Lopez: "Kimi'nin Açıklamaları ve Zamanlaması Şaşırtıcı"

yazar:

kategori:

Ferrari ile anlaşan Raikkonen, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada maaşını alamadığı için ayrıldığını söylemişti. 

Lopez “Geçen sene olduğu ve anlaşıldığı üzere parasını sezon sonunda alacak. Kimi’nin yaptığı açıklamalar ve zamanlaması karşısında çok şaşırdım.” dedi.

Lopez, iki senelik bir aranın ardından Formula 1’e rekabetçi bir şekilde dönmesini sağladıkları Raikkonen’in açıklamalarının şaşırtıcı olduğunu düşünüyor.

Lopez “Michael Schumacher ve onun dönüşünün aksine Raikkonen’e kazanabileceği bir araç verdik. Onun başarılı olması için her şeyi yaptık.” dedi.

Haberlere göre son dönemde önemli isimleri kaybeden Lotus, daha fazla ayrılıkla büyük şok geçirebilir. Blick’in haberine göre 20’ye yakın Lotus çalışanı Ferrari, Red Bull ve Mclaren gibi takımlara iş başvurusunda bulundu.

Bild de bazı mekanikerlerin ödeme beklediklerini iddia etti.


Yorumlar

“Lopez: "Kimi'nin Açıklamaları ve Zamanlaması Şaşırtıcı"” için 15 yanıt

  1. Ben size birşey söyleyim mi?Raikonen isminin büyüklüğü olmasa şu herkesin kötü gözüyle baktığı Grosjeandan iyi bir pilot değil. İlk sene Grosjean onu rahatça geçiyordu. Ama gerek kazaları gereksede Raikonenin isminin büyüklüğü ve şampiyon sıfatlı olması Grosjeanı geri plana itti. Ne yenilik gelse ilk önce Raikkonene verdiler, ne zaman güncelleme olsa ilk önce raikkonen yararlandı buna rağmen takımın parayı gecikmeli ödemesi suç oldu. Kolay değil öyle yıllık 13-15 kağıdı 1 pilota ödemek. Bence Lotus Raikkonenle gelmesi muhtemel sponsorlar dışında pek birşey kaybetmedi. Ben bu konuda hassasım şimdi her takım ferrari değil. Onca çalışanın ekmek yediği bir müessesede Raikkonen çıkıp para alamıyorum diyemez. Kaç kuruşun kaldı güzelim? Belki bu sene en geç aralık ayına kadar parayı gecikmelideolsa banka kredisi zart zurt verecekler. Orada senin mekanikerliğini yapan sıradan 5.000 euroya çalışan adam ne yapacak? O insan değil mi? Onunda ödemeleri yokmu sen aylık 1 trilyon alacaksın diye milleti düşünmeyecek misin yani? Git senin getirdiğin 2 galibiyette yerin dibine batsın içtiğin birada. Ferrari seni paraya boğsunda doymayan gözün para görsün. Bu herifin Alonsoyu yenme ihtimali bile yok karakter bölünmesi var nabız şerbetçisi. Hulkenberg yıllık 1 milyon dolar aldığı halde aylık alacağı 100.000 euroyu alamadığı halde çıkıp ben kaçıyorum para alamadığım için demedi. Hele parada gözün olmasa buz adamım ice madamım deyip Kovulup tazminat rekoru aldığın takıma dönmezdin. İnşallah diyorum yarın grosjean kazanırda bu yere göğe koyulamayan Raiikonen efendinin sıradanlığını herkes anlar. Kara gün dostu olmayan adamları hiç sevmedim sevmeyecemde. Bu Lotus olur mclaren olur herhangi bir Formula 1 takımı olur görüşüm değişmez. Takım bir ailedir herkes halden anlayacak. Pilot takımdan üstün değildir. Para herşey demek ama bazen vefa borcu daha önemli. Raikoneni savunan herkes duygusaldır. Burada haklı olan kesinlikle Lotustur. Bu sporda adın Ferrari değilse paraya uzaksın demektir. Ama Ferraride bu günlere kolay gelmedi 60 yılı aşkın bir süredir, acı günlerden geçti, bazen parasız kaldılar, bazen ilk yıllarda bitişin eşiğine geldiler ama yılmadılar sabrettiler aile olduklarını hatırladılar ve dünyanın en büyük takımına iden dikenli yolda ayakları kanaya kanaya bu rahat günlere geldiler. Şimdi Lotusunda kısa bir tarihi var elbette başlangıçlar zor olacaktır fakat pilot çıkıp para alamıyorum çulsuzlardan diyemez. Spor Ahlakına uymak zorundadır. Ferrariye gelsede benim görüşüm değişmeyecek bu düşünce yapısında olan birini desteklemem söz konusu dahi olamaz.

  2. Bizim büyüklerimizin lafı vardır ekmek yediğin kaba tükürme derler. Doğru demişler
    Raikkonen'e saygı duymama rağmen bu açıklamaları yanlış ve gereksiz
    Raikkonen daha önceki açıklamalarında 'Basın olmasaydı f1 cennet olurdu' dediğini biliyoruz.
    Konuşmayı sevmeyen adam neden bunları söyler adı üstünde ice man 'buz adam'

    ve 2014 kaskını merak ediyorum 🙂

  3. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    geçen hafta kimi nin gideceği yerin belli olmamasına kadar ,araları iyiydi, hatta kimi bu ve benzeri açıklamaları daha öncede 3.5 kez yaptı, maddi sorunlar diye, ne oldu ?kimi resmi olarak anlaşınca bozuldular, hiç gerek yok kasmaya ,kimi zaten kalmak istiyordu, bende kalsın isterdim ,rahattı ve istikrarlıydı ama maddi sorun var ,bazı teknikerler, mühendisler gitti ve gidecekmiş, daha ne yapacak kimi, tam tersi, lotus un bu açıklamaları yapıp teşekkür etmesi lazımdı, neyse sezon sonunu bekleyelim ne olacak gerginlikler ,ayrıca rekor kazandırmış ve yarışlarda neredeyse ,en çok kamera kimi yi takip etmiş, reklamını iyi yapmış lotus un ,daha ne olucak ?

    gereksiz savunma moduna girmişler, birde bu olaylar sezon sonuna kadar devam ederse ,kötü yarışlar izleyebiliriz ,ha bu arada kimi vefasız olsa para delisi olsa ,ferrari yi bırakmazdı alır parasını devam ederdi ,

    kimi para için diyenlere ,bu şekilde yorum yapan arkadaşlara,,,,,, benim bir çok işim var, bedava gelin çalışın ,madem bu kadar iyilik seversiniz ,,,gelin bir çok işim var ,yapılmayı bekleyen ,,bedava çalışın :D,ciddi söylüyorum badem bu kadar basit se ,gelin çalışın ,,,,,,,

  4. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Kabul etmek lazım bugün eğer kimi'nin aracında teknik bir problem felan çıkmadıysa kendi kötü performansından kaynaklanıyordur durum. Ki takip edebildiğim kadarıyla Singapur'da Kimi'nin pek de iyi olduğunu söyleyemem. Gro'nun turuna bakılırsa belki de mevcut şartlarda pole için savaşabilecek bir araç olma ihtimali bile var. (Tabii Vettel öyle bir durumda tek tur atıp beklemezdi o da ayrı bir mesele) Ama teknik bir problem felan olmadıysa takımın hiç suçlanacak bir tarafı yok.

  5. xtrabit racing arkadaşı hari bir cevap

    birazda gro ya çalışsınlar

  6. Demek ki araç üçüncü olabilecek durumdaymış.

  7. daha adamı q3 taşıyamıyosunuz perez lotusu ilk sıralara taşıyan raidir çamur atmayın adama gördük Arabanızı singapurda bi cacık deil lotus rai nereye kadar lotusun hamallağını yapacaktı şimdi düşünün kara kara gro ya yönelin bence

  8. Ben de tamamen seninle ayni gorusteyim arkadasim Rai-Lotus soylentileri ciktiginda burada ne konusuyorduk sonuc ne oldu guzel bir birliktelikti ama dedigim gibi Lotus sanssiz bir takim Kimi de sanssiz bir pilot sonuc guzel ama sanssiz oldu maalesef =)

  9. kimi'nin söylemleri hakkında yorum yaptıkları her an maddi durumlarındaki sorunlar tekrar gündeme geliyor. ve lotus için yine kayıp oluyor. bence lotus'un açıklamaları daha da şaşırtıcı.

  10. Bahsettiğin adam Hulkenberg değil ki,Dünya şampiyonundan ve belkide kariyerinin son çeyreğinde olan Kimi Raikkonen den behsediyosun,ödeme yapılmayınca hulkenberg vb genç pilotlardan belki parayı sıkıntı etmemelerini beklersin,çünkü onlar için F1 de koltuk bulmak herşeyden daha önemli,ama Kimi bunu söyledi ve takımdan ayrıldı diye onu suçlayamazsın,bu kadar talibi varken ne yapsaydı?! Kaldı ki uzunca bir müddettir transfer dedikoduları devam etmesine rağmen ağzını açıp birşey demedi,artık ferrariye gideceği belli olunca açıkladı,zaten sadece Kimi de değil,teknik kadronuz dağılıyor farkında değilmisiniz nesiniz belli değil….

  11. Fazla abartıldı Kiminin açıklamaları söylediklerinde haklı tam tersi Raikkonen haklı onu elimizde tutamadık demesi gereken lotus.belki basına konuşmamalıydı ama çok kurcaladılar bu meseleyi.Lotus kendi hatalarınada dönüp bakmalı

  12. Tum soylediklerine aynen katiliyorum, simdiye kadar coktan saglam bir sponsor ve ayrica saglam bir isim sponsoru olmaliydi takimin, 2 sezondur dedigin gibi Lotus kucucuk butcesiyle gridin flash takimiydi.

    Kimi`nin ve Allison`un ayrilmasi cok kotu etkileyecek takimi hem bu sponsorlar anlaminda hemde teknik anlamda.. Tum bunlarin ustune Kimi`nin giderayak boyle basin onunde konusmasini da biz taraftarlari bile hos karsilamadi..

    Lopez`in dedigi gibi Kimi`ye surekli podyum sansi taniyan bir arac verdiler sonuc olarak, istedigi ozgurlugu de sonuna kadar tanidilar, ayip etti Kimi..

    Lotus`a tur yiyen bir arac vermedikleri icin tesekkur ederiz, insallah bu krizden daha guclu bir sekilde cikarlar, Grosjean oldukca hizli ve kendini gelistiren bir pilot, Massa ve ya Hulkenberg`den hangisi gelirse gelsin yine iyi bir pilot kadrolari olacak. Gonlum Lotus ile olacak..

  13. Oda sana başarı getirdi, reklamınıza katkıda bulundu.Sonuçta senin çalışanın, ödeme almadığı halde bunu takımdaki işleyişe yansıtmadı.Bir çalışanın da hakkı olan parasını alamaması kötü bir şey.

  14. Bunlar hep sanssizlik son 3 yilin en flas takimlarindan Lotus ve hala buyuk sponsorlarca desteklenmiyor. Buyuk sirketler daha ne beklediler anlamak guc basariysa basari vardi bunyede dunya sampiyonu cok sayida taraftari olan Kimi Raikkonen vardi. Her sey icin Lotus'u suclayamazsiniz cok bariz hatalar yapiyorlar pist uzerinde ama bu kadar guzel seye ragmen hala maddi destek bulamamalari onlarin sucu degil. Bu degirmenin donmesi icin ciddi destek lazimdi takim buyuklere ancak bu sekilde kafa tutabilirdi. 2010 yilinda Gazprom ile anlasmaya cok yaklasmisti takim Kubica cok basarili bir sezon gecirmisti ve aracin Sari mavi Renault gunlerine donmesi hedeflenmisti bu anlasma yatti. Akabinde Lotus grubu ciddi bir sponsorluk girisiminde bulundu ancak onlar da takimi yuz ustu birakip gitti. Bakmayin Lotus ismi hala geciyor ancak maddi anlamda katkilari neredeyse sifir. Sonra Master Card ve Nokia sponsorluklari gundeme geldi bu iki marka takimi cok cok rahatlatacakti ancak son anda bu anlasmalar da yatti. Daha sonra Coca Cola buyuk bir sponsorluk anlasmasi imzalayacakti ancak gelecegi ongoremediklerinden Burn ile ufak capli bir anlasmaya gittiler. Sezon basinda Honeywell ile isim sponsorlugu bazinda buyuk bir anlasma imzalanacakti ve bu anlasma da son anda yatti hatta Lotus'in bu sacma kirmizi detaylari ve suan Kimi ve Romain'in isimlerinin yazdigi yer Honeywell icin hazirlanmisti yani her sey hazirdi ama Honeywell yan cizdi. Ardindan sezon icinde Arap sermayesi takima goz kirpti ancak hicbiri ciddi degildi Infinity Racing hisse almaya kalkti onlar da vazgecti. Butun bu sanssizliklar Ferrari'nin basina gelse toplayabilir ancak Ferrari disinda hangi takim bu kadar soku kaldirabilirdi ki? Mc Laren bile pilot seciminde sponsor faktorunu hesaba katarak karar verdi. Tamam Lotus hata yapiyor gelisemiyor ama tek suclu Lotus mu sizce? Takima sozler verip son anda cayan sirketlerin hic mi sucu yok? Bu kadar kucuk butceyle bu kadar buyuk basari odullendirilmeliydi ancak maalesef cezalandirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir