılı olan bir pilot. Umarım her şey biz seyirciler için fantastik bir hal alır 🙂

  51. Maşallah coşmuş buralar. Yıl bitmeden bitmiş gibi oldu. Redbull'un şampiyonluğu şimdiden bir nevi pasifleşmiş oldu.:) Abdullah seneye hazır ol sunucu transferlerini yap sende uyuklatan yorumlar değişecek artık. 🙂 Minardi ve Herkül'ün de daha sık göreceğimizin güzel işaretlerini aldım. Vega da sık görülür umarım. 🙂 Hepinizi takip edeceğim arkadaşlar. 2 yıllık uyuklatan yarışlardan sonra ilaç gibi bir sezon olur herhalde, mum kesileceğimiz.
    Keşke anlaşmalar sonra ki sezona yönelik olmasaydı. 🙂

  52. Rob'u da Massa ile yollasalar keşke…

  53. Ferrari'den pek umutlu değilim ama, araç iyi olsa da seneye Fernando vs. Kimi seyretsek, aynı araçla, aynı takımla 🙂

    ben F1 izlemeye başladığımda geleceğin iki yıldızıydı bu iki sürücü, ikisi de şampiyonluk kazandı, ikisi de çok sevildi çok saygı gördü. Bir neslin savaşıdır Alonso-Raikkonen rekabeti, 2005 te iyice körüklenen ardından biraz daha geri planda kalan.

    Şimdi bize sadece arkamıza yaslanıp, kim kimi yenecek onu izlemek kaldı, ben çok iyi bir Alonso taraftarıyım, ama hepsinden önce F1 taraftarıyım, kim yenerse yensin iyi ve yakın bir mücadele olduktan sonra benim için çokta mühim değil. İkisi gridin en tecrübeli ve iyi pilotlarından, Ferrari iyi bir iş çıkardı bu konuda.

    Bu arada Alonso'nun Kimi'ye çok saygı duyduğuna eminim, Kimi'in gelişi Alonso içinde ekstra motivasyon olucaktır, malum Massa'yı 4 senedir madara ediyor ama hala muhabirler massa 2 kere sıralamalarda geçse mikrofonları Alonso'nun gözüne sokuyordu 🙂 Kimi'yi yenerse Kimi'yi yenmiş olacak, Kimi'ye yenilirse de en azından Kimi'ye yenilmiş olacak 🙂

    Kimi Raikkonen fanlarının da mutluluklarını paylaşıyorum, kötü olan nokta ise, şimdi 2014 mart'ını nasıl bekleyeceğiz daha çoook var :/

  54. Fernando 4LonSo avatarı
    Fernando 4LonSo

    Kiminin Ferrariye gelmesine çok sevindim böylece takımlar samp için güçlü adaylara sahibiz tek bir iş kalıyor oda hızlı bir araç yapmak 2014 de çok büyük sürprizler bizleri bekliyor..

  55. Lotus takımınada teşekkür ediyorum tabi Raikkonene tur yiyen bir araç vermedikleri için hep sempatim olucak Lotusa karşı.

    ve umarım seneye drs açıkken 310 kmyi geçebilcek bi araç yaparlar 🙂

  56. Ben bir Kimi fanı olarak Raikkonenin Ferrariye geçmesine değil Lotustan ayrıldığı için seviniyorum.1 sene daha kalması çekilmezdi orda sürekli para derdi ne kadar iyi mühendislerin olursa olsun para yoksa gücün sampiyon olmaya yetmez bu sporda.

  57. abi bitanesin 🙂
    bu arada 2001 sezonunda ilk yarışında 6. olarak puan almıştır 🙂

  58. 2015 sezonunda Alonso Mclarene donebilir,Mclaren ve Alonsonun yollari yeniden kesisebilir…

  59. Little Bambi avatarı

    Ya da Chris Dyer geri döner mi ? 🙂

    "Okay it is all over , by my calculation we win the championship by one point" konuşması akılma kazındı resmen..

  60. Little Bambi avatarı

    Rai'nin yarış mühendisi kim olacak acaba ? Rob Smedley devam eder mi ?

  61. sonunda doğru yolu buldular
    Benim anlamadığım,Ferrarinin Alonso gelyor diye massa yerine Raikoneni neden gönderdikleri
    Kimse neden bunu düşünmedi hala anlamış değilim.

  62. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    öyle bir şey olursa.hem benim hem hakan ın duları kabul olmuş olacak:)

  63. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)
  64. Pist bölümü olarak aynı ama o son viraj aslında iki apeksli bir yer. Kimi ilkinde, Montoya ise düzlüğe çıkan ikincisinde kayıyor. Aynı viraj da denilebilir tabi 🙂

  65. Hulk'un geleceği parlak, iyi hatta çok iyi bir pilot. Ama Kimi'yle kıyaslamak bile saçmalık.

  66. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Biri kariyerinin en iyi döneminde ve en iyi sürüşünü gerçekleştiriyor, öteki ise eskisi gibi hızlı olmasa da istikrara ile şampiyonlukta her daim var, tabi ki gönülden sevdiğin pilotun öne çıkmasını istersin fakat kimin yeneceğine ve bahanelere bakılmaksızın izleyeceğim en havalı ikili olacaktır isim olarak, bir nevi ayrı takımlarda Mika ve Shumi çekişmesi olacak benim gözümde tekrar 90'lara götürecek bunlar beni 😀
    Rai geldi aracı eskisi gibi tam kırmızı da yapsınlar olsun,
    2 yıl Ferrari ve ardında emeklilik için yaş 35 olacak 3 yıl Mclaren ile evinde yarışıp bıraksa iki taraf içinde hesap kapanmış olacaktır, bu adam McLaren ile bütün.

  67. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    Kesınlıkle aynı vıraj.bıldıgımız hockenhaım ın son vırajı.vıraj cıkısıı hızlanma boşumunde ıkısıde aynı yerde "kendı yurlarının 1.07 dalıkasında arladan kayma yasıyorlar.kımı senın gıbı ıkı kontra ıle dızgınloyor ama montoya kurtaramıyor. Dıkkat cekılecek yer her ıkısının kendı turlarının1.07 dakıkasından sonrası

  68. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Benim hatırladığım o dönem çıkan haberler Ferrari'nin sezona her iki pilota eşit şans vererek başlayacağı yönündeydi.

    Eşit statüde yarıştırma konusunda da çuvalladıklarını hiç düşünmüyorum. İlk sezon birisinin şansı bitince diğerine gerektiği gibi yardım etmiş ve dünya şampiyonluğu gelmiş diğer sezon roller değişiyor dünya şampiyonluğu ise 1 puanla kaçıyor. Bu iki sezonda ikili arasında hiçbir tartışma vs yaşanmamış gayet normal bir şekilde yardım etmişler birbirlerine.

    Raikkonen buraya geldiğine göre eşit şartlar garantisini tabiki de almıştır. Ben 2007 ve 2008'deki gibi sezonun gidişatına göre olayların şekilleceğini düşünüyorum. Bu seviyedeki pilotları ikinci plana atamazsın.

  69. inşaallah kirvem inşaallah:)

  70. Bu harika bir video zaten. Teşekkürler. İkisi aynı viraj değil, Montoya daha düşük hızda kaymış, toplama şansı sıfırmış. Raikkonen biraz daha şanslıymış.

    Bu arada RAI benim gibi çift kontrayla dizginliyor arabayı 🙂

  71. Başkan merhaba.Hayırlısı olsun,inşallah Kimi 2 yapıp öyle bırakır.

  72. diyebilirim ki f1 in en iyi direksiyon kontralarını veren pilot link için teşekküeler Erdal kardeş.

  73. Kimi_ in_Rai avatarı

    Kimi Raikkonen returning to Ferrari in 2014

  74. Herkül, hoşbulduk, ben gayet iyiyim, bugün kimi'nin tekrar ait olduğu yere dönmesiyle bir kat daha mutluyum. Seneye çok güzel bir sezon bizi bekliyor 🙂

  75. montoya=perez :))) şimdi mc laren düşünsün!!!!

  76. Abdullah bey tabii ki sitenin patronudur, kendisi gecesini gündüzüne katarak siteyi ayakta tutuyor. Abdullah bey buradaki herkesin saygıyla andığı bir beyefendidir, kendisini ben şahsen çok sever ve sayarım. Herkesin de bu duygular içerisinde hareket etmesini temenni ederim. Saygıda kusurumuz olduysa affola Abdullah bey, bu sevinçli günümüzde herkesin arasındaki husumetin dinmesi en büyük dileğimizdir. İşte böyle.

  77. gerçek olan şu; üstteki haberi 2 gün önce hazırladım duruyordu 🙂

  78. Olum onu nerden öğrendin yav.vallahi sizden korkulur arkadaş.

  79. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    3 aydır bu plan üzerinde çalışıyordu hatta. Ne yapsakda canlandırsak diye düşünüyordu.. Vallahi iyi düşünmüş 🙂

  80. Sakın bu abdullah baktı son zamanlarda site sakin ortalığı canlandırmak ve eski mudavimleri toplamak için bu haberi uydurmus olmasın. Dogrumu abdullah.

  81. ayhan nahya avatarı

    iki ucu altın değnek 🙂

  82. ayhan nahya avatarı

    o zamanın arabaları da güzelmiş, burunlar felan

  83. hoşbulduk yaşar pardon nebi kardeşim:) hoşbulduk…asla sana sitem edemem ne hakkım var? bu arada sende hoşgeldin…eskisi gibi sabah 08:00 akşam 18:00 arası her habere fiks menü en az bir yorumunu her zaman bekliyoruz. mesailere uyalım lütfen…:)

  84. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    güzel video düşünmüssün yorumsuz 😀

  85. Hakanim hosgeldin. Başımızın belası derken tatlı ibaresini kullanmayı unutmuşum.muhtemelen sitemin bana kusura bakma.

  86. Bekir Abdullah avatarı
    Bekir Abdullah

    çocuk süpermiş :))

  87. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    mc larende takım arkadaşları olduklarında kimi ve montoya nın mücadeleside harikaydı.aklıma 2005 almanya sıralamalarında aynı viraj da ikisinin başına gelen aynı şeyde verdikleri tepki ve kaçınılmaz son geldi.aradım taradım youtube tan buldum

    http://www.youtube.com/watch?v=SYty8Uw4mlA

  88. Little Bambi avatarı

    Alonsocular ve Raikonnenciler var bunlar kendi pilotlarını destekleyecek ama birde Ferrariciler var…

    2000 den beri takip ettiğim sporda ferrari dolaylı Schumi , Rai , Alonso'yu destekledim.

    Şimdi iki sevdiğim pilot aynı takımda , hangisi kaybetse üzüleceğim. Hangisi kazansa sevineceğim. İki ucuz poklu değnek..

    Umarım adil ve rekabetçi bir ikili olur.

  89. bu haber ile beraber servis edilen resim bir kimi fanı olarak şahsımı rahatsız etmiştir. resim elbette yaşanmış bir resim. ferrari sitesinde çok hoş clark çekmiş bir kimi resmi yine başka yerli bir sitede ferrari döneminde galibiyet sonrası çekilmiş hoş bir kimi resmi…ama burada ise alonsonun galip geldiği bir yarış sonrası onun gerisinde kalmış bir kimi resmi…rakip mutlu biz dalgın.

    her yaptığımız doğru olmalıdır. ama her doğruyu her yerde yapmak doğru değildir. konuyu ilgili kişiye ilettim. fakat değiştirilmedi. bizce yanlış olan onca doğruymuş demekki…

    biraz empati…

  90. 12 yıldır birbirini sevmeyen fanlar ferraride buluştu. tabi birde ne olursa olsun Ferrari
    sevenler var.

  91. link güzelmiş :))

  92. vaybe hocam helal olsun.
    kimi elbiseler gördüm içinde insan yok
    kimi insanlar gördüm üzerinde elbise yok

  93. efendi bir insan değilim buradaki bazı önemli şahsiyetler için…

    birileri hakkında suizan edip isabet edeceğine hüsnüzan edip yanılmak daha iyidir. hüsnüzannın için teşekkür ederim. herşey gönlünce olsun…

  94. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Konuyla alakalı yorumumu yazmak istiyorum bende..

    Felipe Massa'nın Ferrari'den ayrılmasına açıkcası üzüldüm. Ancak onun yerine Raikkonen'in gelmesi bu üzüntümü hafifletti. Raikkonen'i Ferrari'ye gelmesi demeek Ferrari'nin takımlar şampiyonasında daha güçlü olması demek. Ferrari'nin Güçlü olması demek yarışların artık daha heyecanlı olacağı anlamına gelmesi demek.

    Raikkonen'in Ferrari'ye gitmesi takımın artık tek pilota değilde iki pilotuna eşit seviyede çalışması anlamına geliyor. Massa üzerinde çok çalıştılar ama Alonso kadar çalışmadıklarını bende dahil birçok kişi biliyor. Massa ikinci pilotluğu kabul etti, her stratejide Alonso daha fazla öne çıktı. Tabi Massa daha hızlı olsa onun önünü kesermiydi Ferrari ? Tabi ki kesmezdi. Massa'nın Alonso'nun gerisinde kalmasını sadece takıma bağlaymayız. Massa'nında eskisi gibi güçlü yarışlar çıkarmadığı ortada.. Raikkonen ne olursa olsun Alonso'dan yavaş kalmaz. Alonso'dan Raikkonen'den kalmaz. Şöyle birşey var ne Alonso nede Raikkonen çocuk değil. Hatta önümüzde ki sezon Grid'in en yaşlı kadrosu Ferrari'de olacak. En tecrübeliler onlarda olacak. Birbiriyle iyi geçineceklerini düşünüyorum. İlk önce takımın şampiyonluğunu düşünmeleri gerek. Bence her iki pilotda birbiriyle iyi anlaşacak. Alonso çok olgunlaştı, bence bunu önümüzde ki sezon herkes görecek. Raikkonen'de Alonso'ya olan saygısını gösterecek.

    Önümüzdeki sezon harika olacak gibi geliyor. Raikkonen'in gelmesi taraftarlarıda yeniden spora döndürebilir. Tifosi'leri daha fazla heyecanlandırabilir. Bende Raikkonen'in dönüşüyle beraber Ferrari'yi destekliyor olacağım 🙂 Belki bir umut Schumi döner diye bekledim bu sene dönmedi. O yüzden artık başka pilotlara yönelmem gerek. Raikkonen Efsanenin takımına gittiğine göre orayı destekleyebilirim 🙂

    Ek olarak Mclaren'inde Perez'in yerine sağlam bir pilota ihtiyacı var diye düşünüyorum. Button bu sezon çok iyi bir iş yaptı. Görünenden daha iyi kesinlikle..

    Son olarak Raikkonen'in Ferrari'Ye gideceğini öğrenen Buz adam taraftarları böyle olmuştur galiba ; Link 🙂

  95. Kimi_ in_Rai avatarı

    güzel))

  96. iyiyim teşekkür ederim. hoşgeldin 🙂

  97. gece kalktım namaz kıldım. en son da bu konu için dua ettim. hayırlısı ne ise o olsun diye…Allah sevdiğimiz bu pilotu utandırmasın pişman etmesin bu kararında…

    ferrari için kiminin kontrat süresinden önce yollanması nasıl riskli bir proje ise tekrar takıma katılmasıda aynı şekilde sıradışı riskli bir projedir.
    alonso gelirken takımda kalacak gidecek pilot tercihi birazda kendisine bırakılmıştı. bende olsam kiminin yollanmasını isterdim. ferrari 4 sene bu projeyi denedi. önceliğide markalar şampiyonluğundan önce pilotlar şampiyonluğuna verdi. birazda hedefi ikinci bir şumi takıma kazandırmaktı. ama olmadı. bu arada massa bu düşünceden dolayı silindi gitti. alması gereken puanların çok altında puan aldı ve ferrari markalarda asla şampiyon olamayacağı bir durumla karşı karşıya kaldı.
    bu seneye geldiğimizde alonsonun olumsuz birkaç ifadesi de pek yansıtılmasada takımın canını çok sıktı. ve bence gemileri yaktılar ve bu kararı aldılar. tek sebep elbette bu değil…

    kimi raikkonen şu an gridde en çok sevilen fanı olan iki pilotdan biri. geçen sene ve bu sene bu zamana kadar kiminin performansı bence kiminin f1 deki en başarılı dönemidir. startta sürekli geriye düşen bir araç soğuk havada yavaş kalan bir araç pitlerde ortalama en az yarım saniye yavaş kalan bir pit ekibi yağmurda yavaş kalan bir araç öndeki takımlar içerisinde en yanlış stratejilerle pilotları yarıştıran bir takım bütçesi sınırlı bir takım ve pilotunun maaşını ödeyemeyen bir takım…bu takımla kimi gerçekten iyi puanlar aldı.
    elbette ferrari bunları gördü. gelecek sene çok radikal kural değişiklikleri var. ve ferrari gelecek ve sonraki senelere çok önem verecek…bu açıdan kimi gibi bir pilot takıma her açıdan normal şartlar altında çok faydalı olacaktır. bir defa alonso çok daha dikkatli ve gayretli olup takıma bence daha fazla puan kazandıracaktır. herşey bir kenara alonso için öncelik kesinlikle kimiye yenilmemek olacaktır.
    kimi açısından duruma bakar isek kendisine tercih edilmiş bir adamı yenmek için bir fırsat yakaladı.
    ve kimi için en önemli eksiklik istek…elbette başarılı olmak için her zaman istekli olmuştur. ama bu konuda iyi pilotlar arasında kimi en geride durumda olan pilottur. yarış tecrübesi eksikliğinden dolayı 2001 yılında süper lisansı peter sauberin etkili lobisi ile güç bela almış bir insan ilk yarış öncesi ne halde olmalıdır? herkes için bu sorunun cevabı heyecandan o gece gözüne uyku girmemiş eli ayağı titreyen bir insan olmaldır. ama kimi yarıştan kısa bir süre önce nerde bu adam kayboldu diye aranmış bir adamdır. ve bakmışlar bir yerde uyuyor. işte kimi deki iş e bakış konsantrasyonu bu…bence kimi deki istek duygusu başarma duygusu bu durumdan dolayı had safhaya ulaşacaktır.

    sonuçta ferrari gridin en popüler iki pilotu olan ve yine gridin en iyi 4 pilotu arasında var sayılan bu iki pilotu beraber yarıştırarak özellikle markalar şampiyonluğunda çok önemli bir avantaj sağlayacaktır.

    bu durumdan alonso rahatsız oldu bu normal bir durum.ama 2007 de mclarende yaşanan pilot sürtüşmesi yaşanacağını düşünmüyorum. kimi den zaten bir problem çıkmaz. üstelik kimi saygı duyulacak bir takım arkadaşı. 2007 de mclaren alonsoya birinci pilot olacağı konusunda söz vermişti. ama bu sözü birazda hamiltonun sıradışı performansından biraz da alonsonun bu durumu kabullenememesinden dolayı tutamadı. bu aşamada alonsoda herşeyi benim üzerime inşa edin takım benim çevremde odaklansın demeyecektir diyemeyecektir. zaten bunlarada ihtiyacı yok…

    2000 yılında amerikada orta siklet profesyonel boks karşılaşmasında dünya şampiyonluğu ünvan maçında iki boksör karşı karşıya gelmişti. the golden boy oscar dela hoya ile felix tito trinidad karşılacaklardı. ikiside bu maçtan önce profesyonel boks kariyerlerinde hiç mağlup olmamışlardı. sabaha karşı cine 5 te yayınlanan bu maçı izlerken maçı anlatan orhan ayan aynen şöyle demişti."bugün iki kristal vazodan biri kırılacak"…12 raund sonunda iki yenişemeyen hiç yere düşmeyen hiç saydırılmayan boksörün maçının sonucu hakem kararına kalmıştı. birazda bahis oynayan bir takım gizli güçlerinde etkisiyle benim kimi raikkonenin olan oscar dela hoya mağlup ilan edilmişti.
    umarım bu sefer öyle olmayacaktır. Allah ömür versin sağlık sıhhat afiyet versin keyif içerisinde 2014 sezonunu seyredelim. hakkı elinden alınanın hakkını elinden alandan hakkını alacağı bir hak tanındı…er ol baş yar kimi…sen yollanırken zannetmeki birtek sen üzüldün. sadece kendin için değil bizim içinde yarış…dirilt içimizdeki ölü düşleri…

    kimi pilot vasattır…
    kimi pilot iyidir…
    kimi de raikkonen…

  98. Kimi_ in_Rai avatarı

    sana katılmıyorum
    kendin söylüyorsun kavga çıkar falan, kavga olursa sıkıcı zaten olmaz)

  99. inş çok sağol… hafta sonları artık takıp edeceğiz inş 🙂

  100. teşekkürler bu arada şunu da yazmak istiyorum ::
    Kimi Raikkonen'ler gördüm altında araba yok
    Kimi arabalar gördüm içinde Raikkonen yok :))

  101. Kimi_ in_Rai avatarı

    bu arada eski resim çok hoş

  102. çaylaklar oldu şimdi usta :))

  103. Bu konseptin işe yarayacağını sanmıyorum.Kavga çıkar.Sıkıcı F1'de seyirlik bir şey olur.Birde buradaki benim sürücüm seninkini döverciler için bolca malzeme çıktı.

  104. Raikkonen Mclaren'de çok iyi yarışlar çıkarıyordu. Çoğu zaman da aracın sorunlarından dolayı kaybediyordu. Tabi daha önce seviyesi belirli bir adamın yanında olmayınca karşılaştırma yapmak çok çok zor. Araç mı hızlı, pilot mu bilemiyorsun.

    Ferrari Şumi'den sonra bence de mantıklı tercih olan Raikkonen'i tercih etti. Muhtemelen Massa'dan hızlı olmasını ve takımı göğüslemesini bekliyorlardı. Raikkonen berbat çıkmadı ama bekledikleri gibi uçamadığını farketmiş olabilirler diyorum. Bundan sonra ister istemez taktik değiştirmişlerdir.

    Şu an Mclaren'de de durum aynı. Button birinci pilotum diye çıktı, Perez neredeyse kafa kafaya çıkınca takımın da aklı karıştı. Çok üstün çıksa sorun yok, düşük çıksa yine sorun yok.

    Böyle eşit pilotlara alışık olmayan Ferrari o dönemde çuvalladı bana göre. Perez'in uçamadığını, Sauber'in uçtuğunu geç anlayan Whitmarsh gibi 🙂

  105. harbi ya Rambo nerde şöle bi yorum beklerdin ondan Vettel köşeye sıkıştımı bölece acaba kötü oldu VETTEL İÇİN şaluuuuu…

  106. Merhaba, nasılsın görüşmeyeli?

  107. Artık Raikkonen Alonso ve Ferrari fanlarının(ben) güzel bir dostluk ortamı oluşturması lazım. Şu şunu ezer seneye görücez gibi yorumlardan sakınalım lütfen arkadaşlar. Raikkonen taraftarıyla tekrar iç içe olmak güzel olucak. Ferrari'yi kalbinize bir kez daha aşılayın

  108. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    yani haberi çıktığında ,medya da hareketlilik oluyor,, eee demekki dandik pilot değilmiş yahuuu :D:D

    teşekkürler kardeş cevabın için

  109. Resmi: Schumacher Dönüyor 114 Yorum
    Resmi: Raikkonen, Lotus Renault İle Formula 1'e Döndü 294 Yorum
    Resmi: Schumacher 2012 Sonunda Tekrar Emekli Oluyor 128 Yorum
    Resmi: "McLaren, Sergio Perez ile Anlaştı" 143 Yorum
    Resmi: Hamilton, 2013'ten İtibaren 3 Sene Mercedes'te 154 Yorum

    aklıma gelen haberlerden bazıları

  110. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    sende dönmüşsün kardeş ,seni severim, tanımasamda ,yorumlarından efendi birisi olduğun belliydi ,az önce aşağıda, senin adına yazmıştım :d

  111. raikonenin gençliğinide biliyoruz . hiçbir zaman bir hakinen,nin yarısı olamadı .seneyede görüşürüz şimdiden seneye söylenecek laflar şu şimdiden söyleyeyim . redbul çok hızlı vettel,de bir halt yok . 5 yııdır he aynı teraneler çünkü

  112. kimi formula 1 e döndüğünde 300 ila 400 arası idi

  113. Raikkonen'in Ferrari'ye geçeceğini ve anlaşma imzalandığını söyleyen ilk kişi Fin bir gazeteci. Frank Pekka gibi bir şeydi sanırım. yaklaşık 1 Ağustos'tan beri bu olayı dile getirdi ve 2 senelik anlaşma imzalandığını söyledi. Dediği şeyler hep çıktı.

  114. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    bu arada yönetici arkadaşlara ,,

    sormak lazım, en çok yorumlanan haber ,son senelerde nedir? diye bence

    rekora gidiyordur, bu haberler kimi & ferrari ile ilgili haberler

  115. bunla hala vettel,in kabusunu görüyorlar . değil raikonen prost hakinen,nide getirseniz faydasız . şu HULKENBERG lotus bir geçerse görüceğiz bakalım hulkenberg.mi raikonen.mi daha başarılı olucak . raikonen kendine güvenseydi ne yapıp eder redbul,a giderdi yemedi maçası

  116. M1CHAEL üstad, Mclaren Mercedes, Tabii ki Şalu Rambo.

  117. Hatırlayabildiğim, vega, nebu, espoir, FAster, başka dostlar bir de tabii Abdullah bey ile Herkül. Hepinize selam.

  118. Eddie Jordan, Schumacher bırakacak dedi bıraktı. Hamilton'ın Mercedes'e, Raikkonen'in ise Ferrari'ye transfer olacağını da ilk söyleyen kişiydi.

    Şimdi yine bir transfer haberi vermiş. Alonso'nun 2015 yılında McLaren'e gideceğini söylemiş.
    Bu adam ne derse çıkıyor. Müneccim midir nedir bu adam?

  119. Ehöm… Allah'ın inayetiyle seneye güzel bir mücadele izleyeceğiz…

    Bu vesile ile Alonso yanlısı kardeşlerime barış dalını.. barış çubuğunu.. barış sopasını… ne zıkkımsa işte onu uzatmak istiyorum. Bu kardeşlerimizle elele Ferrari'mizi ilk sıraya demek isterdim ama Dominik var, nereye kadar çıkabilirse oraya çıkarmak, orada görmek istiyoruz. Hadi bakalım.

  120. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    evet ,eski siteden uzaklaşıp ,bu siteye girdiğimden beri ,yorumlarını okurdum, efendi bir çocuktu ve en son mesajında,,,,,,, herkülce diye bırakıp gitti,,,,,,,,, en son ufak tartışma içindeydi ,sebebini bilmiyorum, hatırlamıyorum, umarım bu seviyesiz tartışmalardan değildir ,,onun bırakmasıda !

  121. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    kardeş hayatımda, gerçek hayatımda bile, kimseden nefret etmedim ki ,alonso dan edeyim ,gene yazayımda, kimseden nefret etmiyorum, mesele insanların yaptıklarında ,böyle bir hadise den sonrada o,labilcekleri ve iyi yönleri yazmışım, sen takılıyorsun dennis mennis ,yani aşırı fanatik olmamakla birlikte, kimseye de tavsiye etmem ,neyse keyfinizi çıkarın tabi, bizde keyiflendik ama olabilecek sıkıntılarıda yazdık

    yazılarımı iyi oku, fanatiklik yapma, ne demek istediğimi anlarsın, ayrıca şu an grid de 4 pilot var iyi olan ,alonso, kimi ,hamilton ve vettel bu pilotlara kötü dür ,diyene,, önce ben derim, kamyon şoförümü o zaman bunlar ,,diye,, ama ince noktayı kaçırıyorsunuz, insanların yanlışlarını söylemek ,onlara kötülük değil iyiliktir, bu nu unutma, kim olursa olsun ,

    adam gibi yorum yaz,, lafı ,yakışıksız arkadaşım, mümkünse katılmıyorum de ,yanlışsın de ama hakaret iyi değil ,,,,,,,,,,,,,konuyu kapattım

  122. arkadaş belki herkesten çok girerim bu siteye daha çok her haberi okur ve tüm haberlerin altındaki yorumlarıda okurum ama sataşma ve boş yere çok kavga olduğu için yorum yazmam ama buna yorum yazcam istisna olarak felaket düzeyde Kimi Raikkonen taraftarı birisiyim ve diyorumki size yakışan da bu zaten umarım Saygı duyduğum Fernando ile politikasız ve eşit birbirinize çok saygılı şekilde yarışırsınız kim galip gelirsede benim için en iyiye yenilmiş olacak onun için asla üzülmem ve tebrik ederim öbürünü kısacası Kimi yense Fernando'yu, Fernando en iyiye yenilmiş olcak veya tersindede aynısı Kimi içinde geçerli olacak üzülmeye gerek yok zevk alıp takdir edelim.

  123. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bak arkadaşım türkçe yazıyorum neden anlamıyorsun.Fanı olduğun pilot resmi olarak Ferraride ve sen kalkmış dennisten bahsediyorsun.Bırak kardeş 6 yıl öncesini.Şimdi sırası mı dennisin.
    Sevinmeniz gerekirken kin ve nefret niye.Dennisin konumuzla ne alakası var.

  124. neyse şimdi keyfimize bakalım.

  125. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    Sonunda Formula 1'de en sevdiğim ikiliyi bir arada görme fırsatını elde edicem.Ayrton Senna ve Alain Prost'tan sonraki en sağlam takım arkadaşlığı olması lazım bu takım kadrosunun.Yani Ayrton Senna ve Alain Prost dönemini canlı canlı göremesekte bu dönemi canlı canlı gördük diyebilicez yıllar sonra buda çok güzel bişey 🙂 son diyeceğim şey şimdi artık başkaları düşünsün bu ikiliye karşı naparız diye 😀

  126. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    kardeş ben ne başlattım ALLAH aşkına, gerçekleri görmek için, 2 göz yetmiyormu ,yetmiyorsa ağız var, dil var ,kulaklar var, ileride sorun yaşanırsa ki, evet mümkündür ,şimdiden taraftarlar olayları kavrasın, neyse ,

    ben sana desemki

    adam gibi yorum yaz sen bozulmazmısın ? bana sadece bunun cevabını ver yeter,

    sana adam gibi yorum yaz desem ne düşünürsün içinden hassi…… çekersin değilmi 😀

    ama herşeyede olur dersek yalama oluruzki hayatımda hiç yalama olmadım şükür

  127. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    evet ihtimaller arasında var ,daha önce yaşanmış örneklerde var ama daha 6.7 ay var şimdiden karamsar olmamak lazım 😀

  128. erkan şuradaki nezih havayı bozmayalım dostum.sen başlattın daha fazla kaşımada kabuk bağlamasın.

  129. Benimde alonso ya karşı kızgınlıgım vardı yıllardır ne oldu ne geçti elime hiç bisey 🙂 olan oldu bi defa geçmişi düzeltemezsin.biraz önce eddie jordan ın haberini okudum mesela Alonso 2015 te McLarene geçebilirmiş.şayet böyle bir durum gerçekleşirse kızgınlıklarımız ne olucak 🙂 bence cok fazla uzatmaya gerek yok bu konuyu.

  130. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    güzel kardeşim adam gibi yorum yazmadığımı nereden çıkarıyorsun sen ,adam gibi yorum olup olmadığının, sınavını yapan , sınavcı başımısın ? arkadaşım gerçekleri yazarım, zoruna gidiyorsa,asıl senin sorunun fanatikliktir ,gerçekleri yazmak doğru olandır ,diye düşünüyorum,

    alonso sorunlumudur ? evet sorunludur ve yazdım,

    kimi bu konularda hiç sorun çıkardımı ? hayır çıkarmadı

    mesele bu kadar basit hala eleştiri yapıcam diye, hakaret ediyorsun ,gene tartışma başlatmak istemiyorum ,lütfen yorumlarına dikkat et, senin yaptığın hakarettir çünkü ,o kadar yazıdan iş alonso ya dokununca, doğru yanlış demeden saldırmayın, ha sonuç ne olur ,sene sonunda görürüz, burada kaç kişi yorum yapacak ( fanatikler den )bütün arkadaşlar çok iyi görecek, hem bu sezon, hem de önümüzdeki sezon için konuşuyorum

  131. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Nasıl yani? Daha ilk getirdiği gibi yarışa çıkmadan veya şampiyon olduktan bir sonraki sene bu adamdan birinci pilot olmaz mı demişler? Massa mı birinci pilot olmuş?

  132. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    öncelikle rai nin lotustan kurtulmasına çok sevindim. yıllardır beklenen alonso rai tartışması vardı kim en iyi diye 2 side çok iyi olduğu için kıyasıya rekabet olacaktır 2 side eşit şartlarda yarışacak buna kimsenin şüphesi olmasın rai ne kadarda umursamaz olsada pistte her zamanki gibi uçacaktır lotusta yaptıklarına inanamadık zaten seneye ferrarinin performansına göre ice man kimi şampiyonluk için çok büyük favoridir. red bull ne kadar iyi olursa olsun tek pilotla yarışırsa yarışsın rai nin şampiyonluk şansı yeni sezonda çok büyük ve umarım kariyerinin ilk şampiyonluğu gibi geldiği sezon bunu başarır.

  133. dom:'okey kimi lastik basınçların düşüyor frenlere fazla yüklenme…'
    kimi:'kes çeneni'
    dom:'ferraride ben bölesini görmedim'
    alo:'lastikler nasıl arabanın durumu iyi mi'
    dom:'bi dur ya senin de lastiğini de ,bak kimiye ne güzel sürüyor bi böyle olamadın:'

    :::::::))

  134. didem ona ayrı bir kinim demeyeyim ama aşırı miktarda kızgınlığım var.onu üzecek herşey benim sevinme sebebimdir.ki mclaren araçlarını görsellik açısından çok severdim.ama işte.2007 takım adam gibi yönetilseydi pilotlar adam gibi yönetilseydi şu an çok farklı seneryolar konuşuyorduk.

  135. hayırlı uğurlu olsun diyecem ama pekte hayırlı olacağını sanmıyorum 2014 sezonunda ferrari en hızlı aracı yapsa bile bu ikili arasında sorun çıkacak ve sezon sonunda ya kimi yada alonso takımdan gidecek…

  136. Araçlar eşit olursa ve stratejiler tek taraflı olmazsa Alonso'nun Raikkonen'den tek bir puan çalması mümkün değil.

    Araçlar iyi olursa; Vettel devri her türlü kapanır.

    Ferrari Yaşlı Kurt'u geri aldı demek, yaşlı kurt büyüklüğünü kanıtladı demektir. Tabi bunda Lotus'taki performansın büyük önemi var.

    Kim bilir padokta büyük takımlar Lotus aracına bakıp gülerken "Raikkonen bununla nasıl bu kadar puan toplayabiliyor lan?" diyordur…

  137. Ferrari Raikkonen'i getirmekle yanlış bir adım attığı kanısına vardıysa? Ki bunun doğru olabileceğini 2010'da Alonso'nun gelişiyle anlamış olabiliriz.

  138. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ferrari'nin 2014 e odaklanmaya başladığının ve önem verdiğinin bir kanıtıdır bu transfer.Bakalım Redbull bunun için ne yapacak.Hani birkaç gün önce "2013 için çalışmaya devam edeceğiz" palavraları vardı ya:):) Şimdi istikrar abidesi ve gridin en yaşlı kurtlarına karşı nasıl savaşacağız diye düşünmeye başlamışlardır bile.

    Ayrıca bazı Rai fanı arkadaşlardan bir ricam olacak.Adam gibi yorumlar yazmak yerine kin nefret yorumları yazmayın.Yok Alonso dennisi tehdit etmiş , yok Alonso hamiltona yenilmiş vs vs.Şimdi ne gerek var bunlara.Sevinecekseniz adam gibi sevinin.Yok böyle yorumlar gelecekse biz de yazalım.

  139. schumi de takım patronu olsa tadından yenmez:)

  140. sanane keko kim kimi yerse iki aslanımız var sen şimdi fetili kim yer hangisi parcalar onu düşün
    Forza FERRARİ ALONSO+RAİKONEN

  141. Artık Yorum yapmicam demişti

  142. Hayır öyle değilde 2015de,vetelin mercedese geldiğini düşünsene

  143. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Red Bull şimdi Ricciardo'yu alarak hata mı yaptık diye düşünüyor olabilir. Çünkü Ricciardo'nun neler yapacağını onlarda dahil hiçkimse bilmiyor. Ama Raikkonen her zaman şampiyonluk için yarışan bir pilot olmuştur. Yavaş olsa bile galibiyet için podyum için savaşmıştır. Eminim Red Bull'da bir endişe oluşmuştur. Tıpkı diğer takımlarda olduğu gibi

  144. RBR ciler suskun bekliyorlar,tek istegim şu ikilinin vettelin gerçekten bi halt olmadığını ortaya çıkatması.Sıradan bir sürücü olup gerçek yerinin orta sıranın tam ortası oldugunu artık herkesin fark etmesi. Yetenek sporcuyu şöhret yapar,karakter ise efsane. vettelciler bunu öğreneceksiniz.

  145. Çok saçma ama bir dergide alonsonun acaba mercedese gider mı diye yazmışlar

  146. Bu zamana kadar aldığım en güzel haberlerden biri. Welcome your home Kimi.

  147. Ferrari şapkamı çıkardım ben de.

  148. Ron'u boşver sen karıştırmayalım şimdi bu olaylara 🙂

  149. Yok kardeşim bu fotoda rai yapıştırılmış alonso facebook sayfasında yayınlamıştı

  150. donnie darko avatarı

    Hayirli ugurlu olsun. O zaman ciksin raikonnen temali ferrari urunleri sandiklarin icinden 🙂

  151. 2 şampiyonluğu olan pilotu çaylak sezonunda yeniyor farkındaysan hiç kusura bakma kardeşim alonso prost gibidir yenilgiyi hazmedemez alonso ferrarinin başkanı olmuş farkındaysan ama kaç senedir aynı takımda aracı geliştirdiği felan yok farkındaysan italyada masanın açıklaması alonso için Elimden Geleni !!!!!! yaptım bu nasıl bir açıklamadır kardeşim ama doğru tüm bunlara rağmen tifosilere göre en iyisi en mükemmeli alonso

  152. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    sonunda açıklandı açıkçası bazı yorumlarımda da belirtmiştim ,ben bekliyordum ferrari ye geleceğini ,bana sorarsanız çok sevinmedim, lotus ta daha iyiydi ama malum şampiyon olacak takım değil di, bütçe sebebiyle, yoksa kimi ile gayet iyi geçiriyorlardı sezonları ,,lotus a teşekkürler kimi yi f1 e geri kazandırıp 1 de 3 .lük yaşattıkları için,, bu sene devamında neler olucak bekleyelim görelim, tahminim kimi vefa yapacak, daha iyi yarışlara asılacak ve ilk 3 sıraya girecek,, tabi takım hemen 2014 de yönebilir ,araç performansı daha da geriye gidebilir

    ferrari de ise yarım kalan bir hikaye var demiştim, tamamlamak üzere kimi geldi ve güzel bir çekişme izlemek için beklemedeyiz ,daha önce de yazdık ,ferrari iki pilota da eşit davranırsa ve bu eşitliği hissettirirse, bir sorun yaşanmaz, kimi f1 kariyeri boyunca kimseyle dalaşmadı, fazla siyaset yapmadı ,bindi ve sürdü ama alonso nun kariyeri sıkıntılı ,ron dennis e tehditler ,hamilton ile kapışmalar v.s kesin alonso ufak bir sıkıntı da su koyverir ,hele 4 sezon ferrari de şampiyon olunamamışlığın verdiği baskı çok önemli, allison illaki 2014 aracına başlamıştır, evinde oturup çalışmasını kim takip edicek ? bence çoktan çizimler başladı ve ferrari 2014 sezonu için baya şanslı olucak, neyse uzatmayalım ,kısaca neticede güzel bir sezon izleriz ,alonso da kendini zorlar ,ayrıca takıma eski ama yeni den kan nakli oldu, mutlaka hava iyi yönde esecektir, birde ferrari yi hep 1. pilot olarak gördük, bu 4 sezon bu kurallarını bile değiştirdi ,iyi bir cesaret gösterdiler ,yalnız bu takımın işleyişini ve kibirli halini hiç sevmedim sevmiyorum umarım buda değişir

    rbr bu olayı düşündüğü için kimi ye yöneldi ama vettel de alonso gibi istemedi ,sonuçta yaş falan hikaye, asıl sebep vettel ne olucaktı ve aynı kaldı 1. pilot, yeni pilotların hepsini izliyoruz, 1 tane doğru düzgün kazasız belasız istikrarlı yarış çıkaran varmı ? en az 2.3 sene ister yani ,rbr genç sürücü olayı fiyasko olucak, perez ,maldonado,grosjean gibi en büyük rakipler bence mercedes ve ferrari dir 2014 için ,yapılan yatırımlar ve pilotları için böyle konuşuyorum

    alonso mu yer ,yoksa kimi mi alonso yu yer ,güzelce izleriz, en azından, aşırı fanatik atıp tutanlar azalır 😀 ,,,,eşitlik içinde tabi araçlar olursa ,,,

    ferrari yi ve lotus u tebrik ederim, birisi kimi yi geri kazandırdı güzel bir şekilde ,şimdi ferrari ise gene kimi ye şampiyonluğa giden yolu açacak

  153. takım arkadaşlarının birbirinden puan çalma olayı fazla abartılıyor bence şayet ferrari ; rbr-mercedes-mclaren kadar rekabetçi bir araba üretemezse bu paun çalma olayı sıfır önemde olur ama üretse bile biri diğerinden puan çalabilir ama her ikiside vettelin önünde kaldığında her ikiside vettelden puan çalmış olacak yani massa gibi rai gezinmeyecek vettelden puan çalacak kadar şüphesiz iyi bir pilot ayn şekilde alonsoda.burda vettelin 2.olamayarak 3.olması ve fazladan 3 puan kaybetmesi demek.her bir pilotun zafer kazanarak takım arkadaşından çaldığı 7 puan eksi 3 puan (vettelin önünde kalarak kazandığı 3 puan )=sadece 4 puan olacak.ve kazanan pilotda vettele 7 değil 10 puan fark atmış olacak.bu 3 puanda hem alo nun hem kiminin hemde ferrarinin hanesine yazılacak demektir.olaya birde bu açıdan bakmak lazım.hatta mercedesinde çok iyi bir araba üretmesi ile mercedeslerde araya girebilir hatta onlar içinde aynı hesap geçerli.hesap biraz karışık olmamıştır umarım.

  154. Raikkonen'den ilk açıklamalar.

    "Muhteşem bir 3 yıl geçirdiği marenollaya geri döndüğüm için gerçekten çok mutluyum.Ferrari ile çok güzel anılarımız oldu.En güzeli de 2007 yılın daki benim ilk ve tek şampiyonluğum.Ferrariyi kullanmak için sabırsızlanıyorum.Hem bu kadar yakın bir ilişkimiz olduğundan hemde çok üst düzey olan ve birlikçe çalışmayı çok istediğim Fernando ve beni bir araya getirdikleri için bu takım başarıyı gerçekten hak ediyor."

    Kaynak ferrari.com

  155. şimdiden hayırlı teskereler

  156. nasıl geçmiş bide onu söylesen, puanlar eşit galibiyetler eşit. Hee sana göre tabi geçmiş olacak tabi , sen durmadan mercedes galibiyet alacak diyen polyannacısın :)))

    laf-ı güzaf

  157. Takımlar şampiyonluğu için çok buyuk bir adım ama bu durum vettele yarar bu ikili birbirinden çok puan çalar

  158. o değilde bir hakan vardı herkül hakan başımızın belası:) nerelerde yahu göreniniz varmı?

  159. soner apaydın avatarı
    soner apaydın

    ınsallah kardesss

  160. Fernando yapıştırılmış gibi duruyor. 🙂

  161. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Markalar şampiyonluğu büyük ölçüde Ferrari'de eğer Ferrari adam gibi araç yaparsa..Raikkonen'e hayırlı olsun yeni takımı kırmızı tulumda görecez 2007'e gitmiş olacaz :)) güzel günlerdi inşallah yine eski günlerdek gibi olacak Kimi..Bence çok iyi bir ikili oldu Kimi-Fernando %100 eşit yarışırlarsa Kimi Raikkonen alır bence.Yine beklemek gerek bu arada Kimi kesinlikle bu 2.pilotlukla ilgili konuşmuştur ve Ferrari'ye baştan söylemiştir öyle her dediğinizi yapmam gibisinden neyse ya uzatmaya YORUM KALABALIĞI yapmaya gerek yok başarılar deyip bekleyelim…

  162. osman erener avatarı

    çok iyi olmuş 🙂

  163. Kimi_ in_Rai avatarı

    Sonunda Kimi'yle alakalı Resmi haber yapıldı yoksa tahminlerden bıkmışdım
    Kimi Hayırlı uğurlu olsun.Ferrari seçimi fena olmamış
    Ferrari teknik kadro olarak çok güçlendi——>James Allison alındı, Kimi Raikkonen'de sonunda alındı bir kaldı Şampiyonluk alınması.Dilerim onu da 2014-2015 alırız ve Kimi şampiyon olur

  164. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sağol Nebi arkadaşım.Sizlerle gurur duyuyorum sizi okuyor ve beğeniyle takip ediyorum.

  165. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    2007 ve 2008 sezon başlarında takımın birinci pilotu kimdi peki?

  166. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe
    Fakat Raikkonen Alonso'yu geçerse Alonso sakinliğini koruyabilir mi orası mechul ..

    Hele birde Rai'nin direk gelip şampiyonluk yaşadığını düşünsene 🙂

  167. kokpite politika girmezse kimi alonsoyu yener

  168. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Kardeşim haksızlık yapıyorsun ondan Hamilton Alonso'ya üstünlük kurmuştur.Bunu hangi objektif insana sorarsan öyle der.

    şimdi ben diyormuyum Alonso, Massayı geçemedi diye.

    Sonuçta Alonso Hamilton'a geçildi.

  169. Biz şampiyonluk mücadelesinde güçsüz araçla birbirinden puan çalarak vetele yardımcı olacaklar diyoruz ama mücadelenin içine bile giremeyecek kadar kötü araç olursa da valla hiç şaşırmam aslında Ferrari bu belli olmaz 🙂 Ferrari'nin henuz gelecek sezon için rüzgar tüneli vs. cok sorunu var çözmesi gereken motor konusunda da mercedes ve renault'un gerisinde kalabilirler bakalım görücez 🙂

  170. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Belkide F1'in en güzel sezonunu Vatan Borcu ödeyerek geçireceksin. 🙂
    Sağ salim git gel.

  171. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Tek korkum şu…

    Alonso Raikkonen'i geçerse Raikkonen'in bi sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum .. Fakat Raikkonen Alonso'yu geçerse Alonso sakinliğini koruyabilir mi orası mechul .. Sonucta önümüzde Hamilton-Alonso örneği var … Her neyse ikisinden biri Redbull'ları geçsin de kimin geçeceği çok önemli değil , bence takımda bunu aşılayacaktır . 1.pilot – 2.pilot yok… Rekabet aranızda değil , redbull'larla diyecektir..

    Kim kaç numara olacak tartismalari da gordum … bence alonso bir numara asagida olacaktır Raikkonen'den .. yani 3Alonso ise 4Raikkonen olacakti. Bunun sebebi dr Raikkonen takima yeni gelmesi, Alonso'nun ise takimda mevcut pilot olmasidir…

    Alonso-Raikkonen harika olacak..

  172. Beyler öncelikle sakin olalım.

    Raikkonen zaten F1 e dönerken kimseyle sorunum yok derken Ferrari'ye ve F1 fanlarına mesajı vermişti, açıkçası şaşırtıcı değil bu olay.

    Kariyerinin belki de son 2-3 senesi Raikkonen'in, kimseyi takacağını düşünmüyorum gelecek sene çünkü kaybedecek birşeyi yok, F1'e veda etmeden önce de kazanabilecek bir araçta bulunmayı istemesi gayet doğal, bu istek Alonso faktörünü bile pek düşündürmemiş ona.

    Takım içi dengeler bozulur felan geçiniz oraları, Ferrari pilotlarına RedBull kadar rekabetçi bir araç verirse(pilot kadrosuna baktıgınız zaman vermek zorunda zaten) hiç sorun olmaz. İkisini de serbest bırakır ve pistte nelerini verebiliyorlar görmüş oluruz.

    Hayırlı olsun, tarihin en önemli takımında tarihin en önemli ikililerinden biri oluştu şimdi, insan ah bir de şu V6 denen saçmalık olmasa diyor içinden.

    Her şeye rağmen, 2014 heyecanlı olacak.

  173. İstatistiği yanlış anlamayın dikkatinizden kaçan bir detay var düzelteyim Alonso'nun Kimi'den 1 sezon fazlası var 2 değil.Alonso 2002'de yarışmadı Rai vardı.Alonso da 2010-2011de Rai yokken vardı dolayısıyla 2-1=1 😀

  174. http://instagram.com/p/eF5FwoxoJ7/ çok büyük bir ihtimalle kaskı bu. olmaya da bilir tabi 🙂

  175. rocco junior avatarı

    hoşbulduk Tahir ben de sizleri özledim.Sami abiye herkese selamlar çok güzel haber.Allah sevincimizi daim eylesin inşallah.
    Nebi,ben yazmama kararı almıştım.Özel hayatımı düzeltme toparlanma gibi şeylere yöneldim.Pek eskisi gibi ilgim alakam yok yani ama siteden haberleri takip ediyorum sık sık 🙂

  176. hakaten ya burak nerelerdesin sen.epey zaman oldu.haşgeldin .bu arada tahiride özlemişiz.ikinizde hoşgeldiniz tekrardan.cidden mutlu oldum şimdi:)

  177. Son yoruma kadar iyi tartışıyorduk getirdiğin noktaya bak ben pilot karşılaştırması yapmıyorum burda.

  178. lütfen gaza gelmeyın hele vettelcı bazı arkadasların yok kımı alonso ezer gibi konusmalarına takmayın vettel cok ustun aracı olmasına rağmen 2 kez zar zor şampıyon oldu son yarısa kadar alonso kotu aracı olmasına rağmen savaştı her turlu kımı ılede kapısır… kımı ve alonsodan bahsedıyorum 2005,2006,2007 yıllarında savaşanlardan…

  179. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    tmm alonso iyi.

  180. Bütün ferrari ve kimi taraftarlarına hayırlı uğurlu olsun, felipe massa için üzüldüm umarım 2014 de kendisine iyi bir takım bulur. Alonso için işler daha zor bir hal alacak kimi gerçekten iyi bir pilot. 2005 yılında bu ikisinin mücadelesini izlemiştik şimdi aynı takımda mücadelelerini izleyeceğiz. İnsan şimdiden merak ediyor kim kimi geçecek diye 2014 ü şimdiden beklemeye başladım.

  181. HOŞGELDIN ŞAMPIYON…. 4 kasımda askere gidiyorum 2014 sezonunu kacıracağım ancak carsı ızınlerınde :).. ruya ıkılı gercek oldu… alonso yada kımı ezer gecer demek yanlıs bekleyıp goreceğiz…

  182. Ayrıca şu da var aynı puanla bitirseler Hamilton şampiyon olsa yendi deseniz yine bir nebze anlarım ama hem şampiyon olamamışlar hem aynı puanı almışlar o zaman nasıl yendi oluyor? 2.lik ödülü falan var da biz mi bilmiyoruz?

  183. birde alo ile rai son sıralardan nal topluyorlarmış.işte o zaman orada ne monte ne stefano kalmaz:))

  184. Merak etme 2007 sezonunu senden iyi izledim ve kimse kimseye üstünlük kurmadı ayrıca o patron kılıklı Ron Dennis Hamilton denen adamı o kadar korursa ve buna rağmen Alonso'yu yenemiyorsa oturup bir düşünün derim.

  185. Lotus un bu işte tepkisini görmeniz lazım 🙂

    https://twitter.com/Lotus_F1Team

  186. kardeşler abiler ablalar öncelikle hayırlısı olsun.bir alonso taraftarı olarak kimiyede sempatim vardır.ve ikisini aynı takım uğruna mücadele ederken görmek güzel olacak nasip olursa.yalnız şu mclarencileri (didemi hariç tutuyorum) anlamak zor.neymiş efem alonso düşünsünmüş.asıl siz kendi haliniz yanın.bir arkadaşının dediği gibi daha uzun yıllar ne takımlar şampiyonluğu nede pilotlar şampiyonluğu göremeyebilirsiniz (inşallah).en çokta ronun durumunu merak ediyorum.muhtemelen şu kafasını taşlara vuruyordur:)

  187. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    İstediğim şey buydu.Ferrari için ter dökecek adamın her zaman başımız üzerinde yeri vardır.İsmi mühim değil işlevi önemlidir.

  188. Benim kaynak garanti değildi ama açıkçası kendii kendimi tuş ettim pazar günü raikonen anlaşması 1+1 yıl dedikten sonra dün gece radikal ve gereksiz bir risk aldım sonuçta tutmadı ama burası f1 daha 7 yarış var ferrari yine tazminat ödemek zorunda kalmasında ben rezil olmaya razıyım. Alonso bu dakikadan sonra daha mutsuz sabahlara uyanacak bu twitterdan belli oluyor.

  189. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Üstadım hoş geldin.Özlemişiz seni.Seni görünce sevindim.Habere de çok sevindim.

  190. Ferrari seneye Red Bull ayarında olacaksa tamam Alonso'nun kimseden korkusu olmaz,Alonso'nun yıllardır takım arkadaşlarıyla ilgili artık adının çıkmasının sebebi kendisininkinden güçlü araçlara sahip isimlerle şampiyonluk mücadelesi veriyor olmasıydı ve dolayısıyla 3-5 puanın önemli olduğu bir şampiyonada bir de ekstradan takım arkadaşıyla zaman kaybetmek istemiyodu normal..Vettel'in böyle bir sıkıntısı olamaz tabi daha önce de dediğim gibi 3-5 puanın hesabını yapmayı bir kenara bırakın Vet 2-3 yarışa gelmese bile şampiyonluk mücadelesinin içinde olur RedBulluyla..
    Transfere gelecek olursak; Ferrari güçlü olacaksa tamam dedik ancak biliyoruz ki Ferrari'ye güven olmaz seneye yeni kuralların da gelmesiyle belki daha da gerilere bile düşebilir bilinmez,böyle bir ortamda eşit statüdeki Alo-Rai ikilisinin birbirinden çaldığı puanlarla Vettel'e 5.şampiyonluk yolunda ciddi bir kolaylık sağlanacaktır.Tek artısı markalar şampiyonasında olur.
    Ben aksini düşünmek istiyorum,tek temennim Ferrari'nin RedBull seviyesinde rekabetçi bir araç üretip iki şampiyon takım arkadaşını şampiyonluk mücadelesinin içinde görmek..Ferrari umalım da artık şu keyfi bize yaşatsın 🙂
    Hayırlı olsun Kimi'yi severim umarım Alonso-Kimi ikilisi Red Bull'un başına büyük işler açar
    Bu arada Kimi-Alo fanları da kapışmasın sakın,birleşip Red Bull!a karşı birlik olsunlar 😉 (Newey'e) ;))

  191. Sırada Scuderia Ferrari'nin padok yüzü, reklam adamı, pilot abisi, direktörü Michael Schumacher var. 🙂 ve LFXX test pilotu.
    Mercedes'e felan giden birkaç adamın geri getirilmesi felan önemli şeyler değil.
    Todt'u bir daha desteklemek var.
    Luca bir kaç yıl için de 3 ncü araca tekrar bastıracak 🙂 eninde sonunda bu gidişat ile değiştiremezse yeni katılımlar, F1 3-4 araçlı takımlara dönüşecek. 🙂

  192. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    2007 sezonunu aç izle.Kim kime üstünlük kurmuş kim takımı tehdit etmiş bak.

    Sonra yanıma gel.

    şimdi kaybolabilirsin.

  193. Alonso-Raikkonen=Ronaldo-Messi

  194. ln jbugtfgy avatarı

    beklersin. rai bu massa değil.

  195. Ferrari den hem reklam kokan hem de takımın ahengine zarar vermeyecek bir seçim oldu Kimi

    Raikkonen sakin adamdır fazla ilgilenmez etrafıyla gaza basar gider.Politika ile ilgilenmez yani Alonso olur da Kimiyi geçer ve şampiyonluğa oynarsa Kimi zorluk çıkarmaz.Tersi durumda aynısı olmaz bence.

    Ferrari reklam olarak da iyi bir hamle yaptı.Araç istenilen düzeyde olmasa bile pilotlarını ön planda tutup adını yine duyuracaktır.

    Bu seçim Alonso ya mesaj olabilir. Monte nin geçtiğimiz aylardaki açıklamarı malum.Ferrari yönetimi Alonsoya takımın sahibi biziz istediğimizi yaparız mesajı veriyor.

    Bakalım çok fazla ince detay içeren bir anlaşma oldu bu.Ferrari Alonso nun uğruna gönderdiği Kimiyi tekrar takıma kattı.Ben savaş çıkar sanmam çıkarsa da Alonso kaybeder.Ferrariye hiçbir şey olmaz.Araç iyi olursa ileride kimi ile de vettel ile de şampiyon olur.Ama alonso için bi sonraki durak rbr de mclaren de mercedes te olmaz bence.Malum gbt.

  196. Eddie'den al haberi diyorsun yani 😉

  197. Bırakın şu Hamilton'a yenildi laflarını kimse kimseyi yenmedi ayrıca bu lafları söyleyerek kendi pilotunuzu övmeyin.

  198. RIDVANRAİKKONEN ridvann61 avatarı
    RIDVANRAİKKONEN ridvann61

    Bir numaralı pilot bir numaralı takıma geldi bence her ne kaddar ferrariye zamandaaçok kızsamda
    Kimi ve alaonsonun en büyük rakipleri kendileir olacaktır

  199. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Öncelikle E.Jordan'ı tebrik etmek gerekiyor. Muazzam bir istihbarata sahip. Kaynakları hemen hemen bizim sitede ki -Memo Ferrarioğlu- kadar sağlam. 😛

    Bana göre; 2013'ün en iyi pilot dizilimi Mercedes'te. 2014'de ise bayrağı Ferrari devralacak. 🙂

    Raikkonen spora ara verdiğinde, Alonso'yu desteklemiştim. Zaten Raikkonen'den sonra, grid de en sevdiğim 2 pilottan birisi Alonso'dur.

    Bu arada şu -tükürdüğünü geri yalama- muhabbeti de hiç hoş değil. Ne Ferrari, nede Raikkonen tükürdüğünü geri yalamadı. Aklın yolu birdir ve doğrusu da buydu.
    2014 F1 tarihinin en mükemmel sezonlarından birisi olabilir. Hatta ve hatta 2010 sezonundan bile iyi olabilir. Daha önce hiç bir sezon öncesi bu kadar sabırsızlandığımı hatırlamıyorum. 🙂

  200. Bu haber alonso'nun kalan yarışlarındaki motivasyonunu düşürecektir.Monte amca resmen tokatı attı alonsoya

  201. Hayırlı olsun. Beklemediğim bir gelişmeydi, göremedim belki de. Seneye Ferrari markalarda daha güçlü olacaktır.

    Ferrari'nin tek pilot stratejisinin biteceğini düşünmüyorum. Massa neyse, Ferrari'ye gelişi bile olay olmuştu, geldiğinde bile yetersizdi. Ferrari Barrichello gibi bir pilotu harcamış bir takım. Eğer yanılmıyorsam Raikkonen'e de acımayacaklardır. Eğer birinci pilot Alonso olmayacaksa, Raikkonen olacaktır mutlaka. Eşit devam etmeyeceklerinden emin gibiyim. Alonso'ya da ikinci pilot gibi davranırlarsa gemileri yakar kaçar zaten, bunu da biliyoruz.

    Bence burada bilinmeyen Raikkonen'in geçen 4 yılda kendisini ne kadar geliştirdiğidir.

    Şimdi işin geri kalanı var. Allison gitti, RAI gidince bir kısım sponsor da çekilebilir. Raikkonen zaten takımın performans getirebilecek adımlar atamadığı gördüğü için gitti. Yani önümüzdeki yılın Lotus aracı dandik olacak.

    Gelelim anlatmak istediğime: Bahtsız Hülkenberg seneye de batık bir araç sürecek!

    Tabi Mclaren beni yanıltır da Button'ı sepetleyip Hülk'ü getirmezse 😀

  202. Bizim yapamadığımız cesareti RBR gösterdi tebrik ediyorum.En sevdiğim pilotu istemiştim takımda ama Ferrariye gitti.Seneye D-Smart alacam sırf bu kapışmaları izleyebilmek için.Birde arkadaşlar Kimi ve ALonsocular bu aralar gayet iyilerr kimse kimseye birkaç kendini bilmez dışında sataşmıyor yada benim pilotum senin pilotunu döver demiyor.Sadece bu anın tadını çıkarıyorlar.Eğer iyi idare edilirse bu iki pilot gerçekten harika olacaktır.Tek sorun Kimi nin aşırı vurdumduymaz tavrının sonuçları olabilir.Hani aracı kendine göre ayarlamaya çalışan,bunun için uğraşan hertürlü yolu deneyen Alonso,bir taraftan sadece kendine verilen aracı süren ve geri bildirim yapıp gerisine karışmayan bir Kimi.Tahminim Alonso'nun sezon sonunda Kimi den önde olacağı ama Kimi de bir Massa gibi olmaz.Latinler biraz duygusaldır Massa iyi bir pilotken ne yazık ki takımın tamamiyle Alonso ya odaklanması ve onu üstte tutmasıyla Psikolojik açıdan bitti zaten(Herkes Webber olamıyor ne yazık ki).Kimi zaten Ice Man etkilenmez bu işlerden.Hayırlısı olsun bu anın biz F1 severler için tadını çıkaralım.

  203. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    kiminin cevabı: bunu anlamıyorum:)

  204. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Herkes güzel olacak şeyler demiş.Ama ben öyle düşünmüyorum.

    Çünkü karşısındaki Kimi Massa degil.

    Hamilton'a yenildiginde gördük.Yenilgiyi kabul edemeyen bir pilot.

    Seneye son derece zorlayacaktır Kimi.

    Alonso'da zorluyacaktır.

    Sonra ya motor patlayacak ya da Takım.

    Takım'ın patlaması daha büyük olasılık,o yüzden Stefano ne yapacak nasıl yapacak meraklar

    içindeyim.

  205. Faster Than You F1'i Bitiren Lanet Kelimee

  206. Neden gider biliyor musun?
    Ferrari (takımım) bir halt yedi ve yediği haltı anladı, Kimi Ferrariye tükürdüğünü yalatmak için geliyor.

  207. "Alonso senden daha hızlı'' mesajına vereceği cevap'' Geçebiliyorsa geçsin '' diyecektir.

  208. Ben 1 ay öncesinden söylemiştim bunları. Ama bazıları çıkıp aptal sezon sizi de aptallaştırdı demişti bilmiş bilmiş.

    Mümkünse bir daha yorum yaparken daha dikkatli olsunlar. Sonra sinirler gerilmesin.

    Ferrari farkında değildir bence ama bizim açımızdan kötü tabi, ciddi bir ileri yönde atılım yaptılar.

  209. Hangisinin hangisini geçtiği benim için önemli değil iki şampiyonu aynı takımda izleyip tadını çıkaralım…

  210. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Tifosi değil Alonsocuyum

  211. aklıma kimini spadaki yarışı kazanıp domenicalli'nin 'bizim bu yarışı kazanacak kapasitede aracımız yok demesi geldi ' herhalde en sonunda bu araçla biz yine kazanamayız ama kimi kesinlikle bir şeyler yapar en azından spa bizde rahat olun 🙂

  212. monti amca günü kurtardı gibi gözüküyo ama şunu unutmamalıyızki koskoca ferrarinin çok iyi 2pilota sahip olan takımın daha adam gibi bir rüzgar tüneli yok gelcek sene ne yaparlar orasını Allah bilir ama bir gerçek varki o da gelecek sene hop oturup hop kalkacağız

  213. RIDVANRAİKKONEN ridvann61 avatarı
    RIDVANRAİKKONEN ridvann61

    alonso hiç bir yere gitmez bence

  214. sanki yıllar öncesinden planlanmış bir durum gibi duruyor. Massayı takımdan kovamadılar Kimi yi takımdan kovup f1 den ayrılması için ısrar edildi ve Alonso o şekilde getirildi – rallye gitti, f1den uzak kaldı – lotusta pasını attı – hayal takım kuruldu.İzleyelim ve görelim keyifli bir sezon olacak seneye

  215. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Bunlar şimdiden konuşulacak mesele değil birader. Ortamı bulandırmaya gerek var mı?

  216. Raikkonen'in asla Ferrari tulumlarına geri döneceğini düşünmedim,ama büyük cesaret,başka hangi şampiyon pilot bu cesareti gösterip Alonso'nun resmen "horoz" olduğu yere gitmeye cesaret edebilirdi,bu açıdan da bakmak lazım.

    Lewis'in geçen sene yaptığı meydan okuma kadar büyük bir şey bu.
    Bence bu adamın motivasyonunu hala sorguluyorsanız,size hayırlı işler 🙂

  217. Bu haber 2010 sezonu icin hamilton ve kubica dan korktu F1 i birakti diyenlere gelsin.

  218. PurposeLess  avatarı

    Benim profil resmime bakarak Raikkonen fanı olduğumu sanmayın 🙂 Aslında 2010'da bırakana kadar desteklerdim…

    Raikkonen acaba 2007-2008 sezonlarındaki gibi araç bulabilecek mi? Acaba Ferrari Raikkonen'i getirirken ona ne vaat etti? Ferrari'de şampiyon oldu takımın hepimizden iyi bilir..Ayrıca Alonso'nun bir Hamilton faciası var malum daha deneyimli olaya Alonso'dan bakılmamalı bence Raikkonen bugüne kadar en zorlu takım arkadaşını karşısına aldı…Bakalım ortaya ne çıkacak? Ben Alonso'nun 2014'te Raikkonen'e ufakta olsa üstünlük kurabileceğini düşünüyorum çünkü performansıyla herkes tarafından takdir edildi Ferrari bir çırpıda desteği kesmez gibime geliyor…

    F1 tarihinin en iyi pilotlarından 2'sini 2 yıl boyunca izleyeceğiz muazzam bir şey gerçekten böyle birşeyin olduğuna inanamıyorum…

  219. O kadar sevindim ki anlatamam.

    Daha iki yıl önce bu adam bu spora tekrar dönecek mi? Caterhamda yarışsın yeter ki o aracın için de pist üstün de olsun dediğimi hatırlıyorum.Bir çoğumuz da böyle düşünmüştür.

    Şimdiyse Kimi önümüz de ki yıl Ferrari'de.İnanamıyorum 🙂 Ben olaya sizin gibi bakmıyorum.Kimi 2 yıldır f1 de.Daha çaylak benim için.Sizi bilmem.

    Hakinenle başlayan ve Kimi ile sürüp devam eden f1 taraftarlığımın 2007 brezilyadan sonra ki en mutlu günü.

    Daha bu sezon bitmeden,bazı arkadaşlar Alonso ile Kimi'yi kıyaslıyor bazılarınız da küçümsüyor ve bazılarınız da tahminler yürütüyorsunuz.
    Siz onu bunu bırakın.Şanslıyız hepimiz.İki dünya şampiyonu bir takım da hem de ferrari de.Bir yirmi yıl daha göremezsiniz böyle kadro.Tadını çıkarın.

    Alonso da Kimi de çok üst düzey pilotlardır.Yok bir birlerinden puan çalacaklarmış yok takımlar şampiyonası garanti yok Kimi 2.pilot.Bunları boşverin.Gerçekten F1 den zevk alıyorsanız;heyecandan ekranın karşısında oturup izlerken bunların hiçbiri aklınıza gelmeyeceğinden emin olabilirsiniz.

  220. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Ron Dennis'e selam olsun. Geçmişte bu ikiliyi aynı takımda yarıştırmak için çabalamıştı.

    Aslında Redbull'a gitmesini daha çok istemiştim. O araçla neler yapacağı merak konusu.
    Ferrari Kimi'ye borcunu ödemiş oldu. Umarım iyi bir araç üretirler ve Raikkonen'in istediğini vermiş olurlar.

    Bu karar Kimi için iyi oldu. Lotus'a göre Ferrari daha iyi bir güç demek. Zaten yaş kemale erdi. Daha fazla orada kalması kayıp demek olacaktı.

    Alonso ile Raikkonen'in arasında sorun oluşturabilecek tek faktör Ferrari olacaktır. Ferra bu iki pilotu yönetmeyi becerebilmeli. Bu açıdan ben Stefano'nun gönderilmesi taraftarıyım.

  221. RIDVANRAİKKONEN ridvann61 avatarı
    RIDVANRAİKKONEN ridvann61

    hakettiği yere geri dönüyor 😀

  222. Acaba RAİKONEN telsiz muhabbetini sever mi? ''Alonso senden hızlı''. Hiç sanımyorum

  223. Berker Yıldırım avatarı
    Berker Yıldırım

    Takım kalmadı hangi takıma geçecek ki en fazla 2015de gider bence

  224. PurposeLess  avatarı

    Alonso-Raikkonen=Ronaldo-Bale

  225. RIDVANRAİKKONEN ridvann61 avatarı
    RIDVANRAİKKONEN ridvann61

    😀 😀

  226. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Açıkcası Kimi'nin geleceğine ihtimal vermiyordum. Ayrıldığında burdan çok atıp tutuldu çünkü. Kimi şöyle rest çekti böyle yaptı, aslan buz adam falan filan. Bir insan kovulduğu yere geri dönebiliyorsa demek ki biz herşeyi bilmiyoruz, yada kendimizi kandırıyoruz. Paranın sıcak yüzü bütün buzu eritiyor demek ki.

    Neyse gelelim mevzuya. Açıkcası pilot kadrosu olarak super görünselerde, seneyede yine RBR ve hatta Mersedes in de ön plana çıkacağını ve Ferrarinin yine tırmalayacağını düşünüyorum. 4 Senedir Alonso'ya yüklediler takımı, Kimi gelince Alo'nun yükü azalacak doğal olarak ama genele bakınca bir kazanım olacağını yine zannetmiyorum. Ferrari taraftarları kendilerini bu duruma da alıştırsınlar bence.

    İki plotun pek fazla çekişeceğinide zannetmiyorum. Ben pek öyle bir hırs görmedim Kimi'de döndüğünden beri. Atak yapacağı zaman çok tererddütte kalayor. Massa'dan muhtemelen iyi olacakıtır ama Alonso'yu yenebileceğini düşünmüyorum açıkcası. Alo Ferrari'ye geldiğinde de Massa'ya nasıl ezileceği konuşuluyordu burda.

    Alo şu an maximum performans gösteriyor. Açıkcası eşit şartlarda Alo'yu yenecek adam olduğunu da düşünmüyorum. 2007 Lewis muhabbeti açılmadan evvel, o şartların hiç de eşit olmadığını hatırlatırım. Neyse mevzu o değil, Lewis çok iyiydiyse yeneydi kaç senedir. Mclaren aracı daha iyiydi son senelerde Ferrari'den. Şu anki Mersedes bile daha iyi bence. Eğer Alo Mersedes'in aldığı pole poziyonlarını alabilseydi şu an başka bişey konuşuyor olurdurk.

    Hayırlısı olsun bakalım.

  227. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    istermisiniz 2014 sezonu başlamadan alonso ferrarri den ayrılıp başka takıma gitsin.

    asla asla demiyelim paçaları erken sıvamayalım derim:)

  228. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Raikkonen-Ferrari transferi > RealMadrid-G.Bale transferi

  229. şimdi hoşgeldin dostum. "Buz Adam ve Latin Ateşi" coming soon

  230. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Tam tersine rahatladım. Gridde Alonsoyla mücadele edebilecek pilotlarda vardı. Ferrari daha makul bir seçimle takımlar şampiyonluğu istedi. Pitstop taktikleriyle podyum kovalayan Raikkonen seneye de aynı şeyleri yapabilir bence de

  231. sadece rbr düşünmüyordur mercedeste düşünmeye başlamıştır.ferrarinin hamlesi aynı zamanda mercedese karşıda yapılmış oldu.bence esas sebeplerden biride buydu.mercedesinde seneye çok güçlü olacağı muhtemel

  232. trf1 yaşadı bu haberle.her alonso kimi haberi minimum 100 yorum alır. 🙂
    İnşallah seneye ferrari,mercedes,mclaren ve rbr birbirine çok yakın olur da muazzam bir sezon izleriz.

  233. Unutmadan, E. Jordan, Michael-Mercedes, Lewis-Mercedes ve Kimi-Ferrari anlaşmalarını ilk duyuran oldu.

  234. Hocam Redbull'da MultiFerrari var gene bişi olmaz 😀

  235. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    @Rıdvan sana değil bana söylemiş 🙂

    Efendim bu tür sitelerde yorumlar kısmı, eleştri,düşünce vb. iletebilmek için var ki bende iletiyorum. Ha her lafa atlamakta sıkıntı değil görüş paylaşımı söz konusu. Ben Alonso taraftarıyım, pilotumu da savunurum. Sizi ilgilendirmez 🙂

  236. cok korkmus gibisin herkese laf yetistirmene gerek yok.. calm down

  237. RIDVANRAİKKONEN ridvann61 avatarı
    RIDVANRAİKKONEN ridvann61

    ….

  238. Hayırlı olsun.

    Hayırlı olsun da Ferrari bu anlaşmayla 2010'da hata yaptığını kanıtlamış oluyor. 2009'daki korkutucu kazasından sonra Massa'yı takımda tutarak belki de sadakatlerini göstermek istediler, olabilir. Ama tutmadı. Belki de bu sürücü ikilisiyle istedikleri çalışma şeklini oturttular ama elle tutulur sonuç gelmedi.

    2010 için de anlaşması bulunan Kimi'yi Santanderin ödediği tazminatla kapı dışına koydular. Santander'in teklifi de enteresandı; Ferrari'den ayrılması için 10 milyon Euro, F1'den ayrılması için +7 milyon Euro daha. Bu +7 milyon Euro'luk teklifin tek açıklaması olabilir; şampiyonluk yolunda çok önemli bir rakibi ekarte etmek. Anlaşılan Santander Kimi'nin potansiyelini Ferrari'den daha iyi biliyormuş. Aradan 4 sezon geçince Shell ortaya çıktı, "Yeter!" dedi ve dedikodulara göre Kimi için 20 milyon Euro ödeme yapacak. Demek ki Shell de Kimi'nin potansiyelini Ferrari'den daha iyi biliyormuş.

    Aldıkları verdikleri onların olsun, biz işin diğer tarafına bakalım. Bu ikili Ferrari'de ne yapabilir? 2014'ün en sağlam sürücü ikilisi olacağı kesin. Hatta tarihin en sağlam sürücü ikilisi olacağı kesin. Altlarında da hızlı bir araç olursa kıyasıya yarışacakları da kesin. Hele bir de Mercedes, Red Bull ve Ferrari kafa kafaya olacaksa… Offf… Şunu da belirtmek lazım; Alonso pist üstünde yaptıklarıyla takımı etrafında toplamış durumda. Kimi'nin ise bu konularla pek ilgilenmediği biliniyor.

    Bu ikili Ferrari'de sıkıntı çıkarır mı? Kimi'nin karakterini anlamayan yoktur sanırım. Çünkü o kadar düz bir yapısı var ki açık açık "Ben bu'yum" diyor. Peki Alonso? Açıklamaya girmezsem kafam daha rahat eder.

    Ron Dennis'in 2007'de yapmak istediğini Ferrari 2014'de İki büyük sponsoru ile başardı. Tekrar herkes için hayırlı olsun.

  239. alans>kimi
    alans<kimi
    alans=kimi
    bunu 2014 ve 2015 te Allah ömür verirse inşallah göreceğiz.

  240. PurposeLess  avatarı

    O zaman 2007 şampiyonluğu Mclaren'in hatasından dolayı Raikkonen'e geldiği kanaatini ortaya çıkarıyor bence bu çok saçma kazanan pilot haketmiştir ne olacağını seneye göreceğiz ikiside üst düzey pilot iyi olan kazanacak atıp tutmak saçma…

  241. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Mantıklı gelmiyor bana da, sadece teori işte 🙂

  242. Vettelde 2016-2017 gibi ferraride olur büyük ihtimal

  243. Vettelde 2016-2017 gibi ferraride olur büyük ihtimal

  244. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Ne kadar seviyosunuz fesat çıkarmayı , gridin en çok rekabet içinde olan 2 pilotu bu sefer aynı hedef
    Için bir araya gelmisler , Alonso onu ezer de bunu yener de…
    Raikkonen 2009 araciyla Belcika'yı kazanirken ayni Ferrari'nin diğer aracı ilk 10 a girmek.için sürünüyordu..

    Yani sadece ALONSO'NUN FERRARI'SI YAVAS edebiyatindan artık kurtulun .. 2008 den beri ne Alonso var ne Raikkonen var ne Ferrari var .. Sadece Redbull ve Vettel var . Bu egemenligi yikmak icin yapilacak en dogru hareketi yapti Ferrari.. He kovduğu adamı geri alarak "tükürdügünü yaladı"ayrı meaele…

    Raikkonen , Alonso'ya guvenilerek Ferrari'den gönderildi .. Alonso'yu Raikkonen'in ustunde gorduler fakat onlar da sert kayaya carpti , sadece Alonsoyla veya sadece Raikkonen'le olmayacağını anladılar. Piyasada RedBull diye bir takım olmasa Alonso'ya 3 senedir kafa tutabilecek tek bir pilot yok…

    Artık Alonso&Raikkonen rekabetini bir yana bırakmalı ve Redbull'u beraber yıkma planları yapılmalı.. Bırakın "Alonso şansıyla şampiyon oldu" , "Raikkonen Massa'ya dua etsin" muhabbetlerini ..

    Belki maximum 2 sene izleyebilecegimiz bir rüya takım var ortada … bu sayede iki zıt kutup , surekli kavga eden iki grup "Alonso Fanı & Raikkonen Fanı" o hiç sevmedikleri diğer pilotu sevebilirler

    Sizin burda kavga ettiginiz kadar Raikkonen ve Alonso.bu rekabeti önemsemiyorlar

    Bizim.açımızdan sevindirici haber … Raikkonen Lotus'ta sürüneceğine en azından bir fırsatı oldu ve belki de TIFOSI'ler ilk defa bu kadar büyük fanlarla pistlere gelecekler…
    Şimdi Redbull düsünsün ..

    Değerinin geç anlasıldığı yere hoşgeldin adamım …

    #2014TakımlarŞampiyonuFerrari

  245. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Tabi tabi 🙂

  246. Takım arkadaşı Alonso ise kariyerini zirvede tamamlamak bana pekte mantıklı gelmiyor.alonso ya yenilirse şayet kariyeri açısından hiç iyi olmaz ki ben alonso nun kimiyi mağlup edecegini düşünüyorum.

  247. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Hak etmişti ? Alonso hiç mi kalmadı ? Taraflı düşünmeyin bence. Alonso > Kimi. Raikkkoneni küçümesemem ama Alonso ile karşılaştırması hatta daha iyi denilmesi hoşuma gitmiyor. Yoksa Raikkonende pekala yarıştığı takımlarda birinci pilot olmalıdır. Neyse 2014'e daha var bekleyip görücez. İnşallah yanılırım 🙂

  248. RIDVANRAİKKONEN ridvann61 avatarı
    RIDVANRAİKKONEN ridvann61

    aynen

  249. RIDVANRAİKKONEN ridvann61 avatarı
    RIDVANRAİKKONEN ridvann61

    sanane kardeşim eleştiriye eleştiri ile karşılık verdiim satasan sensin

  250. TifoAlo HRT avatarı

    Millet öyle kafasına göre sallamış sonrada ona inanmış daha hiç bir şeyi bilmiyoruz görmüyoruz 1 sene daha bekleyinde sonra ne konuşulacaksa konuşulur zaten şimdi saçma sapan kurgular peşinde gitmenin bir mantığı yok.

  251. RIDVANRAİKKONEN ridvann61 avatarı
    RIDVANRAİKKONEN ridvann61

    kimi kovulmadı zamanında 1. pilot 2. pilot olayı olduğu için vede massa ikinci pilot olduğu ve kiminin 2. pilot olmadığı için ayrılık oldu

  252. bu sporun messisi ile ronaldosu aynı takımda hayırlı uğurlu olsun

  253. Duhan Peker avatarı

    Bu transfer ile Ferrari'nin 1.Pilot-2.Pilot stratejisi de sonlanmıştır.

  254. yılın en güzel haberi 🙂
    artık 1991 McLaren den sonra ilk defa böyle bir rüya takım izleyeceğiz 🙂

  255. RIDVANRAİKKONEN ridvann61 avatarı
    RIDVANRAİKKONEN ridvann61

    hiç biri alonsonun iki sene fazla yarışması var ama yinede alo üstün istatistik olarak

  256. alonso'nun kalan yarışlardaki motivasyonunu çok merak ediyorum.

  257. Hoşgeldin Kimi…

    Yarışlarda Ferrari düşmanı Kimi'cilerin kafası biraz karışacak. 🙂

  258. Montezemelo 1 kümeste 2 horoz olmaz demişti geçtiğimiz yıl. Peki Raikkonen gibi popüler ve hızlı bir pilot, Alonso varken Ferrari'ye dönüyorsa benim aklıma Alonso'dan pekte memnun olmadıkları düşüncesi geliyor.

  259. RIDVANRAİKKONEN ridvann61 avatarı
    RIDVANRAİKKONEN ridvann61

    unutma 2005 yılında alonso dayanıklı arabyla şampiyon oldu ve o sene kimi alonsoyu her türlü geçip şampiiyonluğu haketmişti
    ona bakılırsa alonun kazandığı iki şampiyonlukta rakiplerin dayanıksız arabaları yüzünden oldu
    alonso iyi pilot kimide öle kimiyi küçümseme istersenn

  260. adama kırmızı tulum daha bi yakışıyo ya 🙂

  261. Kimi 2002 de caylak doneminde shumi nin yaninda 2. pilot olmay kabul etmemis bir kisi olarak bu yatan bu saatten sonra mi 2.pilot olcak?? bakalim alonso 2014 te ferrar´de olcak mi yoksa mclarende ki ibi kacip gidecek mi??? yakinda gorecegiz…

  262. Yaş büyüklüğünden Raikkonenmi 1.pilot olcak istatistiklerdenmi
    Yoksa ikiside aynı araç numarasıyla yarışsın 😀

  263. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    +1 Raikkonende söyledi zaten "kararım aptalca" diye. Büyük ihtimal yüksek para aklını çelmiş olabilir veya kariyerini zirvede bitirmek. Yoksa kovulduğun takıma neden gidesin

  264. Amanin! ortalik fena karisacak 🙂

    Ferrari`nin tukurdugunu yalayip Raikkonen`i tekrar geri getirmesi oldukca manidar olsa gerek bazilari icin.. Alonso ile Raikkonen her ne kadar arkadas gibi gorunselerde ben ilk 3-4 yaris sonra iplerin iyice gerilecegini ve takimin fiziksel anlamda ikiye bolunecegini dusunuyorum. Domenicali ve Fry bu durumu nasil idare edecekler hic bir fikrim yok 🙂 Ama sunu cok iyi biliyorum ki Montezemello Raikkonen ve James Allison`u tekrar geri getirerek cok buyuk cesaret ornegi gosterdi, ve bu hamle Ferrari`ye kazandiracak..

    Not: Herkul`u goren varmi? :))

  265. Alonso varken Raikkonen'in gelmesi Ferrari'nin Alonso'dan pekte memnun olmadığı fikrini veriyor bana. En iyi kadroya sahip şuan Ferrari ama bakalım McLaren'in 2007 yılında yaptığı saçmalıklara izin verecekler mi? Raikkonen'den yana sıkıntı olmaz ama diğeri için aynı şey geçerli değil.

  266. Kim Gelisin Abi Hakkinen mi Coulthardmı Yoksa Daha bu sene giden Hamiltonmu ?

  267. Alonso'cular da bir endişelenmiş gibiler. Eeee Massa gibi vur ensesine al lokmasını bir pilot gitti, yerine Ferrari'yi şampiyon yapan son pilot geldi. 🙂

  268. Duhan Peker avatarı

    Tüm istatistikler…

  269. Kimi nin Ferrariye geri dönmesiyle aklıma 2009 sonunda Kimi fanlarının Ferrariye olan öfkeleri,tartışmaları hatta büyük büyük tartışmaları geldi nedense.şimdi yine ferrarili kimi yi destekleyecekler çok ironik olucak dogrusu.

  270. Talha Yıldız avatarı
    Talha Yıldız

    Kiminin Ferrariye hayatta gelmez diyenler nerede 🙂 Hoşgeldin buz adam.Süper bir sezon bizi bekliyor,kazan ferrari olur inşallah.

  271. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    2000 yılından beri F1 izliyorum. Raikkonen'in Alonsodan üstün olduğunu hiç düşünmedim bile. 2007'deki şampiyonluğu bile Hamilton ve Alonso çekişmesi yüzünden gelmiş bir adamın nesini takdir edeceğim. Bana göre ikinci pilottur diğer arkadaşları bilemem

  272. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    hayırlı olsun hem kimi ye hem ferrarri ye hemde alonso ya.

    şu andan itibaren tek dileğim eşit şartlarda eşit araçlarla biri diğerine bariz puan üstünlüğü kurana dek eşit ve adil yarıştırılmaları ve yarışmaları.

  273. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Biraz saçma gelecek ama Mclarenin gelecek yılki takımlar şampiyonluğu şansı yüzde 55. Demedi demeyin.

  274. osman erener avatarı

    alonso taraftarı takım adına sevinmekten çok ilk günden sızlanmaya başlamış."sıkıntı yok zaten 2. pilot" cümlesi tereddütü ortaya koyuyor zaten..raikkönen'i ne kadar zamandır izliyorsunuz bilemem ama sizin canınızı daha çok sıkacağı aşikar..massa'yı çok ararsınız artık..

  275. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Evet sürünen araçla hala daha birşeyler yapmaya uğraşan sonuna kadar mücadele eden Button. Raikkonen yerine Button gelsin isterdim ben.

  276. hahahahahahahahahahahaah KİMİ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! alonso ya geçmiş olsun

  277. Felipe taraftarları olarak
    2006- Schumi ile bir derdimiz yok, aynı zamanda destekliyoruz
    2007-2008-2009- Kimi ile bir derdimiz yok, aynı zamanda destekliyoruz

    2010-2011-2012-2013- Alonso'yu sevmiyoruz, sevmediğimiz için de seviniyoruz Kimi'nin geldiğine.

  278. hayırlı olsun. Ferrari'yi izlemek eğlenceli olacak.

  279. rocco junior avatarı

    Uzun süredir yazmıyorum zaten yazmama kararı aldım ama arkadaş buna da yazılmaz mı 🙂 O yüzden kendi sözümden bir kerelik döneceğim kusura bakmayın.

    Ben bu haberi 2 ay kadar evvel Ulaş arkadaşımızdan duymuştum ama çok saçma gelmişti bana.Sonra baktım ki Kimi;"2014 kararım aptalca" gibi bir açıklama yaptı ve içime kurt düştü.Nitekim bugün artık beni bile oldukça şaşırtan şeyler yaşanıyorsa f1 çok değişmiş demektir.Ee az buz değil 20 senedir takip ettiğim bir sporda ve Ferrari gibi tutucu bir takımı desteklerken böyle düşünmem normal.

    Massaya gelecek olursak;aslında bize 2003 yılında geldi test pilotluydu o sıralar sonra pişsin diye geri yolladık ve 2006 da ilk kez resmen katıldı takımımıza.Schumi den sonra bu takım adına en çok yarışan ve yarış kazanan pilotlardan oldu.Yıllarca öyle veya böyle direksiyon salladı kırmızı tulm için hatta canından oluyordu.2010 da ilk yarışta dönüşü muhteşemdi ancak sonrası resmen eski Massayı mumla arattı adeta silinmişti Alonso tarafından.Bundan hem kaza hem psikolojik bazı şeyler etki etmiş olabilir 2010 Almanya gibi ancak 1 sene 2 sene eder anlarım 4 sene sürmez bu durum.Massa,Pirelli den mi bilinmez bir türlü eski performansına dönemedi.Hep iniş çıkış yaşadı.Açıkçası Alonso-Kimi ve Hamilton kadar üst düzey olsa çoktan alışır sürüşünü adapte eder ve bu kadar gölgede kalmazdı.Artık ayrılık vaktiydi ve isabet oldu bu karar.Çok duygusal daranmaya kalksalar takımlar şampiyonasında hep kan kaybedeceklerdi.

    Peki bu durumla ne oldu?Bu çok faydalı ve güzel bir hareket mi,Ferrariye zafer getirir mi bilinmez.Risk aldılar ama unutmayın en büyük risk risk almamaktır.Bana göre eğer F10 kadar rekabetçi,zaman zaman kazanan ve sürekli podyuma oynayan bir araç ile bu 2 pilottan 1 tanesi kazanabilir.Ancak birbirlerinden sürekli puan çalacaklarını unutmayalım.Senna-Prost zamanında formül tuttu fakat Prost takımdan intikamını alıp yani şampiyon olup gitmişti.Bununla beraber Ferrari'nin artık 2 üst düzey pilotla yarışmaya ihtiyacı vardı.Bu sporda çok değişiklikler oldu.Ferrari de artık değişime ayak uydurmalı.Tabularını yıkmalı arkadaş.Hep 2.pilot hep bir robot arayışı,hep yol verme olayı kalkmalı.

    Nerdeyse 1 yıldır yazmayınca insan kısa bir yorumla silip atamıyor ve eminim özleyenler vardır yorumlarımı :)Ben siteden çok kavga dövüş ortamı,gergin atmosfer olması ve artık yorumdan f1den eski zevki almamaktan,sürekli kaybeden Ferrari'nin hayata küstürmesinden ötürü elimi çekmiştim.Tüm yerli-yabancı forumlarda yazmayı bırakmıştım.Kaynaklarımla bağımı kesmiştim.Emekliye ayrılan istihbaratçı misali 😀 O yüzden böyle 1 yılın birikimi ve haberin büyüklüğü sebebiyle uzatıyorum.

    Son olarak bu sporda asla asla demeyeceksin.Hamilton yuvasından gitti,Alonso yuvasından gitti ve Kimi gitti tekrar döndü düşünün.Bazı taraftarları altını çizerek söylüyorum bazı aşırı fanatik taraftarları sürekli bizlere ve takıma saydırdılar.Kovulduğu yere gitmez bilmem ne şu bu efelik yapıp ahkam kestiler ama ben anladım ki 20 yılda böyle büyük konuşmakla olmuyor arkadaşlar.Büyük lokma yiyelim büyük konuşmayalım.Biz hep temkinli olalım.Gerçi ben arkadaşları hep uyardım bakın tükürdüğünüzü yalarsınız diye.Bu duruma bir gün bazı Vettelci arkadaşlar da gelicekler diye tahmin ediyorum.Bu birlikteliğin er geç olacağını düşünüyorum tabi hakikati Allah bilir.Ve Massa fanlarının bazıları şimdiden başlamış şöyle olacak böyle olacak 10 sene kazanamayacaklar Kimi yicek Alonsoyu falan bırakın arkadaşlar traş apmayı lütfen.Bu anın tadını çıkartın.Ferrari buna cesaret edip bizlere böyle heyecan verici bir kadro çıkarmış hayırlısını isteyin.Kin gütmeyin lütfen.Herkes bir gün ayrılacak takımdan.Gerçekten Ferrari teşekkür etmek istiyorum.Seneye ne olur kim kazanır bilinmez ama enteresan olacağı kesin.

    Herkes için hayırlı olsun 🙂

  280. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Mc Larenciler bu habere epey içerlemiş görünüyorlar. Eeee ne yapsınlar admların 1. pilotu button

  281. McLaren'in kadrosunun iyi olduğunu söylediğimi hatırlamıyorum. McLaren'in kadrosunun kötü olduğunu ve değişmesi gerektiği defaatle dile getirdim. Okumadıysan bu senin sorunun. Kadronun iyi olması şampiyonluğun garanti olduğu anlamına da gelmiyor. McLaren 2007'de en iyi kadro ve en iyi araçla bile şampiyon olamadı.

    Burada Alonso düşünsün derken.; Öyle ben hızlıyım, bu çok saçma gibi lafları Raikkonen'e sökmez diye yazdım. Raikkonen, Ferrari'yi şampiyon yapan son pilot olarak takımda 1.pilot konumuna bile yükselebilir. Ferrari gibi 1.pilot politikalı bir takım gidip te Raikkonen'i Alonso varken getiriyorsa düşün bakalım nedendir?

  282. su cocukluklari birakin Allahinizi severseniz takimin kazandigi muthis pilot ikilisine bakin gelecek sene icin en urkutucu pilot ikilisi diger takimlar icin.Yarislarda zaten gorecegiz performanslarini birakin su 1.pilot 2.pilot meselesini.

  283. Mantığa bak be :D: D:D: 😀 güldürdün dostum.

  284. 2007'de McLaren'de olabilecek kombinasyon 7 sene sonra başka bir takımın çatısı altında olacak. Bakalım nasıl bir uyum gösterecekler?

  285. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Neci olduğu önemli değil.Dün şumici bugün massacı yarın raici sonra vetelci ……..
    Senin anlayacağın , alonsonun rakibi kimse onu tutarlar.

  286. Bir de Daniel Ricciardo Herkesten iyi çıkıyormuş 😀 Aman Allah yazdıysa bozsun 😀 😀

    Bi 5 sene daha Redbull'un şampiyon olmasını seyredemem :((

  287. Duhan Peker avatarı

    Yuh artık.

  288. PurposeLess  avatarı

    Alonso'nun muzdarip olduğu konu araçın çok hızlı olmamasıydı..Takıma gelen Raikkonen hızlı bir araç ister ve yarışına bakar..Şimdi elde böyle bir veri varken Ferrari iyi bir araç tasarlayabilecek mi tek endişem o onun haricinde bitirim ikili olurlar..

  289. Aras Tekiner avatarı

    Hoşgeldin Kimi….Forza ALONSO

  290. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Hayırlara Vesile Olsun 🙂

    Seneye İkisi RedBull'u Harcayacak İnşallah 🙂

  291. buzadamın dönüşü ve yükselişi lotusda harikalar yaratan buzadam ferrariye şampiyonluk için gitti birde şampiyon olursa harbiden film olur hemde 2 partlık buzadamın dönüşü buzadamın yükselişi 🙂 hayırlı olsun kimi adına çok sevindim şampiyonluk şansı ve kazanacağı zaferler lotusdan daha fazla olacaktır.

  292. Siz öyle diyorsanız öyledir. :DDD

  293. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    ikinci pilot olarak getirildiği için pek bir sorun yok

  294. Alonso Raikkonen'i yener. Griddeki en iyi pilot Alonso'dur. Raikkonen'e de saygım var ama Alonso daha iyi bir pilot.

  295. ferrari kimi iyi ya da kötü olduğu için değil takımlar şampiyonasında redbull ile savaşmak için

  296. Seneye ilk yarışta 1-2 yapıp 43 puan puanla sezona başlarlarsa tmm kalpten gittik demektir

  297. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    beklemiyordum ama çok iyi oldu.Ferrari takımlar şampiyonluğunu garantilemek istiyor.
    Bu arada dolapları magnumla doldursalar iyi olur.

  298. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Ben şuna bakarım abi, 9-7-5 sonuç olarak gerilerden kalkıpta ikinci,üçüncü bitirebiliyosa bir adam zaten en iyidir. Kimi'nin bu sene başındaki başarıları genelde pit-stop avantajlarıyla elde edildi. Alonso Ferraride birinci pilottur, Raikkonen yeni Massa'dır ister kabul edin ister etmeyin. Forza Alonso

  299. gercekten incitmis takimi 😀

  300. Eğer bu sitede biraz takılıyor olsaydın, 2012 Brezilya'dan itibaren bu nickle dolaştığımı bilirdin. Bundan önce Massa ve Schumi fanı olduğumu bilenler bilir ve bu sitede bir sen bilmiyormuşsun herhalde.

  301. bu açıklama ferrarinin pilotlar şampiyonasında bu yılı çöpe attığını gösterir.Kalan yarışlarda Alonso'nun motivasyonu net şekilde düşecektir.Vettel 3 yarış sonra şampiyonluğu ilan edebilir.

  302. Bunu dedin ama şimdi Kimiciler gelir, alakasız olmalarına rağmen Vettelciler bile gelir yani Alonso'ya sallamak için 😀

  303. Artık Redbull MultiFerrari yapsın 😀

  304. mattesitchz:takım gel buraya hani biz almayınca kimi lotusda kalacaktı.hani ferrari onu almazdı rakip 1 di 2 oldu.adam ferrariye imza attı ama bize karşıda imza atmış oldu eyvahlar oldun kelle istiyorum ulen seneye şampiyon olamazsak yakacağım lan::)

  305. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Lotus F1 Team degişik bir tweet attı 😀

    So #Kimi is off to #Ferrari for 2014; it hurts a little bit… #F1 #Raikkonen pic.twitter.com/HkFhWvqpTo

    https://pbs.twimg.com/media/BT4XcJXCAAAeVMl.jpg

  306. Güldüm sadece sana bu kadar stres iyi değil

  307. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Şimdi RedBull düşünsün. Ferrari Los Galacticos'u bir araya getirdi.

  308. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    bence mclaren düşünsün.perezli butonlu kadroyla alonsolu raikonenli kadroya karşı ne yapabilecek.Takımlar şampiyonu olamama serisine yeni sayılar mı geliyor?

  309. Bu ikili arasındaki çekişme çok ilginç olucak.Ben birbirlerine karşı bariz bir üstünlük beklemiyorum.

    Rai Alonsodan daha iyi lastik koruyor.Alonsoda azda olsa sıralamaları daha iyi gibi bana göre yakın geçer aradan Hamilton sıyrılır seneye :))

  310. michael  schumacher avatarı
    michael schumacher

    Kiminin Ferrari'ye dönmesi Alonso için şuan için utanç verici. Çünkü Alonso Kimiden daha iyi pilot olduğu düşünülerek getirildi. Ancak Ferrari'nin kimiyi geri getirmesi artık böyle düşünmediğini gösteriyor

  311. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Alonso, Raikkoneni her türlü yener. Raikkonen için üzüldüm hak ettiği yer birinci pilotluktu. Neyse Forza Alonso gerisi önemli değil.

  312. Duhan Peker avatarı

    Fotoğraf gözükmüyor.

  313. DreamOfWinD  avatarı

    Yoruma baktım gülümsedim. Nicke baktım kahkaha attım

    Şumici görünümlü Massacı seni gidi 🙂

  314. umit isbilen avatarı

    lotusun facebook sayfasında olayı duyurma şekli… eğlenceli adalar gerçekten

  315. Duhan Peker avatarı

    ….

  316. osman erener avatarı

    keyiflendim şimdi..heyecan verici bir takım, sezon, rekabet bizi bekleyecek 🙂

  317. Mustafa sar avatarı

    işte bu… kimi yarım kalan işi bitirmeye geldi

  318. Arkadaşlar Şu Telsiz Anonsu insanın tüylerini ürpertirr

    Ferrari 2014 World constructors Championn 😀 Yeahhh

  319. DreamOfWinD  avatarı

    Hadi hayırlı olsun. İstikrarlı bir isim şarttı. 2. kariyerinde de Raikkonen gayet istikrarlı bir isim. İnşallah 2007-McLaren gibi bir takım arkadaşlığı olmaz.

  320. Şimdi diğerleri düşünsün 🙂

  321. Şimdi Alonso düşünsün. 🙂

  322. PurposeLess  avatarı

    Bende profil resmimi 1 haftalığına değiştireceğim beni aşırı mutlu etti bu haber

  323. hayırlı olsun inşallah artık adam gibi bir araç yapmaları şart bu arada memo ferrarioğlu hulkla yarışacak demişti ferrari gelecek sene onada selamlar burdan:::.)))

  324. valium (spa2000) avatarı
    valium (spa2000)

    Ferrari adına yakışır bir hamleyi sonunda tüm cesaretini toplayarak gerçekleştirdi.
    Önümüzdeki yıl Ferrari fanları için harika geçecek.

    Kimster tekrardan hayırlı olsun.

  325. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    BUZADAM GERİ DÖDÜ….;2014'TE SİNEMALARDA (belki filmlere konu olur rush gibi :D)

    1955'ten sonra şampiyon olmuş iki pilot yanyana tabi o zamanlar bir takımda 8-9 pilot var aslında 1990'nı da sayabiliriz ama mansell 92'de şampiyon olduğunu hatırlarsak ferrari tarihinde bir ilk olacak..
    bundan sonra artık 2014'ü diğerleri düşünsün….inşallah ferrari 2008'den beri alamadığı şampiyonluğu alır ayrıca şampiyonları da şampiyon yaparız …..

  326. Müthiş bir ikili olacaklar. İşte bu be işte bu! Alonso ve Kimi 2014'de takımlar şampiyonluğunu zorlanmadan getirirler Ferrari'ye. Şampiyonlar saldırsın, Redbull'un kanatları kırılsın!

  327. MSC-ALO-RAI  avatarı

    Günlerdir kendimi hazırladığım bu mükemmel an sonunda geldi, şu anda gridin en sevdiğim iki pilotu gridin en sevdiğim takımında yarışacak.

    Sanırım en iyi ikiliye Ferrari'nin sahip olacağını söylersek yanılmış olmayız. Takımlar şampiyonasında Ferrari'nin gelecek seneki şansı çok ama çok büyük, tek sıkıntı pilotlar şampiyonasında ALO ve RAI'nin birbirlerinden devamlı puan çalacak olmaları. Ama benim kanaatim Alonso'nun mücadeleyi Raikkonen'in 25-30 puan önde bitireceği yönünde, tabii ki sadece tahmin, Raikkonen'in Alonso'yu geçmesine de çok şaşırmam neticede ikisi de çok ama çok iyi pilot.

    Bir gün adımı MSC-ALO'dan MSC-ALO-RAI'ye çevirebilirim demiştim, o gün bugündür. Ve unutmadan, gelecek sezon için gerçekten çok ama çok heyecanlıyım.

  328. Beni Ferrari değil Kimi ilgilendirir. FORZA RAIKKONEN

  329. https://twitter.com/Lotus_F1Team/status/377765191053606912/photo/1

    Lotus takımının resmi twitter hesabındaki bu tweet ne demek sizce.sanırım Lotus Raikkonene kızgın

  330. Ustaa Ferrari Şampiyon olsunda Alonso Raikkonen önemlimiii :)))

  331. umit isbilen avatarı

    http://www.f1fanatic.co.uk/2013/09/11/ferrari-put-two-roosters-in-their-hen-house/

    Ferrari kümesine 2 horoz koydu demiş F1 fanatic, çok doğru bir yorum. ben bir kimi fanı olarak çok da sevinemedim bu habere ama olsun, eğlenceli bir birleşim olacak, umarım ferrari 2014te rbr ile yarışabilecek bir araç yapar.

  332. PurposeLess  avatarı

    Ferrari uzun bir aradan sonra süper bir ikili ile yarışacak belli ki başarı isteniyor bu habere acayip sevindim bu iki pilotu aynı takımda görmekten büyük zevk duyarım pistte ikisine izlemek büyük keyif verir birbirlerine sorun olmaz kim iyiyse o kazanır inanılmaz bir mücadele bizi bekliyor sıra geldi pit ekibine gerekli adımların atılmasını bekliyoruz Monte…

  333. Ferrarinin son şampiyonu geri dönüyor Kimi Raikkonen…

  334. Hadi be aslanlar kesin şu redbull kanatlarını

    Ferrari 2014 world champion dediklerini duyalım hadi !!!!!

  335. Kadir YILMAZ avatarı

    Keyifli olacak umarım, bizim için iyi bir seyir fırsatı..

  336. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    2007 Mclaren günleri geri dönüyor gibi Alonso için

  337. fantastik bi haber

    Efendiler………………………………

    kimi diazı ezer

    bu lafımı yazın bi yere

  338. Anlaşılan Ferrari'nin son sürücü şampiyonu bi 10 sene daha Kimi Raikkonen olacak :))

  339. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Seneye Kan akacak..

  340. Batuhan Yentür avatarı
    Batuhan Yentür

    Beyler harika bir mücadele bizi bekliyor,fanatiklik yapmadan tadını çıkarın

  341. fatih kılıç avatarı
    fatih kılıç

    ferrari takım içindeki seslerin yükseleceği 2014 yılına şimdiden kendini hazırlasın. alonso eğer takımda kalacaksa çaylak bir pilot daha mantıklı olurdu.

  342. Şimdi sen düşün Alonsooo. Kimi senin için 5 sıra grid almayacak, ya da sırasını sana vermeyecek, ya da sana rüzgar tünelinden hız kazandırmayacak, ya da emre uymayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir