Ferrari: "Raikkonen Artık Daha İyi Bir Sürücü"

yazar:

kategori:

2007 ve 2009 seneleri arasında Raikkonen Ferrari’de yarışmıştı. Domenicali “Kimi ile 2007 ve 2009 seneleri arasında 3 sene birlikte çalıştık ve asla sorun yaşamadık.”

“Tabi ki herkesin kendi yöntemi vardır ve bir Finlandiyalının İtalyanca şaka yapmasını bekleyemezsiniz.”

“Dürüst olmak gerekirse Fernando’nun tutkulu ve açıklayıcı Latin karakteriyle birlikte Kimi’nin sakin tavrı gençler dahil bir çok kişinin ilgisini çekecek. Partnerlerimiz de buna katılıyorlar.”

“Teknik açıdan Kimi’nin böylesine önemli değişikliklerin olduğu dönemde ne kadar iyi bir şekilde katkıda bulunabileceğini biliyoruz. Bunun yanında Jmaes Allison da bize onun geride kalan 2 senede ne kadar geliştiğini birinci ağızdan anlattı.” dedi.

Ferrari daha önce yaptığı açıklamalarda bir kümeste iki horozun olamayacağını söylemişti. Ancak görünen o ki bu olacak. Domenicali, pek sıkıntı yaşayacaklarını düşünmüyor.

Domenicali “Yetenek, deneyim, rekabetçilik ruhu ve aracı geliştirme yetenekleri açısından Kimi ve Fernando birlikteliği günümüz Formula 1’inde olabilecek en iyi birliktelik.”

“Ferrari’de herkes takımın öncelikli olduğunu, ardından bireylerin geldiğini bilir. Fernandı takım için kilit isim ve uzun süre öyle olacak.”

“Aldığımız bu kararla grup dha da güçleneceği için Fernando’nun ilk sevinenlerden olduğuna eminim çünkü o daha güçlü takımın avantaj olacağını bilecek kadar zeki birisi.” dedi.


Yorumlar

“Ferrari: "Raikkonen Artık Daha İyi Bir Sürücü"” için 23 yanıt

  1. ScuderiaRaikkonen06 Icemanf1 avatarı
    ScuderiaRaikkonen06 Icemanf1

    Valla burda Ham'ın pek suçu yok adam kendi çizgisinde gidiyor ve önünde araç olduğu için yavaşlıyor ve Hulkda aracı yolda tutamadığı için arkayı değdirince ikisinin yarışıda mahvoluyor bundan şampiyonluk çıkarıyorsan helal olsun.

  2. hahahahaha iyidi 🙂

  3. şampiyon olacak pilot
    HULKENBERG

  4. 2014 ??

  5. Ben hala Mclaren'deki Kimi'yi arıyorum.

  6. mehmet ceviz avatarı

    başarısızlık halinde mercedes,lotus,ferrari,mclaren;ham-raı-alo-but yani birinci pilotlarına geliştin gelişmedin muhabbeti yapamaz kendilerinde arayacak suçu.redbull başarısız olsaydı vettele çatabilirdi,oda arkasına bile bakmadan basıp gidiyor.en başarılı tarihe sahip ferrari olabilir ama şu anda en iyi formula 1 takımı redbull.ham-raı-alo eğer radbula yakın bir araçta olsalar şimdiden redbul nerdeyse çifte şampiyonluğu garantileyemezdi.

  7. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    :):) o kadar zeki değil diyorsun yani ::):)

  8. Yakup ERCAN avatarı

    Açık olmasada sunu anlıyorum. Fernando sana bu zamana kadar müsade ettik, ama olmadı yapamadın. Rai ile neredeyse durumlar aynıydı ama olmadı. Şimdi Rai geldi sen artık biraz geriden gel, massa gibi. James ve Rai aracı halleder sen sür der gibi. Bu arada dominice dokunmadan gecemeyeceği, dominic herkes gelişti ama sen hariç.

  9. bir Finlandiyalının İtalyanca şaka yapmasını bekleyemezsiniz.

    Burda bi değdirme seziyorum. Belki de Domenicali'yi fazla abartıyorum, yapamaz 🙂

    Raikkonen'i iyi bulmadıkları için göndermişlerdi. Takımın birinci pilotu olamadığını anlamışlardı diye düşünüyorum, diğer haberde de tartıştık bunu bi arkadaşla.

  10. Raikkonen her zaman yetenekliydi,ama istikrarsızdı.Bu yüzden sadece bir şampiyonluk yaşadı.İkinci F1 döneminde ise eskisine oranla çok daha istikrarlı ve kararlı bir görüntü sergiliyor,aradaki en büyük fark bu.Zaten Kimi 2009'da ayrıldığı hâli ile aynı durumda olsa Ferrari onun üzerinde bu kadar durmazdı.

  11. sebastian vettel  avatarı
    sebastian vettel

    Ferrari: "Raikkonen Artık Daha İyi Bir Sürücü"

    şu açıklamaya bak.!!! Kimi her zaman iyiydi sorun sizin gibi parayı tercih eden beceriksiz yönetim…

  12. Emre ÖZDURU avatarı

    Merhabalar…

    Bu siteyi her gün açar ve yorumları okurum. Şimdiye kadar yaptığım yorumlar 1 elin parmaklarını geçmez ama işin için J.Allison ve Kimi olunca bir iki kelime de ben edeyim dedim.

    Şahsi fikrim Kimi'nin Ferrari'ye geleceği çok önceden belli idi ki ALLISON'un Ferrari'ye geçişi ile böyle bir hamle bekliyordum. Benim için kesinlikle sürpriz olmadı. Anlaşmanın olmamasına şaşardım asıl.

    Yalnız orta da şöyle bir durum var; Allison ile Kimi zaten uzun zamandır çalışıyorlar ve Kimi'nin sürüş karakterini oldukça iyi biliyor ve James'in analiz yeteneği şüphe götürmez.

    Bu denklem de ki bilinmeyen Alonso. Nasıl mı?

    Köye iki tane de esas oğlan geldi,bunlar birbirlerini tanıyor. Eğer ki aynı dili konuşuyorlar ise yani demek istediğim Kimi ve James'in birbirlerinin ne demek istediklerini iyi anlayabiliyorlarsa Kimi bir adım öne geçebilir. Tabii bu benim varsayımım…

    Ayrton SENNA'nın son şampiyon olduğu yıldan beri F1 seyreden birisiyim hatta ilk seyrettiğim şampiyon olduğu Japonya yarışıdır ve şimdiye kadar kaçırdığım tek sezon 2000 sezondur. Araçların teknik verilerini incelerim ama detayları ile çok ilgili değilimdir. Bu kadar zamandır F1 hakkında öğrendiğim şeyden çıkartabileceğim sonuç.

    Alonso'nun birinci pilotluğu kendi istemişti ve işin ironik tarafı birinci pilotluğun bitmesine Alonso'nun yine kendisinin sebep olması.

    Luca'nın bir demeci vardı. "Kimi ile problem yaşadık mı.HAYIR."

  13. Dostum kimsenin kimseye bir borcu yok, bu nasıl mantık ya, o zaman mclaren da kimiye 5 tane şampiyonluk, ferraride 2 şampiyonluk, lotus da iki şampiyonluk borçlu, hadi herkez aynı anda şampiyon olsun…

  14. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Allah allah bende allta yazıanların anladığının tam tersini anladım.

    Hoş bana farketmez, birbirlerine yakın olmaları takımın işine yarar ama bir yerden sonra pilotlar şampiyonluğunu da düşünmleri gerekecek ve sezon sonuna doğru önde olan pilota destek artacak. Bu kaçınılmaz. Eğer bu fark sezon ortası zaten açıksa destek de daha evvel gelecektir.

    Ferrari'ni ne olursa olsun 4 sendir süründürdüğü Alonso'ya öncelik vermesi gerekir bu konuda. Adama en kötü 2 şampiyonluk borçlular. Daha farklı bir yaklaşım sergilerlerse çok ayıp etmiş olurlar.

  15. Kimi sana boyun eğmez 🙂

  16. kişilere iltimas geçilmeyeceğini bir anlamda 1. ve 2. adam faktörünün olmayacağını söylemiş.
    bir anlamda alonso artık 1. pilot değil, her iki sürücü de eşit statüde anlamını taşıyor.

    bir anlamda, alonso'ya açıklamalarından dolayı, 70 yıllık bir takıma sürücülerin laf etmesi düşünülemez mesajı vermişler.

  17. beyler yorumlar gelsin lütfenn

  18. Prensim ben pek öle anlamadım ama İNŞAALLAH senin anladığın gibidir aksi halde çok fena olur halada öle olduğuna inanmıyorum ama umarım senin anladığın gibidir bu demeçten çıkarılacak sonuç.

  19. şöle bir durumda olabilir ama kesinlikle bunu birilerini kötüleme ve sataşma adına sölemiyorum belkide Kimi'nin gelişini Allison'da önerip istemiş olabilir aslında herkesin bildiği rivayetin aksine belkide doğru anlamda geri bildirim ve araç geliştirmede doğru tespit ve yardımı Fernando'dan daha iyi bildiğine ve becerdiğine inanıyodur Allison ee Ferraride zaten daha önce Kimi ile de 3 sene yarışmış ve şampiyon olmuşlar onlarda her iki pilotu mantıklı oturup Allison'un dediklerine göre iyi düşünüp kıyas yaptıklarında kafalarına dank edip aslında rivayetlerin aksine gerçekten öle olduğunu anlamışlardır sadece bu rivayetin Fernando'nun kendini daha iyi pazarlamasından dolayı ve Kimi'nin butür şeyler ve durumlarla vede basınla ilgilenmediği için kamuoyu tarafından öyle algılanmasına ve bilinmesine yol açmış olabilir

  20. diyorki artık takım emri devri bitti, sen takımı fazla eleştirdin biz seni öne çıkarmak için elimizden geleni yaptık ama sen olur olmaz telsizden durmadan salladın. Artık takım önce gelir diyor. Rekabet edeceksiniz ileriye doğru puan durumuna göre birbirinize yardım edeceksiniz. Adil yarışacaksınız.

    Fernando'ya uyarılardan sonra yatıştırıcı cümleyi söylüyor sen bizim takımımızın önemli ismisin sen gitmek istemezsen göndermeyi düşünmüyoruz. Uzun süre bizimle kalacaksın.

  21. "Ferrari'de herkes takımın öncelikli olduğunu, ardından bireylerin geldiğini bilir. Fernando takım için kilit isim ve uzun süre öyle olacak."

    Bu cumlelerden ne anladiniz? Benim kafam biraz karisik da :))

  22. Mr.Fernandi avatarı

    Bizim domenicalli yine yüksekten konuşmaya başladı sanki Alonso takıma geldiğinden beri adamakıllı bir araç sunmuşcasınaaa yadaşu anda şampiyonluk mücadelesi verircesinee Raıkonenin takıma gelmesi güzel olduda siz önce bu iki süper pilota rekabetçi bir araç verin de sonra nutuklarınızı atarsınız ferrari olarak..redbull kadar olamadınız 3 sezondur hep boş laflar sonra Alonsos doğum gününde diğerlerininki gibi bir araç istedi diye nerdeyse takımdan kovacaktınız…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir