2013 Singapur GP – Yıldızlar Altında Pole Pozisyonu Sebastian Vettel'in!

yazar:

kategori:

İkinci antrenmanlardan itibaren seansları domine eden Red Bull ve Vettel, sıralamalarda da şaşırtmadı ve pole pozisyonunu kazanan taraf oldu. Red Bull pilotu, sıralamaların son seansında ilk hakkında elde ettiği 1.42.841’lik derecesiyle en hızlı isim oldu ve ikinci turunu atmadan garajda bekledi.

Mercedes pilotu Nico Rosberg, oldukça güçlü bir seansın ardından Vettel’e oldukça yakın bir derece kaydederek 2. olurken Lotus pilotu Romain Grosjean çok iyi bir turla, takım arkadaşı Kimi Raikkonen’in 2. seansta elendiği sıralamalarda 3. olmayı başardı.

Diğer sürücülerin ikinci haklarında Red Bull’un diğer pilotu Mark Webber, ilk iki sektörde Vettel’e oldukça yakın dereceler kaydetse de son sektörde derecesini geliştiremedi ve 4. sırada kaldı.

Mercedes’ten Lewis Hamilton pole mücadelesinden geride kaldı ve ancak 5. olabildi. Ferrari pilotları Felipe Massa ve Fernando Alonso 6 ve 7. sıraları kazandılar. Massa antrenmanlarda geride kalsa da takım arkadaşı Alonso’yu geçmeyi başardı.

Mclaren pilotu Jenson Button seansı 8 sırada tamamlarken onu Toro Rosso’dan Daniel Ricciardo takip etti.

Sauber’in çaylak pilotu Esteban Gutierrez, ilk defa bir sıralama seansında son bölüme kalmayı ve aynı zamanda takım arkadaşı Nico Hulkenberg’i geçmeyi başardı. Gutierrez yarışa 10. sıradan başlayacak.

Sauber’in diğer pilotu Nico Hulkenberg bir kez daha sıralamalarda 11. sırada kalarak elendi. Onu Toro Rosso’dan Jean Eric Vergne ve sırt ağrıları yaşayan Kimi Raikkonen takip etti.

Mclaren’den Sergio Perez yine takım arkadaşının gerisinde kaldı ve ancak 14. sırada kendisine yer buldu.

 

 

Poz Pilot   Takım Süre  
1 Vettel GER Red Bull 1’42.841  
2 Rosberg GER Mercedes 1’42.932  
3 Grosjean FRA Lotus 1’43.058  
4 Webber AUS Red Bull 1’43.152  
5 Hamilton GBR Mercedes 1’43.254  
6 Massa BRA Ferrari 1’43.890  
7 Alonso ESP Ferrari 1’43.938  
8 Button GBR McLaren 1’44.282  
9 Ricciardo AUS Toro Rosso 1’44.439  
10 Gutiérrez MEX Sauber  
11 Hülkenberg GER Sauber 1’44.555  
12 Vergne FRA Toro Rosso 1’44.588  
13 Räikkönen FIN Lotus 1’44.658  
14 Perez MEX McLaren 1’44.752  
15 Sutil GER Force India 1’45.185  
16 Bottas FIN Williams 1’45.388  
17 di Resta GBR Force India 1’46.121  
18 Maldonado VEN Williams 1’46.619  
19 Pic FRA Caterham 1’48.111  
20 van der Garde NED Caterham 1’48.320  
21 Bianchi FRA Marussia 1’48.830  
22 Chilton GBR Marussia 1’48.930

Yorumlar

“2013 Singapur GP – Yıldızlar Altında Pole Pozisyonu Sebastian Vettel'in!” için 95 yanıt

  1. Schumide yapiyordu bunu hatta daha sonra aciklamalarinda bile neden tur atmadin diye sorduklarinda daha iyi bir tur baskasinin yapabilecegini sanmiyordum gibi aciklamalari bile var . yani arac iyiyse ister artist olursun ister kustah ister terbiyesiz. hersey olmaya hakkin var .

    zamanında ferrari redbulldan 3 kat daha iticiydi 2001 avusturya gpsine bakin ne demek istedigimi anlarsiniz.

  2. Usta ne cok abartildi bu olay ya Kimi'nin rahatsizligi var Grosjean da ozellikle yuksek downforce isteyen pistlerde cadde pistlerde cok hizli. Gecen sene de bircok siralamada Grosjean ondeydi bunlar normal seyle ha fark buyuk haklisin ama Kimi'nin rahatsizligi bunda buyuk rol oynadi gecen sene mesela Monaco siralamalarinda da Romain yanlis hatirlamiyorsam 0.5 saniye falan almisti Rai'den bunlar olabilir hemen komplo teorileri uretmeye gerek yok ayrica Twitter olayina da katilmiyorum hala ilk once Rai sonra Gro olarak veriyorlar siralama ve yarista ise onde olan pilot once yaziliyor dun cok dikkat ettim Rai'nin ismi hep ondeydi tweetlerde. E belinde rahatsizligi olan bir Rai organizasyonlara katilmadigi icin dogal olarak Gro'nin fotograflari on plana cikti. Hem Lotus'in Rai'yi ikinci plana atmasa Lotus'a bir sey kazandirmaz ki iki yildir Rai ile iyi reklam yapildi ve sezon sonuna kadar da Rai'yi kullanmaya devam edecektir takim. Kim yumurtlayan tavugu kesmek ister ki? Rai takimin PR calismalari icin onemli bence son gune kadar gerek twitterda gerekse her turlu tanitimda etinden sutunden yararlanacaklardir=)

  3. Bunlar çok havalandı michael schumacheri devirdiği gibi alonso şunuda devirebilse Afedersiniz ''MAL''
    oluşlarını seyretmek kadar zevkli bişey olamaz…

  4. Bu arkadaş Sinan Uzunoğlu değilse ben de xtrabit racing değilim.

  5. italya da takım emri yok muydu yaptığın kıyasa bak

  6. Vettel Redbull paketi özellikle sıralamada yenilmez.Ancak hem Vettel'in hem Redbullun yarış performansı sıralama kadar iyi değil.Grosjean yarış için Vetteli zorlayabilir, mercedes yarışta geriliyor Lotus ve Ferrari ilerliyor.Bu sonuca bakarsak sıralamada Lotus bu kadar yakınsa yarışta daha iyi olmalılar.

    Kimi içinse bazı şeylere anlam vermek zor, Kimi'nin harhangi bir takım arkadaşından bu kadar fark yemesi olası değil, perde arkasında olaylar dönüyor, Lotus da twitter dan sürekli Gro ile ilgili paylaşım yapıyor bir planları var sanırım.Anlaşma olduktan sonra Lotus birden değişti, Kimi para alamadığını daha öncede söylemişti kimse çıkıpta birşey söylemedi.

    Burası F1 bir yarışta Kral, bir yarışta köle olursun….

  7. ayhan nahya avatarı

    beğeni yapılmamış, demek ki pole falan alamıycak, otoriteler öyle diyo

  8. saygı çerçevesinde genç arkadasım ( yavrum nedir ) lutfen saygı. site yoneticilerine bu tip yorum ve uyleri banlamalarını rica edecegim .

  9. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Siralamalari izlemedim vettelin pole alacagini biliyordum tek sasirdigim tek tur atip beklemesi oldu gercekten ust duzey bir davranisti tebrik ediyorum.bir tebrikte massaya yine diazi gecmis oldu siralamada

  10. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Hahahahaahahahahahahahahhah Kahkaha Attım Hala Daha Gülüyorum 😀 😀 😀

    Kardeş Sen Şaka Mısın Ya ? Sırf Onun İçin Adam Niye Sıfır Set Lastik Harcasın Kaç Zamandır İzliyosun Sen Bu Formula 1'i ? Adam Çıkıp Lastik Harcamak Zorunda Mı Ya Te Allahım..Neymiş Garajda Kalınca Artistlik Yapıyormuş Arkadaşa Göre 😀 😀 😀 Şampiyon Olmak Bunu Niye Gerektiriyor Kardeş Bir Söylesene Bana Sen Bi. Şampiyon Olmak Boşu Boşuna Lastik Harcamak Demek Mi ?

    Sırf Şu Vettel'i Eleştirmek İçin Hangi Bahaneyi Bulacağınızı Şaşırdınız Helal Olsun :D.Neyse Siz Böyle Devam Edin Ben Çok Gülüyorum Böyle Yorumları Görünce 😀 😀

  11. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    birde alonso geride şu şöyle bu böyle yorumları olmuş ama bir şeyi atlıyorsunuz ,araya webber daha fazla giriyor ve en önemlisi mercedes in lastikleri anlayınca veya yapısı değişince öne çıkacağı açıkca ortadaydı ,yani mercedesler bu ön gruba 3 lü gruba dahil oldu ,hatta rbr nin hemen arkasına yapıştı, yarışlarda ve sıralamalarda bunu gözden kaçırıyorsunuz ,lotus ve ferrari o sebeple 3.5 sıra gerilere düştü ,ferrari nin geçen seneki aracı olsa, o araç da mercedes gibi olurdu ama onlar da lastiklere nazik davranan sisteme geçince, lastiklerde dayanıklılık yönünde değiştirilince ,arada kaldılar ,monte boşuna demedi ,geçen demeçlerinde,, ,mercedes test meselesini,,ha dersenizki ferrari gelişsin pat diye olmaz bazen ,,

    rbr nin yapısı bence hiç değişmemişti, halen çift katmanlı difüzör, egsoz beslemeli ,aynı sistem duruyor, değişti gibi yapmışlardı, rbr 1 araç yaptı ,ilk şampiyon olduğu yılın aracı ,işte o araç gelişerek devam ediyor ,,

    newey in dediği gibi ,,,,,biz aracı difüzöre göre uyarladık ,,diğerleri ,araca difüzör uyarlıyor, demişti aynı mevzunun devamı bence, arada geriymiş gibi yaptılar,, o kadar 😀

  12. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    yarın yarış startında ortalık karışır büyük ihtimal ,sıralama tehlikeli .D ayrıca sc girmesi ihtimali büyük, bence istikrarlı ve akıllı yarışan kazanır ,vettel arkasındakilerle arayı fazla açamassa, ilk pitinden sonra trafiğede takılabilir, farklar baya fazla, buda bize bazılarının tek pit stop yapacağı veya eksik yapacağı anlamına gelir, bence böyle, ayrıca kimi meselesi bence takımla sıkıntısı var anlamına geliyor ,spa da fren sorunu yaşamıştı,monza kötü geçti ,bu yarış ta ise çok gerilerden kalkacak ,ayrılacak olmanın verdiği sorunlar, bütün takımlarda oluyordu, ben öyle seziyorum, umarım sezon sonuna kadar eski performans devam ederler, belki startta vettel de kazaya karışabilir ,yarış dışı kalırsa gene puanlar yaklaşır zevkli geçer sezonun kalan yarışları

  13. sıralamayı ikinci kez izledim webber 1. geliyordu hemde kesin hatamı yaptı hayır webber 1.olsaydı rbr garajı bu adamın birinciliğini istemiyorlar pit duvarından yavaşlattılar 2.olması için ama anlık kimse hesap yapamayacakları için 4.oldu ben raikomenin neden oraya gitmek istemediğini birkez daha anlamış oldum

  14. bir alonso taraftarı olduğun nereden de belli. ferraride alonsonun en sonki motor arızasını ya da lastik sorunu hatırlıyo musunuz ama massanın böyle sorunları çok var ve yıllardır da bu devam ediyor bu tesadüf mü sence

  15. ilaveten şunuda eklemek lazım senin yorumuna.ferrari-schumi ortaklığı zamanında slick lastikler yoktu.slick lastikler kendisi ve pist ısındıkça daha daha fazla performans veren lastikler.oysa schumi zamanında slick lastiklere oranla ferrari ile farkı kapatmak imkansızdı ama vettel dönemiyle kıyaslarsak farkı kapatmak vettel döneminde daha kolay lastik açısından.slick lastiklerden dolayı ve tabi çabuk aşınan (dolayısıyla çabuk ısınıp çabuk performans veren pirelli lastiklerinden dolayı)

  16. Duhan Peker avatarı

    He Daniel'in de ikinci pilot olduğunu biliyorsun.İyi iyi gelişim var.
    Yakın zamanda seninle de anlaşırız. 🙂

  17. bu sahneleri en michael schumacher,li yıllarda görürdük . michael schumacher hızlı turu atar sonra gider pitte tulumunu giyerdi . vettel,de bu yolda ilerliyor

  18. Komik bir yorum olmuş Ben ciddi alıp cevap veriyorum yinede.
    Vettel piste çıkmayarak lastiğini korumuş oldu. Bunun sebebi son turlara geçilmeden önce yarım saniyeye yakın bir fark yakalaması. Şuan diğerlerinden daha yeni bir lastiği var. Yarış sırasında diğerlerinin ne yapacağına bakıp rahatlıkla 1-2 tur geç pitstop yapabilir.
    Massa antrenmanlarda Alonso nun gerisinde kaldığında burada dalga geçen birkaç kişi vardı. Massa hakkında yazdıklarına bakılırsa biri de sendin. Size iyi bir cevap vermiş oldu. İstediğiniz kadar sinirlenin şimdi.

  19. Komik bir yorum olmuş Ben ciddi alıp cevap veriyorum yinede.
    Vettel piste çıkmayarak lastiğini korumuş oldu. Bunun sebebi son turlara geçilmeden önce yarım saniyeye yakın bir fark yakalaması. Şuan diğerlerinden daha yeni bir lastiği var. Yarış sırasında diğerlerinin ne yapacağına bakıp rahatlıkla 1-2 tur geç pitstop yapabilir.
    Massa antrenmanlarda Alonso nun gerisinde kaldığında burada dalga geçen birkaç kişi vardı. Massa hakkında yazdıklarına bakılırsa biri de sendin. Size iyi bir cevap vermiş oldu. İstediğiniz kadar sinirlenin şimdi.

  20. alakası yok. 0.4 saniye hızlı gidebilecekken şampiyon olamayacak diye gitmemek gibi bir mantıkla hiçbir pilot yarışmaz. 2011'de de şampiyon olamayacağı kesindi ama elinden geleni yapıyordu. şampiyon olamasa bile takım arkadaşının önünde bitirmesi gerekir. yapabileceği bu kadardı, bu kadarını yaptı. şampiyon olamayacak diye motivasyonu çöküyorsa bir de massa'ya sormak lazım ''moral motivasyonu''nun nasıl olduğunu.

  21. Böyle pistlerde sıralama daha da önemli oluyor açıkçası.Fark yaratması gerek bir noktadan sonra.Geçen sene eğer kendi performansı üzerinden değerlendirirsek sıralamalardaki düşük performansından dolayı şampiyonluğu kaybetti diyebiliriz belkide.

  22. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    İtalyada Yine Öndeydi Sıralamalarda 🙂 Puanları Yarış Sonunda Veriyorlar.

  23. Daniel Ricciardo avatarı
    Daniel Ricciardo

    Niye inanmayayım şekerim ? Webber pole almadımı bu takımla hiç Ricciardo niye alamasın REdbull bir ferrari mi ikinci pilotuna pole aldırmayacak takım olsun Massa ne zaman pole almış alonso takımdayken ?

  24. 2012 Çin yarışında Rosberg de son turu atmadı hatta herkes turlar atarken o aracı dısında geziniyordu odamı terbiyesiz oldu şimdi.Saçmalamışsın biraz,hatta yusufladı biraz vettel Rosberg neredeyse geçecekti.Takımın taktiği bu Vettel ne yapsın o karar vermiyorki stratejiye.

  25. Iyi guzel diyorsun da Maldonado yaris kazandiysa Grosjean da kazanir. Grosjean'in bir cok yarisi Raikkonen'e avantaj saglasin diye heba oldu! Bunu da bilmekte yarar var diyorum.

  26. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Artislikten mi yaptı diyon son turu atmamayı 🙂

  27. Elbette Ferrari yillardir rahat pole alacak bir arac yapamadi ancak genelde 5.sira garanti oluyordu Alonso icin ve kafadan Webber'i ve bir kac acemiyi gecip 3.siraya kuruluyordu yaris hizi iyi olan Ferrari ile kendini motive ediyordu anca 5.sirayla arasinda 0.6 saniye olan bir pilotun kendini motive etmesi o kadar da kolay degil kim olursan ol ne kadar para kazanirsan kazan kolay degil

  28. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Alakası bile yok, pole alacağı zaten belli, çıkarsın adam gibi bir tur daha atarsın olur biter. Kalkıpta milletlen dalga geçer gibi artistik haraketler yapmazsın. Şampiyonluk bunu gerektirir. Terbiyesizlikten kastım bu. Alonso da yapsa aynı şekilde kınarım.

  29. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Antremanlarda ciddi fark vardı, parça falan denedikleri de söyleniyordu ama Q1 ve Q2'de giderek aradaki fark kapandı. Alonso'da herhangi bir sorun yok, Massa giderek hızlanıyor gibi.

  30. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Aklıma geldi hadi RBR hayvan gibi 2011'de de arada böyle oluyordu erkenden bitirmeler falanda Çin 2012'de o dandik Mercedes bile bunu yapabildiyse Ferrari'ye başarılar diliyorum.Mercedes taraftarfı olarak Cidden ama Cidden Ferrari saçmalıyor de adam gibi 2014 odaklıyız %100 bu adamları böyle yüz üstü bırakma helede Alonso'yu adamın psikolojisini bozdunuz 2010 ve 2012 de son yarışta kaçan şampiyonluklar için ne diyimki Allah ıstah etsin Ferrari'yi

  31. Erik Bilyeler artık Grosjeanın değerini anladık şeklinde konuşuyordu.İster misiniz beğenmediğiniz Grosjean yarın yarışı kazansın A dostlar?

  32. Katilmiyorum.Objektif olarak bakarsak baskı altinda en iyi süren tartışmasız Alonso'dur.

  33. aynen buna katılıyorum. Alonso yarışta niçin iyi? konsantrasyonu ve bacak kasları çok güçlü olduğu için herkesten sonra yorulduğu için iyi. Yoksa tek turda herkesin gücü eşitken Alonsonun güçlü refleks veremediğini görüyoruz. Birde artık sadece yarış endeksli oldu o yüzden sıralamalrda 0.4 saniye falan rahatça feragat ettiğini düşünüyorum.

  34. Duhan Peker avatarı

    Ula bu lafa sen bile inanmıyorsun be. 😀
    Takımın bile bariz açıkça 2.pilot Ricciardo dedi boş konuşma kardeşim ya. 😀

  35. rbr dalga geçti diğerleri ile.gro, rosberg,gutierreze tebrikler ferrari için zaten 3 ve 4.çizgi tapulu yerleri.yarın yarış inşallah biraz heyecanlı olurda ekran karşısında yine uyumayız

  36. cok rahat pole u aldi ya onu diyor bence terbiyesizlik olarak. aynisini fernando yapsa kim bilir ne iyi goruslu ne mukemmel pilot olurdu . bununda havasindan gecilmezdi

  37. Bu yeni birsey degil Ferrari ile yillardir bunu yaşiyor zaten ki alonso kendisini en iyi motive eden pilotlarin başinda,psikolojik olarak etkilenmeyecek bir adam ama daha fazla zorlayip ondekilerin arasina giriyim derken limitteyken ufak tefek hatalar oluyor tur icerisinde napsin adam .Sezona bukadar guclu girip de alonsoyu da fanlarini da heveslendirip bu kadar gerilemek ferrari gibi bir takimin ismine yakismiyor suanki yonetimine yakışir ama

  38. 40m € verseler bana oyle bir gudulenirimki bak gor :).

  39. Alonso'nun baskı altında bekleneni verememesi durumu…
    2010 Abu Dhabi'de de böyleydi, 2012'nin 2. yarısında da…

  40. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Neymiş Ki Terbiyesizlik Orayı Anlayamadım.

  41. Alonso tam olarak komplike bir pilot değil aslında.Tek tur performansı her geçen sene daha da düşüyor.Sıralama turları da çok önemlidir ve gerekli avantajı genellikle sağlar.Saf hız olarak Hamilton Vettel hatta Rosberg'den geride olduğunu düşünüyorum.Yarış hızına gelirsek o da bir yere kadar etkili olabiliyor görüldüğü gibi.Her şeyi bir araya getirmeli ve büyük pilotluğun gereklerinden biri de budur zaten.

  42. sebebi cok acik aslinda adam sampiyona mucadelesi veriyor ve 5.sirayla arasinda 0.6 saniye fark var dogal olarak moral motivasyonu cokuyor biliyor ki maksimumu verip 0.3- 0.4 saniye bile alsa sadece Massa'yi geride birakacak. Sen olsan gudulenebilir misin?

  43. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Vettel'in Bu Pole'ü Beklenmedikti Bayağı Sürpriz Oldu Benim İçin 😀 (!)

    Grosjean Gutierrez Ve Vettel İyi Dereceler Kaydettiler Aynı Şekilde Rosberg De Aracın Suyunu Çıkardı Resmen.

    Yarın Mekanik Arıza Olmadığı Sürece Vettel Yenilmez Gibi Duruyor Sonrasında İse Mercedesler Ve Grosjean İyi İşler Çıkarabilirler.

    Ferrari Tamamen Hayal Kırıklığı.Yüksek Downforce Pistleri Yaramıyor Sanırım Onlara Ama Massa İyi İş Çıkardı Alonso'yu Da Geçerek.Bakalım Kendi Adına Yarışınca Nasıl Bir Sonuç Alacak Umarım Ferrari Pit Duvarı Yanlış Stratejileriyle Adamın Önünü Kesmezler De Gerçek Performansını Bir Görürüz .

  44. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Red Bull zaten hızlıydı ama pol kaçabilirdi. Mercedes'ler muhtemelen ilk turlarını kullanılmış lastiklerle attılar 2. turlarında temiz lastiklerle gelişecekleri belliydi.

    Lotus GRO'yu elinden geldiğince parlatmak istiyor olabilir. GRO'da gerçekten hafta sonunun en iyilerinden açık olarak.

    Massa yine bütün hafta sonu Alonso'nun 1 saniye gerisinden turlayıp Q3'te geçmesine şaşırdım. İnşallah yarın saçma sapan Ferrari-Massa-Alonso arasında tatsızlık yaşanmaz.

    Artık şampiyona bitti, neredeyse her takım gelecek sezon ne yapacağızın peşindeler.

  45. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    E Vettel artık başka türlü heyecan yaşayamıyor demek ki, yarış kazanmak O'nun için sıradan bir olay haline geldi neredeyse. Takım böyle yaparak kendilerine ve bizlere heyecan yaşatmayı mı amaçlıyor acaba!? 🙂

  46. yine 3 saat once yazmistim bu siteye de..Alonso nun massaya karsi buyuk farkla ustun oldugu haftasonlarinda(antrenman-Q1-Q2 acik fark yaptigi) massa Q3te Alonsoyu geciyor demistim yine oldu artik tesaduf olmaktan cikti garip bi durum..

  47. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Onu bunu bilmem, Vettel'in yaptığı terbiyesiliğin daniskası. Bunu 1-2 yerde daha yaptı. Şampiyonsan şampiyon gibi davran. Yüzündeki yusufları da gördük Rosberg gelirken.

    Ferrari'ye diyecek bişeyim artık yok. Kapasite bu kadar demek ki. Eğer 2014 te hüsran olursa Alonso bu takımı artık bırakmalı. Yeter çekilen 5 senelik kahır.

    Alonso'yu 3-5 salise farklan geçen Massa'da aslan Massa olur artık çok büyük iş başarmış gibi. Ferrari'yi anlamak mümkün değil. Sanki en hızlı takımmış gibi tek tur atarım yeter bana modunda. Assolistler ya..

    Yarın yarışı seğretmiyecem büyük ihtimal.

  48. multi 21i unutma bence unuttuysanda yakında sana multi 21in ne olduğunu hatırlatır rbr

  49. vettel iyi ter attı son anda. rosbergin geçmesini isterdim açıkçası. hamilton beklenenden yavaş kaldı. webber de son sektör daha iyi olmalıydı. gutierreze tebrikler.

  50. Daniel Ricciardo avatarı
    Daniel Ricciardo

    Romain şampiyon olacak kumaşta bir pilot ve gayet hızlı zamanı geldiğinde o da adından çokça söz ettirecek

  51. kesinlikle haklısın .romain bu sene iyi işler çıkarıyor bu araca rağmen.biraz daha f1 de kalması ilerde iyi bir pilot olmasına katkı sağlayacaktır.gerçekten tebrik etmek lazım.

  52. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Tebrikleri unuttun Vettel'e Nico Rosberg'e Gro'ya gutierrez'i tebrik ederim sıralamalarda en iyi onlardı…

  53. Tabi ya son dakka bi taraflarından terler akarak izleyen bendedim çivili lastikmiş

  54. Daniel Ricciardo avatarı
    Daniel Ricciardo

    Zamanı gelince Ricciardo da alıcak ben eminim

  55. yahu bunların hepsi aynı kişi dostum.bir kimi nico olur bir rambo olur bir ferrari team olur.olur durur yani:)

  56. Su bel alti Grosjean esprileriniz(!) cidden baydi ya bizim milletimiz tebrik etme aliskanligi kazanamayacak mi cidden merak ediyorum bu kadar zor mu tebrik etmek ya dunya sampiyonu takim arkadasi Q3e kalamamisken adam 3.sirayi az bir farkla kazandi bu sene hic start kazasina karismadi sadece Monaco'da yaris disi kaldi. Bi yeter artik cidden cocuk gibi Grosjean yrn bcr zuhaahaha xd tavrindan bir vazgecin elestiri sadece olumsuz anlamda yapilmaz olumlu elestiri de yapilabilir!

  57. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Arkadaş nasıl bir rahatlıktır bu;
    Sen tek bir tur at, sonra garajda keyfine bak.
    Direksiyonu ve kaskını daha erken çıkarmayı istediğine eminim.
    Birincilik kürsüsüne doğru da diğer araçlar turlarını tamamlamadan önce yürümeye başlamış olsa gerek 🙂
    Araca çivili lastik bile taksalar polü alacakmış bu gün… Tebrikler 🙂

  58. arkadaşlar artık gro ya laf atmaları bırakın ve kendi pilotlarınızla uğraşın

  59. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Rambo duruldu bu başladı görende Ricciardo pole aldı sanacak niye bu kadar seviniyorsunki

  60. Eniyisi yarın yarışı izlememek.

  61. Duhan Peker avatarı

    Bilmiyorum ama startta Vettel kaybeder gibime geliyor nedense.Rosberg iyi kalkıyor..Bilmiyorum ama Gro ya da Ros iyi bir start alacak gibi.

  62. valla yapabileceğimiz bir şey yok. ben de yapamadım 🙂 geçmiş olsun

  63. yarın yarışta görürsün kapağı

  64. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    hıhı tamam. nerde geçiyor allahını seversen Rosberg startta kötü kalkan bir pilot değil hadi onu geçti Vetteli geçemez ama yinede belli olmaz Vettel alır yarışı

  65. tarihin en bal şampiyonu olan james hunt'tan sonra en bal pilotu red POL ile bir baslayip bir bitiren sezonun yarısından fazlasının gercek yarıs pistleri degilde suni , gecislerin olmadigi şehir cadde pistleri ile huzurlarınızda bilmem kac sampiyonluguyla sebastian vettel . bence tarih vetteli degil red bullu yazmalı 7, 8 yıllık bir aracın boylesine kusursuz ve muhteşem olusu 4. şampiyonlugunu alışı . gercekten formula 1 tarihinin en başarılı aracı ..

  66. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Red Bull Newey ile ayakta olduğunu bir kez daha gösterdi.

  67. Duhan Peker avatarı

    Grojean bence startta herkesi geçer.

  68. bundan 5 yarış öncesinden tahmin etmiştim 🙂

  69. Beklenen sonuç. Vettel son tura dahi çıkmayıp polü rahat aldı. Rosberg yaklaştı ama nefesi yetmedi. Ferrari'ler yine Lotus'un da gerisine düşmüş. En hızlı 4.takım olmuşlar. Belçika ve İtalya'da takım iyiydi ama burada adeta döküldüler.

    McLaren bildiğimiz gibi. Ama belli oldu ki Perez'den bi cacık olmayacak. Gutierez bile Q3'e kalırken Perez'in kalamaması ne kadar kazma olduğunun bir tescilli. McLaren'de zaten 2015 için Alonso ihtimalini ciddi ciddi zorlayacak. Buda Perez'e 2014 son yılın demek gibi birşey. Hazır Hulkenberg seneye boştayken, Perez'i postalayıp Hulkenberg'i alsak çok iyi olacak. 2015'de de Alonso-Hulkenberg ikilisi çok iyi işler yapabilirler.

    Yarına gelirsek klasik Vettel galibiyetlerinden birisini izleyeceğiz. Arayı açıp gidecek ve rahat kazanacak. Hamilton, Alonso ve Raikkonen'de gerilerden podyum için zorlamaya çalışacaktır.

  70. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    o önemli değil şuan bu sitede örnegin 1000 kişi varsa 1000 ide vettelin şuan 2013 f1 şampiyonu oldugunu biliyor hangi yarışta resmileşecegi sadece formalite.

  71. nico rosberg arabayı nasıl zorluyordu.
    redbull sanki sahilde tur atarak polü aldı.
    vetteli ve benim pilotum groyu tebrik ederim

  72. Seneye alonso Mclarende Kimi 1. pilot yanında hulkenberg ??

  73. Daniel Ricciardo avatarı
    Daniel Ricciardo

    Yetişemedi işte kalite farkı

  74. #foreverworldchampionRedbull

    😀 😀 😀

  75. 1 e 100 den Grosjeana vermiştim sıralama turlarında 0.2 sn ile kaçtı :))

    Bu sene artık böyle biter.Hamilton belki 2.liğe çıkar kürsüde Şampiyon belli 2.kim yarışları olur artık 🙂

    Yada Gro Vettelin tam arkasında fren noktasını kaçırsa fena olmaz yani :))

  76. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Mercedes müthiş Lewis'in 5. olduğuna bakmayın yarın startta Webberi geçer Grojean'ı da startta alabilir yarın çok güzel olacak Vettel tebrikler Q2'de artislik yaptı biraz 😀 ama olsun Vettel iyi çocuk oldu..Lewis niye geride kaldı bilmiyorum ama yarışta telafi ederiz.Ferrari allah bildiği gibi yapsın Grosjean yine iyi iş çıkardı.Raikkonen arkadan başlayıp ne yapacak geçişin çok az olduğu pistte benim favorim Vettel yarış için sonra Nico sonrada Webber diyorum…

  77. Ne şaşırtıcı bir sonuç değil mi ? Eminim sıralamalardan önce hiç kimse Vettel'in pole'ü alabileceğini aklının ucundan bile geçirmemiştir.

  78. Daniel Ricciardo avatarı
    Daniel Ricciardo

    Massa yine Kalitesini gösterdi Cadde pistleri sürücüyü ön plana çıkarır Massa yüklerinden kurtulduğu anda şahaneler yaratır başka takımlarda

  79. Duhan Peker avatarı

    Yat kalk Rosberg'in ilk sektörde ki bozgununa dua et sen.

  80. Hindistanda alırmı vettel sürücüleri ?

  81. Nico sadece 0.091 ile yetişemedi evet.

  82. alonso sen yapma sunu massayı gecseydin 5. olsan yine iyidi

  83. sevgili adminler. sıralamalara son 30 dakika site çalışmadı, tam tahmin giriyordum bastım kaydetmedi.
    ne yapacağuz? 🙂

  84. dünyadaki en aptal takım ferrari Michael Schumacher döneminde aldığınız Şampiyonlukları keşke mclaren felan alsaymış…

  85. massadan alonsoya kapak bundan sonraki yarışlar ikisinin kapışmasına sahne olabilir

  86. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    vettelin üst üste 4. şampiyonluğu hayırlı olsun tebrikler. rai ye gelirsek 2 gündür ne oldugunu anlamış degilim galiba sırtında ağrı varmış ondan sonuç bu olabilir yarın yine 1 pit eksik yapıcaktır yinede podyum şansı yok bana göre. massaya gelirsek massa kendisi için yarışacağım demişti ve yarışmaya başlamış heralde alonsoyu geçmesi supriz oldu.

  87. Daniel Ricciardo avatarı
    Daniel Ricciardo

    Alsaydınız tutmadı kimse ( ALAMADI )

  88. Duhan Peker avatarı

    Şu iğrenç parmak hareketini durdurabilecek bir takım yok mu yani hala?

  89. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    yapma yaa 😀 Roserg ilk sektörde biraz kaybetti yoksa alabilirdik ama Vettel ezdi Webber'i 😀 😀

  90. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    5.sırayla bile aramızda 0.6 saniye var müthiş 😀 tebrikler Ferrari

  91. Daniel Ricciardo avatarı
    Daniel Ricciardo

    Turu atıp bıraktık yetişemeyeceklerini biliyorduk resmen dalga geçtik ne ferrari ne mercedes hızımıza yetişemedi

  92. TifoAlo HRT avatarı

    Ocak ayinda gorusur saglicakla kalin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir