Kovalainen, Lastik Problemi İçin Stilini Eleştirdi

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen, Britanya GP’sinde arka lastiklerinde sorun yaşamasının sürüş stilinden kaynaklanabileceğini düşünüyor.

Kovalainen yağmur altında arka lastiklerinin iyi çalışmamasından şikayet etmişti ve yarışı 5. sırada tamamlayabildi.

Kovalainen "Dürüst olmak gerekirse yarış boyunca arka lastiklerimde sorun yaşadım. Sürekli bozuluyorlardı ve çok fazla zarar veriyordum lastiklerime. Aracın kontrolü zorlaştı ve yavaşlamak zorunda kaldım. Bu yüzden ayak uyduramadım." dedi.

Buna neden olarak sürüş stilinin mi yoksa ayarların mı olduğunun sorulması üzerine Kovalainen "Sanırım her ikisi de. Düşük yol tutuşu varken lastiklerin üzerinde çok basınç uyguladım sanırım."

"Bunu biraz Kanada’da gördük. Burada Lewis’e oranla daha fazla lastik parçası topluyordum pistte. Yağmurda yol tutuşu azken arka lastiklere daha fazla yük bindirdim. Muhtemelen buna bakmam lazım."

"Biraz da setupa bakabiliriz. Ancak bunu da kendim geliştirebilirim."

"Yarıştan bir çok olumlu şey çıkarabiliriz. Biraz üzgün olsamda bu şu ana kadarki en iyi hafta sonumdu."

"Dünkü pole pozisyonum güzeldi ve tüm hafta sonu güçlüydük. Bu mutlu olabileceğimiz ve daha da geliştirebileceğimiz bir şey. Hockenheim’e gitmek ve tekrar denemek için sabırsızlanıyorum." dedi.


Yorumlar

  1. Doğru diyorsunuz da arkadaşlar umalım ki bu öğrenmesi McLaren'den ayrılmadan önce olur..

  2. mehmet ceviz avatarı

    yağmur ustaların işi eskilerden senna ve
    şumi.yenilerden alonso ve lewis.ama senna başka.yanlış anlaşılmasın diğer
    ustalara bişey demiyorum.

  3. kovalainen hatalarını kabul ediyor massa gibi değil onun için başarılı olmasını istiyorum.:))

  4. Kovalainen'in işte bu huyunu seviyorum. Nerelerde hata yaptığını biliyor ve en az hata yapmak için çalışıyor. Dediğim gibi çabuk öğrenen bir pilot ve önümüzdeki yağmurlu yarışta göreceğiz bunu tekrar.

  5. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    schumacher ve alonso yağmurda gördüğüm en iyi pilotlar şu ana kadar.lewis için daha erken bakıp görücez daha kariyerinin başında.

  6. şu an pistte yarışan pilotlar içerisinde yağmurda gerçekten etkileyici süren 2 pilot var, biri hamilton biri zaten bildiğimiz alonso. geçen yılki fuji, bu yıl monaco ve ingiltere, hamilton kazanmış, tesadüf olabilir mi? adamın zaten f1 kariyerinde çıktığı tüm yağmurlu yarışlar bunlar. suların üstünden akarak gidiyor çok güzel bir sürüşü var. alonso için ise zaten birşeyler yazmaya gerek yok, o çoktan yağmur performansını ispatlamış bir pilot.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir