Hamilton, Yağmur Performansı Karşısında Alçakgönüllü

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, pazar günü Silverstone’da yağmurda gösterdiği performansın en iyi yağmur performanslarından birisi olarak tarihe geçebileceği haberleri karşısında şaşkın.

Hamilton’un yağmurda yaptığı sürüşü bir çok uzman Ayrton Senna’nın 1993’te Donington’da yaptığı sürüşe benzetti.

Ancak Hamilton bugün kendi sitesinde yaptığı açıklamada bu övgüleri beklemediğini belirtti.

Hamilton "Mükemmeldi ancak dürüst olmak gerekirse ben bu kadarını beklemiyordum."

"Stewart ve Senna gibi mükemmellerle aynı yerde olmak için – kendim böyle olduğumu iddia etmiyorum – motor sporlarındaki tüm kariyerim boyunca sürekli zorladım."

"Ancak henüz batmadı: bazen başardıklarınızın etkisini görmeniz için bir gece ve gündüz geçmesi gerekebilir. Ve bir sürüşü diğeri ile karşılaştıramazsınız: inanılmaz bir karşılaştırma olsa da insanlar bana yarıştaki performansımın 1993’te Ayrton Senna’nın Donington Park’taki sürüşünü hatırlattığını söylediler ancak ben bunu gerçekten söyleyemem."

"Tek söyleyebileceğim ben de Ayrton Senna gibi en iyi olmak için tüm kariyerim boyunca çok çalıştım ve pazar günkü gibi bir sonuç bunun nedeni." dedi.

Yarış öncesi yağmurda kazanıp kazamayacağı hakkında endişeli ve sinirli olan Hamilton şunları söyledi:

"Start içinde odamda hazırlanıyordum ve Nic (kardeşi) beni görmek için içeriye geldi. Ona yarış için endişelendiğimi ve bunu hata yapmadan başarıp başaramayacağım hakkında emin olmadığımı söyledim."

"Bana endişelenmemem gerektiğini ve yağmurda iyi olduğumu söyledi ve bana bir kaç sene önce Cadet karting turnuvasında yağmurda her araca nasıl 2 tur bindirdiğimi hatırlattı. Bu bana kendimi çok daha iyi hissetmemi ve kendime çok daha fazla güvenmemi ve o kadar güçlü sürmemi sağladı."

"Kendi seyircilerim önünde her şeyi mahvetmek istemedim. Gride geldiğim turumda pistin bazı yerleri çok kaygandı ve araç su da akıp gidiyordu."

"Ancak böyle zamanlarda rahatlamanız lazım. Yarış başladığında hemen ritm tutturdum ve her şey benim için iyi gidiyordu. Asla çok emin hissedemezsiniz çünkü bu konsantrasyonu etkiler ancak pazar günü pistte mükemmel bir denge bulduğumu düşününüuyorum." dedi.


Yorumlar

  1. yoooo yanlış hatırlamıyorsun. o görüntü benim hafızamda öyle bir yer etmişki. aynen dediğin gibi olmuştu.

  2. Yanlış hatırlamıyorsam bariyerlerde bitmedi aracın 2. pit stoplardan sonra sağ arka yada sol arkada lastik contası fırlamıştı. Yani yanlış hatırlamıyorsam :S

  3. adam gerçekten çok güzel kullandı kıskanmanın anlamı yok herkes alonso macaristan örneği vermiş peki o yarışın bariyerlerde bitirdiğini hatırlıyorlarmı.

  4. F1 kariyerini kastettim

  5. ""Tek söyleyebileceğim ben de Ayrton Senna gibi en iyi olmak için tüm kariyerim boyunca çok çalıştım ve pazar günkü gibi bir sonuç bunun nedeni." dedi."" daha kariyerinin başında olan bi pilot için abartılı bir cümle değil mi. bir kaç şampiyonluk (en azından bir tane) elde ettikten söylese daha uygun olmaz mı?

  6. yarışı tamamlayamadığını hatırlamışssın çok güzel. peki nedenini hatırlamıyormusun? sana kolaylık olsun. alonso nun sağ arka lastiğinin contası fınrlamıştı. tamamem mekaniker hatasıydı. hatırlamana yardımcı olduysam ne mutlu bana. ha aynı yarışta schuminin lastikleri tükendiği için yarışı tamamlayamadı

  7. ogun savaş avatarı

    2006 macaristanda sade Alonso gitmedi + yarışı bile tamamlayamadı bu kadar abartmayın dün de Rubens çok iyidi altında iyi bir araç olsaydı 1. bile olabilirdi stratejiyle

  8. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    lewis basinin gönlünü almis iki yaris sonra yere vurular pek güvenme bu döneklere :)))

  9. F1 basınında Türk basınından farkı yok,daha birkaç gün önceye kadar neler diyorlardı,Hamiltonu beceriksizlikle suçluyorlardı,şimdi ise tarihin en iyi yağmur performanslarından biri diyorlar.Överkende yererkende ölçüyü kaçırıyorlar…

  10. MagicAlonso avatarı

    çok saçma eğer hamiltonun bu yarışı senna ile kıyaslanabiliyorsa Alonsonun 2006 macaristan yarışı mucize olarak sayılabilir:):):):

  11. evet iyi yarıştı ama senna yakıştırması bence aşırı abartıya kaçmış

  12. ben eleştirecek pek bi şey bulamadım kahretsin!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir