1994 Avustralya GP: Damon Hill ve Michael Schumacher Çarpışıyor


Yorumlar

“1994 Avustralya GP: Damon Hill ve Michael Schumacher Çarpışıyor” için 12 yanıt

  1. Sevgili kardesim düsüncene elbette saygı duyuyorum Ancak verdiğin Alonso örneklemelerinde o 3 sezonun hiç birinde Alonso baskın değildi takım hatalarını dahi çıksak gene Rbr ile bas edebilecek bir araç pilot kombinasyonuna sahip değildi.Ama 1994 senesindeki durum çok farklı f1 de çok ender görülebilecek bir hadise cereyan ediyor orada Bir pilot ciddi anlamda sezona ağırlığını koymuş mükemmel bir sezon geçiriyor egemenliğini kabul ettirmiş bitime 5 yarış kala açık ara önde kendi hatasının dışında akıl almaz hatalarla bir anda son yarıs öncesi 3 ü diskalifiye 1 i motor arızası ile sampiyonayı kaybetme noktasına geliyor burada Hill daha iyi olduğu için veya rekabetçi olduğu için sampiyonaya ortak olmuyor burasına dikkat edelim çünkü burası önemli.Ben isin performans boyutunu ele aldım Tüm sezon genelinde bir değerlendirme yaptım.Tabiki hiç bir sekilde bir pilot diğerinin üzerine aracını kıramaz ben bunu savunmuyorum anlatmak istediğim farklı bir hadise.Ama en başta dediğim gibi hepimizin farklı bakış açıları olacaktır ben buna saygı duyarım.

  2. Teşekkürler. Yalnız bir şey itiraf edeyim.sitenin son günlerde işleyişi mükemmel.

  3. keremcim böyle bir mantık yok güzel kardeşim ne olursa olsun.bir adam takımı yüzünden cezalar çekiyorsa şampiyonada fark azalıyorsa ve yine kendi hatasından dolayı tam geçilmek üzereyken rakibinin üzerine sürüyorsa (eğer gerçekten bunu bilerek yaptıysa) bunu hiç bir şeyle açıklayamayız.yanılmıyorsam 1997 sezonunda yine aynı şeyi yaptı ve bu sefer şampiyonadan ihraç edildi değilmi.o zamandamı o piskoloji devereye girdi.hatta daha ileriye gideyim ;o zaman alonsonun son üç senesi hadi 2011 saymayalım vettele vurup durması lazım.

  4. Gönderilmiş bir yazıda isim görülmüyor. Giriş yapılmadan yazılmış olmalı. Yazınızdan bir bölümü yeni bir yorumda hatırlatırsanız o yorumla değiştirebiliriz.

  5. Bir Yazı göndermiştim kerem kardesimize cevaben lütfen yayınlanmasını talep ediyorum.

  6. Bu yarışı canlı izlemiştim ve Schumi'nin carpmaktan baska deneyebileceği birşey yoktu, çünkü Schumi duvara vurduğu zaman aracı hasar aldı, yanlış hatırlamıyorsam arka süspansiyon kırıldı dikkatli izlenirse görülebilir, yani Hill'e çarpmasaydı kendisi zaten yarış dışı kalacaktı, tek seçenek Hill'i de birlikte götürmekti, çok hızlı verilmiş bir karardı, ama Hill kısıtlı yetenekleri olan bir pilottu ve Schumacher'in sorunlu bir araçla piste dönmeye çalıştığını anlayamadı, o virajda bekleseydi Schumi zaten yarış dışı olacaktı, kendisi de bunu bir röportajda dile getirmişti, etik olmasa da Schumi'nin farkını ortaya koyan bir andı ama keşke 97 Jerez'de tekrarlamasaydı…

  7. rica ederim.

  8. 1997'ye kadar yarış kazası olduğuna inanılmış kaza.

  9. Duhan Peker avatarı

    Kolay kolay düşüncelerim değişmez fakat bu anlattıklarınla düşüncelerimi değiştirdin helal olsun.
    Ben o yıllar da yoktum sadece izleyebildiğim yarışlar hakkında yorum yapabiliyorum eski dönemler hakkında.

    Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.

  10. O Sezonun şampiyonluğunu tek bir yarısa bağlamak hiç de doğru değil.
    O sezon çok dramatik bir sezondur o sezon en çok sıkıntıyı yaşayan Schumacher olmuştur.
    O sezonun en başarılı en iyi pilotaj gösteren pilotu da Schumacherdir.
    Çünkü o sezon Schumacher oldukça baskındı.Açık ara da öndeydi fakat f1 tarihinde çok ender görülen hadiselerle Hill az kalsın armut piste ağzıma düs misali haketmediği bir sampiyonluğu tek bir yarısta elde edecekti.
    Neden o sezon Schumacher in hakkıydı diyorum.
    Olduğu gibi aktarayım;
    Benetton, İngiltere GP’sinde Schumacher’in aldığı 5 saniyelik dur-kalk cezasını yarış içinde görmezden gelip uygulamamış, Schumacher’e siyah bayrak gösterilerek diskalifiye edilmiş ancak Benetton yarışa devam etmesini istemiş, nihayetinde de Alman pilot İngilitere GP’sinden diskalifiye edilmekle kalmamış iki yarış da men cezası almıştı. Sezonu baştan sona domine eden ve rahat bir şampiyonluk alacakmış gibi görünen Schumacher, Almanya GP’sini de motor arızası nedeniyle bitiremeyince toplam 4 yarıştan puan çıkaramadı ve son yarışa Hill’le aralarında 1 puan farkla girdi. Burada görüldüğü üzere şampiyonada son 5 yarış öncesi
    rahatlıkla önde olan Schumacher Benetton ın ironik bir sekilde hatalar silsilesiyle tüm engellemeleri neticesi hiç hatası olmadığı halde bileğinin hakkıyla getirdiği şampiyonada bir anda bütün avantajını kaybetmiş son yarış öncesi şampiyonaya havlu atmış hill 40 yılda bir olacak bir hadiseyle son 5 yarışın 4 ünde hiç puan alamamış rakibini bu sekilde yakalamıştır.Şimdi biraz insan psikolojisini anlamak gerekir.İlk şampiyonluğuna çok yaklaşmış genç bir pilot gayet verimli geçirdiği bir sezonda rahatlıkla öndeyken mutlak favori iken kendi hatası dışında faktörlerle diskalifiyeler alıyor 3 yarış üstüne bir de motor arızası son yarışa böyle bir atmosferde giriyor Şimdi bu genç ilk sampiyonluğuna oynayan pilotun üzerindeki baskıyı düsünebiliyormusunuz.üzerinde öyle büyük bir baskı varki o temas öncesi gene önde olan Schumacher o baskı neticesi bir virajda hata yapıyor pist dışına çıkıyor akabinde kaybettiği momentum un peşinden atak yiyor.Şimdi bilerek yaptı yapmadı burada asıl mesele fotoğrafın geneline bakmak bir sezonun hakkını bir yarışa bağlamamak gerekir.Pilotaj noktasında o sezon açık bir sekilde Schumacher haketmiştir.Meselelere genel olarak insan temelli bakmak bence en doğru yoldur.

  11. schumi işte tilkice hareketleri sergileme de bile en iyilerden.

  12. Duhan Peker avatarı

    Schumacher şampiyonluğunu garantilemek için o kazayı yaptı ya da şöyle söyleyeyim yaptırdı.

    Damon'un da hakkını yedi.Çünkü Schumacher ondan öncesinde pist dışına çıktı duvarla temas yaşadı o anda Damon farkı baya indirmişti.Kaldı ki o hızla da Schumacher'İ geçmesi garantiydi.
    Schumacher aracı virajda biraz Damon'a doğru kırdı ve kaçınılmaz son oldu…Böylelikle Schumacher şampiyonluğu aldı…

    Ben en çok bu sporda Schumacher'i severim ama yapmaması gereken bir hareketti…Yapmamalıydı.Belki bazı kişiler bilmez burada da videosu var.

    http://www.youtube.com/watch?v=kW0t4Ug11v8

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir