Stewart "Yağmurda Yeni Kral Hamilton"

yazar:

kategori:

Jackie Stewart, Lewis Hamilton’un pazar günü Silverstone’da yağmurda aldığı galibiyet ile Formula 1’in modern döneminin "yağmur kralı" olduğunu söyledi.

Stewart "Bu yarışta bir çok pilot – Felipe Massa 5 kez- kimi zaman çok erken, kimi zaman çok geç güç verip pist dışına çıktı."

"Ancak Lewis neredeyse kusursuzca 68 sn gibi büyük bir farkla galibiyeti kazandı ve yeni jenerasyon içerisinde kuşkusuz en iyi yağmur pilotu olduğunu gösterdi."

"Silverstone’da yağmurda sürmek örneğin Monaco’da yağmurda sürmekten daha zordur."

"Daha hızlı ve bu da hata yaparsanız etkisinin daha büyük olacağı anlamına geliyor."

"Bu yüzden gaza basarken, yavaşlarken ve frenlemede çok yumuşak olmalısınız. Aracınızı üzmemek için kesin bir incelik gerekiyor." dedi.

Stewart ayrıca Hamilton’un yaptığı hatalara şaşırmadığını, çünkü onun deneyimsiz olduğunu ancak onun Silverstone’da yeteneğini bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Stewart "Lewis genç ve deneyimsiz bir pilot."

"Ben her zaman genç pilotun hata yapmasını beklerim ve Hamilton son yarışlarda bayağı yaptı."

"Eğer 4 sene içerisinde daha deneyimli ve bilgili olduğu zaman hatalar devam ederse, o zaman insanlar onu eleştirebilirler."

"Ancak yapacağını düşünmüyorum çünkü böylesine acımasız hava koşullarında böylesine bir işi başardı." dedi.


Yorumlar

  1. uğura katılıyorum..

  2. Niye sence, hemen belirteyim çünkü Alonso'yu izledin ama Schumacher'i izlemedin. İzlediysen de Alonso ile yarıştığı seneleri izledin. Bende Senna'yı izlemedim onun için bana göre de en iyisi Schumacher'dir. Senna'yı izleseydim belki fikrim değişecekti ama sende Schumacher'in eski yarışlarını seyretseydin belki seninde fikrin değişecekti. Diyeceklerim bundan ibarettir.

    İlk örneklendirebileceğim yer orası oldu dedin ya o kelimede ben bir düzeltme yapayım. İlk ve son yer orası oldu dicektin.

  3. bu konuyu daha fazla uzatmıyıcam. gereksiz bence. dediğim gibi herkesin pilotu kendine.

  4. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    2006 macaristanı kim kazandıysa kral odur

  5. "2006 Macaristan'ı aç bak yağmur kralı kimmiş"

    derken zaten alonso nun daha iyi olduğunu vurgulamak istedim. senden hariç herkes demek ki doğru anlarmış bu cümleyi.

  6. iyide ben schumiye kötüdür demek istemadiğimi belirtmek istedim. zaten anladığın gibi bana göre yağmurda en iyisi alonso dur. bunu da karşılaştırabilip öreklendirebileceğim ilk aklıma gelen yer macaristan oldu. tekrar söylüyorum. schumi yağmurda inanılmazdı ama bence bak "bence" alonso kadar değil.

  7. "2006 Macaristan'ı aç bak yağmur kralı kimmiş"

    Benden hariç burda kime sorarsan sor bu yorumdan Alonso'nun Schumi'den iyi olduğu yorumu çıkar. Algılamamda problem olmadığı kanısındayım. Ne malum Schumi'nin aracının tank gibi olmadığı demişsin de.. 98 Belçika olması lazım hatam varsa düzeltin. Irvine o yarıştan sonra aynı aracı kullanan Schumi için "o başka bir dünyada yarışıyor" demişti. 95 Belçika'da 16. başladığı ıslak zeminde 1. olmuştu.. Daha sayısız sayabilirim bunları. Bence yorumları yazmadan önce bir defa daha okumak lazım. Siz en fazla 2 sayarsınız. Biz katlarını sayarız..

  8. ya bu mesele çok gereksiz uzadı bence. bana göre en iyisi alonso dur. size ve ingiliz basınına göre de hamilton veya bir başkasına göre de schumi. herkesin pilotu kendine. ayrıca araş üstü kameranın çektiği görüntüleri emin ol defalarca izledim. ama benim kastım normal bir kazanın en az 3 açıdan çekilmiş görüntüsü varken neden onun sadece araç üstü kameradan? zaten hiç bişi anlaşılmıyoda. biraz eski defterleri açmış olduk ama neyse

  9. bülent şahin. kim sana schumi yağmurda kötü dedi anlamdım. neyse saydığı o yarışlarda alonso zaten yok. ben kıyaslayabildiğim tek yarış olarak macaristanı hatırladım o kadar. ayrıca saydığın o yarışlarda schuminin arabasının tank gibi olmadığı ne malum ki

  10. adam 68 saniye fark atmış, hiç hata yapmamış, millet kendi ekseni etrafında dönmekten sarhoş olurken o intermediate lastiklerle sorunsuz bir şekilde gitmiş (aşırı yağmurda) ve hala bunu iyi bir performans olarak değerlendirmiyorsunuz, yok baskı yoktu yok ferrari lastik değiştirmedi felen 🙂 herşeye bir kılıf… Hamiltonun içgüdüleri yağmurda diğerlerinden daha iyi çalışıyor ama bu demek değilki şimdiden yağmurun kralı ilan edilsin. Senna ve schumacher kariyerlerinin sonuna geldiğinde yağmurda gösterdikleri birçok olağanüstü performans sebebiyle rainman ilan edildiler. Alonso hamilton veya bir başkası daha kariyerinin ortasına gelmedi ve 2 sinin de yağmurda 2-3 galibiyeti var, onu bir kenara bırakın gidin 2000 yılı hockenhaimi izleyin yağmursa sürüş yeteneği görmek istiyorsanız. Mclarenler geçiş lastikleriyle turlarken barrichello kuru hava lastikleriyle yarışı kazandı varmı üstüne diyebileceğiniz birşey

  11. gülhan ertürk avatarı
    gülhan ertürk

    Bu Steawart alem adam. Geçen yıl Almanya' da Hamiyton' ın nasıl pist kenarındaki kum havuzuna uçtuğunu oradan FİA'nın özel çabaları ile çıkarıydığını ama buna rağmen hiçbir varlık gösteremediğini ne çabuk unutmuş.

  12. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    hamiltonun yağmurda gerilerden başlamadığını diyenler sanırım formula1 izlemiyorlar geçen yıl almanyada 1 tur geriden gelip yağmurda 9. olan hamilton du ben değil. geçen yıl japonyada neler yaptığını. geçen yıl çinde ki lastik problemi yaşayanakadar kimi ye 20 saniye fark taktığını unutmayın, çinde lastik problemi yaşamasa birinci olacaktı. bu yıl monaco da lastiği patladığı halde birinci olmayı başarmış bi pilot. şu anda yağmurun kralı bu istatistiklere göre hamiltondur. gerisi teferrurat

  13. vahit iyi güzel hoş diyorsunda,kimiyle kova aynı kefe koyma bence biri dünya şampiyonu yıllardır yarışıyor diğeri yeni pişiyor,pistin ,aracın,lastiğin koşulları yağmurda insanlara yardım ediyor,senna ve şumi yağmurda iyi sürerdi,alonsoda iyi sürüyor,lewiste iyi sürmeye çalışan bir "çaylak" burası çok önemli bir çaylak..belki ilerde birçok böyle yarış çıkarırsa rainmaster ünvanını alır…

  14. vahit başol avatarı

    neymıs hamılton yagmur kralıymıs pehh ben bun aguLerım.yarıs boyunca hamılton kımden baskı yedı soyleyın bana.bıraz kımıden yedı sonra kımıde lastık kurbanı oldu.y aarkadaslar bıraz tarafsız bakalım olaya.hamılton oıstekı sadece ıkı pılota tur bındırmedı gerı kalan herkese tur bındırdı ve rahat rahat yarıs kazandı.shumı yagmur kralı olabılır ama o devır kapandı.yagmurda suan bır kral aranıyosa eger yarısan pılotlar ıcınde o alonsodurr.macarıstanda shmuıyle cekısmesı ve masaayı son 5 tur kala gecmesı gecen sene cok guzel anlardı.bırde bu yarısta pıt dısına cıkmayan belkıde spın atmayan tek kısı alonsoydu.hamılton bıle rahat surerken pıst dısına cıktı.hamıltonu baskı gorunce goreydım ben gecenkı yarısta.yagmur kralı falan hıkaye gecın burda alonso ne kadar ust duzey ve suankı pılotlar ıcınde en ıyısı oldugunu gosterdı renoda olmasına ragmen.kımı,massa.hamılton ve alonsuyu kıyaslayın ıclerınde en az hata yapan ve elıne gecen fırsatı en ıyı degerlendıren kım dersenız hıc duusnmeden alonso derım ıster katılın ıster katılmayın.koveleynen altındakı arabaya ragmen nerdeyse 10 tur alonsoyu gecemedı ya olacak seymı ama kımı gectı.uzun lafın kısası en ıyısı alonso bence kuru havadada yagmurlu havadada

  15. alonso_ fuji deki kazanın araç üstü kameradan çekilmiş hali bu özetin içinde yer alıyor… http://rapidshare.com/files/128054450/F1_2007_Review_Fuji.avi.html

  16. Alonso'nun yağmurda Schumi'den daha iyi olduğunu nasıl iddia ediyorsunuz anlamak imkansız.. 2006 Macaristan demiş vatandaşın birisi de yağmurda Ferrari'nin tutunamadığı bir yarışta tank gibi aracı ile Alonso'nun zaten iyi olması kaçınılmazdı. Sezonu tamamen izleyenler bilir. Bilmek istemeyenlerde at gözlüğü ile yorum yaparlar böyle.

    Ayrıca aynı yarışta Schumi'nin artık deyim yerindeyse kabaklaşmış lastiklerle yaptığı şovuda hatırlatmak isterim. Hatırlamak isteyenlere tabi..

    İşte bunlarda yağmurlardan sadece 3 tane örnek..

    1992 Belçika Grand Prix ; 3. sırada başlayıp 1. sırada bitirdi…
    1995 Belçika Grand Prix ; Sıralamalarda kötü bir derece ile 16. sırada başladı, yağmurlu havadaki yarışta kısa sürede liderliği aldı ve yarışı kazandı…
    1996 İspanya Grand Prix ; Ferrari'ye ilk geldiği sezon ve bu ana kadar yarış kazananamamıştı… Starta 3. sırada ve önünde Williams pilotları vardı, işi çok zorken birde kötü startla gerilere düştü ve başlayan yağmur ile damalı bayrağı ilk gören pilot oldu…
    1998 Belçika Grand Prix ; Bu olaylı bir yarıştır, Schumi ile Hakkinen şampiyonlık mücadelesi verirken bu yarışta Hakkinen yarış dışı kalmıştır… Schumi aşırı yağmur altında tüm rakiplerine tur bindirmiştir sıra Coulthard'a geldiğinde önündeki rakibini geçeceği sırada, rakibinin gereksiz bir frenajı nedeniyle arkadan Coluthard'a çarpmış ve bir tekerleğini kaybettiği halde pite kadar sürüp doğruca Coluthard'a saldırmıştı… Nedeni ise kendisini muhtemel bir şampiyonluktan etmişti bu yarış !!!

  17. hasan özer avatarı

    bana göre en iyi rainmaster massadır!!!

  18. evet şu anda pistte yarışanlar içinde yağmurda en iyi alonso gibi görünüyor

  19. bu ingilizlerin rooney i dünyanın en iyi futbolcusu göstermeleri gibi bişey hiçbir zaman objektif yaklamaşamazlar mutlaka kendi soylarından bir kahraman yaratmak isterler ve herkesin bunu kabul etmesi için yayın yapar konuşurlar. evet hamilton iyi sürücü ama yağmur kahramanı diyemezsiniz onu tek zorlayacak kimiydi o da geriye düşünce (arkadan da zorlayan olmayınca) çok riske girmedi ve sadece bir hata yaptı arkadakilerle farkı açtı. geriden gelseydi kazanmak için o da risk alır en az kubi ya da kimi kadar hata yapardı düşünsenize bırakın yağmuru sıralamalarda kuru havada bile yaptığı hata ile polu kova ya kaptırdı aynı pistte aynı haftasonu c.tesi 😉

  20. Her sezon için farklı bir yağmur kralı vardır. F1 dinamik bir spor olduğu için gerçek kral bu diye bir şey demek zor. Alonso'nun altına McLaren ver, Hamiltonun stratejisi ile yarıştır ve 7. başlat Alonso podyuma çıkardı.

  21. lemisten başka hatasız bitirende oldu dikketinizi çekerim mesela alonso hata yapmadı çok güzel yarış çıkarttı o da

  22. son söylediğim tabikide lewis içindi

  23. schumi lafı başlangıçta biz alonso diyince ortaya çıktı. ayrıca allah aşkına hangi yarışı izlediniz siz. dünya şampiyonlarının sapır sapır döküldüğü. ben alonso yu bir kez bile pist dışında görmedim. gören varsa yazsın lütfen . ayrıca hatasız demeyin. tekrar söylüyorum. evet iyi yarıştı. ama kesinlikle hatasız değildi.

  24. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    ya arkadaslar senna ve summu zaten birer marka adam kötü bisey dememis yeni jenarasyon demis herkes biliyo lewis bir caylak ama iyi is cikardi dün hatasiz kulandi dünya sampiyonlarinin yagmurda döküldügü dünkü yarista caylak iyi is cikardi bunu demis hala sumu-senna ve lewis i karsilastiriyorsunuz demeki couk bunlarla karsilastiralacak kadar iyi hi ne dersiniz…..

  25. hasan özer avatarı

    hızlı bir pistte 60 tur boyunca önemli tek bir hata yapmamak üstelik çaylak bir pilot için olağanüstü büyük bir başarıdır.önemli olan geriden gelmek değil önemli olan önde olup pozisyonu korumak ve hata yapmamaktır.lewis te bunu başardı kendisini tebrik ederiz.

  26. sennaya saygımız sonsuzdur

  27. tek bir yağmur kralı vardır oda Ayrton Sennadır.

  28. schumacher kaç kez kazandı hatırlayamıyoruym yagmurlu yarıslarda siz 16 3 diyosunuz o adam 1 oluyodu 1 geriden qelıyodu 1 oluyodu anladınızmı?

  29. http://www.akilli.tv/video/162642/Fernando-Alonso-hungria-2006.aspx izleyin bu vdeoyu yağmur kralı görsün gözünüz arkadaşlar hemıltın ne yaptıki takım arkadaşını geçti sanki bana rubens bu yarışın kralı honda idi adam 16 cılıktan 3 yağmur kıralı buna denir

  30. ya bilmiyorum ama benim izlediğim schummi gerçekten iyi bir pilottu ama gel sen benim tavsiyeme uy ve geçen senenin macaristan gp ini izle. bak buda adresi http://www.beatfiltering.com/index.php/1010110A/c486fa5b460b1510b4d3cf2a3e1d4eb98e432afa15203d48dcc2c83c1ea686c84513f449db7029c117444 sonra tekrar konuşalım

  31. Al işte bende bunu diyordum yarış bittiğinden beri. Çıkıp İngilizler Hamilton u yağmur ustası olarak çağırırlar demiştim. Yarışın hiçbir anında zorlamadı aracını 1 kez geçiş yaptı ki oda takım arkadaşıydı çok fazla zorlamadı. Aksine hatasız da değildi 2 kez pist dışına çıktı. İngilizler bu kadar yıl sonra yeni bir şampiyon adayı buldu normal karşılıyorum artık.
    Schumacher bile bu ünvanı 2 şampiyonluk kazandıktan, yağmurda efsanevi yarışlar kazandıktan sonra kazandı.

  32. MagicAlonso avatarı

    yağmur kralı hamilton kesinlikle olamaz çünkü hiçbir zman gerilerden başlamadı.geriden başladığı hatat geriye düştü bi yarış var mesela 2007 almanya nekadar aptalca hatalar yaptığını unuttunuz sanırım.Shumi yağmurda çok iyiydi fakat Alonso da shumi kadar hatta ondanda daha iyiyidi diyebiliriz.Sonuçta yağmurda beraber yarıştılar hepiniz neler olduğunu görmüşsünüzdür.Steward bir ingiliz olarak tabiki at gözlüğüyle olaya bakmış ve vatandaşını övmüş

  33. rainmaster unvanı kiminse kral odur… bu unvanın tek sahibide schumıydi… napar eder kazanır yağmurlu şartlarda dün alonso yarısı kazanamadı.. bir sürü nedeni var diil mi? schumı oyle değildi işte..

  34. geçen sene japonyayı emin ol bende çok iyi hatırlıyorum. alonso öle bi kaza yaptıki hiç bir kamera yakalayamadı nedense? artık nedense? bence sen 2006 macaristanı aç bak. gör bakalım yağmur kralı kimmiş.

  35. ogun savaş avatarı

    Burda sürücülük yetmiyo stratejide öneml ferraride en önemlisi Brown yok bunuda hesaba katın ve ferrarinin en son yağmurda kazandığı yarışı ben hatırlayamıorum 😀

  36. fujidede görmüştük geçen yıl alonsoyu 🙂 ne güzel kayıyodu arac yağmur kralı schumiydi ve artık yok.!

  37. bi gün kubica nın massa nın kimi nin problemleri yağıslı gunlerde hamiltonuda bulur bakalım o zaman nasıl goruntu çizer kerbleri keser onune bakmaz yağmur kralı olur..

  38. ogun savaş avatarı

    Naapsın peki bilerek gerimi kalsın sıralamada adam zaten hızlı geridekilerin sorunu bu 😀

  39. yani o yarışta spin atmayan bir pilot vardıki aracının izin verdiği kadarının fazlasıyla lahızlıydı hatta o stratejiye rağman hızlıydı o da tabiki alonso idi. bu demek oluyoki yağmurda en iyisi alonso dur

  40. ben lewisin qerilerden qeldiğini hiç görmedim yağmurlu havada ki hiçde yukselısını gormedm cunku o ondeyken boyle seyler oldu fakat gerideyken boyle yarıs olmadı ama olacaktır aracı geride sıkıştırırken tırmanmak için neler olur gorucez o zaman da istikrarlı olur ve yukselırse yağmur kralı diyebilirsiniz ama bu şimdilik çok abartılmıs bi yakıstırma..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir