Massa Alonso'ya Yardım Edemeyeceğini Söylüyor

yazar:

kategori:

Monza yarışının ardından takımdaki yerini gelecek sene Kimi Raikkonen’e bırakacağını öğrenen Felipe Massa Ferrari kariyerini en güçlü şekilde tamamlamak istediğini belirtiyor.

Yarınki yarışa takım arkadaşının bir sıra önünde altıncı sıradan başlayacak olan Brezilyalı pilot, Sebastian Vettel’in baskın performansı nedeniyle kendisi ne yaparsa yapsın şampiyonluk yarışına etki edemeyeceğini düşünüyor.

“Açıkçası, nasıl yardım edebilirim ki? Sebastian ilk sıradan başlıyor ve Fernando’nun da Sebastian’ın aracındaki bir sorun için duacı olması gerekiyor.

“(Vettel’in) önünde tamamlamam kolay olmayacak. (Alonso’nun da) rakibinin başına bir şeyler gelmesine ihtiyacı var. Benim yapacak çok şeyim var. Şimdi çıkarabileceğimiz en iyi yarışı çıkarmaya bakacağız.”

“Son yedi yarışı mümkün olan en iyi şekilde tamamlamak istiyorum. Açıkçası yürekten kounşursam, Fernando’nun benim yardımıma ihtiyacı olup olmadığından emin değilim.”

Massa otomobiliyle ilgili olaraksa şunları söylüyor: “Dün çok fazla sorun yaşıyordum. Aracı nasıl kullanacağımı bilemedim. Bu nedenle bugün her şeyi değiştirdik. Yine de sıralamalar öncesi kusursuz değildi ama sonuç iyi oldu. Aracın dengesi istediğim gibiydi. Harika bir son seans geçirdim ve çok iyi bir tur attım.”

 

 

 

 


Yorumlar

“Massa Alonso'ya Yardım Edemeyeceğini Söylüyor” için 44 yanıt

  1. kore'de hunharca lastiklerini harcaya harcaya Alonso'ya kadar yaklaştı Massa, sonra takım kendisine Alonso'yu zorlamamasını ve lastiklerini korumasını söyledi, bir süre sonra ise Alonso lastik koruma modundan hızlı tur atma moduna geçince de fark açıldı.

    Takım emri ile takım arkadaşınıza yol verirseniz ve onun kadar hızlı iseniz ondan taş çatlasa 5 saniye geride bitirirsiniz, o da kirli havasında yarışmamak için… mesela Massa takımdan gelen emirle yavaşladı ve Alonso'yu geçmedi ise neden Alonso'nun yakınında değilde 20 saniye gerisinde yarışı bitirdi, kusura bakma aynı yarışı bende izledim, Massa'nın hızından çok Alonso niye bu kadar yavaş diye o yarışta Livetiming'e bakarak kafa yoruyordum, Massa Alonso'ya yaklaştıktan bir süre sonra Alonso birden bire daha hızlı turlar atmaya başlayarak farkı açtı… Uzun lafın kısası Massa lastikleri kullanırken Alonso koruyordu, ardından Massa korurken Alonso kullandı ve fark olması gerektiği kadar açıldı, eğer takımdan o uyarı gelmeseydi Massa belki de Alonso'yu geçecekti, ardından Alonso koruduğu lastikler ile Massa'yı geçip yine farkı açacaktı, Massa'nın lastikleri son turlara doğru iyice sıkıntıya girmişti, o 20 saniye de öyle açıldı…

    Yani Kore'de Massa'yı durdurdular senin olayları kendi istediğin gibi yorumlaman. Yorumun hepsini okumadım ama okuduğum kısımlarda haklı olduğun kısımlarda var, brezilya'da yol vermesi mesela,
    ama 2010 Almanya ise tam bir ikiyüzlülük, takıma yardm edeceksen öyle takıma yardım edilmez tüm dünyanın gözüne soka soka takımının ceza almasına yol açacak şekilde, yardım edeceksen daha önce bir çok kez yaptığı gibi kılıfına uyduracaktı, yada "hayır yol vermiyorum sezon daha erken beni geçmesi gerekiyor yarışı kazanması için" diye tepkisini ortaya koyacaktı. Massa'nın yaptığı ise "takım beni buna zorladı, buna zorunlu bırakıldım" ile mağdur rolünü oynamasıdır, yani ne takım emrine karşı gelecek kadar cesaretli davranmıştır, ne de takıma yardımcı olacak şekilde "takım oyuncusu" rolünü iyi oynamıştır, eline yüzüne bulaştırmıştır. Keşke yol vermiyorum deseydi de, Alonso kendisi geçmeye çalışsaydı, geçemezse de 2. bitirseydi, yada çarpışıp kaza yapsalardı. Alonso'nun takıma telsizden yakarışı ile herkes dalga geçiyor ama adam takım arkadaşıyla ikisini de yarış dışı bırakacak bir olay yaşamadan önce takımı uyarıyordu, eğer takım "hayır Fernando sen geçeceksin geçebilirsen, Felipe ile yarışıyorsun" deseydi, Alonso bundan mutlu olmasa bile gerekeni yapmak için daha çok zorlayacaktı, daha çok risk alabilecekti.

    Ben Massa'ya fazla saygı duymuyorum, taraftarlarını da anlayamıyorum. Takım arkadaşına 15 kere geçilir ama 5 kere geçse şampiyon gibi burayı meşgul eden tipler var(genele konuşuyorum), Ferrari adamı eziyor diye Ferrari'yi suçlayan var, oysa her sene MAssa eşit şartlar ile yarışlara başlayıp sonra geride kaldıkça destekçi rolüne büründüğünün farkında, bu yüzden belki bir sonraki sene tutar diye Ferrari ile anlaşma yeniliyordu, hani o 2008'de ki şansı belki bir daha elde eder diye, olmadı o ayrı. Alonso'ya kızanlar ise apayrı, görünüşe göre ikilinin arasından su sızmıyor ama Alonso Massa'ya işkence ediyormuş gibi yorum atanlarda var 🙂 her neyse kalın sağlıcakla

  2. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Bir komplo teorisi de benden gelsin. Monte Massa'nın bu açıklamalarına neden cılız bir cevap verip geçiştirdi ki acaba? Bir ihtimal Alo'nun da tazminat ödenmeden kendi isteği ile Mclaren'e gitmesi isteniyor olabilir mi ne dersiniz? Massa'nın da yapabilirse Alonso ile son yarışlarda rekabete girmesi böyle bir durum için tasarlanmış olabilir mi? Burası F1. Biz de bir laf vardır : "Karaman'ın koyunu sonra çıkar oyunu" diye. Bu sadece bir komplo teorisidir fakat f1 de her zaman her türlü ihtimal mevcuttur. Kimi'nin sırt ağrıları anlaşmalı ise Massa'nın da bu çıkışları ya da buna göz yumulması aynı şekilde pek tabii olabilir..

    Tabii bunların hepsi ihtimallerdir iddia etmiyorum..

  3. bence yardımcı olabileceğin bir konu var.nasıl olsa vettelden tur yiyeceksin. ha işte o turu yerken hafiften bi dokundursan fena olmaz massa :(((

  4. DreamOfWinD  avatarı

    Alonso ondeyken Alonso ile Vettel'in arasina Massa'nin girdigi kac yaris var ki? Bir de webber'e bakin. Ne yardimindan bahsediyorsunuz hala?

  5. 2 ekmek 1 Camel  avatarı
    2 ekmek 1 Camel

    Massa best arkadaşım güzel cümleler kurmuşşsun, fakat bunları söyleyebilmen için;

    Massa' nın Alonso ile olan tum sezonlarında ılk 2 ila 8 yarış arası gp basına yarı yarıya puan farkı yemesi, daha sezonun baslarından itibaren Alonso'dan hıc yardımsız puan olarak cok gerıde kalması bu söyledıklerıne sebep olmuştur, puan olarak kafa kafaya gittilerde Ferrarı yınede Mssa yol ver adamımızamı dedi ? ben hıc hatırlamıyorum nedense hatırlayan varsada soylesın bılelım…Ha 2008'i hatırla derım ozaman Rai ile kafa kafaya ıken o somurgecı dedıgın takım Rai'yı somurup senın efsanene calısmıstı ondanda bahsetmenı beklerım..

    Her sezon daha baslarda sampıyonadan kopmasaydıda boyle ezıkce tavırlarla yardım etmeye muhtac kalmasaydı;

    Massa sonuc olarak hıcbır sezonda puan olarak o becerıksız hırsız dedıgın pılota yaklasmadıgı ıcın takım senın o efsane pılotunu yardıma zorlamıstır.. soyledıklerın bu senaryoların hep dısında oldugu ıcın tum cumlelerın duygu sömürüsünden öteye gecmeyecektır.

  6. 2010 Almanyada da yol vermesi maalesef Alonso'nun işine yaramamıştı ki.
    Takım , hiçbir işe yaramayan bu yol verdirme ile hem Alo'ya şampiyonluk kazandıramamış, hem de Massa'yı oyundan çıkarmıştır.

    Sezonun son yarışı olsa ve Alo'nun şampiyonluğu Massa'nın vereceği yola bağlı olsa anlarım bu yazını da sezonun ortasındaki bir yarış ve yarışı kazanmak için bir sürücüyü oyundan düşürmek…
    Buna yardımdan çok eziyet denir.

    Ya sezon başında anlaşacak ve pilotlardan birine oynayacaksın ya da son yarışlarda şampiyona şekillenince yapacaksın…
    Dolayısıyla bana göre Massa'nın tek yardımı 2010 almanyada olmamıştır.
    Sonraki sezon ve yarışlarda bu yol vermeden daha fazlası olmuştur.

  7. açık ve net bir şey varki gercekten ve gerçekten alonsoya 2010 almanyada yol vermen dışında alonsonun hiç bir zaman senin yardımına ihtiyacı olmamıstı !!

  8. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Öyle bir anlatıyorsun ki okuyan da yıllardır massa pite geç girip arkadakileri tutuyor zannedecek.Lafını alınca hemen 2010 senesine dönüyorsun.2010 yılında da lastik değiştiren daha hızlı oluyordu.Senin o dediğin ya monakoda yada macaristanda olma ihtimali olabilirdi.Bu olay daha evvel ki senelerde olurdu.trulli treni de o dönemlerde ortaya çıkmıştır.Senin massa alonso döneminde böyle bişey olmamıştır.En büyük rakip vetteldi ve zaten vettel de yeterli farkı açıp herkesi görüp ona göre stratejiyi belirlerdi.Lider girip lider çıkardı.Dolayısıyla massa yine senin dediğini yapamazdı.Ha massa arkadaki rakip olmayan sauber veya tororosso pilotlarını falan arkasında tuttuysa ona bişey diyemem.

  9. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Önceki antremanların konusuna bir bak saldıranları görürsün.

  10. 2010 senesinde de formula1 yarışları yapılıyordu, ve o zamanlar pirelli yoktu, yarışlarda genelde tek pit yapılırdı, lastiği yeni takan pilot bugünkü gibi uçup gidemezdi eski lastiklilere göre. ve DRS de yoktu.

    yarışları izlemeye pirelli ile başlamışsan bana ne kardeşim. aç arşivlerden seyret olanları o halde. bir de uzun uzun hangi sezonda hangi kurallar vardı, onları mı yazacağız artık?

  11. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Biz massadan kurtulduğumuz için çok seviniyoruz.Yeni bir rüzgar tüneli haberi bile bu kadar sevindirmezdi beni.Ayrıca saldıran biz değil senin taklit ettiğin massabest isimli kişidir.

  12. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Üstte alıntı yaptığım kısmı şöyle düzelteyim, tam anlaşılsın.

    "kendine çalışacakmış, kimseye yardım etmeyecekmiş, kendi yarışına odaklanacakmış.. falan filan. sen kim, singapur gibi 1 turu 2 monte carlo turuna denk gelen, sezonun en çok virajlı hem de cadde pistinde başarılı olmak kim? aha da gördük kendine çalışmayı, yine patates oldun naber? hadi yarışta ferrari takımı önünü kesiyor, sıralamada niye geçemiyorsun?"

    şu yukarıdaki cümleleri yazmak için klavyelerini parlatmış bekleyen, ancak hevesi kursağında kalmış kaç kişi vardır kimbilir =)

  13. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe
    "kendine çalışacakmış, kimseye yardım etmeyecekmiş, kendi yarışına odaklanacakmış.. falan filan. sen kim, singapur gibi 1 turu 2 monte carlo turuna denk gelen, sezonun en çok virajlı hem de cadde pistinde başarılı olmak kim? aha da gördük kendine çalışmayı, yine patates oldun naber? hadi yarışta ferrari takımı önünü kesiyor, sıralamada niye geçemiyorsun?"

    Şu yorum cuk diye oturmuş. Hatta cuktan daha iyi oraya oturacak bir kelime varsa belirtin.

    Massa'nın bu açıklaması doğru olmuş. Ben de desteklerim hatta Alonso'cuların desteklemesini beklerim. Şampiyonluktan umudunu kesen Alonso'cuların Massa'nın yardım etmeyeceğim demesine bu kadar saldırgan bir tavırla yaklaşmasının mantığını çözmek zor.

  14. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Bence massa alonsoya destekten çok köstek olmuştur.Bir kere redbuullardan puan çaldığını göremedik.Ancak arkalarda hamiltonla köşe kapmaca oynayıp spinler atıp gereksiz kazalar yapmıştır.Vettele ve webbere adeta yol vermiştir.Hatta bir keresinde vettelin önünde spin atıp önünden çekilmiştir.

    pistte bitmiş lastiklerle, sırf pite girip arkasında dönmüş olan rakiplerini yavaşlatıp, pite girecek olan alonso'nun arayı açabilmesi adına pite alınmayıp eskimiş lastikleriyle süründürülmesidir.

    İşte buna çok güldüm.Günümüz formulasında pitten yeni çıkan adamın , henüz pite girmeyeni nasıl kolayca geçtiğini bilmiyor musun.Üstelik drs avantajı da var.Vettel bile en hızlı araca sahipken bitik lastikle ,pitten yeni çıkanlardan ataklar yemedi mi.Örnek ispanya 2013.
    Hangi pist olursa olsun eski lastikli adamın ,arkadaki yeni lastikliyi engellemesi mümkün değil.Hem lastik yeni hem de drs var.

    İşte buradan belli atmasyon konuştuğun.Gören de massa çok çok üstün bir piot zanneder.Grojanın yaptığı adamlığın yarısını bile yapmadı massa.

  15. Senin kendine hayrın yok Massa senden yardım bekleyen de yok ayrıca.

  16. O zaman yarınki yarıştan sonra buralarda ol.bir yerlere kaybolma.

  17. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    bence haklı arkadaş ,eski yazılarımda da çok yazdım, bu adamlar o kadar emek veriyor, bir yerlere geliyor ama 2.pilot olarak kalıyor ,gitse olmaz, kalsa eziliyor ,çıkmaz bir durum ,bazıları der bırak git öyle diyene, bende ,memnun olmadığı işini kaç kişi bırakıp gidebiliyor, konuşmak ,sallamak bedava ama para kolay kazanılmıyor,derim, massa geçen yanlış konuştu ,pilot kıyaslaması yaptı ,bizde eleştirdik, ayrıca gerçekten, bunca şeye rağmen, alonso ya gıcığı yoksa ,tam tersi övüyorsa ,bize yorum yapmak düşmüyor ,ne hali varsa görsün ,deriz ,birde sezon sonu ayrılacak, o sebeple pilotluğunu ,daha gayretle diğer takımlara göstermek isteyecektir, kimse kalkıpta hep sonlara yarışan bir ferrari 2. sürücüsünü, sponsoruda yoksa, gel yarış diye almayacaktır ,bu demeçlerini anlayabiliyorum massa nın

  18. Moral motivasyon herkes icin onemli bir konudur elbette Massa icin de oyle bu konuda haklisin ama unutma ki bu sartlara katlanmayi secen de Massa'ydi. 2010 sezonunda yasadiklarindan sonra takim degistirip onurlu mucadele edebilirdi ama o bu rolu oynamayi secti bu yuzden kimseyi suclayamazsin. Yillarca paralari cebe atip Fernando'ya ikinci pilot olmayi secen kim? Massa. Basarisiz olan kim yine Massa kusra bakma ama bu durumda elestiri oklarinin hedefi olmasi cok normal eger Massa 2010 sezonu sonunda cikip ben Fernando'nun figurani degilim Fernando'ya yardim edemem ya esit sartlarda yarisiriz ya da benden yardim falan istemezsiniz aciklamasini yapip- sonucu ne olursa olsun- yoluna baksaydi o Massa'yi alnindan operdim ama sen ustune 3 yil daha sureceksin takim seni kovacak ardindan bu tarz aciklamalar yapacaksin kusra bakma da bu hareket her turlu elestirilir.

  19. bahanem olmaz, keyfim olur.
    canım istedikçe girer, istemezse girmem.
    amma, bu kadar yolumu gözleyenlerden iseniz,
    yaparız bişeyler, sıkmayın canınızı.

  20. "Moral motivasyon da senin asagiladigin kadar kucumsenecek bir konu degil pilotlar da insan robot degiller bu yuzden her sporda her takim sporcularini fiziki hazirligin yaninda mental olarak da hazirlar bu yuzden spor psikolojisi buyuk kuluplerin buyuk organizasyonlarin asiri derecede onem arzettigi bir konudur. "

    ne güzel söylemişsin, moral ve motivasyonun önemini.

    bir sıralama turunda, rakiplerinden 0,6 saniye geride olduğu için moral ve motivasyonunun düştüğünü ve bu nedenle güdülenemediğini söylediğin alonso'ya gelene kadar, 4 senedir moral ve motivasyonu el birliğiyle yerle bir edilmiş massa'nın ruh haline ne diyeceksin? moral ve motivasyonun önemini bugün mü öğrendin, yoksa söz konusu massa olduğu için mi 4 senedir bu yorumu duymadık senden?

    benim yorumun hakkında dalga geçtiğim ya da küçümsediğim filan yok.
    yalnızca insanların işine geldiği gibi konuşmalarına, isme göre davranmalarınadır tepkim.

  21. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Yahu nedense bazılarının sesi massanın alonsoyu gectıgı cumartesi günleri çıkıyor. Bu arkadaşın bir gün massa gerideyken konuştuğunu gördünüz mü?

  22. Illaki bir bahaneniz olacak değilmi.hadi diyelimki kendi hatasiyla geride kaldı veya yarış dışı kaldı o zamsn ne bahaneniz olacak.boyle durumlarda siteye ugramiyorsunuz onu napacagiz.

  23. Moral motivasyon ile ilgili yorumu ben yaptim bu sacma tepkini de Massa'nin kovulmasinin sende yarattigi psikolojiye bagliyorum benim ne demek istedigim cok acik. Hamilton'dan sonraki pilotlar tek tur attilar Q3'te ve Q2'deki dereceler Ferrari acisindan rezalet oldugu icin Q3'te tek tur atmayi sectiler Hamilton ile aralarinda 0.6 saniye fark vardi Alonso 0.4 saniye iyi bir derece alsa bile Hamilton'i gecemeyecekti yani elde edebilecegi en iyi derece suan Massa'nin elde ettigi pozisyon olacakti Fernando'yu asagidan gecebilecek tek isim de Massa'ydi bilmem anlatabildim mi? Yani 0.4 saniye daha iyi bir tur atsa bile Hamilton'i gecmesi imkansizdi bu sartlar altinda bir pilot nasil motive olabilir konuyu sulandirip yok su virajda kaydirdi yok bilmem ne yapti diye geyiklere girmissin senin karsinda aptal bir insan yok benim soylemek istedigim de cok net. Moral motivasyon da senin asagiladigin kadar kucumsenecek bir konu degil pilotlar da insan robot degiller bu yuzden her sporda her takim sporcularini fiziki hazirligin yaninda mental olarak da hazirlar bu yuzden spor psikolojisi buyuk kuluplerin buyuk organizasyonlarin asiri derecede onem arzettigi bir konudur. Anliyorum ruh halini favori pilotun takimindan kovulmus bu insan psikolojisini oldukca kotu etkiler ama benim yaptigim yorum sulandirilmayacak kadar net!

  24. 1 dakika önce şu massaciya bir cevap yazmıştım. İsim yazmayı unutmuşum yayinlarmisiniz.

  25. Her zamanki gibi bos konuşuyorsun. Yardım etmek ilaki her seferinde yol vermek değildir.ki saydigin sozde yardımlar toplasan 4 sezonda bir elin parmaklarını gecmez.hadi sizin deyiminizle alonsodan kurtuldunuz.su lotusa bir gecsin birazda romainden ceksin bakalım. Aslinda sizin aciniz 2007 avrupa yarışına dayanıyor.

  26. ben hemen atlıyorum soruna.
    yarın ferrari yine saçma sapan bir pit stop stratejisi ile massa'nın yarışını katledecek, var mısın bahse?

  27. takım arkadaşına yardımı, kendi kendine bilerek isteyerek takım arkadaşının stratejisinin tutması için kaza yapmak olarak algılayan, ve bu durumu hiç yadırgamayan bir zihniyete yaranmak, her babayiğidin harcı değildir elbet.

    2010'da şampiyonluğu kaybettiğinde aradaki puan farkı 7'den küçüktü.
    şampiyon olsa kaç kişi felipe'yi yerini verdiğinden dolayı hatırlayacaktı?

    yine 2010'da, kore yarışında pitten çıkan felipe bilerek yavaş gitmiş ve hamilton'ın önünü kapatarak alonso'nun alonso'nun pitten lider çıkmasını sağladı, hatırlayanlar?

    2010 çin'de takım pitlerde ellerinde massa'nın lastikleriyle beklerken, pit girişinde massa'nın önüne atlayıp lastikleri içeri aldıran, kendi lastiklerinin gelmesini bekleyen ve arkasında felipe'yi bekleten alonso'ya felipe'pe bir karşılık verdi mi?

    geçen sene amerika'da sırf alonso'yu temiz cebe oturtmak uğruna bilerek vites kutusu kırılıp +5 ceza verildi felipe'ye. ses çıkardı mı?

    kore'de farkı açıp açıp kapattı, telsizden 3 kez alonso'nun peşini bırakması istendi. podyumu alonso'ya bıraktı. hatırlayanlar?

    brezilyanın yağmurlu pistinde kaç kez 2. sıraya çıktığını ve yine kaç kez yavaşlayıp yerini alonso'ya verdiğini sayamadık neredeyse.

    geçen sene alonso şampiyon olsa, hangi babayiğit çıkıp bu 3 yarışta massa'nın yaptıklarını söyleyebilecekti? kaç kişi massa'nın katkısının hakkını verecekti?

    bunların yanında, belki de en göze görünmeyen ve en değerlileri, pistte bitmiş lastiklerle, sırf pite girip arkasında dönmüş olan rakiplerini yavaşlatıp, pite girecek olan alonso'nun arayı açabilmesi adına pite alınmayıp eskimiş lastikleriyle süründürülmesidir.

    yağmurlu günlerde, kurumaya başlayan pistte ilk slick lastikleri kim takıyordu? takımın telsizinden duymadık mı, slick lastiklerin doğru tercih olup olmayacağını massa ile test edip ona göre alonso'ya da takıp takmayacaklarını??

    daha son italya yarışında, vettel'in 2 saniye gerisinde 7 tur atan felipe nasıl bir anda yavaşlayarak 4 saniye geriden gelen alonso'ya yerini verdi? ve yarışın sonuna kadar alonso'nun 2,5 saniye gerisinde gitmedi mi?

    4 sene içinde, bir çırpıda hatırlayabildiklerim bunlar. deşsek, bir bu kadar daha çıkartır koyarız önünüze.

    kardeşim, ne doymak bilmez bir iştah var bazılarında. dedik ya, alonso'nun çıkarı için duvara vuran takım arkadaşlarına alışmış bir zihniyete ne versen doymaz. şunca olaya rağmen çıkıp teşekkür edip, olmayınca olmuyor diyeceğine hala isterüz de isterüz diye sömürmeye programlanmış beyinler var ortada.

    cem yılmaz'ın "orada elbette ip var, uçuyor olsa zaten peygamberliğini ilan ederdi"dediği gibi,
    bundan daha fazlasını yapabilecek olsa, zaten direkt kendi şampiyonluğa oynardı massa; kendisinden istendiği gibi gridi bu denli çekip çevirebiliyor olsa.

    ee, uğruna bunca fedakarlığın ve de maymunluğun yapıldığı pilot ne iş yapıyor?
    hırsızın hiç mi suçu yok?
    yoksa şampiyon olabilmesi için bu kadar yardım yeterli gelmiyor mu?
    ve hatta, yardımsız şampiyon olabilecek kapasitede bir pilot değil mi yoksa?

    gözünüz doysun. felipe'den bu kadar.

  28. Özellikle massacilara sesleniyorum. Yarin massa yine alonsonun arkasında kalacak varmisiniz bahse.

  29. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Yardım etmene gerek yok, zaten Alonso seni startta veya yarış içinde çatır çatır yiyecek. Şu kalan 7 yarışını da yap defol git şu takımdan. Giderayak iyice nefret ettirdin kendinden.

  30. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Birde şu var, Massa hangi yarışta Alonso'ya yardım etti. Ben açıkcası böyle bir yarış bilmiyorum. Adam puanı bile zar zor alırken nereye kime yardım etmişte artık etmeyecem diyor bir çözebilsem başka bişey istemiyorum zaten.

    Hayır eğer öyle ise Ferrari neden gönderiyor bu adamı. Çok yardım ettin yeter bu kadar falan dediler herhalde.

    Millette saf saf yazıyor, kendi söylediğine kendi inanıyor…

  31. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Konuşun konuşun, Yarın Alo en kötü 3-4 Massa 10+ olunca da konuşacakmısınız böyle abuk sabuk.

  32. massa,nın bu konuşması boş , bu konuşmayı geçen yarış alonso,ya yolver dedikleri zaman yapacaktın şimdi biliyorsun . vettel önde olduğu müddetçe alonso,ya yapacağın yardım sınırlı . zaten yardım etmene gerekde yok . bu yardımı webber yapıyor alonso,ya . bu zamana kadar kafana göre takılmadığın hataydı . alonso.nun yardımcısı sen değil webber,dir

  33. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Aşağıdaki yorumları okudum ve acaba aralarında sadece jetman mı okuduğunu idrak edebiliyor yoksa sayfalar mı karışmış diye merak ettim.

  34. çok uzun ama çok uzun zamandan beri ilk yorumum olacak bu..

    etliye sütlüye karışmayacağım çok fazla, bence de massa'nın bu yaptığı yada yapacağı anasının ak sütü gibi helal, sadece çok fazla dillendiriyor bazen..ayrıca ferrari'nin istemedikten sonra çok birşey yapamayacağı da açık, sonuçta herşeyin psikolojik bir tarafı var ve alonso'nun bu psikoloji de kaybetmesini istemeyeceklerdir.

    ayrıca yorumunun orta kısmı: uzun zamandır beni bu kadar çok güldüren birşey okumamıştım, takdir ve tebrik ettim 😀

  35. massanın demek istediği bu yarış için belli.zaten ferrari kötü durumda yol versemde alo nun alacağı 8-10 puan rakibine kaptırdığı 25 puan yannda salata olmaz o nedenle bende kafama göre takılacam diyor yani.massa lotus kapısını açmak için alonsoya karşı yumuşak olmayacak demek.sıralamalarda lo yu geçerek 1 daım atmış oldu o konuda.massa artık neyi varsa ortaya koymalı lotusa göre rakibi alonso.massaya göre rakibi hem alonso hemde hulkenberg

  36. valium (spa2000) avatarı
    valium (spa2000)

    Monte diaza ilk dersi Kimi'yi getirerek verdi.
    Şimdi takımına demesini çok isterdim.
    Salın Felipe'yi yarışsın.
    Yarış öncesinde Massa'ya takım emri uygulanmayacağını Ferrari'ye vermiş olduğu hizmetlere karşılık son 7 yarışta özgürlüğünün kendisine sunulduğunu söylese.

    ——————————-
    2008'de şampiyonluğu manyakötesi bir şekilde kaybetmesi beni çok fazla duygulandırmıştı.
    Fanlarını ağlayarak selamlaması boğazımı düğümlemişti. Böylesi bir sonu kabullenebilmesi muazzamdı.
    O an dan beri Felipe'ye karşı saygım ve sevgim çok üst düzeydedir.
    Gerçek bir yarışçı olan Felipe'nin mutlu olmasını çok fazla isterim.

    ———————————————-
    2010 şangay pit olayı diazın şımarıklığının ve takımın 2. pilota olan saygısızlığının en üst örneklerinden. almanya bile yanında sıradan kalır.
    bu şımarıklığa aynı şekilde şok edici bir karşılığı vermesini bekliyorum Felipe'den. en alt düzeyde bile kin tutabiliyorsa bunun öcünü alsın.

    Felipe'nin diazı sıradanlaştıracağı bir yarış için sabırsızlanıyorum.
    Tabi Ferrari Massa'nın mekanikerlerine özel direktif vermediği sürece.

    Bu adamı kürsüde mutlu görmek için sabırsızlanıyorum.

  37. o 90 kişiden biri de ben olurum. kimi'nin dürüstlüğüne, kimsenin etlisine sütlüsüne karışmayıp yalnızca işini yapmasına kimse bir şey diyemez.

    ama para ve anlaşmalar, vaadler, hesaplar kitaplar durumu değiştirebilir.
    ferrari'yi takımlar sıralamasında lotus'un üstüne taşımak,
    lotus'un bir an önce raikkonen'i serbest bırakması için çalışmak,
    böylece massa'yı da erkenden gönderip raikkonen'i takıma erkenden katmak,
    para ve maddi imkanlar konusundaki son atışmalar…
    ve seneye katılacağı takımın ferrari olması.
    ferrari'nin kendi menfaatleri için babasına bile acımayacak olması..

    politik derken pek de haksız gerekçelere sahip değilim sanırım.
    ki burada raikkonen'i de asla suçlamıyorum zaten.
    ama arada geçen sürede dünya şampiyonu olmuş, bir sürü galibiyet pole ve fastest lap yapmış, onlarca kazaya maruz kalmış, ama 12 sene kendini göstermeyen, anlaşmadan 1 hafta sonra ortaya çıkan bir sırt ağrısı..
    bence benim teorim çok daha gerçekçi..

    ki tekrar söylüyorum, bu konuda raikkonen'i eleştirmiyorum.
    yalnızca, "özgür" massa için ufacık da olsa "istediğimi yaparım" diyebilmesindeki haklılık payıdır bahsetmek istediğim.

  38. yarın yine uyuyacağız anlaşılan yarışı izlerken . bir zamanlar Michael Schumacher,di alıp başını giden . şimdide vettel . nedir bu almanlar,dan çektiğimiz

  39. şimdiye kadar yapmadığı hata zaten.şampiyonluklar yardımla gelmez.iyi pilotsan zaten geçersin pist üstünde kazanırsın yarışı.

    bir atasözümüzü hatırlatayım.(öküz öldü ortaklık bitti) hala utanmadan kovdukları adamdan 2.ci pilot olmalarını istiyorlar.bu adam geleceğini düşünmek zorunda yeni bir takıma gidecek ve gerçekten hala hızlı olduğunu kazanabileceğini göstermek zorunda. ferraride eşek yok ama şahlanan atın semerini artık 2.ci pilot kim olacaksa ona taksınlar. end of dream ferdo.

  40. sırt ağrılarındandır arkadaşın sırtı ağrıyormuş ( kimi )

  41. Şu griddeki en az politik olan pilot kim deseler 100 kişiden 90 kişi Kimi der..

  42. "kendine çalışacakmış, kimseye yardım etmeyecekmiş, kendi yarışına odaklanacakmış.. falan filan. sen kim, singapur gibi 1 turu 2 monte carlo turuna denk gelen, sezonun en çok virajlı hem de cadde pistinde başarılı olmak kim? aha da gördük kendine çalışmayı, yine patates oldun naber? hadi yarışta ferrari takımı önünü kesiyor, sıralamada niye geçemiyorsun?"

    şu yukarıdaki cümleleri yazmak için klavyelerini parlatmış bekleyen, ancak hevesi kursağında kalmış kaç kişi vardır kimbilir =)

    felipe sıralamalarda durumu 8-5 ya da 7-6 yaptı, tam hatırlamıyorum. açıp bakmaya da pek gerek hissetmedim doğrusu, bu gidişle sene sonunda felipe sıralamada alonso'yu geçer bence, bu sözüme bir işaret koyalım.

    bir güzel an; felipe sıralama seansı başladan garajda çocuklar gibi şen şakraktı. o şekilde görünce çok mutlu oldum, ki moral ve motivasyon etkisi daha ilk sıralama seansında kendini gösterdi demek.

    moral motivasyon demişken..
    ana haberin altında okudum, birisi demiş ki:
    "alonso 0,3-0,4 saniye daha hızlı tur atsa ancak felipe'yi geçeceğini biliyor, diğerlerini geçemeyecek. bu durumda nasıl güdülensin, hani moral motivasyon filan …"

    sanırsın kokpitin içinde laptop var, live timing açık, alonso'nun bir gözü orada:
    "bunlara yetişemem, fazla kastırmayayım, yeteri kadar güdülenemiyorum, bari massa'yı da geçmeyeyim ama araya da 0,050 saniye koyayım da fark fazla olmasın. 20 küsürüncü virajda azıcık kaydırayım, hımm, burada bir 0,025 saniye kaybettim, ee, şurada basayım, hop ordan 0,060 aldık, tur bitiyor, hadi farkı 0,050 yapıp bitirelim.."

    bu kadar hesabı ben yapamıyorum kıçı kırık bilgisayarda sıralama turu atarken, nasıl bir hayal gücünün ürünüdür bu, ya da nasıl bir yaranma çabası, nasıl bir kaz çevirme gücü =)

    yardım konusuna gelince..
    koyuver gitsin be felipe..
    canın ne istiyorsa onu yap.
    baksana, transfer haberinin hemen ertesindeki haftasonunda, raikkonen'in 12 senelik sırt ağrısı bir anda ortaya çıktı.
    çok görmüyorum, elbette ki gayet politik.
    azıcık da sen "politik" ol bu saatten sonra.
    ki gerçek massa'yı daha ferrari'den ayrılmadan izleyelim.
    bugünkü gibi.

  43. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Yalnız şakası yok.
    Pit duvarı istese de istemese yardım ettirir, bir şekilde öne geçirmek zor değil, ama içtenlikle dile getiriyor.
    Hayır!
    Ne kadar konuşsak boş, benden ikinci pilot olmamı istediler yaptım, madem gönderiyorsunuz katlanın der gibi ve benden medet ummayın, açık açık söylüyor.

  44. Duhan Peker avatarı

    Fernando'cu kardeşlerim klavyenin tuşlarını kırarcasına sövecek Massa'ya şimdi.İnşallah yanılırım. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir