FIA, Sürekli Kask Değişimini Yasaklamaya Hazırlanıyor

yazar:

kategori:

Özellikle Sebastian Vettel, her yarışa farklı tip kasklarla geliyor. Vettel’in Singapur kaskı, ışıklar altında disko topu gibi parlıyor.

Bu hafta sonu Lewis Hamilton da özel bir kask tasarımına sahip.

Bild’in haberine göre bu tür değişiklikler, televizyon ekranlarından sürücünün tanınmasını zorlaştırdığı için FIA bu değişiklikleri yasaklayacak.


Yorumlar

“FIA, Sürekli Kask Değişimini Yasaklamaya Hazırlanıyor” için 15 yanıt

  1. Arabaların tepesindeki kırmızı-sarı renkler ne işe yarıyor peki?

    Madem adam tanınamıyor, araç numaralarının görünür olmasını sağlayın o zaman. Adamın zevkine ne karışıyorsunuz?

  2. gördüğüm en saçma kural.şahsi zevklere fianın karışmaması gerekir.burası adliye sarayı değil burası gösteri merkezi f1 dir.araçlar zaten 20 yarış aynı renk ve sponsorla gözümüze sıradan geliyor.ama bari bırakında kasklarla gözümüz canlansın.mesela hamilton singapur ve monacoda değiştiriyor ve yakışıyor.ama vellet her seans değiştiriyor.ayrıca bir pilotu kaskından tanıyamayacaksa o izleyen yanlış sporu izliyordur.bir araç yarım saniye ekrana gelmiyorki en az 5-10 saniye ekrana yansıyor.ve bu süreçte önce kaska çıkaramazsa 1.ci pilot kamera barına bakar siyahsa 1.ci sarı ise 2.ci piot olduğu belli olur.mesela avustralyadan beri 2 sarı kask ile mercedeste ben bile çok dikkatli olmama rağmen zorlanıyorum.yasak varsa buna gelsin.utanmasa tektip don giyeceksiniz diyecek.özelime dokunma fia yanarsın!!!!!!!!!!!!!

  3. Yani kask değiştirdiği için bir pilotu tanıyamayan fan gitsin at yarışı izlesin artık. Bu FIA da sıkıldıkça birşeyi yasaklıyor ana avrat küfür etmek istiyorum düşün şu F1 in yakasından artık ulan !

  4. Yani kask değiştirdiği için bir pilotu tanıyamayan fan gitsin at yarışı izlesin artık. Bu FIA da sıkıldıkça birşeyi yasaklıyor ana avrat küfür etmek istiyorum düşün şu F1 in yakasından artık ulan !

  5. thechosenone avatarı

    sen neden herkese laf atıyosun ben onu anlamıyorum. insanlar istediğini düşünür, en azından o yasaklanmadı hala!!!

  6. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Değiştirme yasağı değil de takım arkadaşlarının kask renklerinin birbirine çok benzer olmaması yönünde bir uygulama güzel olabilir bence. Kimi ile Gro'nun kaskları yarış esnasında zor ayırt edilebiliyor mesela.

  7. şumi şumi yapan kırmızı kaskı sennayı senna yapan sarı kaskı birde her yarışa farklı modelle gelen vettel ..

  8. disko topu kafalı vettel ahahahaha :D:D

  9. Daniel Ricciardo avatarı
    Daniel Ricciardo

    Senide hatırlamaları için hala aynı kundurayı mı giyiyorsun ?

  10. bencede diskoyamı gidiyon vettel efendi 10 sıra grid cezası gelmeli

  11. Bu resmen pilotların özeline müdahaledir. Çok ama çok saçma Schumacher'in Altın kaskı, platinum kaskı mükemmeldi. Raikkonen'in Monaco'ya 2005 2006 2011 2012 yıllarında getirdiği kasklarını saymıyorum bile. Button'ın Japonya'da kullandığı kask tasarımı da güzel.

    Vettel her yarışa farklı bir kaskla geliyor bence abartılı.

    Yasak koyacaklarsa bare yılda 3-4 kask değiştirme hakkı tanısalar.

  12. Heh,ben de tam kendi kendime diyordum ki; F1'deki tüm sorunlar bitti, bir de şu sürekli kask değiştirme meselesini halletsinler hiçbir sorun kalmayacak.

  13. yasak aşırı derecede saçma, ancak sürekli kask değiştirmek de saçma. gelecekte bizler bir yerde sarı kask gördüğümüzde bu ya hamilton'ın ya da senna'nın kaskı diyeceğiz, üstünde benim avatardaki simge olan bir kaskı görünce kimi'nin kaskı diyeceğiz, üstü mavi olan kask alonso'nun kaskı, JB yazan mavi pembe kask button'ın, brezilya bayrağı olan massa'nın, kırmızı-turuncu kask schumi'nin. vettel ise kaskıyla hatırlanmayacak.

    örneğin james hunt hayranı kimi onun kaskını kullanıyor, vettel hayranı biri için ise böyle bir seçenek olmayacak. maymun iştahlı olmanın kendine zararı.

  14. ferrari team avatarı

    iyice formula 1 in b…. çıkartıyorlar..Herşey bitti adamların kaskları kaldı .Yok artıkk.

  15. Derdiniz ne sizin ya hep ayni kask bir sure sonra bayiyor ne guzel degisik degisik kasklarla gorsellige katkida bulunuyorlar kesinlikle sacma bir yasaklama bu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir